Pametni telefon Samsung J1: ocene strank, specifikacije. Samsung Galaxy J1

Samsung Galaxy J1 je osnovni pametni telefon. Majhna naprava ima 43-palčni zaslon in zato ni sodobne težnje po povečanju velikosti zaslonov. Toda Samsung ni bil preveč navdušen nad drugimi komponentami. Zmožen telefon, ki vzdrži močno konkurenco? Pametni telefon Samsung J1 je vreden 109 evrov in je ena najcenejših naprav serije Galaxy. To se kaže tudi v neposrednem upoštevanju njegovih komponent, saj kupec prejme samo standardne dele: 43-palčni TFT-zaslon z ločljivostjo 800x48012-GHz dvojedrnega procesorja, 512 MB operativnega in samo 4 GB trajnega pomnilnika. Vsaj proizvajalec je vključil nekatere funkcije, ki manjkajo v svojih vodilnih modelih. Baterijo Galaxy J1 lahko enostavno zamenjate, količino shranjevanja podatkov pa lahko povečate z micro-SD kartico.


Konkurenca v tem cenovnem segmentu je precej velika, zaradi česar se naprave izboljšujejo in izboljšujejo. Najbližji konkurenti modela so Motorola Moto E (2015), Nokia Lumia 535 in Honor Holly. Z njo tekmujejo tudi LG L Fino in Huawei Y540.

Primer

Galaxy J1 uporablja staro zasnovo, zaradi katere je mogoče prepoznati pametni telefon Samsung. Vogali polikarbonatnega telesa so zaobljeni, vzdolž zgornjega roba kromiranega traku, pod prikazovalnikom pa je osrednji gumb Home, na obeh straneh katerega je par tipk na dotik. To pomeni, da se J1 načeloma ne razlikuje od dražjih Galaxy pametnih telefonov, kar govori v prid, glede na nizko ceno. Zadnji pokrovček lahkoOdstranite za dostop do akumulatorske baterije, reže za mikro SIM in reže za pomnilniške kartice micro-SD.
Primerljivi modeli imajo velike zaslone, kar je očitno, ko gledamo na njihovo velikost. Na samo 122 m se lahko Galaxy J1 udobno drži v eni roki, 43-palčni faktor pa je zelo dober za roke zmerne velikosti. Debelina 88 mm je tudi ena izmed najboljših, vendar pa je modul kamere nekoliko stisnjen iz zadnje plošče. Kompaktnost prispeva k stabilnosti, pametni telefon se lahko upogne (brez škripanja) in pritisk ne poškoduje ohišja. Dober vtis je malo pokvaril rahlo pretresene strojne gumbe na straneh. Glede na ceno pa je celoten vtis zelo dober. Res je, da kljub trdnemu dizajnu še vedno priporočamo, da uporabniki kupijo.


Samsung Galaxy J1 je na voljo v modri, beli in črni barvi.

Priključki

Brez pristanišč Galaxy J1 ni prikrita. Mikro USB priključek lahko uporabite za polnjenje pametnega telefona in prenos datotek iz računalnika, vendar podpira samo standardni USB 2.0. MHL in Miracast nista na voljo, kar pomeni, da ni mogoče prenesti slik na televizijski zaslon. To velja tudi za DLNA - podpira se samo Wi-Fi Direct, ki omogoča skupno rabo datotek med dvema napravama. Manjka tudi kabel USB OTG, uradnik za povezavo naprav USB (na primer pogoni flash) s pametnim telefonom.
Zmogljivost ROM-a je le 4 GB, Samsung pa oglašuje razpoložljivost 2 GB prostega prostora. Vendar pa lastniki poročajo, da je razpoložljivi pomnilnik Samsung J1 omejen na 11GB, zato je razširitev z microSD (do 128 GB) obvezna. Programi se lahko prenesejo na kartico SD, vendar jih ne morete neposredno namestiti. To je nepremostljiv problem pri velikih programih, kot so igre, na primer. Druga značilnost pametnega telefona je vgrajen FM radio, ki deluje s priključenimi slušalkami, deluje kot antena. Vendar pa lahko dohodne slušalke uporabljate samo za klice, saj je njihova kakovost povprečna in poslušanje glasbe ne bo prijetno.

Programska oprema

Operacijski sistem Samsung Galaxy J1 - Android KitKat 444. Lastnik ima tudi vmesnik Touch Wiz. To je dokaj preprost in celo neizkušeni uporabniki ne bi smeli čutiti težav s programsko opremo. Poleg nekaterih oglaševalskih programov, ki jih je mogoče odstraniti, je na voljo tudi prodajalna programske opreme Galaxy Apps. Samsung je dodal še dve stvari. Prvič, zdaj obstaja možnost, da naredimo sephi z uporabo geste (ki pa ne deluje vedno). Prav tako ima znan način varčevanja z energijo, ki pušča le osnovne funkcije pametnega telefona in vam omogoča, da bistveno povečate čas dela, tudi če je zelo malo.

Komunikacija in geo pozicioniranje

Komunikacijski moduli potrjujejo nizke stroške naprave, saj pametni telefon ne podpira LTE, bodisi AC-Wi-Fi ali NFC. Namesto tega obstaja dvosmerni UMTS, Wi-Fi standard 80211 b /g /n 24 GHz. Vsaj Wi-Fi se ne spomni na samega sebe, saj prekinitve povezave niso upoštevane in kakovost signala ostaja dobra. Na voljo je tudi tehnologija Bluetooth 4.0, ki omogoča enostavno povezavo z njozunanje dinamike. Razmere v mobilnem omrežju so bistveno drugačne. Oznake jakosti signala kažejo 1-2 razdalje v mestu, hitrost prenosa podatkov v mobilnem omrežju pa ni popolna (pogosto le EDGE brez 3G). Med pogovorom je povezava stabilna, brez prekinitev.
Položaj pametnega telefona se lahko določi z uporabo A-GPS in GLONASS. V zaprtem prostoru ta funkcija ne deluje in v odprtem položaju traja geo pozicioniranje približno 40 sekund. Primerjava s profesionalno navigacijsko napravo Garmin GPSMAP 64s daje natančnost merjenja v višini 8 m.

Kakovost glasu

Aplikacija za telefon s centralno tipkovnico je zelo enostavna za uporabo. Številke lahko shranite neposredno kot stik in naprava prikaže ustrezen stik, če je bila številka že shranjena ali zbrana prej. Na vrhu zaslona so štirje zavihki - klicalnik, zgodovina klicev, priljubljene in stiki. Delo s programom ne bo povzročalo težav.
Kakovost glasovnega klica telefona Samsung J1 kliče nezadovoljivo povratne informacije uporabnikov. Očitno je odvisno od značilnosti signala, vendar izkrivljenega zvoka na obeh straneh. Vendar pa ni neprijetnega hrupa ozadja (trske). Mikrofon neustrezno filtrira zvok vetra. Čeprav glasno povezovanje deluje, njegova kakovost pušča veliko želje. Zvok je zvok gluh in drzen, ko je pametni telefon na mizi, ker je zvočnik na zadnji plošči poleg kamere.

Samsung J1: pregled fotoaparata

Spredaj je senzor velikosti 2 milijona slikovnih pik, katerega kakovost za dobre sephiNi dovolj - v najboljšem primeru bodo fotografije padle na socialna omrežja. V modelu Samsung J1 mini je njegovo dovoljenje zmanjšano na 03 MP. Zadaj je 5-megapixel kamera s samodejnim ostrenjem in LED bliskavico. Fotografije lahko posnamete z ločljivostjo 2592 x 1944 slikovnih pik. V dobrih svetlobnih pogojih je kakovost slik povsem zadostna, vendar lahko s skrbnimi pogledi opazite razlike z dobrimi kamerami. Podrobnosti so morda boljše in barve so nekoliko temnejše. Senzor se ne more spopasti s pomanjkanjem svetlobe, podrobnosti slik pa so zelo nizke. Hitrost obeh kamer na telefonu Samsung J1 se imenuje nezadovoljiva. Po pritisku na sprožilec mora biti pametni telefon nepremičen približno 1 sekundo, dokler se slika ne posname. Obdelava slik traja 2-3 sekunde. Poleg samodejnega so na voljo tudi panoramski, serijski, nočni in športni načini fotografiranja. Prav tako lahko ročno nastavite več parametrov, kot so hitrost zaklopa, vrednost ISO in ravnovesje beline. Snemate lahko video v HD formatu (1280 x 720) pri 30 sličicah na sekundo. Kakovost je razmeroma dobra v dobro osvetljenih prostorih in hitri premiki niso problem. Vendar pa se slika pri šibki svetlobi hitro spremeni. Video se shrani v formatu MP4.

Dodatna oprema

Vključuje baterijo pametnega telefona, napajalnik USB, ločen podatkovni kabel USB, navodila za uporabo in informacije o garanciji za Samsung J1, navodila za slušalke. Proizvajalec ponuja tudi dodatno opremo, kot so univerzalni sprejemniki Bluetooth ali zunanjibaterije Poleg tega lahko kupite prevleke za Samsung J1. Garancijska doba je 24 mesecev. od datuma nakupa, vendar je bila baterija skrajšana na šest mesecev.

Vhodne naprave

Virtualna tipkovnica ima vsaj 50% zaslona, ​​zato je le malo od originala, še posebej v brskalniku. Udobno digitalno polnjenje, ki ga lahko sproži dolg pritisk. To pomeni, da prehod na drug način ni potreben. Velikost tipk v pokončnem načinu je omejena zaradi razmeroma majhne velikosti zaslona, ​​lastniki rok pa imajo lahko težave z napakami. V ležečem načinu se položaj zelo izboljša, ko se tipke povečajo. Vstop v zaslon brez prekinitev je možen, vendar morate to funkcijo v nastavitvah aktivirati enkrat. Namestite lahko tudi druge tipkovnice iz trgovine Play. Zaslon na dotik je zelo diapozitiv in je zelo občutljiv na obrobnih območjih, vendar vhod ni vedno hiter. Ti majhni odmori so moteči, včasih zelo intenzivni. Operacijski sistem deluje precej gladko, vendar ostane narobe, ko pokličete tipkovnico.

Zaslon

Samsung je Galaxy J1 opremil z bleščečim 43-palčnim TFT-zaslonom. Čeprav je njegova ločljivost samo 800 x 480, relativno majhen zaslon zagotavlja zadostno gostoto slikovnih pik, ki je enaka 217 t /cm. "Samsung J1", katerega značilnosti prikaza so nižje kot pri konkurentih, v priročnosti uporabe ni slabše. Standard za poceni telefone, ni več tam - v tem cenovnem razredu je naprava z ločljivostjo HD (na primer Honor Holly). Svetlobni senzor se samodejno prilagodisvetlost zaslona ni prisotna. Povprečna jakost svetlobnega toka zaslona je 364 cd /m 2. Slika je zelo gladka in združuje z dobro porazdelitvijo svetlosti, ki je enaka 95%. To je povprečni rezultat. Na primer, Huawei Y540 je 30% svetlejši. Obstaja pa možnost, da povečate svetlost na 435 cd /m 2 za 15 minut, kar lahko pomaga pri svetlih svetlobnih pogojih. Raven črne barve je precej visoka (063 cd /m 2), zaradi česar je kontrastno razmerje 587: 1. Z izjemo Motorola Moto E imajo konkurenti podobne značilnosti. Zaslon ni sposoben reproducirati res globoke črne barve, barve pa nimajo nasičenosti. Nadaljnje meritve s programom CalMAN kažejo primerne rezultate za tako poceni napravo. Sive ravni kažejo precej visoko odstopanje srednje vrednosti delta E2000 (728) v primerjavi s sRGB, vendar je to povprečen rezultat. Obstaja barva na strani modre barve, v praksi pa je nevidna. Zunaj sobe je svetlost zaslona Samsung J1 zadovoljiva. Problem je njegova sijajna površina. Ni mogoče videti ničesar pod neposredno sončno svetlobo, vendar lahko bleščanje vpliva tudi na kakovost slike v senci in celo povečana svetlost ne more pomagati. Vendar, če ste zelo previdni, lahko uporabite Galaxy J1 pod odprtim nebom. Vidni koti TFT zaslona so precej dobri, celo nekaj ljudi lahko vidi njegovo vsebino. Z vidika od zgoraj ali od spodaj je majhna izguba svetlosti, vendar bleščanje prinaša veliko več težav.

Zmogljivost

Pametni telefon Samsung J1 je opremljenčip Spreadtrum SC8830 z dvema Cortex A7 jedri in 12 GHz uro, ki podpira 512 MB RAM-a, 4 GB ROM-a in grafični procesor Mali-400 MP2. Ni potrebno pričakovati evidenc, vendar se telefon skoraj v vseh kazalnikih zniža svojim konkurentom. GPU tudi ne upravičuje pričakovanj. Na primer, Honor Holly z istim grafičnim procesorjem v testu 3DMark je bil 40% hitrejši. Galaxy J1 zaostaja za ostalimi napravami Mali-400 MP2 za vsaj 30%. Obseg telefonskih klicev Samsung J1 ni dovolj za izvajanje testov, kot so GFXBench, AnTuTu in 3DMark Ice Storm. Položaj v testih brskalnikov ni veliko boljši. Čeprav Galaxy J1 ne pade vedno na dno lestvice, so konkurenti prepričljivi, saj lahko pričakujete višjo zmogljivost tudi v tem cenovnem razredu. Na splošno rezultati testiranja učinkovitosti niso zadovoljivi. Prihaja do pogostih zamud in zagon aplikacije traja nekaj časa. Marca 2016 je bil izdan Samsung J1 mini z izboljšano zmogljivostjo. Število jeder je naraslo na štiri, količina RAM - do 768 MB, ROM - do 8 GB.

Igre

Nizki rezultati testov so privedli do zaključka, da Samsung Galaxy J1 nikakor ni najboljši igralni pametni telefon. Tudi precej preproste igre, kot so Fieldrunners 2, so že odložene z nekaj enotami, Angry Birds Star Wars pa tudi trdo dela. Zaslon na dotik pa običajno deluje kot merilnik pospeška. Omejene možnosti shranjevanja predstavljajo velik problem za igre na srečo. Aplikacije ni mogoče namestiti neposredno na pomnilniško kartico, zato velike igre, kot je Asphalt 8 (približno 15 GB), zapišejoto je nemogoče.

Temperaturni način

Povišanje temperature je zanemarljivo. Mesta, ki se ogrevajo pod obremenitvijo, so omejena na zgornji del pametnega telefona, poleg kamere. Kljub temu je tudi najvišja temperatura nekritična (38 ° C). V drugih primerih se naprava preprosto segreje in v mirnem stanju ni občutka sprememb.

Izhod zvoka

Položaj majhnega zvočnika v bližini fotoaparata na hrbtni strani ni idealen, ker ga je mogoče enostavno zakleniti. Vsaj, je precej glasno, vendar kakovost zvoka ne bo navdušila vsakogar. Na splošno se zvok premakne na visoke frekvence in bas je popolnoma odsoten. Uporabniki radi igrajo preko 35 mm stereo vtičnice, vendar ne samo prek priloženih slušalk. Največja glasnost slušalk je več kot primerna. Povezovanje telefona Samsung J1 z zunanjim zvočnikom Bluetooth je enostavno. Povezava je stabilna, brez prekinitev in zamud. Videoposnetki iz YouTuba se predvajajo sinhrono in veliko bolje kot vgrajeni zvočnik.

Trajanje trajanja baterije

Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 713 W /h. Pametni telefon Samsung J1, katerega značilnosti porabe energije so precej nizke, zagotavlja dolgoročno delovanje naprave. Praktičen Wi-Fi test je pokazal skoraj 11-letno življenjsko dobo baterije. Noben tekmec ne doseže tega rezultata. Galaxy J1 ima tudi prednost v vseh drugih primerih. Ko je naprava vklopljena, bo baterija v celoti polna približno tri ure.

Sodba

Telefon Samsung J1 pušča dober vtis na številnih pomembnih področjih. Šasija zelomočna in se ne razlikuje od dražjih modelov Galaxy. Zadnji pokrov se odstrani z dostopom do reže micro-SD in odstranljive baterije. Treba je omeniti nizko porabo energije in odlično življenjsko dobo baterije. Vendar pa je uspešnost pametni telefon povprečen. Nima stabilnosti, kakovost signala ni zelo dobra in telefonska povezava zahteva izboljšanje v smislu zvoka. Glavna kamera ustvarja dostojne posnetke z dobro osvetlitvijo. Zaslon ne povzroča pritožb. Kljub temu imajo številni konkurenti boljše rezultate in dovoljenje.

Sorodne publikacije