Pametni telefon Oukitel K6000 Pro: pregledi, specifikacije

Nedavno so se na trgu digitalnih naprav pojavili novi pametni telefoni kitajske blagovne znamke Oukitel. So pozorni na kupce? Definitivno tako! In za to so obstajali dobri razlogi. Proizvajalec je zagotovil, da bodo naprave med desetimi vodilnimi. In upoštevajte, da je pripomoček Oukitel K6000 v celoti izpolnil pričakovanja potrošnikov. Elegantna zasnova, zmogljiva zmogljivost in resnično velika življenjska doba baterije so opravili svoje delo. Toda ustavitev na doseženem ni bila smiselna, zato je v letu 2016 podjetje predstavilo nov pametni telefon - Oukitel K6000 Pro. Njegov predhodnik je bil opremljen z odličnim "polnilom", posodobljena različica pa je po mnenju proizvajalca postala še boljša. Oglaševalska kampanja je potekala pod sloganom: Boljši smo, dobesedno prevedemo "bolje smo". In to je resnična resnica, saj so razvijalci lahko znatno izboljšali zmogljivost, ne da bi zmanjšali značilnosti baterije. Edina stvar, ki jo morate prenesti, je masa naprave. Pametni telefon se je izkazal za precej težkega, kar je za nekatere ljudi otipljiv minus.

Poglejmo torej značilnosti tega modela. V pregledu bodimo pozorni ne le na značilnosti, ampak tudi na povratne informacije lastnika.

Nekaj ​​besed o podjetju

Leta 2015 so uporabniki mobilnih naprav prvič slišali za blagovno znamko Oukitel. Podjetje ima dva velika investitorja: Doogee in Oika. Kar zadeva slednje, je to podjetje na trgu od leta 2009. Ima raziskovalna središča, proizvodna območja, ki vključujejo dvajset pakirnih linij intrideset sklopov. Oki ima potencial okoli 20 milijonov naprav na leto. Država ima več kot tisoč usposobljenih delavcev. Prav to podjetje je glavni investitor Oukitela. Glede na takšne zmogljivosti postaja jasno, zakaj je bil prvič nove blagovne znamke tako velik. Pametni telefoni tega podjetja so konkurenčni. Proizvajalec zagotavlja, da bodo v prihodnosti zagotovo sodili med prvih deset vodilnih v svetu. Medtem ko je modelska paleta sestavljena iz majhnega števila naprav, od katerih je eden junak tega članka - Oukitel K6000 Pro. Mnenja o telefonu lahko najdete ne samo pohvale. Seveda obstajajo in odkrito negativni. Vendar pa je zaradi pravice, je treba omeniti, da dobro znani iPhone uporabniki našli tudi slabosti. Zagotovo lahko rečemo, da je podjetje namenjeno svetovnemu trgu, zato upamo, da bodo vse slabosti prejšnjih modelov hitro odpravljene. Seveda je prijetno, da lahko telefone te blagovne znamke kupite po nizki ceni, zato za nekatere napake uporabniki ne bodo pozorni. Če je bila naročena neposredno s Kitajske, je bila v začetku leta 2017 cena približno 140 USD. Poglejmo, kaj morate plačati za ta denar.

Oukitel K6000 Pro: pregled celotnega sklopa

V dokaj preprosti kartonasti škatli z oranžno barvo je pametni telefon dostavljen na police trgovin. Na njenih ploščah je samo ime blagovne znamke. Glede na to, da številni proizvajalci na embalaži opustijo pisane fotografije, nihče ni bil presenečen nad pomanjkanjem podobe pripomočka. No, to je nekakšen poklon modi.Na škatli tudi ni tehničnih podatkov. Vse, kar lahko vidite na hrbtni strani - črtno kodo in barvo ohišja. Če menite, da je celoten komplet, nagrada proizvajalca takoj udari v oči. Res je, da boste morali sprejeti pomanjkanje slušalk, vendar je ta neprijeten trenutek popolnoma prekrit s prisotnostjo prozornega odbijača s silikonom. Bodite pozorni na dejstvo, da je primer za Oukitel K6000 Pro težko najti. V Rusiji se dodatki za ta model ne prodajajo v širokem razponu, zato so jih mnogi lastniki morali naročiti neposredno iz Kitajske. Enako velja za filmsko platno. V kompletu sta dva dela. Ena je že nalepljena na steklo, druga je pakirana skupaj z dokumentacijo. Pomembna pomanjkljivost uporabnikov je pomanjkanje slušalk? Ne! Telefon deluje s katero koli slušalko, ki je opremljena s 35 mm priključkom.
Kaj je v polju poleg pametnega telefona? Ima sponko za papir, ki odpre pladenj za kartico SIM. Seveda proizvajalec ni pozabil polnilnika, ki je sestavljen iz USB kabla in napajalnika (5V /2A). Prijeten bonus je bil kabel OTG (ki ni bil vedno povezan z napravami srednjega razreda, ampak kaj naj rečem o "državnih uslužbencih"). Definitivno zadovoljni razvijalci kupca.

Videz

Kar zadeva zasnovo ohišja, Oukitel K6000 Pro prejme le dobre preglede. Tukaj seveda ne boste našli edinstvenih rešitev, toda na splošno se je izkazalo, da je model precej dober. Postavljen kot vzorčni monoblok. Nelomljiva zasnova omogoča popolno odpravo neprijetnih trenutkov, kot sta škripanje inpovratni udar Prijetno presenečeni kupci montaže. O njegovi kakovosti ni nobenih pripomb. Vse vrzeli v dovoljenih normah, ki ne morejo, ampak prosim. Za zadnjo ploščo sta bila uporabljena dva materiala: aluminij (pokrov) in plastika (vstavite v spodnji in zgornji del). Zaradi slednjih ni ovir pri delu antene.

Velik zaslon se običajno nahaja na sprednji strani. Zaščiten je s posebnim steklom Dragontrail 2. Težko je oceniti njegovo kakovost, saj o tem obstaja veliko kontroverznih ocen. Nekateri uporabniki zagotavljajo, da lahko zdrži udarce, medtem ko drugi, nasprotno, pravijo, da tudi pri padcu z majhne višine na steklo takoj pride do razpok. Ko pregledujete Oukitel K6000 Pro, seveda morate povedati o barvnih možnostih, ki jih ponuja proizvajalec. Ni širokega razpona. Na voljo so samo temno sivi in ​​srebrni vzorci. Kar se tiče slednjega, potem ima sprednjo ploščo okrašeno v beli barvi. Toda v temi se uporablja črni okvir, ki vizualno poveča zaslon. Obe napravi izgledata dobro. Načeloma uporabniki cenijo zasnovo sistema s 4-točkovnim sistemom.

Ergonomija

V pripombah so uporabniki opazili, da so vsi priključki na običajnih mestih. Ni komentarjev in kontrol. Gumb za zaklepanje naprave in vklop /izklop je prikazan na desni strani. Obstaja tudi "nihanje" podolgovate oblike. Uporabljajo se za nastavljanje glasnosti: spodnji del - zmanjšanje, zgornji - povečanje. Zaslon na dotiktipke so na običajnem mestu (pod zaslonom). Vsebuje tipke za vrnitev (puščica), dom in meni. Če verjamete v povratne informacije o Oukitel K6000 Pro, proizvajalec ne zagotavlja osvetlitve ozadja. Vendar pa ne prinaša velikih neprijetnosti.
Položaj senzorjev in objektiva kamere ustreza standardni postavitvi. Občutljiv pristop in senzor osvetlitve je nad zaslonom, bližje desni strani. Istočasno pa je bil s premikom v levo postavljeno "oko" celofanske kamere. Seveda ni bilo brez dinamike. Njegova luknja je neposredno v centru, pokrita z majhnim kromiranim žarom. Objektiv glavne kamere se odda na zadnjo ploščo. Ima kvadratno obliko, ki po mnenju mnogih izgleda grobo in se ne prilega s krožnim bralnikom prstnih odtisov. Dvojna bliskavica, ki se nahaja na desni strani fotoaparata. Njegovo "okno" je ovalno. Kot lahko vidite, se vsi ti elementi razlikujejo po obliki, in sicer takšne malenkosti opazno kršijo harmonijo. Zasnova pametnega telefona ni enostavna, zato je popolnoma naravno, da so razvijalci predvideli prisotnost pladnja za "seme". Nahaja se na levi strani in se odpre s posebno zaponko. Hibridna je, ker je za režo in za kartico SIM dodeljena ena reža, tako da mora uporabnik izbrati ali razširiti pomnilnik ali delati z dvema mobilnima operaterjema. Kar se tiče avdio konektorjev, je odstranjen z vrha, vrata microUSB pa od spodaj.

Udobno ali ne

Vsak kupec ima določene kriterije, v skladu s katerimiprevzame ta ali ta telefon. Ne zadnje mesto je udobje med delovanjem. Kaj naj rečem o Oukitel K6000 Pro? Pregledi lastnikov - edina stvar, ki bo pomagala razumeti, priročno napravo v uporabi. O tem vprašanju ni dokončnega mnenja. Moška polovica človeštva ne čuti veliko nelagodja, kar ni mogoče reči o ženskah. Za lep seks ne bo lahko obvladati pametnega telefona, ki tehta več kot 200 g, dimenzije telefona pa niso velike, velikost je 154,2 x 76,8 x 9,7 mm. Zaradi zaobljenih vogalov se ljudje z velikimi dlani ne bodo počutili nelagodno, vendar bo uprava še vedno morala uporabljati obe roki. Posodobljen model s predpono Pro se razlikuje od svojega predhodnika s prisotnostjo optičnega bralnika. Kot je že omenjeno, se nahaja na zadnji strani. Prstni odtis se ne bere vedno. Uporabniki trdijo, da lahko obstajata dve "misfires" petkrat.

Funkcije zaslona

Zaslon Oukitel K6000 Pro si zasluži posebno pozornost. Značilnosti zaslona so precej impresivne. Najprej moramo biti pozorni na njegovo velikost. Zamislite si, kakšne funkcije so na voljo pri 55? Diagonal. In če upoštevate tudi to, da je slika prikazana z ločljivostjo Full HD, potem vse prednosti takoj. Pozornost kupca je treba usmeriti tudi na matrico IPS. Zahvaljujoč tej tehnologiji se vse barve realistično prenašajo. Na vogalih pregleda ni nobenih komentarjev. Majhne spremembe so vidne le pri maksimalnem naklonu. Kaj naj rečem o svetlosti Oukitel K6000 Pro? Njen razpon je povsemdovolj za udobno delo na ulici v sončnem vremenu. Za nastavitev svetlosti sta zagotovljeni tako samodejne nastavitve (senzor osvetlitve) kot tudi lastne (ročno). Vendar na žalost vse druge spremembe ne bodo izvedene, zato bomo morali zadovoljiti tovarniške kazalnike zasičenosti, temperature, kontrasta.

Komunikacije

Telefon Oukitel K6000 Pro poleg podpore 3G omogoča tudi delo z omrežji naslednje generacije (4G). Upoštevajte, da je ta možnost trenutno zelo zahtevna. Mobilni internet je preprost za uporabo. Povezava je zelo hitra in je značilna stabilno delo. Ni deloval na tem telefonu in brez modulov, kot sta Bluetooth in Wi-Fi. Delujejo pravilno, kakovost internetnega signala ne glede na lokacijo pripomočka. Nujno je, da uporabnike opozorite na hibridni pladenj. Njegova značilnost je, da se lahko namesti kot dva "sedem" in en sedem kartic + bliskovni pogon.

"Železo"

Nadaljnje upoštevanje značilnosti Oukitel K6000 Pro, ne moremo molčati o učinkovitosti. Srce pametnega telefona je bil nabor čipov MT6753 znane kitajske družbe MediaTek. Uporablja osem celih računskih elementov, ki lahko pri visoki obremenitvi pokažejo dobre rezultate. Frekvenca ure (max) - 1300 MHz. Kot so-procesor je trijezični model grafičnega pospeševalnika Mali-T720 MP3. Takšno "polnjenje" je vredno spoštovanja, zlasti če upoštevamo, da je pripomoček v kategoriji telefonov do 10.000 rubljev. Enota je zagotovo ne-igralna, vendarkupec lahko računa na precej dobre rezultate. Da bi zagotovili dobro delo, je proizvajalec namestil tri gigabajte "RAM-a". Seveda ne bodo vsi na voljo, saj je del že zaseden s sistemom, vendar bo preostali volumen uporabnika zadostoval "iz prednje strani". Tudi velikost vgrajenega pomnilnika ROM bo šala. Za namestitev aplikacij je na voljo 32 GB.

Mnenja o dinamiki

Za oceno uspešnosti zvočnikov se lahko obrnete na spletno stran 4PDA. Oukitel K6000 Pro se aktivno razpravlja na forumu. Obstajajo tudi pregledi. Na žalost zvok telefona ni povzročil samo komentarjev mavrice. Bilo je takih uporabnikov, ki so imeli pripombe. Vendar pa je večina še vedno dejal, da je kakovost predvajanja avdio datotek na povprečni ravni, kar je povsem sprejemljivo za naprave te cenovne kategorije. Ni težav z nizkimi frekvencami. Zvočnik je dovolj glasen. Ni hrupa ali drugih ovir. Po potrebi lahko glasnost nastavite s pritiskom na en gumb.

Platforma

Nameščena je originalna programska oprema za Oukitel K6000 Pro. Naprava deluje pod nadzorom priljubljenega OS. Razvijalci so namestili šesto različico Androida. Vmesnik je enostavno nastaviti. Spremembe v ikonah so dovoljene. Sistem deluje dobro. Optimiziran je na visoki ravni. In zaradi pomanjkanja neuporabne programske opreme, telefon samo "muhe". Če nenadoma imate težave pri delu s sistemom ali imate samo nekaj vprašanj, lahko odgovore najdete na priljubljenem viru 4PDA. Oukitel K6000 Pro je torej večnamenski pametni telefonnemogoče je popolnoma odpraviti nesreče.

Fotoaparat: značilnosti in pregledi

Ta model telefona je primeren za ljubitelje fotografije. Osnova kamere je 16-megapixel matrica. Z njegovo pomočjo lahko izdelate kakovostne fotografije. Zahvaljujoč bliskavici so fotografije, ki so bile narejene ponoči, podrobne. Res je, da so nekateri uporabniki opazili pomanjkanje barve, vendar to velja za vse pametne telefone te kategorije. Tako majhno pomanjkljivost je mogoče odpustiti Oukitel K6000 Pro, cena, ki se giblje v okviru 9.000 rubljev. Sprednja kamera z 8 milijoni slikovnih pik se dobro ukvarja tudi z nalogami. Na fotografiji ni digitalnega šuma. Uporabniki so opazili, da včasih samodejno ostrenje ne deluje, vendar o kakovosti slike ni veliko pripomb.

Baterija

Ponos tega modela je akumulatorska baterija. Njena zmogljivost znaša celo šest tisoč miliamperov na uro. Oukitel K6000 Pro je optimizirana vdelana programska oprema, zato lahko naprava z enim polnjenjem pri nizki obremenitvi deluje do 7 dni. Če je potrebno, lahko polnite drugo napravo z manjšo baterijo. Na žalost so nekateri lastniki naleteli na težave. Pregledi pravijo, da se po šestih mesecih uporabe avtonomija začne zmanjševati. To je posledica tovarniške napake, ni znano.

Oukitel K6000 Pro: cena

Na začetku prodaje so tisti, ki želijo naročiti ta model pametnega telefona neposredno iz Nebesnega cesarstva. Zdaj se naprava prodaja tudi v Rusiji. Njegova začetna cena - 8500 rubljev.Glede na vse značilnosti je popolnoma upravičena.

Sorodne publikacije