Procesor FM2. Pregled najboljših procesorjev za vtičnico FM2

Za izbiro pravilnega procesorja morate vedeti, katera vrsta vtičnice je v vaši matični plošči. Vtičnica je "mesto pristanka" procesorja. Če kupite procesor z neprimerno vtičnico, potem preprosto ne bo ustrezal vaši matični plošči. Zato je prva stvar, ki jo morate vedeti, vrsta vtičnice in šele nato izberite procesor glede na tehnične lastnosti. Na primer, procesor FM2 je primeren samo za ustrezno vtičnico. In ne za nobeno drugo. Tukaj je vtičnica za FM2 in najboljši procesorji pod njo, in govorili bomo. Poglejmo najbolj priljubljene modele.


AMD Athlon II X4750K Black Edition

Ta procesor FM2 je najboljši v svojem razredu. Ima nekaj zanimivih tehničnih značilnosti. Toda glavna stvar je, da je odklenil množitelj. In to pomeni, da ga je mogoče zlahka overclockati. Čeprav je dovolj močan. Torej, specifikacije tega procesorja izgledajo takole. Število jeder - 4 kosi, ki delujejo v štirih tokovih. Nazivna delovna frekvenca - 4 gigaherca. Zelo dobro za procesor, ki ni tako drag. Veliko njegovih "sošolcev" je veliko dražje. Procesor je izdelan na 32nm procesni tehnologiji in nima nobenega predpomnilnika tretje ravni. Toda to ni zelo dobro. Vendar pa je naš junak lahko primerljiv v izvedbi z veliko modernimi "kamni". Še posebej v stanju overclockinga.
Procesor je dobavljen v škatli s črno škatlo, ki nam takoj pove, da je ta pripomoček zasnovan za overclock. Veliko AMD FM2 procesorjevtako koristno možnost. Ampak samo ne ta "Athlon". Ta "kamen" deluje odlično z visokimi obremenitvami, podpira visoko frekvenčne pomnilniške module in se dobro obnaša pri izvajanju zahtevnih nalog (zahtevne igre, specializirana programska oprema za obdelavo grafike in videa itd.).


Mnenja o AMD Athlon II X4750K Black Edition

Tukaj so misli uporabnikov razdeljene. Nekateri lastniki menijo, da je to najboljši procesor vseh časov in ljudi pod vtičnico FM2. Ti procesorji, mimogrede, niso tako razširjeni. Drugi z noro insinuacijo dokazujejo, da je ta kamen že dolgo moralno zastarel in da je čas za predajo. Vendar pa zadnja izjava povzroča preveliko radikalizem. Seveda imajo prav tisti, ki mislijo, da bo ta "starček" še vedno pokazal pravico. Njegova zmogljivost je na ravni današnjih segmentnih procesorjev srednjega cenovnega razreda, je poceni in združljiva z vsemi sodobnimi komponentami. Kaj je še potrebno za srečo? Da ne omenjam, da je to odlična proračunska možnost za tiste z omejenimi sredstvi.

AMD Athlon X4860K

Ta procesor FM2 je narejen na baru Kaveri in je nekoliko drugačen od našega prejšnjega junaka. Predvsem dejstvo, da je izdelan na 28-nm tehnološkem procesu. Ta tehnologija je nekoliko novejša. Prav tako ta procesor nima odklenjenega množilnika, kar pomeni, da ni namenjen overclocku. Največja hitrost takta v načinu Turbo je 4 gigaherc. Ni blagajne tretje ravni. Ni grafičnega jedra. To je zelo dobro Procesor mora opraviti eno nalogo. In za raztrosabsolutno ne glede na to. Kot del tega procesorja obstajajo štiri jedra, ki delujejo na štirikratnih tokovih. Standardne funkcije za naše dni.
Ta "Athlon" ima niz skoraj vseh navodil in je združljiv s skoraj vsemi sodobnimi komponentami. Stroški so celo cenejši od prejšnjih procesorjev AMD Socket FM2 z zanimivim napisom Black Edition. To je res proračunska možnost, ki ustreza številnim. Moč tega "kamna" bo dovolj za igre (ne samo za najnovejše) in za multimedijske naloge. Sposoben je obvladati skoraj vse. Zato so bili procesorji te linije v svojem času še posebej priljubljeni. In zdaj niso osvojili položajev, ki jih bodo sprejeli.

Mnenja o AMD Athlon X4860K

Tukaj je približno enako stanje kot prejšnji procesor. Legije tistih, ki menijo, da je ta "kamen" najboljši na svetu, so se združile v usodni bitki s tistimi, ki trdijo, da je ta izdelek že predolg. Obe strani imata prav. Če pa opazite visoko zmogljivost, nizko ceno in združljivost z vso sodobno opremo, se izkaže, da je ta procesor FM2 prezgodaj za bremenitev računov. To je super za tiste, ki želijo zgraditi poceni domači računalnik. In ta računalnik bo sposoben veliko. Seveda, v prisotnosti ustreznih komponent moči za druge naloge. Brez tega ne bo uspelo.

Kateri procesorji so primerni za vtičnico FM2?

Na žalost je ta posebna vtičnica zelo specifična. Zanj so primerni samo procesorji iz AMD. In to še ni vse. "Attack" v matični plošči s podobno vtičnico nekajiz "Intel" ni mogoče, ker to podjetje ne želi podpirati te vrste vtičnic. Najverjetneje je to posledica dolgotrajne sovražnosti med Intelom in AMD-jem. Obe podjetji si prizadevata preseči drug drugega pri načrtovanju in izdelavi procesorjev. In pred kratkim je AMD to uspel. Uspelo jim je sprostiti najmočnejši svetovni procesor (za domače računalnike) pod imenom "Risen".
Tako da so pod vtičnico procesorji FM2 precej redki. Izbira "kamen" mora temeljiti tudi na zmožnostih drugih komponent računalnika. Čeprav se procesorji, ki ustrezajo FM2, ne razlikujejo posebej glede moči ali visokih zahtev. Zato se težave ne bi smele pojaviti. Ampak v primeru, da morate biti previdni. Ker je vse mogoče.

Zaključek

Tako smo se razstavili kot procesorji z vtičnico FM2. Ta priključek je nekoliko zastarel, vendar še vedno lahko sprejema sodobne procesorje. Vendar pa uporabnik ne daje posebne izbire - samo "kamni", ki jih proizvaja "AMD". Toda hvala tudi.

Sorodne publikacije