Zakaj telefon deluje prehitro? Baterija za telefon

Če uporabljate sodoben pametni telefon ali tablični računalnik, lahko pride do težav z življenjsko dobo baterije. Zakaj se telefon hitro izprazni, če baterija še ni zastarela? To je posledica lastnosti strojne opreme naprave in skoraj vse te težave je mogoče rešiti z obračanjem na konfiguracijo operacijskega sistema. Spodaj so našteti razlogi, zakaj pametni telefon ali tablični računalnik hitro izčrpava akumulatorske vire.

Priključki za pomoč

Preden začnete preučevati razloge, zakaj se baterija na vašem telefonu hitro izprazni, se morate seznaniti z nekaterimi koristnimi storitvami. Ker je polnjenje povezano s spremembo nekaterih možnosti v vaši napravi, lahko v meniju Nastavitve na vsakem telefonu naletite na nekoliko drugačno nastavitev. Če ne najdete nobenih predmetov, je priporočljivo obiskati trgovino Google Play in prenesti nekaj brezplačnih storitev.

Torej je splošno znana SmartQuickSettings, brezplačna aplikacija, ki vam omogoča spreminjanje nastavitev naprave, ne da bi šli v prefinjen meni. Lahko uporabite SuperTaskKillerFree - to je odličen program, ki vam omogoča, da hitro in preprosto zaprete vse svoje programe z enim klikom. Lahko ste prepričani, da vam to prihrani čas in sredstva vaše naprave.
Če ne želite uporabljati nobenih specializiranih storitev, preprosto pojdite skozi meni Nastavitve in ročno poiščite vse potrebne položaje.Torej, zakaj lahko baterijo telefona razrešnico zelo hitro?

Mobilni podatki in 4G

Nova generacija 4G omrežne povezave ima veliko prednosti, predvsem hitrosti. Vendar pa takšno omrežje veliko porabi vire naprav. Kaj naj storim, če je telefon hitro izpraznjen? Če:
 • vaš operater nima 4G pokritosti na vašem območju.
 • Med območji pokrivanja 3G in 4G veliko potujete.
 • Enostavno vam ni treba uporabljati 4G (ker ne uporabljate pretočnega videa na poti).
 • Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili z "da", izklopite napravo 4G. Ko je v tem pametnem telefonu na voljo podpora za to omrežje in niste v območju pokritosti, vas telefon nenehno vpraša, ali je pokritost 4G. In to konstantno iskanje uporablja veliko virov, in s tem močno skrajša življenjsko dobo baterije naprave. Posledica tega je, da se baterija v telefonu zelo hitro izprazni.

  Izklopite prenos podatkov

  Če se resnično trudite za dolgo življenjsko dobo baterije in potujete na območjih z občasnim pokritjem omrežja, poskusite popolnoma onemogočiti MobileData. Še vedno boste lahko sprejemali sporočila in klicali, vendar boste prihranili veliko energije baterije. Poleg tega boste s slabo povezavo komajda produktivno uporabljali internet.

  Čim slabša je pokritost omrežja in signal, hitreje se telefon izprazni v stanju pripravljenosti. Razlog za to je, da mora antena naprave delovati še veliko več.poskusiti najti in shraniti signal. Več povezav in prekinitev lahko povzroči več sredstev, ki jih porabi vaš pripomoček.

  Ne uporabljajte aplikacije Facebook (namesto tega uporabite mobilno stran)

  Kaj naj storim, če se telefon hitro izprazni? Kot lahko opazimo, niso vsi programi ustvarjeni enako, nekateri pa imajo zelo širok spekter pomanjkljivosti. To bi zvenelo žalostno, vendar je res: Facebook aplikacija za Android ni visoka kakovost. Edini način, da zaustavite to storitev in preprečite neprestano preverjanje sporočil (in porabo baterijskih virov), je, da se odpravite iz nje. Tudi njegovo zaprtje s pomočjo posebnih programov ne rešuje ničesar - znova se začne skoraj takoj.
  Rešitev te težave je le ena: odstranite aplikacijo Facebook in uporabite mobilno različico spletnega mesta. Ker uporabniki dajejo povratne informacije, ko je ta storitev v telefonu, je največ 8-10 ur delovanja naprave na voljo brez polnjenja, tudi po izvedbi vseh drugih načinov za povečanje življenjske dobe baterije. Pod enakimi pogoji, vendar brez aplikacije Facebook, naprava lahko deluje 12-16 ur. To se zdi neverjetno, vendar vam s tem enostavnim popravkom dobite vsaj 50% več časa. In to ni osamljen primer, zakaj se telefon hitro izprazni. Če ste pred kratkim namestili aplikacijo, ki zelo hitro prazni baterijo, blokira vaš telefon ali tablico dolgo časa ali povzroči ponovno zagon naprave - verjetno imate slabo šifrirano storitev. Neshranite in ga ne uporabljajte v napravi.


  Svetlost naj bo na udobni ravni.

  Poleg tega morate podrobneje upoštevati parameter Brightness na napravi. Zasloni, vgrajeni v sodobne naprave, so preprosto osupljivi in ​​resnično svetli. Bolj kot je zaslon svetlejši, hitreje se porabi baterija in novi telefon se v kratkem času izprazni. Če nastavite drsnik za svetlost v nastavitvah naprave približno na sredini lestvice, bo to v večini primerov odlična rešitev. Poleg varčevanja z nabojem lahko zmanjša obremenitev oči v slabih svetlobnih pogojih. Priporočljivo je, da nastavite telefon v načinu samodejne osvetlitve, ki prilagaja svetlost zaslona, ​​odvisno od zunanje svetlobe. Ta možnost na vašem telefonu uporablja zunanji senzor svetlobe, ki lahko sam sproži baterijo s poizvedovanjem. Toda z majhno količino baterijskih virov, ki jih uporablja ta senzor, večina uporabnikov prihrani veliko daljšo življenjsko dobo baterije, kot jo ima vedno nastavljena največja svetlost.

  Zavrzi GPS

  Drug razlog, zakaj se telefon hitro izprazni, je vklopljena navigacijska funkcija. Če telefon redko uporabljate v ta namen, vam verjetno ni treba nenehno preverjati s satelitom. Pojdite na »Nastavitve« - & gt; "Storitve geolokacije" in izklopite GPS.

  Signali Bluetooth

  Včasih se telefon polni dolgo in hitroIzpraznjen s stalno uporabo signala bluetooth. Vse tukaj je zelo preprosto. Če ne uporabljate nobene naprave Bluetooth, jo izklopite, da prihranite energijo baterije.

  Wi-Fi (če ga ne uporabljate)

  Ali uporabljate Wi-Fi doma ali v pisarni? Če to storite, je najbolje, da ostane vklopljen, če pa ga ne potrebujete, ga izklopite. To je tudi pogost razlog, zakaj se telefon hitro izprazni.

  Zapri programe

  Vse storitve ne delujejo standardno. Idealno bi bilo, da vsakič, ko kliknete Domača stran, imajo vaše aplikacije nekaj sekund, da vstopijo v način mirovanja, v katerem so zmanjšane v pomnilniku, dokler jih ne odprete. Nekateri od njih imajo poseben dostop do interneta, lahko pošiljajo sporočila ali predvajajo zvok v ozadju. V zvezi s tem se življenjska doba baterij nadaljuje hitreje, zato se ogreva in telefon se prazni. Vse vaše programe si lahko predstavljate kot otroke v razredu. Operacijski sistem je učitelj in vse poteka gladko, dokler se en otrok (nameščeni program) ne začne slabo obnašati. Težje je nadzorovati razred 30 ljudi kot 10 in več otrok v vašem razredu, bolj verjetno je, da bo nekdo začel kršiti pravila ravnanja. Da bi preprečili to kršitev naročila, morate storilca odstraniti iz razreda. V primeru telefona to pomeni popolno zaprtje neuporabljenih storitev, ki še naprej delujejo.
  Obstajata dva načina za zaprtje vseh nepotrebnih programov, toda preden boste vedeli za enegaodtenek, ki ga večina uporabnikov ne pozna. Ko izbrišete programe iz nedavnega menija, jih sploh ne zapre, zato ne rešuje nobenih težav. S tem dejanjem bodo odstranjene nekatere postavke iz seznama aplikacij.

  Enostaven način za zapiranje vseh storitev

  Super-task-killer-150x150To je odlična aplikacija, ki vam omogoča hitro in preprosto zaustavitev vseh vaših aplikacij takoj. Ko prenesete to storitev, jo odprite, izberite programe, ki jih želite zapreti (privzeto bodo vsi izbrani) in kliknite »Odstrani izbrane programe«. Ne odstranjuje aplikacij iz telefona, ampak jih preprosto odstrani iz pomnilnika. Ko naslednjič odprete te programe, se bodo znova začeli prenosi.

  "Uradni" način zapiranja aplikacij

  Če preberete priročnik o uporabi telefona, boste ugotovili, da je uradni način zapiranja programa vgrajen v nastavitve naprave. To je dolg in dolg postopek, še posebej, če zaprete več kot en program. Vendar pa morate vedeti za to metodo, ker je na voljo na vsakem telefonu. Izberite Nastavitve - & gt; «Programi», izberite storitev, ki jo želite zapreti, in pritisnite tipko «Prisilna zaustavitev». Ko vidite sporočilo, ki vas opozarja na morebitno okvaro programa, kliknite "OK", ker v večini primerov zapiranje programa dejansko odpravlja težave pri njegovem delovanju. Ta postopek ponovite za vse aplikacije, ki jih želite zapreti.

  Kaj še lahko iščete?

  Telefon lahko hitro izpraznite in z razlogomnizke kakovosti ali okvarjene baterije. To pogosto opazimo v poceni kitajskih napravah, zlasti pri ponaredkih modelov z blagovnimi znamkami. Poleg tega so nekateri originalni pametni telefoni opremljeni tudi z ne preveč zmogljivo baterijo, ki ni dolgo časa brez polnjenja. Zato pred nakupom skrbno preglejte specifikacije naprave. Tudi če kupite visoko kakovostno napravo, ne pozabite na naravno staranje in obrabo baterije. Življenjska doba baterije telefona se bo v vsakem primeru postopoma zmanjšala. Upoštevati je treba, da ni mogoče podaljšati življenjske dobe baterije, ki je predmet naravne obrabe. Če naredite vsaj nekaj od zgoraj navedenih možnosti, boste opazili znatno povečanje trajanja baterije na tabličnem računalniku ali telefonu.

  Sorodne publikacije