Kako preverim IMEI na pametnih telefonih v Samsungu?

Ko kupite nov pametni telefon, imajo uporabniki veliko vprašanj o njegovi uporabi, delu, garanciji in informacijah o IMEI (koda naprave, ki napravo naredi edinstveno za operaterje). Kako lahko dobim takšne informacije?

Kaj je to?

Vsak pametni telefon ima svojo edinstveno, posebno kodo IMEI, ki je mednarodna identiteta mobilne opreme. Ta koda se uporablja, da omreżnemu operaterju omogoći loćeno identifikacijo vsakega pametnega telefona, ki je v omreżju. Takšna koda je vnesena v napravo med tovarniško proizvodnjo in se seveda ne more spremeniti v postopku njene uporabe. Ne glede na proizvajalca je oblika kode IMEI enaka za vse pametne telefone. Samsung's priljubljena naprava danes od Samsung ni nobena izjema.

Kaj pomeni ta koda?

Dešifriranje številk IMEI ni tako težka naloga. Prvih šest številk kode obvešča uporabnika o kodiranju v skladu z Mednarodno klasifikacijsko oznako klasifikatorja za določen model pripomočka, kjer prvi dve številki določata kodo države proizvajalca. V kateri državi je bila končna zbirka pametnega telefona, bosta našteta naslednja dva številčna znaka (to je koda stanja končne montaže). Naslednjih šest številk je edinstvena serijska številka pripomočka, zadnji znak pa določa varnostno številko pametnega telefona. Zakaj potrebujem Samsung uporabnika, da preveri IMEI?
Namestitev teh informacij lahko pomaga preveriti izvirnostvaš potencialni pametni telefon, pa tudi, če boste kupili napravo, ki je že v uporabi.

Nedvoumna jamstva?

Pogosto se uporabnikom zastavljajo naslednja vprašanja: Ali je mogoče preveriti Samsung Galaxy IMEI brez napake? Seveda se poleg tehničnega napredka izboljšujejo tudi veščine prevarantov. V zvezi s tem je treba opozoriti, da preverjanje IMEI ne zagotavlja 100% garancije za izvirnost pametnega telefona, saj obstajajo obrtniki, ki ga lahko zlahka ponarejajo.

Kako preveriti pristnost Samsung IMEI? Če želite natančno določiti sledi takega dela, morate preučiti napravo, da bi pritegnili strokovnjaka. To je enostavno pojasnjeno. Če izvirnika še niste videli, vam bo zelo težko opaziti razlike. Za več informacij o napravi morate vnesti njen IMEI na uradni spletni strani Samsung. Lahko se naučite z uporabo spodnjih metod, vendar z nekaj pridržki. Da, lahko preverite IMEI za Samsung Galaxy S7 in novejše naprave. Starejših naprav ni mogoče naučiti s to metodo. V tem primeru lahko uporabite drugo storitev, in sicer IMEI.info.

Kako to storiti?

Veliko uporabnikov pametnih telefonov Samsung zanima, kako preveriti IMEI na svoji napravi. Najlažji način za iskanje teh informacij je, da na tipkovnici pametnega telefona pokličete naslednjo kombinacijo: * # 06 #, nato kliknite gumb za klic. Po vnosu tega ukaza na zaslonu naprave se prikažejo informacije in 15-mestna koda, ki služi zgorajidentifikator Poleg tega lahko v pametnih telefonih Samsung preverite na druge načine. Identifikacijska koda mora biti natisnjena na garancijskem listu (ki se izda ob nakupu novega telefona), na škatli pripomočka (ki se izda ob nakupu skupaj s paketom vseh priloženih dokumentov) blizu tovarniške nalepke, ki je označena s posebno črtno kodo.

Kako preveriti telefon Samsung za IMEI?

Poleg zgoraj navedenega lahko tudi pogledate tovarniško nalepko pod baterijo (če jo odstranite na modelu pametnega telefona) ali pa si oglejte samo baterijo (če je vgrajen v telefon v modelu). Ta kraj mora vsebovati te informacije. Če pa je bil vaš telefon popravljen, kot je zamenjava matične plošče naprave ali zamenjava ohišja, se v tem primeru IMEI na škatli ali na tovarniški nalepki morda ne bo ujemal s kodo, prikazano na zaslonu, ko vnesete zgornjo kombinacijo. Obstaja še en način za pametne telefone Samsung, da preverijo IMEI. To ni veliko bolj zapleteno kot prejšnje, toda težava je v tem, da na vsak model pametnega telefona ni mogoče gledati na predlagan način. Vse je odvisno od vaše spremembe serije naprav. Kaj naj naredim, da preizkusim Samsung IMEI na drug način? Vse je zelo preprosto: vzemite pametni telefon, ga pojdite v "Meni", poiščite in izberite element "Nastavitve", nato pa poiščite in prenesite podmeni "O napravi". Po zaključku teh preprostih korakov si oglejte IMEI na zaslonuizberite podmeni "Stanje", ki ne bo vseboval samo podatkov o ID-ju pametnega telefona, temveč tudi stanje kartice SIM.

Preverjanje izvirnosti

Potreba po učenju vašega IMEI je lahko povezana tudi s potrebo po ugotovitvi, ali je pametni telefon original. Ni skrivnost, da danes neznani kitajski proizvajalci množično ponaredek napravo priljubljenih blagovnih znamk, vključno s "Samsung". Kako izvedeti resnico o vašem pripomočku? Danes obstaja spletna storitev, ki jo zagotavljajo mednarodni številski načrti. V ta namen morate obiskati spletno stran te organizacije in v ustrezni obliki vnesti IMEI vašega pametnega telefona. Tako boste lahko dobili več informacij hkrati. Izvedeli boste lahko informacije o modelih in spremembah vaše naprave, proizvajalca in trga, na katerem so bili izdani (Azija, Evropa ali Amerika). Če naprava ni originalna, jo boste lahko videli z enim klikom.

Sorodne publikacije