Zamenjava termopaste na prenosnem računalniku Lenovo Z570: Navodilo

Hladilni sistem na prenosnem računalniku lahko občasno odpove, zakaj se računalnik med delovanjem samodejno izklopi ali "zavira". Možno je, da lahko zamenjava termopasta na prenosni grafični kartici ali njenem procesorju v tem primeru pomaga. Vendar pa ne moremo izključiti, da je lahko problem drugačen. V tem članku so navodila za zamenjavo termopasta na prenosnem računalniku Lenovo Z570. Uporabljamo ga kot primer, toda po analogiji je mogoče toplotno pasto zamenjati z drugimi modeli.

Navodila za zamenjavo termostata na prenosnem računalniku Lenovo Z570

Najprej odklopite prenosni računalnik iz omrežja, odstranite napajalni kabel in ga popolnoma izklopite. Nato izklopite baterijo in jo odložite. Zdaj lahko razstavite. Vzemite mali križni izvijač in odvijte vse vijake na spodnji strani ohišja. Veliko jih je, zato ne mislite, da je to enostavno. Odklenjeno? Sedaj odstranite pokrov.


Zdaj lahko vidite celotno notranjost prenosnika. Zanima nas zgornja desna stran, kjer se nahaja hladilnik. To je enostavno prepoznati - to je okroglo in iz njega prihaja bakrena cev. Upoštevajte, da je ta bakrena cev od hladilnika do procesorja. Sama termo-vmesnik je pritrjen na procesor s tremi vijaki. Na njem je isti odlok o vrstnem redu promocije teh vijakov. Bodite prepričani, da mu sledite. Torej, odstranite vijake iz termo vmesnika procesorja, hladilnik in dobite vse to zasnovo.

Risba termopasta

Po tem boste na radiatorjih takoj videli termopast. Prilepi se nadva mesta in najverjetneje bo suho. Nežno odstranite staro pasto iz radiatorja. Zdaj nanesite novi termopast z brizgo na procesor in koprocesor. Malo nanesite in nato nežno prebarvajte nastali sloj po celotnem območju procesorja. Ne pretiravajte in ne nanašajte preveč paste. Ne pozabite, da mora mikro mikrovoda med dvema ploščama zapolniti procesor in radiator. To je v ta namen, in to zahteva precej malo. V nasprotnem primeru zamenjava termostata Lenovo Z570 ne bo imela pričakovanega učinka, saj bo velik sloj upočasnil proces prenosa toplote od procesorja do radiatorja.


Po nanosu termoplasta previdno obrežite rob površine procesorjev. Ne dovolite, da bi ta zmes udarila o telo čipa, ki ni namenjeno nanosu. Žoga mora biti natančno in homogena. So to naredili? Na tej točki je zamenjava toplotnega testa Lenovo Z570 skoraj končana. Zdaj moramo samo zbrati vse nazaj.

Laptop skupina

Oblikujte s hladilnikom in ga pritrdite nazaj na prenosni računalnik. Radiatorji morajo ležati na odloženih plasteh termopasta, ne potrebujejo ga, da bi ga pritrdili. Zdaj pa vzemite tiste vijake, ki ste jih prej odstranili, in jih zavrtite v enakem zaporedju, v katerem so bili posneti. Istočasno je nadomestni termočlen Lenovo Z570 popoln. Ne da bi pritrdili pokrovček, poskusite vklopiti prenosni računalnik. Zaslužen? Odlično! Izklopite in ponovno privijte pokrov. Zdaj pa tiZnate razstaviti prenosni računalnik Lenovo Z570 in ga zamenjati s termalno pasto. Vso srečo v tem poslu!

Sorodne publikacije