Napajalnik AeroCool VX-500: specifikacije, opis, princip delovanja

Napajalnik je zelo pomembna komponenta v vsakem računalniku. Določa, katere komponente moči lahko namestite v računalnik. Mnogi proizvajalci proizvajajo dokaj zanimive modele. Napajalnik AeroCool VX-500 je eden najbolj zanimivih primerov. Stane ne preveč drago, vendar ima veliko prednosti pred izdelki konkurentov. Oglejmo si ta blok podrobneje. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Malo o podjetjih

AeroCool je bil ustanovljen leta 2001. Glavna industrija proizvajalca je sprostitev komponent, ki so potrebne za modifikacijo ali samostojno sestavljanje osebnega računalnika. Komponente, ki jih proizvaja družba, so napajalniki, ohišja sistemskih enot, hladilniki in ventilatorji, sistemi za vodno hlajenje in drugo. Podjetje se je že uveljavilo v prvih vrsticah uvrstitve med svojimi in se ne bo predalo dlanu prvenstva. Njegove izdelke izberejo napredni uporabniki, skupaj z merilniki žanra "Zalman" in "DipKool". Izdelki, kot je napajalnik AeroCool VX-500, so v zvezi s tem zelo zanimivi. Ampak ne pozabite na druge izdelke podjetja. Prav tako so zelo zanimive in uživajo zasluženo popularnost med igralci. Vendar pa je bil naš današnji junak malce pretresen in raztresen. Poglejmo glavne tehnične značilnosti napajanja.


Specifikacije

Zato pojdimo na dolgočasne številke.Nazivna moč napajalnika AeroCool VX-500 je okoli 500 vatov. Mogoče za sto več ali manj, vendar je nepomembno. Ta moč je dovolj za izdelavo domačega računalnika s precej povprečnimi lastnostmi. Blok zagotavlja tok od 03 do 20 amperov. To je dovolj za napajanje katere koli komponente računalnika. Blok je opremljen z enim hladilnikom s premerom rezila 120 milimetrov. S svojo močjo je takšen hladilni sistem povsem dovolj. Energetska učinkovitost enote je tudi na visoki ravni. Spada v tip "zlata". To pomeni, da napajalnik zagotavlja dobro napajanje z minimalno porabo energije. In v trenutnih razmerah (z visokimi stroški energije) je zelo pomembna.


Izgled

AeroCool Retail VX-500500W se razlikuje od konkurenčnih izdelkov z zanimivim videzom. Prvič, barva je črna. Drugič, mreže nenavadne oblike mu dajejo edinstvenost. Tretjič, kot glavni material se uporablja visoko kakovostna kovina. Že zdaj je ta blok veliko bolj zanimiv kot kitajski. Nove različice uporabljajo mreže različnih vrst, zaradi česar enota izgleda še bolj moderno. Videz je še en plus tega izdelka. Fantje iz "Aerocoola" so se jasno lotili oblikovanja. Za to, kar imajo globoko hvaležnost za uporabnike, modders in geeks.

Vsebina paketa

Napajalnik AeroCool VX-500 je dobavljen v škatli z gostim kartonom. Na sprednji strani - barvitalogotip podjetja s sloganom blagovne znamke in umetniško izvedbo samega bloka. Na hrbtni strani škatle in njenih stranskih ploskev so specifikacije naprave. Med drugimi jeziki je tudi ruski jezik. Kaj ne more, ampak prosim. Škatla vsebuje napravo, zavito v pretisni omot, uporabniški priročnik, paket s pritrdilnimi vijaki in disk z dodatno programsko opremo. Čisti špartanski set. Zelo zanimivo navodilo. Na voljo je (in v Normal v ruskem jeziku) opisuje postopek namestitve naprave in povezavo z vsemi glavnimi komponentami računalnika. Besedilo je opremljeno z ilustracijami. Vse to vam bo omogočilo pravilno namestitev napajanja tudi tistim, ki še nikoli niso naleteli na takšen problem.

Žice in konektorji

Napajalnik ATX AeroCool VX-500 je opremljen z dovolj dolgimi žicami v platnenih pletenicah. To pomaga preprečiti poškodbe izolacije in okončin. Takšni povezovalni elementi bodo pripomogli k čim daljši obdelavi. Kar se tiče priključkov, je vtis o njih dvojni. Po eni strani je dobro, da so tako težke. Zmanjšana možnost nenadne prekinitve tega ali tistega dela. Po drugi strani pa, če mora uporabnik prekiniti povezavo s komponento, lahko pride do težav. Stik priključka z vtičnico je tako toga, da se žice pogosto zlomijo iz sponk, sam konektor pa ostane na svojem mestu. Nekoliko neprijetno

Obnašanje pri preskušanju

Napajalnik AeroCool VX-500500 W se je izkazal kot zelo dober pri preskusih. To je enostavnozagotavlja napajanje vseh komponent zmerne moči računalnika, ne pregreje in ima posebno zaščito pred nihanjem napetosti. Poseben ventilator odlično deluje s svojimi odgovornostmi. Res je, da na kožici zveni kot "Ferrari", vendar je toleranten. Pri napetostnih napetostih jo enota uspešno poravna, tako da v računalniku ni kratkega stika. Ta možnost je zelo uporabna. Na splošno so rezultati testov odlični. In to je dobro ob upoštevanju stroškov napajanja. Običajno modeli za to ceno ne morejo storiti ničesar.

Kako izbrati napajalnik?

Odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kot se zdi na prvi pogled. Če želite izbrati "pravilen" blok, morate vedeti veliko. Prva stvar je izračun skupne porabe energije vseh komponent računalnika. Ti vključujejo: matično ploščo, procesor, RAM, trdi disk, pogon za branje diskov, grafično kartico, zvočno kartico, omrežno kartico. Šele ko smo se naučili porabo energije vsake komponente posebej in jih skupaj zbrali, lahko razumemo, katero moč je treba izbrati. Vredno je omeniti, da se je za močne igralne računalnike treba zanašati na vrednost 750-800 vatov. Prav tako morate razmisliti o možnem postopku za nadgradnjo (izboljšanje) komponent računalnika. Močnejše komponente zahtevajo več energije. Zdaj o energetski učinkovitosti. Bolje je kupiti bloke z oznako "Platinum". Z visoko specifično močjo porabijo zelo malo električne energije. Tudi bloki so označeni z "zlato"zelo dobro
Kakšna je moč AeroCool VX-500? Njena moč je samo 500 vatov. To pomeni, da ne bodo vsi igralni avtomati. S svojo specifično močjo ima moč samo osebnih računalnikov in osebnih računalnikov srednjega razreda. Toda pod slednjim je treba natančno izračunati tudi porabo energije komponent. Ampak za ne posebej obremenitev pisarniških strojev bo ta enota popolnoma ustrezala. Na voljo bo tudi prostor za nadgradnje. Posledično se lahko šibek računalnik spremeni v dober multimedijski center. Ta blok je označen tudi kot "zlato". To je seveda nekoliko slabše kot "Platinum", vendar je njegova energetska učinkovitost precej visoka. Torej, za tiste, ki ne potrebujejo prekomerne moči, bo to napajanje odlično prilegalo.

Pregledi lastnikov tega bloka

Če želite izvedeti, kako se izdelek dejansko obnaša, je bolje, da se sklicujete na preglede tistih, ki so že uspeli kupiti napravo. Točno isto situacijo s takšno stvarjo, kot je napajalnik AeroCool VX-500. Pregledi tega izdelka, nenavadno dovolj, imajo tako pozitivne kot negativne lastnosti. Poleg tega so pripombe s znakom plus približno enake kot pri znaku minus. Da bi dobili popolno sliko, jih je potrebno vse razstaviti. Začnimo s pozitivnimi.

Pozitivne povratne informacije

Torej, kaj pravijo tisti, ki so uspeli kupiti napajanje AeroCool VX-500? Mimogrede, črna različica je veliko bolj priljubljena kot vse druge barve. Zato so skoraj vse ocene o izdelku s to barvno rešitvijo. Velika večina uporabnikov ugotavlja, da je blokodlično opravlja svoje naloge. Zagotavlja natančno in neprekinjeno napajanje vseh komponent računalnika. In to je njegova glavna naloga. Prav tako veliko ljudi uživa v dejstvu, da je enota težka, pomembna in izdelana iz visoko kakovostne kovine. Ločeno pohvalo je dobila žica v posebni pletenici. Zdaj vam ni treba upogibati standardnih žic na nepredstavljiv način, da bi jih udarili, kamor bi morali iti. Nekateri lastniki ugotavljajo, da je vgrajeni regulator napetosti nekajkrat rešil računalnik pred katastrofo. Za to so zelo hvaležni proizvajalcu tega čudeža. Tudi pohvale so izgovorjene na naslovu priključkov žic. Poklical sem in pozabil. Kar seveda ne more, ampak se veseliti.

Negativne povratne informacije

Zanimivo je, da obstajajo tisti, ki se niso strinjali z napajanjem AeroCool VX-500, ki smo ga pravkar razstavili. Večinoma so te pripombe prepuščene tistim, ki so pričakovali, da bodo dobili malo nerealnega bloka za malo denarja. Žal ta možnost ni uspela. Tukaj so se odločili, da prisegajo na ta izdelek. Vendar obstajajo neustrezni in dokaj konstruktivni komentarji med morjem. Nekateri lastniki tega čudeža se na primer pritožujejo nad nerealno glasnim tresenjem hladilnega sistema oskrbe z električno energijo. In to je res. To je ena od glavnih pomanjkljivosti naprave. In nič se ne more storiti z njim. Če namestite drugačen, hladnejši hladilnik, potem ni dejstvo, da bo obvladal hlajenje vseh komponent bloka. Nekateri uporabniki se pritožujejo, da so žice prekratke. Toda to lahko prinese težave samo tistim, ki niso standardne, ampak bolj napredne- Big-Tower - sistemski bloki. Takrat žice morda ne bodo dovolj za napajanje nekaterih komponent. To je seveda neprijetno, vendar je bilo potrebno nekako poskusiti pred nakupom. Minusov ne morete zapisati. Uporabnik je videl, kaj kupuje. In moral je razumeti, da je za njegov PC primer potrebno izbrati ustrezno različico BC. Tukaj, v načelu, in vse slabosti tega napajanja. Kot lahko vidite, jih je zelo malo. To pomeni, da so negativne ocene popolne, vendar je konstruktivno zelo majhno.

Zaključek

Tako smo razstavili napajalnik AeroCool VX-500. Pregled je bil popoln in izčrpen. Iz nje je jasno, da imamo napravo na srednji ravni, ki je idealna za proračunske pisarniške računalnike in ne za zelo zmogljive domače stroje. Oskrba z električno energijo ima več prednosti, zaradi katerih je dobičkonosna na podlagi konkurence. In glavna prednost - prisotnost regulatorja napetosti. Računalniške komponente ne bodo gorile pred nenadnimi skoki napetosti. Tudi dobre žice v posebni pletenici. Zaradi tega bodo povezovalni elementi trajali dlje. Prednosti vključujejo ceno naprave. Za takšen denar je skoraj nemogoče najti kakovosten izdelek drugega proizvajalca. In v ozadju vseh teh prednosti je samo ena negativna značilnost: hladilnik precej ohladi. Toda s takšnimi nevšečnostmi lahko s takim denarjem prenašate. Na splošno je to napajanje odlična rešitev za vaš domači računalnik.

Sorodne publikacije