Kako očistiti piškotke v Yandexu - Brskalnik: namigi in triki

Če morate nujno počistiti piškotke v brskalniku Yandex, vendar ne veste, kako to narediti, potem je ta članek za vas. Danes bomo podrobno preučili, kako izbrisati piškotke v tem brskalniku. Spregovorimo o vrednosti piškotkov in posledicah brisanja.

Kaj so piškotki?

Za začetek morate razumeti teorijo, preden greste v prakso. Piškotki so v bistvu shranjene seje v brskalniku. To pomeni, da ko kliknete gumb "Zapomni si me", shranite sejo v brskalnik. Ta ista seja je shranjena v piškotkih.

Kako izbrisati piškotke v brskalniku «Yandex»?

Vse je zelo preprosto. Sledite naslednjim preprostim korakom:
 • S klikom na tri vrstice poleg vrstice z zavihki pokličemo meni.
 • Izberemo postavko "Zgodovina", obračamo se na zgodovino.
 • Kliknite gumb "Počisti zgodovino".
 • Izberemo elemente, ki jih potrebujemo, vključno s piškotki in drugimi podatki s spletnih mest in modulov. "
 • Pripravljeni piškotki se izbrišejo. Zdaj lahko ponovno vnesete svoje račune. Ugotovili smo, kako očistiti piškotke v brskalniku Yandex.


  Poleg čiščenja piškotka obstaja tudi predpomnilnik. Preprosto kot prejšnje.
 • Dovolj, da se dokončajo prvi trije odstavki prejšnje metode.
 • Izberemo element, ki ga potrebujemo, vključno z datotekami, shranjenimi v predpomnilniku. "
 • Tako se znebimo predpomnilnika, ki je bil shranjen v našem brskalniku.
  Zdaj veste, kako počistiti piškotke in predpomnilnik Yandex-brower.

  Prednosti in slabosti brisanja brskalnika piškotkov

  Prednosti tega dejanja so naslednje:
 • Znebite se dodatnega prostora na trdem disku.
 • Brisanje brisalnika iz njihovih skladb na internetu. Dejstvo je, da se pri izvajanju določenega dejanja na spletnem mestu ukazi, ki jih izvršite, shranijo v iste piškotke. To vključuje tudi osebna sporočila in regijo ter gesla in prijave. Obstajajo tudi vsa obiskana spletna mesta. Mnogi ljudje mislijo, da je to osebno sledenje zasebnosti, zaradi česar se piškotki občasno kuhajo.
 • Glede pomanjkljivosti obstajajo. Po brisanju piškotkov boste morali od začetka obiskati želeno spletno mesto, poiskati njegov spletni naslov, se prijaviti v račun z vnosom gesla (razen če seveda imate v brskalniku geslo, potem vam ni treba skrbeti).


  Zakaj čistiti piškotke?

  Kot je bilo omenjeno zgoraj, je namen čiščenja brskalnika iz te vrste datotek ohranjanje osebnih podatkov pri ogledu s strani tretjih oseb. Te datoteke shranjujejo vse informacije o obiskanih spletnih mestih, gesla, telefone, po možnosti številke bančnih kartic. Zato mnogi ljudje čistijo piškotke za lastno varnost in zmanjšujejo možnost kraje identitete.

  Kakšne so razlike med predpomnilnikom podatkov in datotekami datotek?

  Če govorite v preprostem jeziku, so "piškotki" datoteke, ki shranjujejo podatke za preverjanje pristnosti uporabnika, ki mu omogočajo prijavo v vaše spletno mesto pod vašim računom, ne da bi pri tem vnesli podatke za prijavo.geslo. Enostavni podatkovni predpomnilnik je del vašega RAM-a, ki shranjuje začasne datoteke in vam omogoča hiter dostop do njih. V predpomnilniku so shranjena vsa obiskana mesta (zgodovina), pisave, shranjene slike, seznam prenosov, zaznamki in drugo.
  Zdaj veste, kakšna je razlika, in z lahkoto boste lahko izkoristili to znanje, ko bo ta priložnost izšla. In brez razmišljanja, lahko očistite piškotke v brskalniku "Yandex", ko bo to potrebno.

  V zaključku

  Lastništvo informacij o pravilih za čiščenje predpomnilnika in piškotkov je majhen, a pomemben korak k razsvetljevanju. V tem članku smo se naučili o pomembnosti podatkov, kot so piškotki in predpomnilnik, ki lahko bistveno poenostavijo delo računalnika, zaradi česar je proces gostovanja za njega ne le primeren, temveč tudi prijeten. Po preprostih kratkih navodilih v članku lahko brez posebnega napora očistite piškotke v brskalniku "Yandex" in se ukvarjate s čiščenjem njegove zgodovine, odstranjevanjem nepotrebnih podatkov v predpomnilniku.

  Sorodne publikacije