Motor za zaščito motorja: namen in namen

Zaščitna naprava motorja se uporablja za zaščito navitij iz kratkega stika, prekomerne obremenitve in lomljenje ene od treh faz dobavne verige. Slednji pogoj se pojavi, ko je preklopna oprema okvarjena ali pa je prekinjena celovitost kabla, ki povezuje motor z relejskim vezjem.

Namen

Motor za zaščito motorja je nameščen na prvi povezavi v napajalni enoti motorja. Naslednji je elektromagnetni aktuator, po katerem se termalni rele lahko dodatno uporabi. Sodobni modeli imajo možnost prilagajanja toka mejne vrednosti.Najpogosteje obravnavane vrste avtomatov se uporabljajo za zaščito trifaznih motorjev. Vsako navijanje se dotika stika, vendar se odklop naprave zgodi v vseh fazah. To načelo delovanja razlikuje napravo od stikal tipa B in C. Pametni motorji se začnejo obremeniti v težkih pogojih. V tem primeru začetni tok pogosto preseže nominalno vrednost do 6-krat. Normalna stikala bodo takoj delovala, stroj se bo izklopil šele po enakomernem povečanju jakosti toka.

Parametri električne naprave

Izbira motorja za zaščito motorja se začne z opredelitvijo naslednjih značilnosti:
 • delovni tok motorja.
 • Velikost napajalne napetosti.
 • Število navitij.
 • Pomembna značilnost je sposobnost stikala, da odklopi tok kratkega stika. Pri konvencionalnih avtomatih ne presega 6 kA, v zadnjih različicah pa več kot 50 kAkA Upoštevajte odzivni čas: selektivno - do 1, normalno - do 01 s, visoko hitrostjo - ne več kot 0005 s.
 • Skupne dimenzije. Večina strojev je priključena na električno napajanje preko fiksnega avtobusa. Pogosto je težko vstaviti prvo najboljše stikalo druge izvedbe.
 • Vrsta mehanizma odklapljanja: možnost toplotne in elektromagnetne zaščite.
 • Odpravljanje težav z elektromotorjem

  Pomembno je vedeti ne samo, katere zaščitne funkcije zagotavlja avtomat zaščite motorja, temveč tudi tehnične odtenke, povezane z električnim vezjem. V primeru visokozmogljivih motorjev lahko pride do motenj v delovanju, ko skozi en stikalni preklopnik pride do prevelikega toka. Po dolgotrajnem delovanju bo to povzročilo okvaro enega navitja. Potrebujete bolj občutljivo stikalo, ki lahko pri ogrevanju žice zlomi vezje.  Nekateri motorji so ključni za kratkoročno izginotje ene od faz dobave. Tudi če uporabljate zaščito motorja in toplotno zaščito, boste morali namestiti modele, ki bodo odpravljeni, ko se na enem od kontaktov izgubi napetost. Zato imajo takšne naprave bolj zapleteno obliko, ki vpliva na njihove stroške. Proizvajalci ne priporočajo, da bi na eno napravo priključili več električnih vezij.

  Dodatne lastnosti preklopne opreme

  Zaščitni motor motorja je zasnovan za delovanje v določenem območju temperatur okolja. Po prekoračitvi največje vrednostiproizvajalčeve omejitve lahko povzročijo lažne alarme. Če je stikalo postavljeno na zelo hladno mesto, se v pravem trenutku ne odklopi. Zato je treba, če je potrebno, monterjem zagotoviti ustrezno tehnično nadomestilo.
  V proizvodnji lahko pride do situacije, ko sam stroj ne uspe in drugi elementi ostanejo v uporabi. Nekateri modeli omogočajo izklop zaščite na sprednji plošči stikala. To je začasni ukrep za namestitev nove naprave, ki zagotavlja neprekinjeno dostavo izdelkov. Vendar obstaja nevarnost, da bi se dražji element - motor.

  Sorodne publikacije