Rdeči zaslon smrti - kaj je to?

Kaj bi lahko prestrašilo črve neizkušenega uporabnika osebnega računalnika? Ko se namesto običajnega vmesnika na celotnem monitorju pojavi enobarvno okno z nerazumljivim besedilom, ki ne želi izginiti, kljub vsem sprejetim ukrepom. To se imenuje zaslon smrti, ki označuje resno napako, računalniško sistemsko napako. Toda tudi izkušeni uporabniki bodo v nekakšni zmedi, če namesto klasičnega modrega ali črnega, takšno opozorilo nenadoma pride na ozadje druge barve. Na primer, rdeči zaslon smrti, kaj pravi? Razumimo.


Kaj je zaslon smrti?

Določa, kaj pomeni ta ključni koncept. Death Screen je slengovsko ime za ohranjevalnik zaslona, ​​ki se razkrije na celotnem zaslonu računalnika zaradi napak v operacijskem sistemu (OS). Praviloma računalnik v tem primeru potrebuje ponovni zagon in celo obnovitev sistema. Zakaj je tam rdeč zaslon smrti in še z njim? V jedru operacijskega sistema se pojavljajo periodični obvezni samopreizkusi. Če zaradi tega ukrepa sistem zazna, da določen proces ne deluje pravilno, so se komponente začele ukvarjati z zasilnim načinom ali se je zgodilo nekaj drugega, kar zahteva nujno ponovno zagon, nato pa se mu mudi, da obvesti uporabnika. Upoštevajte, da mikrokrmilniški stroji to počnejo, ne da bi potrebovali tak primer. Računalnik je opremljen z zaslonom, ki lahko od osebe zahteva pomoč.
In modra in rdeča slika smrti ni nesmiselna kombinacijaznakov na zaskrbljujočem ozadju. Besedilo, ki je prikazano na monitorju, sporoča vzroke za napako, napako, namiguje na njeno naravo. Teoretično lahko znova namestite, zamenjate nekatere podrobnosti, zakaj vam sistem poskuša dati podroben opis smeri delovanja.


Če se je zaslon smrti pojavil na napravi, za katero rednemu uporabniku skoraj ni mogoče ponovno namestiti - pametni telefon, igralec na srečo, potem v tem primeru jasno pove eno - pripomoček je pokvarjen. Popravila bodo zanesljiv izhod.

Zakaj se pojavi zaslon smrti?

Upoštevajte splošne vzroke za nastanek modrih, rdečih zaslonov smrti in drugih:
 • Napaka v modulu jedra ali enega od gonilnikov.
 • Pregrevanje pomnilnika mikroprocesorja.
 • Virus je v ničelnem zaščitnem obroču.
 • Okvara sistema. Pogosto je njen vzrok problem oskrbe z električno energijo.
 • Neuspeh trajnega spomina (shrani OS). Izvor težave je lahko v poškodovanem datotečnem sistemu.
 • Resne težave s strojno opremo. Na primer, napaka v enem od gonilnikov bo najverjetneje pomenila okvaro elementa, za katerega se odziva.
 • Večina teh ohranjevalnikov zaslona govori o nastajajočih vprašanjih z RAM-om računalnika.
 • Kaj je lahko zaslon smrti?

  Če so za Windows zasloni smrti - rdeča, modra, črna - najpogostejši, se uporabniki drugih naprav najdejo tudi v drugih odtenkih ohranjevalnikov zaslona.

  "Sweet Mack"  "Apple" PC  "Obroč smrti"rdeča  Xbox  Kernel panic (črno besedilo)  Izdelki Unix Vključno z Linuxom  Kritična napaka Guru Meditacija  Zgodnje različice Amige  Črna  Zgodnja okna (do 3.x), X boks, Nintendo  bela

  Naprave, na katerih je nameščena programska oprema strežnika VMware ESX


  Snemalniki glasu, ipads, ipods  Vse različice "oken"  zelene


  91) Posebne vrste opreme, za katero je nameščena Okna desete izdaje  Rumena  Za aplikacije in storitve, ASP.NET  rdeča  Windows Vista, Windows 2008 Atari Jaguar, Lotus Notes

  Ali obstaja razlika v ozadju sporočila o napaki? Naj ugotovimo.

  Od modre do rdeče in zelene

  je za Windsor OS značilen modri zaslon smrti. Prvič se je pojavil v različici 3.1 x. Po nekaterih informacijah je mogoče videti v prejšnjih različicah, vendar je bil ohranjevalnik zaslona sestavljen iz nejasnih znakov. Sprva je delal kot vodja opravil in lahko prisilno zapre program "mačka".
  Nato je uporabnika obvestil o kakršni koli napaki v sistemu in tudi priporočil ukrepe, ki jih je bilo treba sprejeti za ponovno vzpostavitev naprave v običajnem načinu. Obstajala je tudi možnost umetnega povzročanja modrega ohranjevalnika smrti.
  V OS 8 in 10 je bil končno zamenjan strašen zaslon: v primeru napakena zaslonu se pojavi žalosten nasmeh in zahteva za ponovni zagon naprave. Strinjam se, da je ta možnost veliko manj zastrašujoča za uporabnike. In zdaj, kar zadeva rdeči zaslon smrti. Windows 7 in starejše različice ne morejo prikazati te vrste ohranjevalnika zaslona. Leta 2004 je postalo znano, da se ta opozorilna barva pojavlja v zagonskem nalagalniku različice beta operacijskega sistema Windows Vista. Upoštevajte, da je rdeči zaslon prej govoril o napaki v odprtem industrijskem standardu ACPI v operacijskem sistemu Windows 98. Leta 2016 je bil zaslon smrti v prejšnji različici "desetine" zamenjan z modre na zeleno. Na njem je žalosten čustveni simbol, ki prosi za ponovno zagon. Standardne različice so še vedno modre.

  Ali je tam rdeča?

  Tako rdeči zaslon smrti na Windows 10 7 ali drugih različicah, ki niso "Whistle", teoretično ni mogoče videti. Njegov videz je značilen samo za napake, ki se pojavijo pri delu v Longhorn testnih različicah. Microsoft opozarja, da rdeča barva ne bo postala popolna zamenjava modre barve v prihodnosti, zato čaka na naše monitorje, da nam nič.
  Kar se tiče piščalke, je rdeči zaslon tam pričal o istih napakah, ki jih je povprečni uporabnik prikazal na črnem ozadju. Razvijalci so naredili preizkusni odtenek za testno različico, da bi lažje zaznali in sledili napakam v "neobrtani" različici operacijskega sistema.

  Kako klicati rdeče?

  Recimo, da ste želeli prijatelje te vrste presenetiti z neobičajnim ohranjevalnikom zaslona. Kako imenovati rdeči zaslon smrti? Tako jezamenjava črne v testnih različicah "piščalke", je logično, da storijo enako, ki služi kot osnova za slednje - za namestitev OS na poškodovanem trdem disku ali poskusite zagnati z diska, ki ni sistem.

  Če se je na računalniku pojavil rdeči zaslon

  Čeprav teoretično redundantna različica v operacijskem sistemu Windows ni mogoča, se uporabniki še vedno pritožujejo nad njenim videzom! Poglejmo več primerov:
 • Pojavi se, ko poskušate namestiti operacijski sistem Windows 10. Preden se uporabnik pojavi le rdeči zaslon, vsebuje pozdrave, zahteve za čakanje itd. V tem primeru ni vredno prestrašiti - tako se začne namestitev. Zaslon bo v tem času spremenil barve, da bi popestril vaša pričakovanja.
 • Rdeča (ali bolje rdeče-modra) barva se včasih pojavi, ko se pojavijo težave z monitorjem, grafično kartico. Toda pravilneje je, da se zaslon prikaže kot napaka, ne smrt. To je posledica dejstva, da zaradi težav zelena izgine. Da bi ga našli, morate preveriti delovanje monitorja, kablov, ki vodijo do njega, delovanje grafične kartice. Do te težave lahko pride tudi, če gonilniki ne uspejo. Včasih bo učinkovito reševanje take nesreče povrnilo sistem.
 • Če se ob vklopu računalnika prikaže rdeče polje, se bo izhod obnovil prek BIOS-a ali sploh večkrat. Vendar pa mnogi uporabniki menijo, da je enakovredna umirajoči agoniji sistema, najvišji stopnji nevarnosti. Na srečo, si oglejte naslednji ohranjevalnik zaslona: "srečo ni vsakdo."

  Rdeči zaslon na "Android"

  To je tako strašnoBarva se lahko pojavi tudi na pametnih telefonih na platformi Android. Razlog za to je samopopravljanje OS-a, napaka, do katere pride, ko nastavitve povrnete na tovarniške nastavitve. Kaj storiti z rdečim zaslonom smrti Androidov? En izhod - za prenos naprave v servisni center.

  Rdeči zaslon na iPhoneu

  Zdaj pa preidimo na pripomočke za jabolko. Rdeči zaslon smrti na iPhone 5s, 6 6s, in tako naprej - pojav precej pogosta. Za to obstaja veliko razlogov:
 • Močan udarec, padanje.
 • Večja vlažnost v stroju, padanje v vodo, sneg.
 • Uporaba neoriginalnega kabla za polnjenje.
 • Prenos nelicenciranih programov.
 • Krmilniki slabšega bliskovnega pomnilnika, ki jih je namestil proizvajalec itd.
 • Povsem rdeči zaslon se lahko pojavi bodisi nenadoma ali po vrsti ponovno zagnanih pripomočkov. "Obdelava" naprave: obnovitev prek iTunes ali obisk servisnega centra. To je vse, kar smo vam želeli povedati o dvoumnem problemu, kot je rdeči zaslon smrti. Značilen je za osebne računalnike in pametne telefone na priljubljenih platformah. V večini primerov je pravilno ime za njega zaslon napake, ne smrti.

  Sorodne publikacije