Grafični pospeševalnik NVidia NVS 4200M: značilnosti in namen

Grafični vmesnik NVidia NVS 4200M je namenjen izdelavi specializiranih prenosnih računalnikov. Najpogosteje je mogoče najti v korporativnih mobilnih računalniških sistemih. Poleg tega je ta pospeševalnik, tako strojna kot programska, namenjen izvajanju takih nalog. To je najprimernejše za obdelavo specializirane programske opreme.

Specializacija

Kot smo že omenili, je ta modifikacija grafične kartice specializirana, najpogosteje pa jo najdemo v poslovnih zvezkih. Koda najbolje obdeluje v ustreznih programih. Slednje je mogoče pripisati npr. SAP ali "1C: Enterprise". Seveda je takšen adapter primeren za igranje iger. Vendar pa bo v tem primeru igralnost daleč od najvišje ravni. V takšni situaciji je bolje kupiti prenosni računalnik s pospeševalniki serije GTX istega proizvajalca.


Specifikacija

Opis NVidia NVS 4200M označuje razpoložljivost 48 tokovnih procesorjev. Slednje deluje pri hitrosti 810 MHz. Tehnične specifikacije poudarjajo dejstvo, da na polprevodniški osnovi tega pospeševalnika obstaja 292 milijonov tranzistorjev. Slednji so izdelani s 40nm technoram. Paket termalnih kartic ne presega 25 vatov. Grafični pospeševalnik med procesom uporablja ločen pomnilnik. Tip je DDR3. Največji video medpomnilnik je 1 GB. Toda v večini primerov je bilo v povezavi z adapterjem uporabljenih 512 MB. Pnevmatika bitpomnilnik je 64 bitov.

Pregledi. Stroški naprav. Aktualnost pospeševalnika

Na začetku prodaje je imel ta model pospeševalnika zadostno raven učinkovitosti. Toda odkar se je pojavil na policah trgovin, je trajalo veliko časa. Zato je ta adapter postal precej zastarel. To je do sedaj njegova glavna pomanjkljivost. Torej ima tudi nizko hitrost, ki ne omogoča obdelave programske opreme, ki zahteva veliko virov. Prednosti tega pospeševalnika so nizki stroški in enostavno upravljanje. Tudi zanesljivost te grafične kartice zadostuje. Toda v vsakem primeru se ne more imenovati dejanska grafična naprava. V najboljšem primeru bo lahko konkurirala enako kot doslej le z najmanj učinkovitimi integriranimi pospeševalniki. Prenosnike, opremljene s tem pospeševalnikom, lahko kupite po zelo ugodni ceni. Toda vsi so delovali. Njihova cena je v razponu od 8000-10000 rubljev.

Zaključek

Ta pregled je preučil specializiran grafični pospeševalnik NVidia NVS 4200M. V času izdaje je imel res dobre parametre in zmogljivost. Zdaj je zastarel in je prenehal biti dejanska naprava.

Sorodne publikacije