Če vložek vložek kaj storiti? Načini okrevanja

Za brizgalne tiskalnike so značilni nizki stroški in odlična kakovost barvnega tiskanja. Vendar pa imajo te naprave eno skupno slabost - hitro sušenje črnila v kartuši. Posledica tega je sprememba kakovosti tiskalnika in celo odsotnost pečata. Če vložek vložek kaj storiti?

Vložek mehurja: kaj storiti uporabniku?

Najhitrejši in najzanesljivejši način za rešitev problema je nakup nove kartuše. S posušeno napravo se lahko obrnete na servis, kjer dobite strokovno pomoč. Tiskalnik lahko poskusite nadaljevati z načinom prisilnega čiščenja.Naloga oživljanja kartuše lahko rešite sami z uporabo več učinkovitih metod. Toda potreben je čas in seveda bo treba opraviti nekaj dela. Poleg tega je treba upoštevati, da je to precej umazano delo - potem si moraš umiti roke in delovno mesto. Za izvajanje enega od načinov čiščenja vložka morate kupiti tekočino za pranje in brizgo z iglo, pripraviti papirnate brisače in majhno posodo s pokrovom. Potrebno je določiti stopnjo sušenja črnila: nezaželene kartuše zvijte tako, da tiskalne glave navzgor in iz brizge spustite tekočino za pranje. Če se skladiščenje absorbira skozi šobe, to pomeni, da bo postopek predelave kratkotrajen.

Obnavljanje

Kaj storiti, če je Canon ali HP-jeva kartuša zagozdena? V tem primeru je to potrebnoraztopite ostanke črnila in očistite šobe. Za nalivanje kupljene tekočine za izpiranje v vložek morate nalepko nežno odpreti s številko. Pod njo lahko vidite posebne odprtine. Nato je potrebno pomivalno tekočino napolniti z absorberjem pene brizge.Za barvni vložek potrebujete 5 mililitrov sestave, za črno - 10 ml Ostanke posebne tekočine za čiščenje je treba vlije v prazno posodo. Prav tako mora namestiti šobe za kartuše navzdol. Zaprite pokrov posode in kartušo zamrznite 24 ur. Dan pozneje odstranite raztopino s preostalo črnilo s brizgo. Nato lahko nadaljujete s polnjenjem kartuše in jo namestite na tiskalnik. Omogočite način prisilne odstranitve in natisnite preskusno stran. Če niste dobili kakovosti tiskanja, lahko ponovite brisanje kartuše v katerem koli vsebniku s tekočino za izpiranje.

Domača pravna sredstva

Kaj storiti, če se črnilo v kartuši suši in da ni mogoče najti čistilne tekočine? Za začetek se prepričajte, da pomanjkanje pečata ni posledica okvare tiskalnika. V ta namen pritisnite šobe vložka na papirnato brisačo ali prtiček. Manjkajoči ali mehki odtisi kažejo, da se je črnilo v kartuši izsušilo. Priporočljivo je, da za obnovitev lastnosti tiskanja uporabite domača sredstva.

Čiščenje pare

Posušeno kartušo je treba previdno namestiti na šobo vrelega kotlička (po možnosti stare). Nastane, ko se para segrejebo prišel v šobe, s čimer bo animiral detajle slikanja. Ne držite se nad parom šob več kot 5 sekund. Po opravljenem postopku kartušo obrišite s prtičkom. Priporočljivo je, da ponovite postopek večkrat. Ta metoda ni primerna za vse modele tiskalnikov.

"Mister Muscle" za pomoč

Kaj storiti, če se tiskalni vložki posušijo in ni mogoče najti posebne tekočine? Namesto tega lahko uporabite spray "Mr. Muscle za čiščenje stekla" (modra).
Kartušo morate obrniti navzdol, na tiskalno glavo spustiti malo medija in počakati 10 minut. Nato morate pritisniti šobo na prtiček in preveriti tisk. Če je rezultat negativen, morate uporabiti drug način čiščenja tiskalne glave.

Tlak

Obstajajo situacije, ko se uporabnik mudi, da natisne dokument, ki vključuje tiskalnik, in ugotovi, da se je HP-jeva kartuša zagozdila. Kaj storiti, če ni na voljo čistilnih sredstev? Šobe lahko splaknete s črnilom. V ta namen morate ustvariti pritisk v kartuši. Uporabnik potrebuje klešče, da odlomi del igle, tako da brizga ostane 2 centimetra kovine.
Nato je treba odrezati majhen kos gume ali gume. Na skrajšano iglo položite samoproizvodno tesnilo, vzemite brizgo z zrakom. Kartušo namestite na prtiček s šobami navzgor, vstavite iglo v luknjo za ponovno polnjenje in iztisnite zrak iz brizge. V tem primeru mora kos gumija popolnoma pokriti odprtino za polnjenje. Črnilo pride skozi šobo.

Kemično čiščenje

Obstajajo tri vrste zlogov:
 • Acid. Sestavljen je iz 10% esence ocetne kisline, 10% alkohola, 80% destilirane vode. Primeren za barvne tiskalnike HP.
 • Nevtralno. Sestavljen je iz 10% glicerina, 10% alkohola, 80% destilirane vode. Uporablja se pri čiščenju kartuš.
 • Luzhny. Sestavine - 10% amoniak, 10% alkohol, 10% glicerol, 70% destilirana voda. Primerno za Canon in Epson tiskalnike.
 • Uporabnik lahko pripravi ustrezno sestavo tako, da ugotovi, ali je kartuša zagozdena. Kaj storiti s samodejnim detergentom?

  Tekočino nalijemo na papirnato brisačo. Kartuša postavi šobe na prtiček s posebnim ličilom. Počakajte 2 dni. Prazen vložek lahko v celoti raztopite. Treba je omeniti, da pena polnilo ne more biti potopljen v skladišču.

  Alternativne metode

  Mnogi uporabniki so razočarani, ko ugotovijo, da je kartuša s črnilom zmanjšana. Kaj storiti, če z zgoraj opisanimi metodami ne morete obnoviti običajne kakovosti tiskanja? Povsem neprimerno kartušo lahko vstavite v šobe za kopel. Nato odprite toplo vodo. Majhna nit naj pride neposredno do tiskalne glave.
  Kartušo je treba premakniti tako, da voda teče skozi vse šobe. Sušenje odprtin, ki niso bile očiščene, odplakne. Po 2 minutah morate zapreti žerjav. Po tem morate kartušo položiti na kos blaga s šobami navzdol, pustiti, da se posuši, ga temeljito obrisati s prtičkom in ga namestiti v tiskalnik.Natisnite preskusno stran.

  Preprečevanje sušenja kartuš

  Če nobena od metod za obnovitev ni pomagala, mora uporabnik kupiti novo zamenjavo kartuše s črnilom. Katere korake je treba sprejeti za zagotovitev, da se vložek ne zagozdi? Kaj storiti za to?
 • Vsak teden začnite tiskati sliko za nadzor prisotnosti vseh barv.
 • Tiskalnika ne držite v bližini grelnika na soncu.
 • Šobe ne morete pritrditi s trakom ali lepilnim trakom. Če tiskalnika ne boste uporabljali dlje časa, priporočamo, da zaprete vse pokrove naprave. Rezervne kartuše je treba shranjevati v hladnih in temnih prostorih.

  Sorodne publikacije