Kako izbrati pomnilniško kartico za pametni telefon? Najboljša pomnilniška kartica za pametni telefon

Sodobni vodilni in celo proračunski telefoni so opremljeni z veliko količino vgrajenega spomina. Lahko imajo celo 8-16 GB pomnilnika (in vodilnih pametnih telefonov in vseh 128 GB), in to je brez bliskovnega pogona. Vendar pa za mnoge uporabnike to ni dovolj. Vendar pa obstaja dobra rešitev - izbrati pomnilniško kartico za pametni telefon. Kar je še eno vprašanje. Za pravilno izbiro morate vedeti, katere kartice so, kako hitro delujejo in tako naprej

Za kaj je potreben?

Pomnilniška kartica je namenjena za razširitev prostora za shranjevanje. Če se glasba, fotografije ali videoposnetki ne prilegajo "domačemu" spominu telefona, je primerno razmisliti, kaj izbrati za pomnilniško kartico za pametni telefon. Večina telefonov ima posebne priključke za priključitev takšnih kartic. Vsi podpirajo format MicroSD. Kartice tega formata so kompaktne in čim bolj učinkovito vgrajene v telo, zato zavzamejo malo prostora. Nekateri modeli uporabljajo univerzalne reže, v katere lahko vstavite sedem kartic ali bliskovni pogon.


Tako lahko uporabniki izberejo: razširitev pomnilnika ali uporabo hkrati dveh pomnilniških kartic. Pametni telefoni s to rešitvijo so pogosto proračun. Preden izberete kartico, morate vedeti, ali telefon podpira vrste pogonov. To je navedeno v tehničnih specifikacijah telefona in na spletni strani proizvajalca. Tudi na primeru v območju reže za flash kartico je format za kartico, ki jo lahkouporabiti

Vrste pomnilnika

Pri izbiri najboljše pomnilniške kartice za pametni telefon morate najprej upoštevati tip. Obstajajo samo 3 standardi:
 • MicroSD - zmogljivost teh kartic ne presega 4 GB.
 • MicroSDHC do 32 GB.
 • MicroSDXC - do 2 TB.
 • Najnovejšo vrsto kartice lahko vstavite v standardni priključek MicroSD, vendar jo mora operacijski sistem podpirati. Zato je pri izbiri takega pogona potrebno določiti, ali operacijski sistem telefona podpira pomnilniško kartico tega standarda. Pogoni tega tipa pogosto podpirajo modeli vodilnih telefonov, najsodobnejši pa so omejeni na standard MicroSDHC.

  Zapisi hitrosti in razreda

  Višji je razred kartice, hitrejša je izmenjava podatkov med napravami (snemanje in branje datotek). Trenutno obstajajo kartice s tremi vrstami pisanja:
 • Speed ​​class (črka C). Hitrost snemanja lahko variira od 2 do 10 MB /s.
 • UHS Spees Class (U). Hitrost od 10 do 30 MB /s.
 • Hitrostni video razred (V) - od 6 do 90 MB /s.
 • Končna hitrost je odvisna od razreda. Na primer, pomnilniška kartica razreda 10 (Speed ​​Video Class 10) ima hitrost zapisovanja 10 MB /s ali več. Takšni pogoni se uporabljajo za snemanje FullHD in pretočnih medijev.

  Volumen

  Sodobni pogoni se lahko gibljejo od enega gigabajta do dveh terabajtov (2000 gigabajtov). Seveda je cena pomnilniških kartic močno odvisna od količine. Vendar pa je pri izbiri, je vredno razmisliti, da so telefoni, ki omejujejo količino pogonov, ki jih je mogoče povezati z njimi. Za to so namenjeni številni pametni pametni telefonipriključite kartico do 16 GB. Zato ne bodo mogli delati z 32 GB pomnilnikom. Zato obstajajo nesporazumi med ljudmi, ki ne vidijo pametnih kartic v pomnilniških karticah. V lastnostih, ki jih je treba določiti, s kartico, kateri volumen bo telefon lahko delal. In če namestite 32GB flash pogon na telefon, ki podpira samo 16 GB, ga preprosto ne prepozna.

  Proizvajalci

  Obstaja veliko manjših proizvajalcev, ki svoje proizvode ponujajo na trgu. Vendar pa je večina od njih znana in dobro dokazana podjetja:
 • SanDisk.
 • Kingston.
 • Transcend.
 • Izdelki podjetja Silicon Power so z gotovostjo vstopili na trg, saj uporabnikom ponujajo poceni, a dobre rešitve. Ko že govorimo o tem, kaj izbrati pomnilniško kartico za pametni telefon, lahko prvič priporočamo zgoraj navedene štiri proizvajalce.

  Datotečni sistem

  Večina pogonov je formatiranih v datotečnem sistemu FAT32. Ima pomanjkljivost - ne podpira volumna več kot štirih gigabajtov. To pomeni, da poskus zapisovanja filma vsaj 4,5 GB ne bo deloval na bliskovnem pogonu. Največja velikost datoteke ne sme presegati 4 GB, kar je slabo, saj zagotavlja številne omejitve za uporabnike.
  Drugi datotečni sistem poganja - exFAT in takšne omejitve ni. Vendar pa mora naprava sama podpreti tak datotečni sistem, da lahko bere bliskovni pogon tega formata. V nasprotnem primeru boste naleteli na situacijo, ko pametni telefon ne vidi pomnilniške kartice. V specifikacijah telefona je navedena tudi vobvezno.

  Trajnost

  Vse informacije o prevoznikih ne morejo biti shranjene večno, saj imajo določeno obdobje službovanja. Povprečni nosilni vir je 10.000-1.000.000 prepisanih ciklov, čeprav je v praksi ta številka nižja. Na splošno je vzdržljivost pogona MicroSD odvisna od uporabe in montaže. Modeli iz neznanih blagovnih znamk niso pod strogim nadzorom v proizvodnji, zato se lahko prekinejo v 2-3 tednih delovanja. Torej, če ne veste, kateri izbrati pomnilniško kartico za pametni telefon, potem raje znanega proizvajalca, naj bo cena nekoliko višja.

  Ocena najboljših

  Glede na dejstvo, da lahko skoraj vsi telefoni snemajo FullHD video, morate izbrati 10-stopinjsko pomnilniško kartico. Najboljši so:
 • ADATA Premier (možno območje 8-128 GB).
 • Transcend MicroSDHC (8-256 GB).
 • SanDisk Extreme (16-128 GB).
 • SanDisk Extreme Pro (64-128 GB).
 • SanDisk Ultra (8-128 GB).
 • Pomnilniške kartice za pametni telefon "Samsung EVO" (16-128 GB).
 • Zgornje kartice imajo skoraj popolno razmerje med ceno in kakovostjo, zadovoljujejo zahteve strank, zbirajo pozitivne ocene, odlično delujejo in vam omogočajo, da ne samo shranite fotografije, temveč tudi hitro snemate videoposnetke v FullHD formatu.

  ADATA Premier

  Cena pomnilniške kartice ADATA Premier bo znašala 500 rubljev za različico z zmogljivostjo 16 GB. Bliskavice te serije imajo dobro ceno z visoko kakovostjo, zanesljivostjo in trajnostjo, se dobro prikazujejo pri snemanju videa v polni ločljivosti HD. Na splošno so v tej vrstici pomnilniške kartice do 128 GB,vendar je njihova cena višja. Primerni so le za tiste uporabnike, ki shranijo veliko podatkov na svojem telefonu. Pros:
 • Zaščitite.
 • Zanesljivost.
 • ​​
 • Doživljenjska garancija proizvajalca na kartico.
 • Velika hitrost snemanja.
 • Slabosti:
 • Omejitev ravnila po prostornini pomnilnika.
 • Višja cena v primerjavi s podobnimi pogoni.
 • Transcend MicroSDHC

  Za 400 rubljev lahko kupite model z zmogljivostjo pomnilnika 16 GB. Njegove lastnosti se ujemajo s prejšnjo bonitetno kartico, ima visoko hitrost izmenjave podatkov. Vendar je celotna linija omejena na 256 GB. Na splošno se je Transcend že dolgo dokazal kot zanesljiv proizvajalec visokokakovostnih naprav, zato se težave z njihovimi pogoni ne bi smele pojaviti. Prednosti:
 • Zanesljivost.
 • Velika hitrost snemanja.
 • Doživljenjska garancija.
 • SanDisk Extreme

  Cena kartice je 2.100 rubljev, ta model s kapaciteto pomnilnika 32 GB. Zelo draga, pa tudi trpežna kartica, ki se razlikuje od standardnih modelov. Je odporna proti udarcem, vodoodporna, odporna na rentgenske žarke. Koristno ga je uporabiti v ekstremnih pogojih. Največja velikost kartice je 128 GB.
  Cena je glavna pomanjkljivost tega modela. Vendar pa so visoke tehnične specifikacije popolnoma upravičene. Pros:
 • Doživljenjska garancija.
 • Hitrost snemanja.
 • Možnost uporabe v vseh pogojih.
 • Proti:
 • Visoka cena.
 • Obstaja tudi naprednejša različica te kartice SanDisk Extreme Pro. Iz prejšnjega(brez programske opreme Pro), ima višjo hitrost snemanja, ki omogoča snemanje videa v najboljši kakovosti in hitreje. Dejstvo pa je, da celotno linijo predstavljajo samo dva modela - z zmogljivostjo 64 in 128 GB. Nekateri uporabniki jo želijo kupiti. Pogosto v takšni zaščiti, ki ima v lasti bliskovni pogon, preprosto ni potrebe.

  SanDisk Ultra

  Za skupno 350 rubljev lahko kupite poceni in dober bliskovni pogon za vaš pametni telefon. Ima klasične lastnosti, nizko ceno in proizvajalec je zanesljiv in dobro znan. S svojimi parametri je bliskovni pogon cenejši od drugih modelov, medtem ko model vključuje kartice z drugačnim pomnilnikom, zato lahko izbirate med razlogi.

  Samsung EVO

  Te kartice podjetja Samsung stanejo povprečno 500 rubljev (16 GB pomnilnika), imajo vodno in toplotno zaščito ter so zaščitene pred magnetnimi polji in rentgenskimi žarki. Hkrati je menjalni tečaj precej visok. Kot je za ceno, je nekoliko višja od cene podobnih modelov, vendar je cena zaradi prisotnosti zaščite.

  Silicon Power

  Za 8 GB pomnilniško kartico iz Silicon Power boste morali plačati 550 rubljev. Za tako količino je drago. Poleg tega bliskovni pogon pripada 4. razredu, zato bo hitrost snemanja nizka. Vendar pa ni namenjen snemanju FullHD-videa, zato je bolje shraniti fotografije, zvočne datoteke. Pros - Dolgoživost. Pomnilniška kartica se aktivno uporablja v telefonih, ki niso predmet visokih tehničnih zahtev. Pomanjkanje je cena. S svojimi značilnostmi (nizka hitrost snemanja, majhen obseg) se zdi, da je strošek 550 rubljevnepošteno Zato je mogoče v zadnjem koraku priporočiti modele iz Silicon Power. Pri izbiri morate najprej upoštevati modele proizvajalcev, ki so višji v tej uvrstitvi.

  Zaključek

  Na koncu lahko odgovorimo na najpogostejša vprašanja. Zlasti veliko uporabnikov želi vedeti, ali lahko kupite poceni pomnilniške kartice. Načeloma je to mogoče, vendar je zaželeno, da se na njih shranijo samo informacije, ki niso zaman izgubljene. Hkrati je tveganje veliko, zato je zaželeno, da se pomembni dokumenti "spustijo" vzporedno z drugimi mediji. Prav tako ni potrebno iskati pomnilniške kartice za 10 stopinj, da jo lahko vstavite v pametni pametni telefon. Če telefon ne ve, kako posneti videoposnetek v FullHD, potem je to povsem normalno za 4-razredno pomnilniško kartico. Kar zadeva količino kartice, je vse individualno. Mnogim uporabnikom sploh ni treba, ker imajo dovolj vgrajenega pomnilnika. Druga ima celo 128 GB pomnilnika zaradi velikega števila shranjenih fotografij, glasbenih in video datotek. Ampak v vsakem primeru, pri izbiri kartice, morate upoštevati največji obseg, ki ga podpira pametni telefon. Ni smiselno, da poskusite dodati 32 GB na telefon, če podpira največ 16 GB. In zadnja. Skoraj vsi pametni telefoni z režami za pomnilniške kartice podpirajo pogone vseh proizvajalcev. Na primer, telefoni Samsung ne podpirajo samo kartic Samsung.

  Sorodne publikacije