Pametni telefon, katero podjetje je boljše? Kako izbrati pametni telefon? Najbolj priljubljeni pametni telefoni

Izbira pametnega telefona - postopek je natančen in zapleten, saj je telefon že zdavnaj zapustil kategorijo luksuznih izdelkov. Danes je pametni telefon nujna postavka, ki je v bistvu enaka zobni ščetki, poleg tega, tako kot pri čopičih, se na prvi pogled zdi, da so vsi pripomočki enaki in opravljajo iste funkcije, pravzaprav je razlika v malenkostih ključna vlogo. \ t

Kateri pametni telefon je boljši od podjetja?

Danes obstaja konglomerat, ki prodaja telefone po vsem svetu, vleče večno vojno in konkurenco. Ta podjetja - proizvajalci pametnih telefonov, so lahko naredili ime za sebe. Podjetja, ki so v povpraševanju in so igrala pomembno vlogo pri razvoju trga. V tem članku bomo analizirali improvizacijsko oceno pametnih podjetij, ki temelji ne toliko na prodaji, temveč na kakovosti proizvodov, dobičku in stopnji zadovoljstva potrošnikov.

Apple iPhone: legenda iz Kalifornije

iPhone ne potrebuje ločenega pogleda, naprava je znana tudi tistim, ki s tehnologijo sploh niso prijazni. To je samo ne govorimo o telefonu iz Apple, ampak glavna stvar je, da noben drug pripomoček ni bila dana toliko pozornosti.

Najnovejši modeliPhone 7/7 PlusProcesorFirmware A10 čipov z grafiko PoverVR, lastna zasnova.Zaslon47/55-palčni zaslon s tehnologijo Retina, ki ima najširšo barvno paleto za matrico IPS.Pomnilnik2/3 gigabajta RAM-ain 256 GB glavnega pomnilnika (ROM).FotoaparatFotomodela z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik z možnostjo snemanja v temni /dve 12-megapixelni kameri z optičnim zoomom in nadzorom fokusa.AvtonomijaDo 12/18 ur delovanja z enim polnjenjem baterije.

iPhone je standard, prvi pametni telefon z zaslonom na dotik, prvi, ki ponuja podoben faktor oblike, ki je postal predpona celotne kategorije naprav. Ta pametni telefon je edinstven operacijski sistem, ki so ga razvili programerji, inženirji iz silicijeve doline. iOS je najvarnejši in najpreprostejši operacijski sistem na svetu, prihaja z visoko kakovostno, lastniško programsko opremo in najsodobnejšo trgovino s programsko opremo - Apple App Store.

Če vas vprašajo, ali je pametni telefon podjetja hitrejši, je odgovor nedvoumen - Apple; Če vas vpraša, ali je pametni telefon podjetja zanesljivejši, bo odgovor enak. Brezkompromisna rešitev za vse tiste, ki imajo radi lepo in dostopno tehnologijo, osredotočeno na kakovostno uporabniško izkušnjo. Pomemben dejavnik je slikovna komponenta. Od slabosti, ki jih pogosto pogrešajo Appleovi pametni telefoni, se je treba osredotočiti na zaprt sistem, osredotočenost na "ekosistem jabolk" in precenjeno ceno.

Samsung: najboljši na vzhodu

Glavni konkurent skupine Cupertino, korejski inženirji iz Samsunga, je uspel ustvariti eno izmed najbolj priljubljenih postavitev na trgu. Samsung ima v primerjavi z drugimi proizvajalci telefonov Android veliko patentov za lastniško programsko opremoskupaj z vdelano programsko opremo. Ekstremni pametni telefon premaga zapise in želi premakniti iPhone s prestola.


Najnovejši modelSamsung Galaxy S7 EdgeProcesor73) Snapdragon čip, 820 model. 8 jeder.Zaslon55-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik. Uporabljeni ukrivljeni robovi stekla.Pomnilnik4 GB pomnilnika, 32 GB glavnega pomnilnika (ROM). Na voljo je podpora za do 200 gigabajtov pomnilniških kartic.KameraFotomodul z 12 milijoni slikovnih pik z možnostjo fotografiranja v temi.SamostojnoDo 25 ur delovanja z enim polnjenjem baterije (glede na proizvajalca).

Posebne značilnosti vodilne serije Galaxy so: preveč nasičena, skoraj "radioaktivna" barva zaslona (do katere mnogi niso okusili), ukrivljeni rob zaslona, ​​najboljša mobilna kamera. Najnovejši model ima podporo za dve SIM kartici, zaščito pred vlago in prahom. Eno očitno pomanjkljivost naprave lahko imenujemo netočna programska oprema. Samsung še nikoli ni bil sposoben rešiti Samsungove težave s programsko opremo za pametne telefone s svojim močnim polnjenjem in ogromnim številom pomnilnika. Sistem je poln smeti, zavira, zamrzne, vendar izgleda grozno za vse. Idealna rešitev za vsakogar, ki je Appleov nasprotnik in išče alternativo za isti razred.

LG: nemirni korejski strokovnjaki

Druga dobro znana korejska pisarna seveda ni tako uspešna in donosna,vendar hkrati ne manj zanimiva. LG pametni telefoni še nikoli niso bili v veliko povpraševanje, vendar so bili njihovi pripomočki vedno zanimivi. Nove rešitve korejskega podjetja so individualne, specifične, za razliko od drugih. Kaj so nekateri modularni pametni telefoni, ki se lahko, kot sistemska enota, spreminjajo in dopolnjujejo, ne da bi nadomestili osnovne podrobnosti.

Najnovejši modelLG V20ProcesorSnapdragon čip , 820 modelov. 4 jedraZaslon57-palčni zaslon IPS z ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik. Drugi prikaz z ločljivostjo 1040 s 160 točkami.Pomnilnik4 GB pomnilnika, 64 GB glavnega pomnilnika (ROM). Na voljo je podpora za največ dva terabajta pomnilniških kartic.KameraDvojna kamera z ločljivostjo 16 in 8 milijonov slikovnih pik.AvtonomijaDo 15 ur delovanja z enim polnjenjem baterije.

V vodilnem telefonu ima V20 tudi posebnost: drugi zaslon, ki prikazuje različne uporabne informacije. Na primer, prejeta sporočila, neodgovorjeni klici, bližnjice za hiter dostop do aplikacij. Čeprav se je proizvajalec osredotočil na dodatni zaslon, LG ni pozabil estetike, močnega železa in vrednega fotoaparata. Pametni telefon je primeren za vse tiste, ki želijo izstopati, poskusiti nekaj novega, za vedno zastavljati vprašanja o tem, katera pametna naprava je boljša.

Sony: iznajdljivi in ​​stilski japonski

Sony, daTako kot Samsung, na primer, namenja veliko pozornosti različnim področjem elektronike, namesto da bi bila zaklenjena samo na mobilni napravi. Morda je ravno zaradi tega telefonov iz Japonske nekako ni uspelo.

Najnovejši modelSony Xperia XZProcesorProizvodnja čipov Snapdragon, 820 modelov. 8 jeder.52-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.Pomnilnik3 GB pomnilnika, 32 GB glavnega pomnilnika (ROM). Na voljo je podpora za pomnilniške kartice do 256 gigabajtov.FotoaparatFotomodul z 23 milijoni slikovnih pik z možnostjo fotografiranja v temi.AvtonomijaDo 15 ur delovanja z enim polnjenjem baterije.

Dobrohotna serija pametnih telefonov, ki jih je Xperia slovesno obiskala na planetu, se je ponašala s to neverjetno kamero, ki je sposobna snemati v temi, pod vodo, na poti, potem pa pred vlago in prahom. V zvezi s standardi varstva voda in kratkotrajnim potapljanjem je Sony to storil predvsem in začel z obsežno marketinško kampanjo, ki temelji na tej funkciji. Tudi Sonyjevi telefoni se lahko pohvali z edinstveno zunanjostjo, ki jo je malo želelo kopirati, in globoko integracijo z drugimi izdelki in storitvami Sony. Na primer, za modele vodilnih telefonov lahko povežete igralni krmilnik iz PlayStationa in celo uživate v igri v nekaterih ekskluzivnih projektih. Zato se Sony ne more pohvaliti, to je zanesljivost, ki jo imajo telefonivisoka stopnja pomanjkljivosti, pogosto ironični zvoki, japonski pripomočki postanejo utapljanje. Naprave Sony bodo ustrezale vsem tistim, ki so pomembnejši za vizualno zaznavanje, ali tistim, ki imajo radi druge izdelke podjetja.

HTC: Obkrožen, vendar ne zlomljen

Eden od najbolj trpečih proizvajalcev v zgodovini. Tajvanska družba HTC je bila nekoč vodilna, prodala veliko pripomočkov, imela svoj stil, svoje patentirane rešitve in ustvarjala dobiček. Na žalost so priljubljena pametna podjetja, kot sta Apple in Samsung, v preteklih letih premaknila tajvansko državo, zaradi česar so se zapletla, zmedla in sprejela napačne odločitve.

Najnovejši modelHTC 10ProcesorSnapdragon čip , 820 modelov. 8 jeder.Zaslon52-palčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik.Pomnilnik4 GB pomnilnika, 32 GB glavnega pomnilnika (ROM). Na voljo je podpora za največ dva terabajta pomnilniških kartic.FotoaparatFotoaparat z 12 milijoni slikovnih pik z LED bliskavico in samodejno ostrenje.AvtonomijaDo 27 ur delovanja z enim polnjenjem baterije (glede na proizvajalca).

Najnovejša naprava podjetja je HTC 10, ki se ne razlikuje od mnogih "kitajskih", ki prihajajo na svetlobo 10 kosov na teden. HTC se je odpovedal vsem, kar je bilo narejeno v preteklih letih, in naredil navaden, zmogljiv pametni telefon, ki je malo verjetno zanimiv. Konec koncevvedno obstaja vprašanje, kateri pametni telefon je boljši za podjetje, in če blagovna znamka ni visoka, je čas, da pogledate cenovno ugoden in privlačen East.

Kitajska podjetja za pametne telefone

Med letoma 2012 in 2014 je prišlo do prave revolucije na trgu pametnih telefonov. Drage in razkošne telefone se soočajo z napadom istih telefonov, le 2-3 krat cenejši. Kitajci so resno vzeli prodajo pametnih telefonov in začeli neizogibno tekmovati s poceni napravami, z enakimi značilnostmi, ki imajo vrhunske modele. Svet je bil razdeljen na dva tabora: tisti, ki kitajska vozila štejejo za gospodinjstvo, in tiste, ki so se z njimi zaljubili.

Meizu: Vodje dampinških cen

kitajske pametne družbe so začele presenetljivo svetle, s prvo izdajo pametnega telefona Meizu je postalo jasno, da so prišli z resnimi nameni. Cene za prve pametne telefone so navdušile vse brez izjeme in ljudje so začeli kupovati proračunske vodilne telefone.

Najnovejši modelMeizu Pro 6Sprocesorkitajski deset Čip MediaTek Helio.Zaslon52-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.Pomnilnik4 gigabajta pomnilnika, 64 GB glavnega pomnilnika (ROM).FotoaparatFotomodul z 12 milijoni slikovnih pik z lasersko ostrino in optično stabilizacijo.AvtonomijaDo 20 ur delovanja z enim polnjenjem baterije.

Posebnost, ki je neločljivo povezana z njoMeizu, lahko imenujete drzno kopijo izdelka, ki ga je ustvarila korporacija "jabolko". Če postavite iPhone 6/7 in Meizu Pro 6 poleg njega, potem ni tako enostavno videti razlike, takoj je očitno, da so Kitajci »navdihnili« Američani. Tudi lastniška tehnologija, ki vam omogoča ustvarjanje zaslonov, moč prepoznavanja na dotik, je bila kopirana. Poleg tega je bil kitajski pripomoček precej močan, ima številne zanimive rešitve, povezane s programsko opremo. Idealna rešitev za tiste, ki niso navajeni porabiti veliko za elektroniko.

Xiaomi: uresničitev sanje

Zgodovina Xiaomi se ne razlikuje veliko od zgodovine proizvajalca zgoraj. Bistvo je enako, nebrzdano odmetavanje in novi pripomočki enkrat na mesec. Vendar pa obstaja resna razlika med podjetji.

Zadnji modelXiaomi Mi MixProcesorNajnovejše dvojno jedro Procesor Snapdragon 821ZaslonOgromen 64-palčni zaslon z ločljivostjo 2040 x 1080 slikovnih pik. Uporablja se zaslon brez okvirja.Pomnilnik6 gigabajtov delovnega pomnilnika, do 256 GB glavnega pomnilnika (ROM).FotoaparatModul kamere s 16 milijoni slikovnih pik.AvtonomijaDo 30 ur delovanja z enim polnjenjem baterije (prostornina baterij - 4400 milimpernih ur).

Xiaomi je sposobna poslušati občinstvo in je pred kratkim svetu razkrila telefon, da je ves internet sanjal o planetu. Osupljivo polnjenje, eleganten dizajn, velikan brez okvirja. Lepa, supertelefon je naredil veliko hrupa na internetu, mnogi so resno razmišljali o superiornosti kitajskih. Nihče ni ponudil takšne analogije, zakaj se naprava zdi še bolj zanimiva, in podjetje postaja vse bolj vidno. Ali naj dobim ta telefon zdaj? Samo če ste danes pripravljeni za poskus, če se ne bojite poročiti in porabiti za "kitajske".

OnePlus One: eleganca in slog

Najnovejša na seznamu, vendar nič manj pomembna naprava: razvoj kitajščine z OnePlusom po svoji naravi ni zelo drag, ampak zelo kakovosten telefon, ki ga odlikuje eleganten slog.

Zadnji modelOnePlus OnePlus 3TProcesorKoda Snapdragon 821Zaslon55-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.Pomnilnik6 gigabajtov pomnilnika, 64 GB glavnega pomnilnika (ROM).KameraModul kamere s 16 milijoni slikovnih pik.AvtonomijaDo 20 ur delovanja z enim polnjenjem baterije (prostornina baterije - 3400 milimpernih ur).

Za razliko od drugih kitajskih telefonov, OnePlus ne uporablja Androida, ampak imajo telefoni spremembo, ki temelji na OxygenOS, kar pozitivno vpliva na zmogljivost in stabilnost. OnePlus je bila vedno usoda samoobjavljenih volivcev, danes pa ta blagovna znamka ni tako pomembna, zato je smiselno izbrati, če ste zainteresirani za delo z novim,neobičajna programska oprema.

Namesto sklenitve

Pojem dobrega pametnega telefona je nespodoben zaradi nespodobnosti, saj je veliko ljudi v kotu postavljeno vrednost in išče nekaj cenejše. Zato so v zgornjem gradivu obravnavani samo vodilni modeli, ki omogočajo ustvarjanje vtisa na podjetje kot celoto in nakup resnično kakovostne stvari. Karkoli je bilo, odgovor na vprašanje: "Kateri pametni telefon je bolje?" - vedno posameznik. Napravo morate izbrati na podlagi nalog, ki bodo odvisne od nje, ne da bi pozabili na osebne nastavitve.

Sorodne publikacije