Kako skriti datoteke na "Android": načine

Pametni telefon je že dolgo orodje za delo in zabavo. Ljudje shranijo svoje osebne fotografije, delovne dokumente in podatke o kreditnih karticah. Če naprava pride v roke napadalca, lahko postane javno. Da bi se temu izognili, morate ne le nastaviti geslo, ampak tudi naučiti, kako skriti datoteke na Androidu.

Zakaj?

Pomembno je razumeti, da je vprašanje, kako skriti datoteke na Androidu, pomembno za skoraj vse uporabnike pametnih telefonov. Poleg komunikacije je telefon postal repozitorij in delovno orodje. Vsak uporabnik ima datoteke, ki bi jih rad skril pred očmi tretjih oseb. Dokumente lahko skrijete iz več razlogov. Nekdo se boji, da bi njegovi delovni podatki lahko zdrsnili v roke konkurentov. Nekdo ne želi, da bi fotografije videl prijatelj ali sorodnik. Nekdo pogosto da pametni telefon otroku, in po nesreči lahko izbriše pomembne datoteke, zato jih je treba tudi skriti.


Na primer, odločite se, da darujete moškega. Za to potrebujete povezave ali posnetke zaslona. Toda razumeš, da lahko ljubljena oseba v vsakem trenutku vidi presenečenje. V tem primeru tipka ali geslo ponavadi ne shrani, zato lahko datoteke skrijete v Androidu. Kako to storiti?

Načini

To lahko storite ročno ali s programi. Vsaka možnost je primerna, zato izberite. Lahko:
 • skrijete medijske datoteke;
 • skrij dokumente v upravitelju datotek Android;
 • skrij datotekeWindows;
 • skrivanje dokumentov s programsko opremo tretjih oseb.
 • To so štirje glavni načini, ki bodo pomagali pri tej zadevi.

  Delo z mediji

  Kako skriti datoteke na Androidu in v galeriji? Za to lahko uporabite:
 • standardni upravljalnik datotek;
 • nameščen upravitelj datotek;
 • s povezavo prek računalnika.
 • Zdaj morate uporabiti datoteko .nomedia. Dokument lahko prenesete v računalnik ali ga sami ustvarite v pametnem telefonu. To datoteko bo treba poslati v mapo, katere datoteke ne smejo biti prikazane.


  Metoda deluje na naslednji način: datotečni sistem pregleda vsebino pomnilnika. Najdeni dokumenti se takoj prikažejo v galeriji. Če se datoteka .nomedia nahaja v mapi, ukazu sistem poda, da v njem ni ničesar. Zaradi tega Android ne prikaže skritih podatkov.

  Drug način dela z galerijo

  Kako skriti datoteke na "Android" v galeriji? Ta možnost ne zahteva ustvarjanja datotek in dela z upraviteljem. Za njega morate iti v galerijo. Vse slike v mapah ali brez njih se bodo prikazale pred uporabnikom, odvisno od izbranega zgornjega zavihka. V zgornjem desnem kotu morate odpreti meni »Upravljanje albumov«. Prikazal bo vse mape s fotografijami, posnetki zaslona, ​​prejetimi slikami iz kurirjev in drugih. Vsak od njih je lahko skrit in s tem preprečuje njegov pojav v glavnem meniju. Ustvarite lahko tudi novo mapo, tam pošljete vse pomembne fotografije in jo skrijete.

  Upravitelj datotek za Android

  Pojdite v Raziskovalec.Tukaj morate najti datoteke, ki jih želite skriti. V tem primeru morate vsak dokument posebej skriti ali pa ustvariti mapo zanje.
  Torej, da skrijete datoteko, morate pred njeno ime postaviti piko. Ista stvar s mapo. Skrite datoteke in mape »Android« bodo takoj izginile s seznama. Toda bistvo je, da bodo vidni iz računalnika. Če želite absolutno zasebnost, jih morate izboljšati iz računalnika.

  Delo z računalnikom

  Pametni telefon morate povezati z računalnikom. Z zagonom raziskovalca bo mogoče zaznati, da ima naprava skrite datoteke. V vseh na začetku naslova bo točka. Če jih želite popolnoma skriti, morate narediti dodatne nastavitve.
  Izbrati je treba eno ali več skritih map ali datotek in nato desno tipko. Na seznamu ukazov izberemo "Lastnosti" in na dnu pogovornega okna spremenimo atribute. Potrdite polje poleg možnosti »Skrito«.

  Uporaba programov

  Če vam ta možnost ni všeč, lahko uporabite program drugega izdelovalca, ki vam pomaga ugotoviti, kako skriti datoteke na Androidu. Zdaj jih je toliko. Med priljubljenimi so:
 • ES Explorer;
 • KeepSafe;
 • GalleryVault;
 • Galerija Lock;
 • Zaklepanje mape.
 • Vsi programi so uporabniku prijazni in enostavni za uporabo. Pomagajo hitro skriti datoteke in prikazujejo tudi tiste, ki so že skrite.

  ES Explorer

  Eden najbolj priljubljenih upraviteljev datotek. To je najlažji program. Deluje zagotovotudi kot upravljalnik sistemskih datotek. Zahvaljujoč temu lahko dokumente hitro skrijete. To storite tako, da najprej omogočite možnost prepoznavanja skritih datotek. Potem morate najti dokumente, ki jih želite skriti. Po preimenovanju datoteke postavite točko pred imenom.

  KeepSafe

  Ta program je namenjen skrivanju slik. Namesti se lahko hitro in brezplačno iz storitve Google Play. Po zagonu je potrebno označiti fotografije, ki jih je treba skriti. To je priročno, ker za to nalogo ni treba ustvariti posebne mape. Ko ste vse fotografije označili, je dovolj, da izberete geslo in ga namestite. Zdaj lahko prikažete skrite slike samo v galeriji KeepSafe. Ni slabša od standardne. Omogoča tudi namestitev diaprojekcije, obračanje ali povečevanje slike.

  GalleryVault

  To je varna shramba osebnih podatkov, ki pomaga ne samo skriti, ampak tudi razumeti, kako prikazati skrite datoteke na Androidu. Soft lokalno shrani dokumente v sistem pametnega telefona in pomaga izdelati varnostno kopijo. Kljub imenu programa deluje ne le z medijskimi datotekami. Lahko skrije dokumente različnih formatov. Omogoča nastavitev kode PIN. Še posebej lepo je, da v nastavitvah programske opreme lahko skrijete ikono GalleryVault, tako da nihče ne misli, da v bistvu nekaj skrijete. Vsebino lahko preprosto strukturirate tako, da jo razdelite v mape. Podatke lahko pregledujete ali poslušate z orodji GalleryVault. Obstajajo programiPlačana različica, ki še natančneje varuje dokumente in dela brez oglaševanja. Če napadalec poskuša odpreti skrite datoteke, ga naprava posname na sprednji fotoaparat.

  Galerija Lock

  To je brezplačna aplikacija, ki vam pomaga skriti datoteke na pametnem telefonu. Programska oprema je podobna tudi prejšnjim različicam. Pomaga označiti določene dokumente in jih skriti z geslom. Najbolje je, da deluje z predstavnostnimi datotekami. Ustvarite lahko lažni pomnilnik, v katerem je shranjen lažni album s fotografijami. Tako lahko odstranite oči te mape s podatki, ki ste jih morali skriti. Ikona programa lahko spremenite v katerokoli sliko.

  Zaklepanje mape

  Značilnost tega skladišča je, da ima funkcije v oblaku. Program ima urejevalnik, ki vam pomaga ustvariti beležke, ki bodo tudi skrite. Za zaščito podatkov lahko nastavite grafični ključ, nožico ali geslo. Program lahko strukturira podatke in jih pregleduje. Obstaja plačana različica, ki ne prikazuje oglasov, lahko kopira datoteke v oblak in skrije ikono programske opreme.
  ​​

  Skrite datoteke

  Kako videti skrite datoteke »Android«? Če skrijete mape, vendar ste naredili napako ali se odločite za dostop do njih, lahko to storite z računalnikom. Kot smo že omenili, se prikažejo vse datoteke, ki se preimenujejo v računalnik, dokler se atribut ne prikaže v lastnostih. Poleg tega lahko obiščete upravitelja datotek. Meni z nastavitvami je na voljo na glavni strani v zgornjem desnem kotu. Tam lahko vidite skrite ali mape. Prav tamikono skladišča lahko skrijete. Če greste na lokalne datoteke, lahko kliknete tudi ikono v zgornjem desnem kotu. Obstaja priložnost za prikaz skritih datotek. Navedene so vse preimenovane mape in dokumenti.

  Sorodne publikacije