Render Tenda: opis nastavitev

Številni domači kupci lahko prilagodijo usmerjevalnik Tenda, da je precej zapleten. Tehnologija tega proizvajalca se je začela pojavljati na trgu za prodajo ne tako dolgo nazaj. V članku, kaj je govoriti malo o usmerjevalniki podjetja, kot tudi razpravljali možnosti možnosti. Lepo branje!

Brezžični usmerjevalniki Tenda

Usmerjevalniki imajo svoje posebne značilnosti: vsi podpirajo brezžični dostop, največja hitrost prenosa podatkov je 300 Mb /s. Signal je stabilen in cena za usmerjevalnik je nizka.


Družba je začela delovati leta 1998 na ozemlju Kitajske. Že takrat so bili izdelki raznoliki. Možno je bilo kupiti ne samo usmerjevalnike, ampak tudi modeme, stikala in tako naprej. Kitajci so bili zadovoljni s kakovostjo, funkcionalnostjo in cenovno kategorijo, zato je do leta 2008 podjetje postalo dobro znano in proizvedlo več kot milijon enot opreme. Pred desetimi leti je T enda začela sodelovati z drugimi državami. Danes dobavlja opremo evropskim državam. Prej je bilo nemogoče imenovati podjetje, ki je res dobro znano. Toda majhna cena za izdelek in kakovost zbirke sta poskrbela za svoje poslovanje - postala je znana po vsem svetu. Zato je vprašanje, kako konfigurirati usmerjevalnik, zelo pomembno.

Zunanje nastavitve

Kako konfigurirati usmerjevalnik Tenda in njegovo omrežje? Odprite nadzorno ploščo, kjer se pojavi "kalibracija". Takšno kombinacijo morate vnesti v vrstico brskalnika "192. 16801 ». Odpre se pogovorno okno, v katerem bo potrebnonavedite uporabniško ime in geslo.


Če je bil usmerjevalnik kupljen v specializirani trgovini, so enaki - beseda admin. V primeru, ko je usmerjevalnik kupil navadna oseba ali ponudnik, je treba te podatke dodatno določiti - verjetno so se spremenili iz varnostnih razlogov. Odprite napredne nastavitve »v razdelku menija WAN. Po aktiviranju protokola povezave PPPoE morate paziti na druga polja: "ime" in "geslo". Biti morajo registrirani v dogovoru s ponudnikom. Pri izbiri algoritma za preverjanje pristnosti bi morali imeti prednost samodejni. Nato izberite kljukico poleg "Neodvisna povezava". V primeru težav pri nastavitvi naprave se lahko obrnete na servisni center ponudnika. Tudi ti podatki morajo biti zabeleženi v pogodbi. Če želite shraniti vse vnesene podatke, morate klikniti »Uporabi«.

L2TP povezava

Če govorimo o L2TP povezavi, morate narediti nekaj drugih manipulacij. V načinu morate postaviti ustrezno. Naslov strežnika WiFi usmerjevalnika Tenda je registriran v pogodbi ali pa pokličete servisni center - tam vas bodo pozvali. "Ime" in "kombinacija kode" se nista spremenili. V stolpcu MTU morate podati vrednost, ki ni večja od 1450. Način naslova mora biti dinamičen. Nato kliknite gumb za shranjevanje in nadaljujte z naslednjimi koraki.

Dodatna zaščita

Nekateri usmerjevalniki tega proizvajalca se lahko uporabljajo tako doma kot v pisarnah. Zato morate skrbeti za varnost omrežja. KakoVsaj morate spremeniti geslo in uporabnika za prijavo, kar vam omogoča vstop v nadzorno ploščo.
Nato pojdite na razdelek "Dodatna namestitev". Tukaj bo uporabnik našel "Sistemska orodja". V njej - možnost, ki vam omogoča, da spremenite geslo. Vnesti je treba podatke: stara in nova kombinacija. Potem morate ponoviti novo. Omejitev je - največ 63 znakov. Ćirilica ni podprta. Tej omejitvi sledijo številni usmerjevalniki, zato to ni novost. Nato boste morali znova zagnati napravo in ohraniti spremembe.

Wi-Fi nastavitve

Praviloma uporabniki pridobijo usmerjevalnike, da bi lahko delali z brezžično dostopno točko. Pogosto takšne naprave omogočajo stabilno omrežje in visoko povezljivost. Seveda obstaja vprašanje, kako povezati WiFi router Tenda. Najprej morate odpreti razdelek »Osnovne nastavitve«. Aktivirajte funkcijo brezžičnega omrežja, nato potrdite polje »Vključi dostopno točko«. Imejte v mislih ime omrežja - graf SSID. Če onemogočite funkcijo, imenovano "Dostop SSID", se lahko dodatno zaščitite pred goljufi. Če nameravate povezati veliko število naprav, morate aktivirati nastavitve izolacije AP. Omogočila vam bo ločevanje brezžičnih uporabnikov od lokalnega omrežja. Prilagodite lahko tudi dostopne točke. Potreben je način preverjanja pristnosti - WPA2-PSK. Poleg tega morate nastaviti geslo. Njegove omejitve so enake tistim, ki so opisane zgoraj: največ 63 znakov (vendar nemanj kot 8).

Povzetek

Kot je že jasno, je enostavno nastaviti nastavitve usmerjevalnika Tenda. Postopek je podoben manipulacijam za druge naprave drugih proizvajalcev. Nič zapletenega. Seveda obstajajo trenutki, ki še vedno lahko zmedejo uporabnike, ki nimajo predhodnih izkušenj z nastavitvijo usmerjevalnika.
Pregledi številnih modelov tega proizvajalca so odlični. Lastniki opozarjajo na stabilno delo, dobro delovanje in brez težav nastavitev. Videz različnih naprav je privlačen takoj, minimalizem in kakovostni sestavi opravljata svoje delo. Ni nobenih pritožb v smeri usmerjevalnika. Vsak lastnik priporoča model za nakup. Glavna stvar je, da nastavite usmerjevalnik Tenda in povežete napravo z računalnikom. Nato bo naprava zadovoljna več kot eno leto. V knjigi je vključena storitev, ki vam omogoča podrobnejše razumevanje.

Sorodne publikacije