Kako uporabljati datoteko PKG

Mnogi od nas uporabljajo operacijski sistem Windows, ne da bi se zavedali uporabe drugih, priljubljenih le v ozkih krogih izkušenih programerjev. Toda celo "pošast" ima priložnost, da se spremeni v primer imitacije, kot se je zgodilo z operacijskim sistemom za Mac, ki v osnovi uporablja neverjetno jedro operacijskega sistema Linux, poimenovano po slavnem programerju Linusu Torvaldsu. V tem članku boste razpravljali o tem, za kaj se uporablja datoteka PKG, zakaj je bila ustvarjena in kako jo odprete sami. Članek je priporočljiv za začetnike za uporabnike operacijskega sistema Windows, saj je pod njim in bo opisal vso programsko opremo.


Kaj je PKG

Če ta članek bere izkušeni programer, potem lahko gre naravnost v naslednjo točko, ker bo zdaj opisana shema interakcij komponent operacijskega sistema. V oddaljenih osemdesetih letih je bilo odločeno, da se ustvari objektno usmerjen programski jezik, tako da bi bilo primerno pisati "Windows", toda kaj je objektno usmerjeno? To je metoda, pri kateri se določeni deli kode uvrščajo v razrede in ti isti razredi se povežejo z drugimi razredi in tako naprej. Zakaj je to potrebno? Predstavljajte si, da imate opombo, ki jo je treba ponovno napisati, toda inštruktor vam je povedal, da lahko uporabljate tudi tiskalnik. Izbira bo očitna, ne želite preživeti veliko časa in prepisovati, in naročili boste, da bo izdelal avto.
Enako je pri programiranju, tako da na primer vsakič, ko ne napišete več sto vrstic kode za gumbzaustavitev programa, za to obstaja lasten razred, ki izvaja to nalogo. Povežete ga in vse deluje.


Za to nalogo je bila ustvarjena datoteka PKG. V Appleovem operacijskem sistemu OS X ima vlogo krmilnika, ki preveri razpoložljivost določenih podatkov, ker vsebuje potrebne za namestitev programa, skripte, če govorite skrajšano. V naslednjem razdelku bomo podrobno opisali, kako odpreti to datoteko v operacijskem sistemu Windows, saj se na njem pogosto uporablja in razvija programsko opremo Apple, ne glede na to, kako čudno se sliši.

Kako odpreti datoteko PKG?

Če niste programer, potem rečemo takoj: nič zanimivega ne najdete tam, samo stotine vrstic samodejno zapolnjenih skriptov. Če pa to še vedno želite, se spomnite: OS X je zelo dobra obramba, zato, če nekateri podatki ne ustrezajo zahtevam operacijskega sistema, se bo datoteka zrušila iz procesa izvajanja.
Navodila za odpiranje datoteke PKG v operacijskem sistemu Windows 7:
 • Za začetek morate datoteko s podaljšanjem PKG po možnosti premakniti na namizje, saj je dostop do nje veliko hitrejši.
 • Zdaj morate iz uradne spletne strani prenesti arhiviranje WinRar, ki je najbolj primeren način za delo s to vrsto datoteke. Ko namestite aplikacijo, lahko dodate tudi povezave z drugimi vrstami arhivov, zato boste morali manj iskati informacije na internetu.
 • Povlecite in spustite arhiv v WinRar in si oglejte vsebino arhiva.
 • Če želite prenesti vse datoteke,nato bo gumb "Izbriši" na vrhu, ta gumb pa je na voljo tudi v kontekstnem meniju, če z desno tipko miške kliknete datoteko PKG.
 • Kako narediti to arhivsko obliko

  Kot je že bilo omenjeno v odstavku o tem, kako odpreti datoteko PKG, je to samo sklop samodejnih navodil. Iz besede "avtomatsko" lahko popolnoma razumemo, da te skripte ni napisala oseba, ampak le prevajalnik razvojnega okolja. Če želite ustvariti lastno programsko opremo za operacijski sistem OS X, morate narediti naslednje:
 • Izberite programski jezik.
 • Prenesite razvojno okolje za programski jezik, po katerem je zaželeno, da se prebere več člankov o razvoju pz za Mac, saj ima vsak operacijski sistem svoje razlik.
 • Napiši program in tako pripravi PKG.
 • Če imate pripravljene skripte, potem pogumno ustvarite prazno mapo, jo napišite, z desno tipko miške kliknite, v kontekstnem meniju izberite »Dodaj v arhiv« in nato potrdite polje poleg PKG.

  Kako namestiti datoteke PKG

  Datoteke že imajo vsa potrebna navodila za namestitev in poznajo svojo pot. OS X operacijskega sistema je popolnoma zaprta izvorna koda, tako da ne morete natančno ugotoviti, kje so nameščene vse datoteke, vendar to ne preprečuje njihovega pravilnega delovanja. Ne poskušajte namestitve namestiti ročno, saj lahko povzroči nepredvidene sistemske napake ali pa bo protivirusni program močno "prisegel".

  Na koncu

  Upamo, da bomo po branju tegaV članku je postalo jasno, kaj je PKG datoteka, kako jo uporabljati in zakaj je bila ustvarjena. Možno je, da boste v prihodnosti postali programer, zato vam priporočamo, da začnete z branjem nekaj deset člankov o operacijskem sistemu, za katerega želite razviti aplikacijo. In šele nato poskusite napisati kodo, tako da lahko zaščitite sebe in uporabnike pred prekomernim glavobolom.

  Sorodne publikacije