Epson L355 MFP: navodila, opis, povezava, konfiguracija

Odličen večnamenski brizgalni tiskalnik in tehnologija, opremljena z lastniško vgrajenim NPCH, je "Epson L355."

Katera tržna niša za tiskalnike je usmerjena?

V bistvu je Epson L355 MFP vsestranska naprava, ki odlično deluje za organizacijo tiskalnega strežnika v majhnih pisarnah (do 10 delovnih mest) ali celo srednjih (do 25-30 delovnih mest). Seveda, raven fotografskih tiskalnikov ni dovolj, da bi bil junak tega pregleda točen, toda za nezaželenega domačega uporabnika bo najbolj optimistični Možna je tudi majhna izbira, kar lahko rečemo za urad, v katerem so zahteve za kakovost izdanih dokumentov običajno precej nižje.


Paket

Izvajanje tega IGF vključuje naslednje:
 • Originalna kartuša z zmanjšanim virom tiskanja do 70%.
 • USB vmesniški kabel.
 • Napajalnik.
 • Navodila za uporabo.
 • Disk z ustrezno programsko opremo.
 • Garancijska kartica.
 • Iz naslednjegaPred seznamom lahko naredimo le en zaključek: črnilo za "Epson L355" je potrebno kupiti samo dodatno. Vse ostalo je v prvotni konfiguraciji. Po drugi strani pa so potrošni materiali in jih ni tako težko kupiti. Še posebej njihova cena ni tako visoka.


  Tehnologija za pridobivanje dokumentov

  Kot je bilo že omenjeno, "Epson L355" temelji na tehnologiji tiskanja z brizgalnimi tiskalniki. Ima 4 kartuše. Glavna je črna. Ostali trije so vijolični, modri in rumeni. Pomembna značilnost te periferne naprave je sklep, da je prvotno opremljen s sistemom NPC. To pomeni, da ni treba zamenjati ali polniti kartuš. Dovolj je le od časa do časa, da te posode napolnimo s črnilom, sistem pa jih bo porabil v pravem znesku.

  Seznam podprtih vmesnikov

  Epson L355 podpira dva osnovna načina povezljivosti do danes. Prvi je vmesnik USB. V tem primeru, brez neposredne povezave s sistemsko enoto osebnega računalnika ne more storiti in slednji v tem primeru bo služil kot tiskalniški strežnik. Če je računalnik izklopljen, dokumentacije ni mogoče zaključiti. Najbolj praktičen način v tem primeru je uporaba brezžičnega vmesnika Wi-Fi. S takšno organizacijo se MFP neposredno poveže z usmerjevalnikom in v tem primeru se sklicuje na funkcije tiskalnega strežnika. Drugi način povezovanja je po eni strani bolj primeren, da ni treba voziti žic in ureditiNaprava je lahko kjerkoli pokrita z brezžičnim omrežjem.

  Dovoljenje

  Tiskalnik Epson L355 se ponaša z najvišjo ločljivostjo. "Lahko prikaže sliko v formatu 5760x1440. Ta vrsta ločljivosti je dovolj za izdelavo zelo kakovostne fotografije ali slike. vloga optičnega bralnika ali kopirnega stroja.V prvem in drugem primeru bo največja vrednost omejena na 2400 x 1200. Posledično bo kakovost izhodnih dokumentov veliko slabša.Vsak podoben problem in vsi neposredni konkurenti tega IFI.

  Seznam formatov

  Tiskalnik Epson L355 lahko tiska na liste papirja do velikosti A4. To je dolžina do 297 mm in širina 210 mm. Gostota listov se lahko giblje od 64 do 255 g /m 3. Še enkrat, glede na velikost izhodnega dokumenta je mogoče opaziti, da so na seznamu formatov te periferne naprave A5 B5 in Letter. Na nivoju programske opreme je možno tudi samostojno določiti velikost lista, ki bo izhod.

  Hitrost

  Ena glavnih prednosti Epson L355 je hitrost tiskanja. V tem razredu naprav na tej značilnosti, pušča daleč za večino svojih neposrednih konkurentov. Dejansko je 33 črno-belih strani na minuto za takšno IFI fenomenalno. V tem primeru, če je tiskanje končanov barvi, bo število izhodnih listov na minuto omejeno na 15 kosov. Ločeno je treba opozoriti na hitrost fotografiranja. Če želite natisniti eno fotografijo v formatu 10x15 cm, bo ta tiskalnik porabil 69 sekund.

  Programska oprema

  Kot smo že omenili, je disk z voznikom priložen kompletu "Epson L355". Navodilo navaja, da je proizvajalec predvidel možnost delovanja te naprave le v dveh programskih okoljih: "Windsor" in "MacOS". Seveda temu seznamu očitno manjka sistem Linux. Toda množica gonilnikov za takšno sistemsko programsko opremo ne obstaja in junak tega pregleda s takšno programsko opremo zagotovo ne bo deloval.

  Poraba energije in temperaturni način

  Porabo električne energije te periferne naprave določi proizvajalec pri delovanju 11W. V stanju pripravljenosti bo ta vrednost še manjša. Minimalna temperatura, pri kateri bo ta MFU še vedno delovala - 10 0 C in največja - 35 0 C. Čeprav, kot kažejo izkušnje pri delovanju L355, lahko deluje stabilno in pri višjih temperaturah - do 45 0 C. Tudi obratovanje takšnih naprava pod podobnimi temperaturnimi pogoji presega priporočila proizvajalca in v primeru popravila poškodb ne bo več garancija.

  Seznam tehnologij, ki jih podpira ta naprava

  Junak tega člena podpira pomemben seznam tehnologij na ravni programske opreme. Ta seznam vključuje:
 • Epson Connect - mini pripomoček za poenostavitev povezave z WiFi.
 • Nozzle Check - programska oprema za preverjanje čeljusti.
 • Čiščenje glave - Ta mini program je odgovoren za čiščenje "Epson L355" s tiskalno glavo.
 • Poravnava glave je programski sistem za umerjanje tiskalne glave MFP za brizgalne tiskalnike.
 • Power Ink je tehnološko čiščenje sistema črnila.
 • Pregledi lastnikov

  Precej nasprotujoči si pregledi lastnikov v svetovnem spletu o tej MFI. Po eni strani ima odlične tehnične specifikacije. Gre za visoko zmogljivo in prisotnost vgrajenega NPCH sistema in visoke ločljivosti (tako v primeru tiskanja kot v primeru kopiranja ali skeniranja), to sta trenutno 2 glavna preklopna vmesnika. Na ta seznam lahko napravi dodate tudi zelo skromne stroške. No, tukaj so tudi slabosti v tem primeru. V prvi vrsti je uporabnikom težko konfigurirati Epson L355 za tiskanje s povezljivostjo Wi-Fi. Še enkrat, obstajajo nekateri načini za rešitev tega problema. Glavni je, da izklopite požarni zid (tako v operacijskem sistemu kot tudi v samem omrežnem usmerjevalniku) in onemogočite način izolacije AP (v usmerjevalniku). Dodate lahko tudi izjeme požarnega zidu za povezavo s to periferno napravo, kar vam omogoča tudi rešitev problema brezžičnega omrežja. Druga možna pomanjkljivost te večnamenske naprave je pomanjkanje podpore za AirPrint, ki temelji na operacijskem sistemu iOS. Posebna rešitev tega problema je namestitev programske opreme podjetja Epson - iPrint.Seveda, v smislu funkcionalnosti, ta pripomoček izgubi razvoj Apple, vendar še vedno podpira tako strojno opremo in vam omogoča, da izhod na to večnamensko napravo brez težav. Veliko lažje v zvezi s tem za lastnike naprav Android. Podobni programi na tej platformi so veliko večji in v tem primeru obstaja nekaj, kar lahko izbirate. Kot rezultat, je treba opozoriti, da čeprav je proizvajalec sam MFP in pozicioniran tako enostavno nastaviti, vendar, v resnici, to ni tako, in na novo ustvaril lastnik za zanesljivo in stabilno delovanje naprave bo še vedno treba nekatere manipulacije. In ne samo s samim tiskalnikom, ampak tudi z drugimi komponentami računalniškega omrežja (PC, usmerjevalnik in mobilni pripomočki). Torej, preden kupite to periferno napravo, morate upoštevati to odtenek.

  Stroški

  Čeprav je bil Epson L355 lansiran leta 2013, ga je še vedno mogoče kupiti iz zalog. Cena se začne pri 8.000 rubljih. Glede na dejstvo, da obstaja podpora za brezžični WiFi standard, integriran SIPP - njegova podobna vrednost je vsekakor demokratična. V cenovni kategoriji, v katero spada ta MFU, se taka kombinacija ne more pohvaliti s konkurenti. Tako dobimo idealno razmerje med ceno in kakovostjo.

  Povzetek

  V bistvu je precej uravnotežen MFP izdal "Epson L355". Pomanjkljivosti, ki so jih izpostavili lastniki, so lahko razmeroma preprosto in preprosto odpravljene.veliko bolj pomembna.

  Sorodne publikacije