Kako odpreti konzolo za razvijalce?

Če ste ljubitelj računalniških iger, ste verjetno slišali, da obstaja konzola za razvijalce. Toda kaj je to? Kako ga uporabljati? Izkazalo se je, da obstaja daleč ne le v računalniških igrah: na primer, je mogoče najti v vsakem brskalniku. In to je lahko zelo koristno ne le za razvijalce, za katere je prvotno namenjeno. V tem članku boste izvedeli, kaj je konzola za razvijalce in kaj lahko stori za igralce.


Kaj je to?

Torej, najprej in predvsem seveda, je vredno povedati, da je na splošno konzola za razvijalce. To je posebno orodje, namenjeno razvijalcem programske opreme. Ko pokličete tako konzolo, boste imeli priložnost vstaviti določene ukaze, ki močno povečajo vaše zmožnosti. Torej, za pravilno uporabo je potrebno vedeti, kako jo imenovati, kako ga uporabljati, pa tudi, katere ukaze je mogoče predpisati in kakšne ukrepe je treba izvesti. Na prvi pogled se zdi, da je konzola za razvijalce precej preprosto orodje za uporabo, v resnici pa ni. Potrebovali boste veliko prakse, da temeljito obvladate konzolo in hitro dobite želeni rezultat. Toda kaj naj bi bil rezultat? Čas je, da vam povem, zakaj sploh obstaja konzola za razvijalce. Njegov glavni cilj je razhroščiti programsko opremo, ki jo je ustvaril programer. To pomeni, daZ uporabo te konzole lahko najdete napake v programu in jih popravite, prav tako pa morate prisiliti program, da izvede, kar želite, da preveri absolutno vse vidike programa, preden ga sprostimo v prodajo. Zato ima ta konzola zelo pomembno vlogo pri delu strokovnjaka za programsko opremo.


Konzolo lahko pogosto naletite v računalniških igrah in internetnih brskalnikih, o njej pa bomo razpravljali v nadaljevanju. Najprej se boste naučili, kako odpreti konzolo za razvijalce v internetnem brskalniku in razumeti, kaj vam lahko da, in nato razumeli, kako pomembno je biti v računalniški igri.

Kako odpreti konzolo v brskalniku?

Seveda se veselite trenutka, ko boste izvedeli, zakaj potrebujete to konzolo v internetnem brskalniku, ki ga uporabljate vsak dan, vendar se morate najprej naučiti, kako se odpre. Izkazalo se je, da je v vseh brskalnikih in skoraj povsod odprta na enak način. To naredite s kombinacijo Ctrl, Shift in I ali s pritiskom ene tipke F12. Poskusite odpreti konzolo sami, in ko pride ven, lahko greste na naslednjo obravnavo članka.

Kaj daje konzola brskalnika?

Ko pokličete konzolo brskalnika na zaslonu, se lahko najprej presenetite nad vsem, kar vidite. Dejstvo, da je konzola zelo vsestransko orodje, vam bodo ponudili različne funkcije. Na primer, boste lahkosi oglejte celotno kodo strani, si oglejte vsak element, si oglejte njegove sloge in celo javascript, ki se uporablja za vsakega od vas, ki vas zanima. Vsak spletni razvijalec, ki gradi spletna mesta vsaj nekaj mesecev, ve o tej konzoli in jo aktivno uporablja, saj lahko v njem celo sledite napakam in jih poskusite popraviti. Lahko pa poskusite spremeniti sloge in vsebino ter si ogledate, kako bo videti, preden naredite končne spremembe. Vendar pa lahko ta konzola koristno za navadne uporabnike zaradi svoje večfunkcionalnosti, vendar se to ne zgodi tako pogosto. V računalniških igrah lahko veliko bolj verjetno potrebujete konzolo za razvijalce. Widget 3, Maincraft, Contra in mnoge druge priljubljene igre imajo konzole, ki jih lahko uporabljate, in to je to, o čemer gre.

Konzola v računalniških igrah

Vsakdo ve za obstoj številnih goljufij računalniških iger, ki jih lahko vnesete, da bi dobili posebne funkcije. Zakaj se zdaj spomnite goljufij? Dejstvo je, da včasih vloga goljufije izvaja samo konzolo za razvijalce, saj vam odpira nove priložnosti, ki jih sama igra ne ponuja. Toda kako se takšna konzola manifestira v igrah? Na enak način kot v kateri koli programski opremi! Konec koncev so igre tudi programi, ki so jih ustvarili programerji, z vsemi razpoložljivimi orodji. Tu so uporabili konzolo za testiranje vseh lastnosti in funkcij igrerazglasi, da je delo na njem dokončano. V nekaterih primerih razvijalci zapustijo konzolo v igri kot bonus, medtem ko drugi blokirajo dostop do nje, tako da igralci ne uživajo razširjenih funkcij. O obeh primerih bomo nadalje razpravljali.

Uporaba konzole v igrah

Eden najbolj presenetljivih primerov računalniške igre, ki ima neposreden dostop do konzole za razvijalce, je "Contra". Ta ekipa strelec je danes zgleden primer v svojem žanru. S pomočjo konzole lahko spremenite barvo, velikost in obliko pogleda, dodate robote in spremenite tudi številne druge funkcije. Nekateri od njih so lahko povsod, drugi so prepovedani, zato jih lahko uporabljate le, če ustvarite igro in aktivirate uporabo goljufij prek konzole. Podobno deluje konzola za razvijalce v Minecraftu in številnih drugih priljubljenih igrah.

Spremembe

Vendar pa ne vse igre omogočajo razvijalcem dostopa do konzole za razvijalce. Pripomoček (različica 131) 3 je zgleden primer, kako razvijalci iger, ki uporabljajo funkcije tega orodja, preizkusijo in popravijo igro, ga popolnoma zaprejo. Na srečo je bilo ljudi, ki so lahko obnovili dostop in izdali posebno spremembo, ki ste jo prenesli in namestili v računalnik, lahko uporabite konzolo za razvijalce, ki močno razširja vaše zmožnosti.

Sorodne publikacije