Procesorska enota za začetniški prenosni računalnik Intel Celeron 1005M. Značilnosti

Mikroprocesor Celeron 1005M je zasnovan predvsem za ustvarjanje nizkocenovnih prenosnih računalnikov in visoko življenjsko dobo baterije. Poleg tega ima dokaj skromne tehnične specifikacije. To so parametri te CPU in bodo namenjeni temu majhnemu pregledu.

Parametri procesorja

Ta čip je namenjen za vgradnjo v vtičnico PGA988B. V nekaterih primerih se preprosto razdeli na matično ploščo mobilnega računalniškega sistema in v nekaterih primerih je bil v ta namen na voljo poseben priključek. To je polprevodniška rešitev za tretjo generacijo procesorjev z arhitekturo Core, s kodnim imenom Ivy Bridge. CPU je sestavljalo dve računalniški jedri, ki sta delovali pri fiksni taktni frekvenci 19 GHz.


Vgrajeno grafično jedro. Predpomnilnik in MEMORY

V sestavi tega mikroprocesorja je proizvajalec vključil integrirano grafično kartico HD Graphics. Lahko prikaže informacije na dveh zaslonih naenkrat, frekvenca njenih blokov pa je omejena na 650 in 1100 MHz. CPU vključuje tri ravni predpomnilnika. Prva lahko sprejme 128 kb, druga je 05 MB, tretja pa 2 MB. Vrsta pomnilnika, ki se uporablja v povezavi s tem mikroprocesorjem, je DDR3. Priporočene vrednosti frekvenc za slednje so 1333 ali 1600 MHz. Največja količina RAM-a, ki ga ta čip lahko obravnava je 32 GB.

Tehnologija. Poraba energije

Intel Celeron 1005M CPU Silicon Crystal je bil izdelan z uporabo tolerance 22 nm tehnologije TriGate. To je onpolprevodniški elementi imajo razporeditev v razsutem stanju. Termični paket te CPU je omejen na 35 vatov. Zaradi tega lahko mikroprocesor deluje le v povezavi s hladilniki. Najvišja temperatura čipa je omejena na 105 ° C. V nominalnem načinu njegova vrednost praviloma ne presega 65 ° C.


Ocene. Primernost nakupa

Pregledi lastnikov računalniških sistemov na podlagi te CPU razlikujejo naslednje prednosti:
  • Energetska učinkovitost.
  • Samostojnost.
  • Sprejemljiva raven zmogljivosti, ki vam omogoča reševanje najpogostejših in najmanj zahtevnih nalog.
  • Zanesljivost.
  • Nizki stroški. Edina pomanjkljivost tega mikroprocesorja je, da je zastarel. Na podlagi tega ni več praktično kupiti novega računalnika. Vendar lahko kupite stare prenosne računalnike. Hkrati pa je njihova cena zelo demokratična. Tudi uspešnost takšnega računalnika vam še vedno omogoča, da uresničite naloge, ki so jim bile prvotno dodeljene.

    Izhodi

    V tem pregledu so bile upoštevane specifikacije mobilnega čipa Celeron 1005M. Čeprav je bila izdana že zdavnaj, pa so notesniki na njeni bazi še vedno pomembni. Zato lastniki takšnih računalniških sistemov še vedno aktivno izkoriščajo. Že to dejstvo pove veliko o tem.
  • Sorodne publikacije