Kaj naj storim, če telefon pade v stranišče? Kako očistiti in posušiti telefon

V življenju katerekoli osebe se lahko zgodi, da je treba nujno ugotoviti, kaj storiti, če je telefon padel v stranišče. Za mnoge se zdi, da je tak incident velik. Prvič, ker je pripomoček, ki se je naključno "trznil" v tako neprimerno mesto, lahko zelo drag. Drugič, ker tudi v skromnem telefonu lahko oseba shrani zelo pomembne informacije. Zato je pomembno vedeti, da morate to storiti takoj s pripomočkom, da ga shranite. Sodobna oseba samo ne more storiti brez telefona, zato se ne delite z njim celo v stranišču. Najpogostejši primer vstavljanja pripomočka v stranišče je iz sprednjega žepa hlač. To se zgodi, da pametni telefon pade in z drugo malomarnostjo. Telefon lahko tudi navlažite na drugem mestu. Na primer, nekateri ljudje pozabijo, da ga dobijo iz žepov stvari, pošljejo na umivanje, spustijo v umivalnik, v kopel, na njih se razlivajo različne tekočine. Telefon ni vedno mogoče shraniti. Veliko je odvisno od tega, kakšna znamka je, kakšna je njena tesnost, koliko časa ostane v vodi.


Na žalost ljudje ne najdejo vedno pravih informacij in življenjska doba naprave se konča. Seveda je bolje kupiti vodoodporni telefon. Cena podobnih pripomočkov se giblje od 20.000 do 75.000 rubljev, odvisno od njihove blagovne znamke in značilnosti. Vendar pa mnogi ljudje ne želijo posloviti od svojega najljubšega telefona, ki je po nesreči prišel v vodo. Ugotovimo, kako ga shranimo.

Dobite ganapravo!

Kaj storiti, če je telefon padel v stranišče in vlažen? Kako ravnati v takšni situaciji? Če razlike v metodah "odrešenja" padel dotik in gumb telefonov? Pri različnih modelih naprav lahko shranite enake načine. Najprej si poglejmo, kako iztakniti telefon iz stranišča. To je treba storiti zelo hitro. Morda boste morali roko vnašati v roke. Čim hitreje je telefon izvlečen, manj vlage bo prodrlo v pomembne dele. Če rokavic ni bilo mogoče najti, hitro položite roko v stranišče in vzemite telefon, razmišljajte na enak način, kot je to za vas ceste.


Kaj ni mogoče storiti, če želite, da telefon deluje po padcu na stranišču

Lahko naredite naslednje:
 • Nikoli ne vklopite mokrega telefona, da bi preverili, ali deluje ali ne, saj ga bo kratek stik trajno in nepreklicno "dobil".
 • Ni treba stresati telefona, da bi iz njega odstranili vodo. S temi ukrepi bo tekočina prodrla v napravo še bolj in enakomerno razporejena po vseh njenih drobcih.
 • Telefona ne sušite z vročim zrakom (npr. Sušilcem za lase) ali ga postavite na katerikoli grelec. Zaradi tega se lahko občutljivi deli stopijo. Nekateri ljudje poskušajo posušiti mikrovalovno pečico. To je strogo prepovedano storiti, saj obstaja možnost, da pokvarite ne le telefon, ampak tudi mikrovalovno pečico.
 • Sposobnost absorbiranja vlažnih sorbentov. Lahko jih poskusite uporabiti. V takih primerih uporabljamo riž ali silikagel. Vendar soli ali sladkorja ni mogoče uporabiti za to. Dobri soabsorbira vlago, vendar te sestavine niso primerne za telefon. Če se zgodi, da je vaš pripomoček star, ga ne želite uporabljati, morate odstraniti telefon iz stranišča. Dejstvo je, da se lahko zatakne v cevi. Potem boste morali doživeti dodatne nevšečnosti in porabiti na klic ključavničarja.
 • Selikagel bo pomagal

  Kaj je Selikagel? Njegova imena ne poznajo vsi, čeprav jih je mogoče najti v prodaji. Selikagel je suh gel. Lahko absorbira veliko vlage, zato se uporablja kot razvlaževalniki. Lahko ga vidite v vrečah, ki so pogosto nameščene v škatle s čevlji. To snov lahko kupite tudi posebej v trgovinah. Če dobiš takšno vrečko, se ne mudi, da bi jo vrgel proč. Morda je zelo koristno, če na primer shranite pokvarjen telefon.

  Kaj storiti najprej, da bi shranili napravo

  Treba je omeniti, da bodo nasveti v tem članku v vsakem primeru pomagali, da se telefon povrne. Toda če vse narediš hitro, potem obstaja možnost. Prav tako je treba spomniti, da bo po padcu telefona v vodo, življenjska doba njegovega delovanja zmanjšana. Prav tako lahko pride do manjših nesreč pri delovanju. Torej, kaj storiti z napravo? Če ste telefon videli v vodi, ga takoj vzemite, obrišite s papirnatimi servieti in takoj izklopite. Nato morate odstraniti baterijo, sedem kartic in pomnilniško kartico. Ne pozabite, da je treba baterijo takoj odstraniti. Ne zategujte, ne poskušajte ga takoj vklopiti ali posušiti. Če je telefon izklopljen, na nekaterihčipi še vedno prejemajo moč. Ne pozabite tega. Če pametni telefon takega modela, v katerem baterija ni odstranjena, jo nemudoma prinesite v servisni center.

  Razstavljanje telefona doma

  Poskusite odstraniti in odviti vse, kar lahko. Več prostora za zrak, hitreje se bo telefon izsušil. To bo dalo več možnosti za njegovo nadaljnje delovanje. Odvijte vse, vzemite majhne izvijače za uro in ravno kodrasti izvijač. Ta orodja morajo biti vedno v hiši, saj so morda potrebna v različnih situacijah. Ne pozabite, da morate telefon lepo razstaviti, ne da bi pozabili, da je bil odvit. Shemo lahko postavite na list ali posnamete fotografijo, tako da je med montažo vse pravilno.

  Čiščenje naprave

  Kako očistiti telefon znotraj? Če je vlaga, jo obrišite s suho krpo. To velja za vse žetone, zanke, stike, če jih lahko dosežete. Nato jih obrišite z bombažno palico, ki jo predhodno navlažite z alkoholom. Ta čarobna tekočina jih ne samo očisti, temveč tudi hitreje izhlapi vlago. Voda sama po sebi ne predstavlja velike nevarnosti za telefon. Škodljivo je, da vsebuje: soli, travnike, minerale in druge elemente. Lahko povzročijo korozijo, rjo in oksidirajo dele telefona. Prav tako je treba omeniti, da prodajajo posebne kartuše tekočine, ki lahko hitro posuši stike. Vlažen hladilnik dobro izhlapi. Ampak samo tisti, ki je opremljen z modernim sistemom No mraz. Ima ventilator in uparjalnik, ki ga zlahka znebiteod vlage v telefonu. Po obdelavi telefona z alkoholom ga lahko pol ure postavite v hladilnik. Po tem času znova obrišite enoto z alkoholom.

  Sesalnik za prah in sušilnik za lase s hladnim zrakom

  Znan je eden najstarejših načinov sušenja telefona iz vode. Uporabite lahko sesalnik, če ima ozko šobo. Za usmerjanje pretoka zraka v vsako luknjo pihajte vsaj pet minut. Sušilnik za lase še vedno lahko posušite, vendar lahko uporabite samo hladen zrak. Sušilnik za lase telefona naj bo na razdalji 10–15 cm, saj se vroč zrak ne more pihati, ker je lahko bolj škodljiv kot dober, ker lahko vroč zrak pokrije pomembne podrobnosti.
  Če imate v vašem domu posebno vlažilno kremo, morate telefon položiti v suho vrečko in jo s to snovjo položiti v skledo. Hitro absorbira vlago. Še en način je mačka polnilo. Prav tako dobro vpija vlago, zato bo telefon hitro posušil. Poleg tega lahko pametni telefon pustite na soncu za sušenje, vendar ne pod neposrednimi sončnimi žarki. Drug način je, da telefon potopite v paket riža. Kot pravijo uporabniki v pregledih, je najboljša možnost, da uporabite absorber vlage ali posušite pripomoček s tokom hladnega zraka.

  Nadaljnji koraki za shranjevanje telefona

  Ko so vsi postopki izvedeni, pustite telefon suhi na suhem mestu nekaj dni. Prepričajte se, da na zaslonu ni vlage in da se baterija ni oksidirala. Samo pazite, da je telefon dobro suh, lahkoposkusite ga vključiti. Če ste lahko sami popravili svoj pametni telefon, ga poskusite priključiti na polnilnik. Treba je ugotoviti, ali bo polnjenje, kako dolgo bo trajalo polnjenje, kako dolgo bo mogoče držati baterijo. Če se telefon počasi polni, to pomeni, da se tok baterije počasi polni. Zato napravo izklopite in jo odnesite strokovnjaku. Preverite tudi, ali vaš pripomoček prejme sim kartico, pomnilniško kartico. Potem ga pokličite in ugotovite, ali vas vaš sogovornik sliši.
  Kaj naj storim, če telefon po vklopu ne deluje? V tem primeru se pohitite pripisati obrtniku za natančnejšo oceno njegovega stanja. Vprašajte, ali je vaš telefon odkrit. To je zelo pomembno, da ne izgubimo dragocenega časa.

  Morate iti v servisni center. Kaj je treba upoštevati

  Ali je treba iti v servisni center? Torej, če telefon ne deluje. Smiselno je obiskati čarovnika, če vaša garancija za napravo še ni potekla. Res je, da brezplačno popravilo telefona ne bo delovalo. Garancijsko popravilo telefona bo narejeno za denar, vendar boste natančno vedeli, kaj s svojim pripomočkom in koliko je poškodovan. Ker je poškodba vaša napaka, ne bo popravljena z garancijo. Najprej pa ugotovite, koliko stane vaš telefon. Mogoče ne bo smiselno popraviti. V tem primeru nihče ne bo rekel, koliko bo še delal. Koliko stane popravilo telefona? Na primer, zamenjava dela (brez upoštevanja stroškov samega elementa) lahko stane 1000 rubljev. Zamenjava zaslona vzbiranje lahko stane približno sedem tisoč rubljev. V tem primeru je bolje zavrniti popravilo. Potem bi morali kupiti nov telefon. Morda vas bo motilo novice, da se vaš pokvarjen telefon ne da popraviti. To se lahko zgodi, če je poškodovanih več vitalnih elementov.

  Morate povedati resnico

  Če telefon pade v stranišče in se ne vklopi, je morda poškodoval nekatere dele, zaslon ali baterijo. V tem primeru vam bodo poveljniki povedali, kaj morate zamenjati. Včasih se zgodi, da ljudje poskušajo prevarati servisni center, da bi dobili brezplačno popravilo garancije. Bodite prepričani, da čarovnik takoj ugotovi vzrok okvare, saj je na številnih pripomočkih prisoten majhen indikator, ki na primer spremeni barvo v stiku z vodo, je bil bel in postal rožnato. Bolje reči resnico. Naj vam takoj pomaga, ne izgubljajte časa.

  Kako se znebiti vonja stranišča

  Smo že ugotovili, kaj storiti, če telefon pade v stranišče. Razmislimo o tem, kako se znebiti neprijetnega vonja, ki ga lahko telefon odda po dogodku. Če je po vašem oživljanju vaš pripomoček zaslužil, vendar je bil vonj po stranišču, morate napravo položiti v embalažo in tam položiti denarnico s kavo, sodo ali aktivnim ogljem. Popolnoma absorbirajo vonjave. Postopek boste morda morali ponoviti. Obstaja veliko različnih absorbentov slabega vonja, ki se prodajajo posebej za hladilnike. Če ga imate, ga lahko postavite poleg telefona ali ga položite v vrečko ali drugo posodo. Obstajajo absorberji z aktiviranopremog, ozonizator, absorber mineralne soli. Vsi delajo zelo dobro s svojo nalogo. Mnogi naredijo veliko napako - da se znebite neprijetnega vonja po WC-ju hitreje, razpršite po telefonu dezodorante. Ne delaj tega, zato se še poslabša. "Dišeči" med združevanjem. Potem bo še težje odstraniti vonj stranišča.

  Majhen sklep

  Morda je cena vodoodpornih telefonov šokantna za vas. Zgoraj smo ugotovili, da kakovostni modeli stanejo 60.000 - 70.000 rubljev. Vendar pa obstajajo poceni telefon telefon po ceni 4000 - 7000 rubljev, ki prav tako vodotesno. Pri nakupu telefona je bolje, da z užitkom preživite svoj pripomoček. Mnogi uporabniki jo upoštevajo. Priporočljivo je, da kupite vodoodporni telefon, če imate majhne otroke, ki ga lahko spustijo nekje, če imate radi pijete čaj s telefonom, se kopate, greste na stranišče. Mnogi verjamejo, da se z njimi nikoli ne bo zgodilo stanje, opisano v članku. Če pride do takih nevšečnosti, že veste, kaj storiti, če je telefon padel v stranišče. Nasveti v tem članku vam bodo pomagali. Obstajajo telefoni, ki po padcu v vodo delujejo že vrsto let. To običajno velja za modele gumbov. Obstajajo pa tudi prijetne izključitve z novimi modnimi pripomočki. Po popravilu se lahko tudi zelo veselijo.

  Sorodne publikacije