Kako nastaviti internet na Windows 10: vodnik po korakih

Najnovejše spremembe operacijskih sistemov Windows so takšne, da uporabniku ni mogoče ničesar konfigurirati, da bi se povezal z internetom z uporabo različnih vrst povezav. Ko pa poskušate vzpostaviti internetno povezavo, so še vedno potrebni nekateri pomembni parametri, ki jih je treba upoštevati, saj avtomatizirana sredstva ne dajejo vedno pričakovanega učinka. Nato si poglejmo, kako nastaviti internet v Windsoru 10, z opisom več primerov zasebnih povezav. Prav tako bomo poskušali izvedeti nekaj vzrokov za sesutje in podati nekaj nasvetov za njihovo hitro odpravo.

Vrste internetne povezave na podlagi operacijskega sistema Windows 10

V zvezi z možnostmi za hitro internetno povezavo lahko skoraj vsi uporabniki sistema Windows uporabljajo samo štiri glavne vrste povezav:


 • kabel;
 • visoke hitrosti na podlagi PPPoE;
 • brezžično prek Wi-Fi ali ADSL-modema, ki deluje v načinu usmerjevalnika;
 • povezava prek modemov mobilnih operaterjev (3G /4G).
 • Načeloma ni nič narobe pri združevanju povezav in njihovem konfiguriranju naenkrat, enake situacije, s katerimi se lahko srečujejo uporabniki, pa so lahko povsem nepredvidljive. Kakorkoli, najprej je treba konfigurirati vsako od teh povezav.

  Kako vzpostaviti internet na "vetrovih 10" s kabelsko povezavo?

  Zato je najlažje vzpostaviti internetno povezavo, ko povezujete kabel ponudnikaneposredno na računalnik ali prenosni računalnik.
  Če je dostop do interneta za uporabnika že aktiviran, bo računalniška naprava samodejno prejela konfiguracijo, ko je kabel priključen. Po tem bo v sistemski vrstici prikazana ikona omrežja, ki označuje aktivno stanje povezave. Vendar pa ta tehnika velja samo za primere, kjer so nastavitve dejansko nastavljene na samodejni sprejem, ki lahko takoj preveri parametre protokola IPv4. Samo vnesite ukaz ncpa.cpl v meniju Zaženi in nato razširite lastnosti povezave. V praksi se ta vrsta povezave uporablja v primerih, ko ponudnik zagotavlja dinamične (spremenljivke), ne statične (navadne) naslove.


  Kaj naj storim, če povezava ne deluje?

  Toda kaj, če s to vrsto povezave internet na vetru 10 ne deluje in da računalnik ne prejme avtomatskih parametrov? V tem primeru je treba stopiti v stik s ponudnikom in pojasniti parametre. Zlasti se nanaša na samo statične naslove. V lastnostih protokola boste morali neodvisno napisati IP-naslov računalnika, nastavitve privzetega prehoda in maske podomrežij ter po potrebi nastaviti naslove strežnikov DNS.
  Vrednosti za prehod in masko so skoraj vedno enake - 1921680.1 in 255255255.0. Natančne možnosti lahko izveste v ukazni vrstici, po možnosti v imenu skrbnika, tako da zaženete ukaz ipconfig /all.

  Kako povezati internet z Windows 10 preko PPPoE?

  Včasih je to mogočeuporaba in hitra povezava prek DSL-kabla na osnovi tehnologije PPPoE. Seveda, kot pri običajni kabelski povezavi, ni treba ničesar nastaviti, vendar je lahko potrebna le prijava in vnos gesla. V nekaterih primerih boste morali ročno namestiti povezavo.
  Konfigurirate lahko novo povezavo prek razdelka za upravljanje omrežja in deljen dostop, lahko pa uporabite tudi funkcije Internet Explorerja za Windows 10 (oba odseka sta na nadzorni plošči). Ko ustvarjate povezavo, morate samo izbrati njeno vrsto (v tem primeru PPPoE) in slediti navodilom nastavljalnika. Na koncu vseh manipulacij morate klikniti na gumb za trenutno povezavo in vnesti zahtevane podatke o pooblastilu.

  Brezžična povezava prek usmerjevalnika

  Zdaj pa poglejmo, kako povezati računalnik z internetom prek usmerjevalnika. Operacije, izvedene med samoprilagoditvijo, so nekoliko bolj zapletene. To je posledica dejstva, da mora uporabnik sam registrirati vse parametre na usmerjevalniku. Za dostop do spletnega vmesnika morate uporabiti kateri koli razpoložljiv brskalnik (in čeprav Internet Explorer za Windows 10), v naslovno vrstico vnesite naslov usmerjevalnika, nato vnesite uporabniško ime in geslo ter v razdelku za brezžično povezavo vnesite možnosti ponudnika.
  Opomba: Naslov usmerjevalnika, uporabniškega imena in gesla si lahko ogledate na nalepki na zadnji strani naprave, najpogosteje pa za standardne modele kotNaslov je 1921680.1 ali ista kombinacija, vendar se konča v 1.1, administrator pa je vpisan kot uporabniško ime in geslo.
  Prednost takšne tehnike je namreč, da so vsi parametri samodejno nastavljeni na računalniku ali prenosnem računalniku (lastnosti IPv4 vseh naslovov so natančno vstavljene in vstavljene v tak način).

  Uporaba za povezovanje modemov z mobilnimi operaterji

  Nazadnje, nekaj besed o tem, kako vzpostaviti internet na Windsor 10 z uporabo modemov mobilnih operaterjev. Načeloma ni nič posebej zapletenega, še posebej, ker ima večina teh naprav najprej vnaprej nameščene nastavitve. Uporabnik bo moral namestiti gonilnik modema le, če se ne namesti samodejno, kot tudi (če je potrebno) nastaviti internetne naslove, telefonske številke za dostop, prijave in gesla.
  Če v tem primeru izberete ustvarjanje nove povezave z internetom prek oddelka za upravljanje omrežja in skupno rabo, se uporablja točka za povezavo na klic.

  Nekatere vrste napak in kako jih popraviti

  Videti je, da je namestitev interneta na Windovs 10 jasna. Zdaj je vredno malo govoriti o možnih napakah in zrušitvah, ki jih je mogoče opaziti, ne glede na to, katera vrsta povezave se uporablja v vsakem primeru (seveda, če je le vpletena v zagotavljanje komunikacijske opreme ni izpadla iz čisto tehničnih razlogov). Pogosto se o problemu pojavi prikaz ikone na pladnju s sporočilom, daInternetna povezava je omejena ali odsotna. V tem primeru je zaželeno, da takoj preverite lastnosti uporabljenega protokola in preverite pravilnost parametrov za statične naslove. V primeru dinamičnih naslovov ali brezžičnih povezav Wi-Fi morajo biti za avtomatizacijo prikazane vse možnosti. Včasih je težava v ponudniku internetnih storitev, zato je pogosto priporočljivo spremeniti naslov DNS.

  Uporabljate lahko na primer naslove brezplačnih Googlovih strežnikov. Zlasti je vredno pozornosti nameniti uporabi proxyja (te nastavitve najdete v razdelku "lastnosti brskalnika").
  Če ponudnik tega ne zagotovi, je treba to postavko deaktivirati. Če pa govorite o tem, kako z aktivnim strežnikom proxy povečati hitrost interneta na operacijski sistem Windows 10, lahko kot eno od rešitev predlagate deaktiviranje uporabe nastavitev proxy strežnika za lokalne naslove. Nazadnje ne pozabite na gonilnike naprav. Upravljanje programske opreme za omrežno kartico ali modem, ki jo mnogi pokličejo na internetu, je treba v programu »Windovs 10« preveriti vsaj za pravilno namestitev ali posodobitev. To lahko storite prek standardnega upravitelja naprav. " Vedno bodite pozorni na stanje povezave. Morda ni interneta, samo zato, ker povezava ni vključena.

  Nekaj ​​besed o uporabnosti

  Kar zadeva kakovost komunikacije, pri uporabi istega IE ali Edge v nastavitvah brskalnikaVnaprej nastavite samodejno brisanje začasnih komponent, ko je seja končana (ko zaprete). Prav tako je treba opozoriti, da lahko uporaba različnih anonimizatorjev kot proxy strežnikov interneta ali VPN-odjemalcev bistveno zmanjša hitrost dostopa do določenih virov. V brskalnikih operacijskega tipa lahko uporabite poseben način Turbo, toda ko je aktiviran, VPN ne bo deloval. Končno, ne nastavite brskalnika veliko neuporabnih razširitve in plošče, saj lahko tudi znatno upočasni vaše delo. In ne pozabite redno čistiti datotek, piškotkov, zgodovine, začasnih komponent, prenosov in predpomnilnika, saj lahko to negativno vpliva na udobje vašega dela.

  Metode za spreminjanje možnosti za odpiranje nedostopnih virov in napotkov

  Končno, nekaj besed o tem, kako vzpostaviti internet na Windovs 10 za primere, kjer je spreminjanje zunanjega naslova za zagotovitev anonimnosti ali za dostop do zaklenjenih virov, potrebno v " v lakoničnem redu. Ko gre za strežnike proxy na internetu, izberite najhitrejše. V primeru VPN uporabite regije, ki so vam najbližje po geografski lokaciji. Če spremenite IP računalnika, tako da lahko nekateri nameščeni programi obidejo zaklenjene vire, uporabite splošne applete programa SafeIP. Vendar pa so vse vrste "ojačevalcev" dvomljive kakovosti in izvora nezaželene uporabe, ker so v večini le dobro promovirani izdelki programske opreme, ki v praksi nimajo oprijemljive rastihitrost ne bo dala. Poleg tega ne pozabite na omejitev hitrosti ponudnika. Če imate največ 100 Mb /s, se hitrost, ki presega to omejitev, nikakor ne izkaže.

  Sorodne publikacije