Nvidia GeForce GTS 250: Pregled, funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Mnogi ljudje vedo, da je Nvidia podjetje, ki se deloma ukvarja z zvitimi in trženjskimi triki, da bi pritegnilo pozornost strank. Poleg tega se je že dolgo ukvarjala, poskušala prevzeti trg in pred podjetjem AMD. "Rdeči" proizvajalec pa je bolj praktičen, čeprav pogosto prinaša konkurenčnost. Včasih v iskanju prednosti Nvidia začne izgubljati svojega tekmeca. Poskuša "zapreti" trg z nejasnimi modeli, da bi dobili posodobljen model iz stare grafične kartice. Druga podobna situacija se je zgodila leta 2009.

Prazgodovina

Leto prej je podjetje predstavilo grafični procesor GT200 in več modelov hkrati. Ta varianta je bila precej dobra in bi lahko zakrila konkurenčne modele. Bilo je čudno, saj je najbližji tekmec Radeon HD 3800 načeloma dobil povprečno zmogljivost in po izpustitvi novih izdelkov je postal še slabši.
Nato AMD, nato ATI, predstavlja odlično osnovo GPU RV770 in dve video kartici, ki temelji na njej. Čeprav Radeon HD 4870 ni takoj pokazal neverjetnih rezultatov, je postalo strateško pomembno, da postane prihodnost vodilna v modelu z dvema procesorjema.

Ko se podjetje ukvarja z razvojem srednje in primarne grafične kartice. Radeon HD 4830 postane cenovno ugoden, vendar zelo produktiven, povprečni segment pa ima svojo lastno udarno moč. Za takšen uspeh je Nvidia poskušala sprostiti GTS 250. Ustvaripospeševalnika v visokem segmentu, sledijo pa mu tudi drugi modeli, ki lahko končno konkurirajo. Problemi nastanejo, ko postane jasno, da je GT200 s procesom 55 nm prevelik in da je treba pripraviti nekaj bolj ugodnega.

Ne pozabite na vse

G92 do leta 2009 je bilo že znano. Ta različica je bila sprva uspešnejša in je že prešla nekaj posodobitev. GeForce GTS 250 je grafična kartica, ki se je izkazala za še en trženjski korak. Kljub novemu imenu so pred kupcem obstajali ostanki preteklosti.
Prvotno je bila izdelana GeForce 8800 GTS, nato pa pospešena, izdana je 9800 GTX, ta model pa nadgradi procesno tehnologijo in izda 9800 GTX +. Zato smo to verigo preimenovali - GTS 250.

Specifikacije

Oblika kartice za to kartico je bila proizvajalcu znana leta 2007. Takrat se je G92 pojavil tudi pri drugih modelih. Ampak, razvija novost, podjetje iz nekega razloga odloči, da reciklirajo textolite. In to počne kardinalno. Če so bili motivi te obdelave sprva nejasni, potem postane jasno: da bi se izognili kritiki in ne bi predstavljali kupca absolutnega klona, ​​se proizvajalec odloči narediti vsaj nekaj, medtem ko porabi veliko denarja. Nvidia GTS 250 izgleda dobro. Zasnovan je na starem, a zmogljivem grafičnem procesorju G92, ki je bil preveden v 55nm procesno tehnologijo. Crystal uporablja 754 milijonov tranzistorjev in je za razliko od GT200 dvakrat manjši. Vgrajeni so bili tudi 128 enotni pretočni procesorji, teksturni bloki pa 64 kosov, elementi rasterizacije pa 16 kosov.

Tukaj spominGDDR3. Različne spremembe so izbrale njihov volumen za pospeševalnik. Kupec lahko kupi 512MB ali 1GB kartico. Širina pomnilniškega vodila je bila 256 bitov prej. Frekvenca jedra referenčnega modela je bila 738 MHz, shader bloki delujejo na 1836 MHz. Frekvenca pomnilnika je bila 1100 MHz. Zaradi tega je kartica v času izdaje stala 150 $, kar je bila dobra vrednost v primerjavi s konkurenčnimi modeli lastne proizvodnje in "rdeče" družbe.

Spremembe

Kot ponavadi je referenčna različica Nvidia GeForce GTS 250 prejela spremenjene različice. Odlikuje jih videz, deloma hladilni sistem. Tudi nekatere različice so dobile večje frekvence in so načeloma postale bolj produktivne. Kljub velikemu številu modifikacij so najbolj presenetljivi modeli Palit in GIGABYTE.

Palit

Ta sprememba je bila dostavljena v svetlem škatli z blagovno znamko. Nato je podjetje predstavilo svoje modele v taki enotni obliki. Spredaj so bile informacije o modelih in nekaterih tehnologijah. Vse je dovolj minimalno. Seveda so bili uporabniki, ki niso mogli oceniti barvnih kombinacij, ki jih je uvedla Palit, seveda, vendar takrat paketi še niso ustvarili taktilne in vizualno prijetne. Paket je zelo skromen. Inside, poleg "odpadnega papirja" in disk voznika, je bil par adapterjev za HDMI in 2xPATA. Kljub pomanjkanju velikodušnosti je treba spomniti, da model ne sodi v visok cenovni segment. Zato čaka na takšne stroške dodatne opreme ni stalo. Izgledal je Palit GTS 250svetla in privlačna. Rdeči tekstolit je prekrit s plastičnim ohišjem, ki kaže velik ventilator. Pod njim je majhen radiator. Na splošno, hladilni sistem ni slab, čeprav za dodatno overclocking ne čisto prilegajo.
16 pomnilniških čipov znaša 512 MB, vendar je skupna lokalna prostornina do 1 GB. Kot pri referenčni različici je širina vodila 256 bitov. Frekvenca pomnilnika je večja od referenčnega modela - 1200 MHz, kar skupaj pomeni 24 GHz. Toda te številke so se pojavile samo na oznaki. Pravzaprav se je izkazalo, da je modificirana različica dobila samo 2 GHz frekvenco, kar je manjše od referenčnega modela. Frekvence jedra so postale malo več kot referenčna grafična kartica. Po eni strani je nadomestila zmanjšano hitrost pomnilnika, po drugi strani pa je bila zelo majhna. Zaradi tega se je frekvenca jedra dvignila s 738 na 745 MHz.

Reviews of Palit

Sprememba GTS 250 je dobila dober odziv kupca. Vsi so od referenčnega modela lahko dobili vse, kar je želel. Jezik seveda gre za overclocking. Kljub frustriranim odzivom na frekvenco pomnilnika je dodatno overclocking pomagalo izboljšati hitrost jedra. Kot rezultat, je začel delovati na frekvenci 800 MHz, in shader domene - 1984 MHz. Prav tako so uporabniki ugotovili, da je stanje dobro v spominu. Kljub zaostanku za referenčnim modelom sem uspel dohiteti te vrednosti in celo nekoliko presegati 1150 MHz.

GIGABYTE

Tudi ta sprememba se je izkazala za precej dobro. Dobila je privlačen videz. Najprej zahvaljujoč njegovemuhladilni sistem. Model je bil predstavljen v zanimivem paketu, ki odraža vse značilnosti. V notranjosti je bil par adapterjev za gonilnik GTS 250 in uporabniški priročnik. Modra tekstilija je delno prekrita z radiatorjem, v katerega je vgrajen ventilator. Hladilni sistem je učinkovit in izgleda lepo. Plošča ima vse potrebne elemente in vmesnik ima vse potrebne priključke.
Zanimivo je, da se ta grafična kartica GTS 250 ne razlikuje od referenčnega modela za specifikacije. Posledično je bila frekvenca prej enaka 738 MHz, pomnilnik pa deluje na 1100 MHz. Hkrati pa je njena prostornina 1 GB. To stanje razjasnjuje, da brez overclocking tukaj ne more storiti, sicer je lažje kupiti referenčno različico. Načeloma pa dodatno razprševanje kaže odličen rezultat. Frekvenca jedra naraste na 792 MHz, pomnilnik pa do 1635 MHz.

Ocene GIGABYTE-a

Sprememba je dobila dobre ocene zaradi svoje kakovosti in stabilnega dela. Hladilni sistem je učinkovit in tih, z vsem, kar potrebujete, velikost je nekoliko manjša, kar vam omogoča, da v kompaktne ohišja namestite pospeševalnik. Pospeševanje video spomina in sploh je bilo prijetno presenečenje. Izkrivljene kupce, da niso našli obljubljene overclocking, čeprav so bile informacije o njem označene na škatli. In tudi občasno je prišlo do pogrezanja produktivnosti.

Konkurenca

Na splošno je Nvidia GeForce GTS 250 izšla zelo dobro, čeprav je bila le nadgrajena različica. Njegovi glavni tekmeci so bili kartice z isto grafikoprocesor in tekmovalci iz "rdečega" tabora. Težko je primerjati, saj v nekaterih testih podjetje AMD sama vzame odejo, pri čemer ima prednost Nvidia.
V vsakem primeru je Radeon HD 4870 grafična kartica z frekvenco jedra 750 MHz, 900 MHz pomnilnikom postala najbližji konkurent. Oslabila v tem primeru frekvenco shaderske domene, je bila enaka hitrosti jedra. Toda število procesorjev je bilo več kot 6-krat. Podoben model so bili Radeon HD 4850 in 4830. Ta različica je najcenejša in najcenejša, vendar bi na splošno lahko tekmovala. Med njenimi tekmeci je bila kartica 9800 GTX +, ki je, kot smo rekli, identična, vendar je zasnovana na drugi plošči. In tudi GTX 260 z višjo ceno, vendar nizko zmogljivostjo.

Sorodne publikacije