Vhod ni podprt: kaj je ta napaka in kako jo odpraviti?

Pojav na zaslonu računalniškega monitorja mobilne enote z besedami "Vhod ni podprt" mnogi uporabniki postavijo v slepo ulico. Dobesedno se izraz prevede kot "Vhod ni podprt". Vstop v sistem (če se je napis pojavil točno ob zagonu računalnika ali prenosnega računalnika) postane nemogoč. Enako velja za opozorilo Input not supported, ko poskušate zagnati nekaj iger. Upoštevajte obe možnosti. V vsakem primeru obstaja rešitev, ki bo odpravila ta problem.

Vhod ni podprt pri vklopu računalnika: bistvo problema

Začnimo z razlogom, zakaj se takšno opozorilo pojavi v različnih situacijah. Menijo, da neuspeh pri pošiljanju vhodnega sporočila ni podprt, ko zaženete nepremični računalnik ali prenosnik, lahko pride le, če monitor ne opravlja svojih funkcij (ne more prikazati slike). Podobna situacija se pojavi pri zagonu nekaterih iger, pri katerih nastavitve grafične kartice ne izpolnjujejo navedenih zahtev.

Razlogi za to so lahko precej, vendar praviloma krivda za vse ni "flopped" nastavitve samega monitorja, temveč težave z gonilniki, spremljevalnim menedžerjem ali dodatnimi platformami.

Acer monitorji: vhod ni podprt. Kaj storiti na prvem mestu?

Začnimo s prvim primerom. Torej, zaslon pojavil Vhod ni podprt, monitor ne zagotavlja znakov življenja, in nadaljnje prijavo je nemogoče. Namesto tega: sistem se bo zagnal, vendar uporabnik ne bo videl slike na zaslonu. Velikobodo presenečeni, in tukaj Acer? Te naprave so preprosto vzete kot primer, saj se ta težava lahko pojavi na stacionarnih monitorjih drugih proizvajalcev in na zaslonih nekaterih modelov prenosnih računalnikov.
Toda kako se izogniti tej situaciji? Odgovor je preprost: uporabite ga za prenos računalnika ali prenosnika v varnem načinu. Za vse sisteme Windows, razen za deseto različico, se tipka F8 uporablja na začetku zagona, nato pa se izbere ustrezen način. V operacijskem sistemu Windows 10 je ta postopek nekoliko bolj zapleten, tisti, ki so namestili najnovejše posodobitve, pa lahko uporabijo meni »Start«, ki ima element Obnovitveno okolje.

Seveda se pri prenosu v varnem načinu zmanjša ločljivost zaslona, ​​vendar v tem primeru ni pomembno. Pomembno je, da se uporabnik še vedno prijavi, po katerem lahko rešite težave.

Brisanje video gonilnika

Preden se lotite kakršnih koli dejanj z gonilnikom grafičnega vmesnika (grafične kartice), morate preveriti nastavitve samega monitorja, če je to fiksni terminal. Možno je, da s pritiskom na poseben gumb Auto, ki je navadno prisoten na katerem koli modernem monitorju, nastavite optimalne izhodne parametre slike, ki jo izbere sam monitor. Če to ne deluje in se znova prikaže poziv Input not supported, boste morali iti v Upravitelj naprav (lahko ga pokličete na nadzorni plošči ali uporabite ukazno vrstico Run, ki vsebuje niz devmgmt.msc).
Tukaj morate najti nameščeno grafično kartico, desni klikpokličite meni, kjer je izbrana vrstica z lastnostmi, in kliknite gumb za brisanje na kartici gonilnika. Ampak to še ni vse.

Odstranjevanje sorodne programske opreme

Naslednji korak je odstranitev povezane programske opreme, ki je bila prvotno nameščena z gonilnikom, če odstranitev ni bila sprožena z odstranitvijo gonilnika samega. To velja tudi za diskretne in integrirane grafične kartice.
V najenostavnejšem primeru morate uporabiti razdelek za program in komponente, ki je na nadzorni plošči, ki izbere vse aplikacije, povezane z grafičnim vmesnikom, in jih nato uporabi za brisanje. Vendar pa je najbolje, da uporabite posebna orodja, kot je iObit Uninstaller, ki ne samo, da odstrani vse komponente programske opreme, ampak tudi, če lahko rečete, očistite repe z brisanjem preostalih map, datotek in registrskih ključev. Po tem je treba v celoti ponovno zagnati in v postopku ponovnega zagona, če ni bil poseben gonilnik za nestandardno opremo, ga bo sistem samodejno ponovno namestil. Če slika ni konfigurirana, lahko uporabite samodejne posodobitve gonilnikov (na primer Driver Booster) za namestitev potrebnih paketov neposredno s strani proizvajalca, kar zahteva neprekinjen dostop do interneta.

Nastavitve prikaza slike

Druga težava je, da mnogi igralci pogosto spreminjajo ločljivost zaslona za povečanje FPS v igrah, in po izhodu preprosto pozabite vrtetinastavitev na začetno stanje. Poleg tega je po namestitvi gonilnika zaželena tudi ločljivost zaslona.
To lahko storite prek menija personalizacije, ki ga prek menija PCM prikličete v prostem območju namizja, ki uporablja nastavitev zaslona. Najprej morate nastaviti ločljivost zaslona, ​​ki je označena kot priporočena.
Po tem, z dodatnimi možnostmi, pojdite na zavihek monitorja in nastavite pogostost posodobitve. Za starejše monitorje je običajno 60 Hz, za moderne - 75 Hz in več.

Odstranjevanje napake pri igranju iger

Nazadnje se lahko v primeru začetka igre prikaže sporočilo Input not supported. Najverjetnejši razlog za takšno obnašanje monitorja, razen gonilnika in nastavitve izhodne slike, je lahko zastarela različica platforme DirectX, ki je danes nujno prisotna na igralnem računalniku.
Kot je že jasno, bo sprostitev obisk uradne strani Microsoft Corporation, prenesite in namestite najnovejšo različico DirectX-a. Če zadeva ni v platformi, vendar v nastavitvah po meri, ko prijava ni mogoča, boste morali samostojno najti datoteke vzorca Options.txt, Variables.txt ali Screen.txt, ki so običajno v mapi z igro v uporabniškem imeniku. Sami bodo morali spremeniti parametre širine in višine, tako da bodo nastavili priporočene vrednosti za monitor ali zaslon, nato pa preprosto shranili opravljene spremembe.

Sorodne publikacije