Adapter za predor: cilj, težave in rešitve

Danes mnogi uporabniki sistema Windows niti ne sumijo, da ima njihov sistem vmesnik Microsoft Teredo. O njegovem obstoju se učijo šele potem, ko pride do kakršnih koli težav. Vendar pa jih je mogoče rešiti samostojno, brez pomoči tretjih oseb.

Namen

Microsoftov tunelski vmesnik je nevidno orodje za operacijski sistem Windows, ki zagotavlja pravilno delovanje omrežnega protokola Teredo. Obstajajo analogi tega adapterja na drugih sistemih, na primer v Mac OS in BSD se imenujejo Miredo. Kljub temu je njihova funkcija ena - prenos informacij preko omrežja.


Uporaba adapterja je posledica pomanjkanja naslovov IPv4 zaradi vedno večjega števila uporabnikov interneta. IPv6 trenutno uspešno nadomešča naslove IPv4, sam Teredo pa omogoča pošiljanje paketov IPv6 prek omrežij IPv4. Prav tako se lahko podatki, ki jih prenaša tunelski vmesnik, prenesejo prek strojne opreme, ki deluje s tehnologijo NAT.

Skupna težava

Najpogostejši problem, ki ga imajo uporabniki v predorih za predore, je napaka, ki jo izdajo nekateri programi in vsebuje naslednje sporočilo: "Naprave ni mogoče zagnati." V tem primeru je koda napake 10. Pogosto bo obstoj vmesnika Teredo povedal uporabnikom, kdaj pride do te napake. Da bi rešili ta problem brez posledic, je treba adapter izključiti.
Onemogoči Teredo je treba zagnati kot skrbnik. Če tak uporabnik nelastnik, potem bi moral zaprositi za njihov prejem svojega sistemskega administratorja, ki pa lahko ta problem reši sam. Preprosto je ugotoviti, ali je pravica pravilna: če je v računalniku nameščen samo en račun, je uporabnik skrbnik.


Reševanje problemov

Ugotovite, ali je ta Teredo težava povezana. Z desno tipko miške kliknite ikono Računalnik, nato izberite Lastnosti, nato kliknite Upravitelj naprav. Poiščite kategorijo omrežnih kartic, kliknite znak plus ob njem in v spustnem meniju se prikaže element "Teredo" poleg ikone rumenega trikotnika, ki označuje težave na strani adapterja za predor.
Naslednji korak je zagon ukazne vrstice. Kliknite gumb »Start«, nato »Programi« in nato »Standard«. Z desno tipko miške kliknite element ukazne vrstice in izberite Zaženi kot skrbnik. Odpre se črna škatla. Vnesite besedilo sfc /scannow in pritisnite tipko Enter ter preverite stanje gonilnikov. Znova zaženite računalnik in znova odprite ukazni poziv. Vnesite besedilo netsh, pritisnite Enter. Vnesite onemogočeno stanje teredo nastavljenega stanja, pritisnite Enter. Nato vnesite onemogočeno stanje besedilnega vmesnika isatap. Še enkrat pritisnite Enter in težava je odpravljena.

Drugi načini

Vsi ponudniki niso prešli na tehnologijo IPv6, in če je tako, v tem primeru metoda ukazne vrstice ne bo pomagala. Včasih se problem "kodo 10" tunel adapter pride, ko virus napad, potemmorate pregledati sistem za viruse. Če to ne pomaga, morate znova namestiti gonilnik vmesnika.
Odprite upravitelja naprav, z desno tipko miške kliknite vmesnik za predor in izberite Lastnosti, nato kliknite Gonilnik in nato Izbriši. Znova zaženite računalnik, prenesite gonilnik s strani proizvajalca in ga namestite. Če to ne deluje, se sistem Windows ponovno namesti.

Zanimivosti

  • Strežnik Microsoft Teredo je tu: teredo.ipv6.microsoft.com.
  • Zaradi uporabe tehnologije Teredo je operacijski sistem nezaščiten, saj omogoča nepooblaščen dostop do uporabniških podatkov.
  • V angleškem prevodu beseda teredo pomeni "brodolom". To je izvirno ime za tak protokol, kajne?
  • Gonilnik adapterja Teredo se nahaja na: system diskWindowsSystem32driverstunnel.sys.
  • Sorodne publikacije