Kako vem, ali je podprt 4G telefon? Zakaj potrebujete to tehnologijo?

Vsi uporabniki niso dobro seznanjeni s standardi tehnologije in komunikacij. V tem primeru je oglaševanje na internetu, televiziji in radiu polno različnih klicev in sloganov, da določen pametni telefon podpira to ali to funkcijo in ima določene zmogljivosti. Razmere so precej rutinske, prodajna podjetja morajo ustvarjati dobiček in aktivno promovirati svoje izdelke. 4G mobilni telefoni so še posebej priljubljeni. Tehnologije niso na voljo, poleg tega pa postanejo cenejše in lažje proizvajajo in vzdržujejo na lastne stroške. Torej, kako veste, če je podprt 4G telefon? Podrobna navodila - nadalje po besedilu.

Kaj je to?

Preden odgovorite na vprašanje, kako ugotoviti, ali je telefon 4G podprt, je pomembno ugotoviti, kaj je to. Ta izraz praviloma razumemo s sodobnim komunikacijskim standardom, ki zagotavlja večjo hitrost prenosa podatkov pri uporabi mobilnega interneta in visoke kakovosti za običajne klice.


4G je angleška kratica, ki se prevaja in pomeni »četrta generacija«. Po njenem mnenju so bile starejše različice komunikacijskega protokola, na primer priljubljena 3G pred leti, ki je bila oglaševana nič manj aktivno kot njen naslednik. Ta tehnologija temelji na povečani pasovni širini mobilnega omrežja in, kot je navedeno zgoraj, omogoča uporabo mobilnega interneta s hitrostjo, ki je primerljiva s polnopravnimvodilni internet.

Kako naj vem, ali je podprt 4G telefon?

Za to obstaja kar nekaj načinov. Najlažji način je, da odprete priročnik za pametni telefon in si ogledate, katere standarde podpira, in je naveden v seznamu 4G. Zelo pogosto je to namenjeno več ločenim stranem, ki so navedene v vsebini.


Vendar pa obstajajo drugi načini za odgovor na vprašanje "Kako ugotoviti, ali je podprt telefon 4G." To je lahko na primer napis na vaši napravi. Značilno je, da proizvajalec to funkcijo določi za oglaševalske namene (zelo je priljubljen in se je začel pojavljati tudi v proračunskih modelih pametnih telefonov). Včasih namesto kratice 4G najdete napise LTE ali WiMAX. To je nekoliko drugačna tehnologija, vendar se obe aktivno uporabljata v standardu komuniciranja nove generacije. Če kupujete nov pametni telefon in potrebujete to funkcijo, potem je bolje, da se pozavarovate in samo vprašate svetovalca, da pokaže telefone s podporo za 4G ali da pojasni razpoložljivost tehnologije na določeni napravi. Prodajalci so navsezadnje zainteresirani za prodajo vašega pametnega telefona.

Kako preveriti, ali 4G

deluje
Vse je zelo preprosto, ne glede na operaterja in operacijski sistem, telefoni, ki podpirajo 4G, povedo uporabniku o vrsti povezanega omrežja. Običajno se taki podatki nahajajo v zgornjem kotu zaslona, ​​poleg indikatorja napolnjenosti baterije. Napisi lahko vsebujejo naslednje informacije: 4G LTE, WiMAX. Opozorila so lahko tudi v skritih menijih ali nastavitvah.Informacije v zvezi s temi kazalniki morajo biti tudi v navodilih.


Tarife in upravljavci

Če ste prepričani, da vaša naprava podpira 4G, vendar iz neznanega razloga ne deluje, je možno, da izbrani tarifni ali ponudnik storitev ne nudi takšnih storitev. Kaj storiti v tem primeru? Poskusite poklicati tehnično podporo ali se obrniti na prodajno pisarno, se posvetovati in izbrati drugo tarifo. Če 4G ni na voljo pri operaterju, ga je treba zamenjati. Možno je, da v nekaterih regijah ta komunikacijski standard začasno ne podpira noben komunikacijski ponudnik. V tem primeru boste morali uporabiti bolj konzervativen 3G in deloval bo na vseh napravah, kjer je podpora za 4G.
Obstajajo tudi drugi primeri, kot je nepopolna pokritost omrežja. Lahko začasno ne dela internet ali celo mobilnega omrežja. Ta problem je povsem običajen pojav, pokritost z razširitvijo komunikacij pa se z vsakim letom povečuje tako v geometrijskem kot tudi v kakovosti.

Primer naprav 4G

Ta standard podpira celotno linijo iPhone, začenši s petim modelom. Možne nianse, povezane s posebnimi čipi in operaterji, vendar spet vsako leto, je pomembnost tega problema zmanjša, in proizvajalci in dobavitelji komunikacije pridejo do kompromisa. Kot za druge naprave, vključujejo vse vodilne Samsung, začenši s Galaxy S5 in nekaj prejšnjih modelov, kot tudi pripomočke drugih proizvajalcev. V zadnjem času se tehnologija vse bolj širi in telefoni, ki podpirajo 4G, postajajo cenejši.Tudi proračunski modeli, ki se prodajajo po nizki ceni, imajo vedno več takšne funkcije.

Rezultati

Čas leti zelo hitro, tako da so telefoni s podporo za 4G postali rutinska stvar. Vendar pa se je že nekaj deset let zgodilo s številnimi drugimi funkcijami in novostmi, kot so tanki barvni zasloni, kamere, senzorji in nato razširjeni, zmogljivi procesorji, ki lahko rokovajo tudi z visoko kakovostno 3D grafiko neposredno na mobilni napravi. Kot je navedeno zgoraj, odgovor na vprašanje »Kako preveriti, ali 4G telefon podpira« ne bi smel biti problem niti za neizkušene uporabnike pametnih telefonov, saj moderne naprave nimajo nobenih skritih funkcij. Potencialni kupec pozna prisotnost zahtevanih tehnologij bodisi z oglaševanjem, bodisi ob nakupu novega pripomočka, ker so specifikacije in specifikacije druga, ki jo stranka vidi po vrednosti izdelka.

Sorodne publikacije