ATI Radeon HD 4600 Series: Lastnosti dveh grafičnih kartic

Radeon HD 4600 grafične kartice so bile izdane leta 2008 in so postale tržno zahtevane. Njihova zmogljivost bi lahko prehitela celo 9500 GT, zaradi česar niso bili le priljubljeni, temveč tudi konkurenčni. Seveda grafičnih procesorjev zgodnjih modelov te serije ni bilo mogoče postaviti kot igro, vendar je bilo dovolj, da so lastnosti ATI Radeon HD 4600 serije zagotovile stabilno delo na računalniku in deskanju, kot tudi za obdelavo enostavnih aplikacij. Tu sta dva najsvetlejših predstavnikov serije 4000.

Gigabyte Radeon HD 4650

En video pomnilniški čip debeline 55 nanometrov se začne z najmanjšo frekvenco 600 megahertzov. Grafični procesor ATI Radeon HD 4600 Series 1024 MB, ki ima 128-bitno vodilo, lahko prikaže slike takoj na dveh monitorjih. Število procesorjev, ki so odgovorni za izdelavo tridimenzionalnih objektov, je 320 kosov, število blokov teksture pa 32. Število blokov filtrirnih pik je 8.


Na ATI Radeon HD 4600 Series je funkcija podpore za DirectX deseta, grafična knjižnica pa deluje na OpenGL 3.2. Kar zadeva grafični pomnilnik, je njegova velikost 1024 megabajtov, delovna frekvenca pa je 800 megahertzov. Format združljivega pomnilnika, ki ga lahko uporablja grafična kartica, je DDR2. Ker je staromodna grafična kartica, mora imeti AGP priključek za povezavo z matično ploščo. V kompletu z grafično kartico je nameščen disk z gonilniki proizvajalca, ki vam omogoča, da nastavite grafično kartico in jo odpretepotencial.

Uporabniške ocene za Gigabyte Radeon HD 4650

Številni uporabniki opažajo pozitivne lastnosti ATI Radeon HD 4600 Series 4650, da je zmogljivost kartice - na visoki ravni - prijetno hlajenje, kar je pomembno za grafične pospeševalnike.


Med pomanjkljivostmi, vendar ne veliko, obstajajo težave s čipi na matični plošči, ki jih ni mogoče obnoviti. V zvezi s tem se postavlja vprašanje o združljivosti opreme. Mnoge negativne ocene, ki so jih uporabniki pustili nezadovoljni s cenovno ponudbo.

ASUS Radeon HD 4670

ATI značilnosti Radeon HD 4600 Series 4670 ima dve različici velikosti video pomnilnika: 512 MB in 1 GB. Različica proizvajalca ASUS ima obseg 1024 megabajtov video pomnilnika in 128-bitno pasovno širino. Čeprav je nameščen kot pisarna, ga mnogi uporabniki uporabljajo kot igro, vendar s selektivnimi nastavitvami, ne da bi poskušali izvajati zelo zahtevne igre. Prenos podatkov pomeni, da je ASUS opustil standardni adapter AGP in uporablja vmesnik PCI-E 16x, da bi prenos podatkov še hitrejši. Kartica je nameščena na eni reži v standardni matični plošči, obstaja pa podpora za CrossFire in CrossFire X tehnologijo, ki omogoča povezavo od dveh do štirih grafičnih kartic. Izkazalo se je, da doseže brez primere produktivnost pri obdelavi slik.
Grafični procesor ima ime RV730 in delovno frekvenco 750 megahertz. Tehnološki proces, kot pri mlajšem modelu, je 55 nanometrov, format podprtega video pomnilnika pa je GDDR3. 32 teksturnih blokov zagotavlja kakovostno risanjeDvodimenzionalna slika in 8 rasterskih blokov je bilo dodanih za boljše glajenje slik. Zahvaljujoč ATI Radeon HD 4600 Series karakteristiki 4670 za shaderje, v količini 320 kosov, lahko grafična kartica izvede več izračunov.
DirectX Deseta izdaja vam omogoča boljše delo z vsemi aplikacijami, ki zahtevajo podporo grafičnega procesorja. Raven glajenja objektov je ena izmed najbolj priljubljenih tehnologij v grafičnih karticah. 24x gladkost zagotavlja gladko in jasno sliko, vendar lahko ta možnost negativno vpliva na splošno učinkovitost kartice, zato strokovnjaki priporočajo zmanjšanje te nastavitve na sprejemljivo kakovost slike. Za dostojno kakovost tiskanja in realistično sliko se uporablja tehnologija, kot je anizotropno filtriranje, ki se lahko na tem zemljevidu poveča do 16-krat.

Uporabniške ocene za ASUS Radeon HD 4670

V pozitivnih povratnih informacijah uporabniki kažejo dobre rezultate pri igrah, kot tudi po dostopni ceni. Zadovoljen je tudi s hladilnimi in oblikovalskimi rešitvami. Negativne povratne informacije so pustili tisti, ki so se pritoževali zaradi hrupa iz grafične kartice. Tudi nekateri so pokazali, da so te grafične kartice nezdružljive z matičnimi ploščami.

Sorodne publikacije