Konfigurirajte požarni zid Windows. Dostop do omrežja v nastavitvah požarnega zidu

Če želite izvedeti vse o nastavitvah požarnega zidu, morate razumeti njegove naloge in cilje. Poskusimo opredeliti pojme "požarni zid" in "požarni zid", v njih so razlike in podobne značilnosti. Ukvarjali se bomo z dostopom do konfiguracije omrežja in strežnika.

Kaj je to?

Preden hitro pogledate požarni zid, morate ugotoviti, kaj je požarni zid. To je pogojni program, ki se nanaša na računalniško omrežje. Deluje z nadzorom omrežnega prometa in njegovim filtriranjem. V ta namen ima programska in strojna oprema določen sklop pravil.Požarni zid je omrežni zaslon. Iz nemškega jezika je ta beseda prevedena kot "požarna stena". Pogosto uporabniki ne morejo razlikovati požarnega zidu od požarnega zidu. To ni presenetljivo, saj sta prvi in ​​drugi požarni zid. Edina razlika je, da je požarni zid nemški izraz, in požarni zid je angleščina.

Različica operacijskega sistema Windows

Od različice Windows XP je razvijalec v operacijski sistem uvedel požarni zid. Tako so nastavitve požarnega zidu na voljo. To ne pomeni, da pred tem ni bilo takega elementa programske opreme. Prej je bila izdana različica požarnega zidu za internetno povezavo. Toda glavna prednost novosti je bila razpoložljivost nadzora nad dostopom programov do omrežja.

Nevarnost

Stari požarni zid je bil del računalniškega sistema, vendar je bil privzeto onemogočen zaradi napak v združljivosti. Nastavitve za ta požarni zid so bile na voljo tudi v omrežnih konfiguracijahzato so nekaterim uporabnikom postale težko dostopne. Od leta 2003 je prišlo do številnih napadov računalniških črvov. To je bilo zaradi sistemske ranljivosti.Leta 2004 so se napadi nadaljevali, kar je privedlo do strele v sistem. Da bi to popravili, je bilo potrebno dokončati požarni zid. Tako je postal "Požarni zid Windows".

Novost

V novi požarni zid je bil vgrajen nov varnostni požarni zid, ki je zbiral podatke iz naslovov "iip" in omrežnih povezav doma, v pisarni in na internetu. Ta storitev praktično ni bila posodobljena od izdaje. Zato so vse nastavitve parametrov primerne tako za starejše operacijske sisteme kot za nove različice. Zdaj lahko konfigurirate požarni zid v varnostnem središču, saj je ta požarni zid del njega.

Omogoči /onemogoči

Za konfiguriranje nastavitev dostopa do požarnega zidu morate razumeti, kako ga omogočite ali onemogočite. Seveda onemogočanje ni priporočljivo, ker postavlja vprašanja o varnosti sistema. Ampak včasih je potrebno odklop, da bi aktivirali protivirusno delo.
Večina takih programov ima vgrajen požarni zid. Da bi se izognili konfliktom združljivosti, je vgrajeni požarni zid onemogočen. Če preneseni anti-virus nima požarnega zidu, potem lahko različico "Vetrov" in odide. Če želite začeti uporabljati to strojno in programsko opremo v omrežju, jo morate odpreti. Kot vedno obstaja več načinov. Lahko ga preprosto vnesete v iskalni niz sistema. Seznam boste imeliveč možnosti. Bolje je, da izberete Požarni zid Windows.
Druga možnost za približevanje tej storitvi je prehod prek "nadzorne plošče". Če želite to narediti, pritisnite "Start", v desnem stolpcu poiščite "Nadzorna plošča", odpre se okno. Oglejte si zgornji desni kot, kjer je vrstica "Pogled" in tam izberite "Velike ikone". Pred vami se bo pojavil seznam, v katerem boste našli požarni zid vdelane programske opreme. Odpre se novo okno, kjer lahko konfigurirate požarni zid. V levem stolpcu je vrstica "Izklopi ali vklopi požarni zid". Izbirate lahko med domačim omrežjem in javnostjo. Hkrati pa je enostavno onemogočiti programsko blokiranje sporočila. Imeti morate kljukico, da vas bo program takoj obvestil o pripomočku za zlonamerno programsko opremo.

Blokiranje dostopa

Nekatere težave z dostopom do spleta so povezane s požarnim zidom. Morda niste razumeli dela protivirusnega in prepovedanega dostopa do omrežja. Lahko ga obnovite v nastavitvah požarnega zidu. Še enkrat v levem stolpcu nadaljujte črto "omogočite zagon programa ali funkcije skozi požarni zid".
Odpre se vam novo okno. Prikazal bo programe, ki so blokirani ali imajo odprt dostop do spleta. Moraš dati potrditvena polja, kjer je to potrebno. Tu lahko na primer najdete brskalnik, ki ne obišče spletnih mest in mu da dovoljenje. Če želite omogočiti dostop do omrežja v nastavitvah požarnega zidu s programom, ki ni na seznamu, je to enostavno. Dovolj pod imensko tablico, v kateri so pripomočki, najtigumb "Dovoli drug program". Po tem boste videli dodatni seznam aplikacij, iz katerih lahko dodate drug brskalnik ali programsko opremo, ki potrebuje dostop do spleta. Ne pozabite, da bolj v požarnem zidu takšnih dovoljenih programov manj dela vaše delo. Odprta vrata niso več pod nadzorom sistema in lahko poganjajo zlonamerne pripomočke.

Napredno

Za več možnosti nadzora dostopa lahko uporabite dodatne možnosti. V tej vrstici lahko prilagodite omrežne profile. Privzeto obstajajo tri možnosti:
  • Profil domene je možnost za osebni računalnik, povezan z domeno.
  • Zasebno - kot most do zasebnega omrežja, je lahko tako na domu kot na delovnem mestu.
  • Splošno - potrebno za priključitev na javno omrežje.
  • Tu lahko delate s pravili za povezave različnih vrst. Morda boste morali konfigurirati strežnik. Požarni zid je enostaven za uporabo pri dohodnih ali odhodnih povezavah. To storite tako, da v dodatnih parametrih izberete želeni element in ga kliknete z izbiro "Ustvari pravilo".
    Odpre se posebno okno, v katerem bo nekaj korakov. Vse je podrobno opisano. Pravila so razdeljena na več vrst. Če uporabljate pravilo za aplikacijo, je mogoče konfigurirati dostop do določene programske opreme na splet. Če je pristanišče, potem obstaja dovoljenje ali prepoved za to, število pristanišč ali protokol. Izberete lahko tudi vnaprej določeno ali prilagojeno pravilo. Naprej, nastaviteveč kot razumeti. Podajte pot do programa, izberite odprti ali zasebni dostop. Nastavite lahko tudi dovoljenje ali prepoved za določeno vrsto omrežja. Ime svojega profila navedete in ta nastavitev je končana. Če potrebujete natančnejšo nastavitev, na primer prepoved celotne programske opreme, da se povežete z določenim "API-jem" ali priključkom ali ustvarite seznam "belih" naslovov, izberite pravila po meri.

    Sorodne publikacije