Namig za zagonsko datoteko: ustvarite namige

Kako narediti vašo spletno stran privlačno za obiskovalce? To vprašanje je zaskrbljujoče za skoraj vse lastnike internetnih virov: trgovce, blogerje, lastnike malih in velikih podjetij, potnike in samo ustvarjalne ljudi, ki imajo kaj povedati svetu.

Zakaj bi moralo biti mesto lepo in funkcionalno?

Število obiskov je odvisno od predmeta spletnega mesta in njegovega ciljnega občinstva, zanimanja ljudi za določen izdelek, prilog, promocije, polnjenja in mnogih drugih dejavnikov. Ampak ne moremo zanikati, da je stran "srečanje na oblačilih." To je prva in glavna stran vira je njegov obraz, vizitka, v kateri mora obiskovalec razumeti, ali želi preživeti svoj čas za nadaljnje ogledovanje vsebine.


In ni prave napake! Glede na študije na eni od ameriških tehničnih univerz, je prvi vtis o mestu v obiskovalcu v manj kot sekundi. V povprečju oseba "preišče" spletno mesto v 3 sekundah. Hitrost strele, kajne?! Iz videza glavne strani je odvisno od uspeha vira. Prva stvar, na katero so ljudje pozorni, je logotip, druga pa navigacija. In če je logotip bolj ali manj jasen, sta navigacija, meni in ergonomija mesta dober kraj za zlom glave. Pojavi se razumno vprašanje: "Kako okrasite vašo spletno stran, jo naredite čim bolj funkcionalno in udobno, a obenem lepo?" Obstaja veliko neobičajnih idej, ki jih je mogoče ponuditi, a ena najbolj zanimivih jepopup nasveti.


Kaj so nasveti za pojavno okno? Poleg tega, da je odlično orodje za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta, je orodje orodje, ki uporabniku omogoča, da se premakne nad ikono, besedo ali sliko in si ogleda razlago določene slike.

Kompleti orodij

Bootstrap je najbolj primeren za ustvarjanje pojavnih pozivov. To je preprosta za učenje predlogo, ki ustvarja aplikacije in spletna mesta, napisana v HTML, CSS, Sass in javascript.
Če je podano, se za pojavna obvestila uporabi eden od grafičnih elementov predloge Bootstrap - Tooltip. Okvir Bootstrap je bil ustvarjen za "Twitter" in se je prvotno imenoval "Twitter blu-print". Po nekaj spremembah leta 2012 je prejel mrežo v 12 stolpcih, postal prilagodljiv in pridobil običajno ime - Tooltip. Tip je element, ki se prikaže, ko miškin kazalec premaknete nad določen element na zaslonu monitorja.

Ustvarjanje opisa orodja

Orodje Bootstrap Tooltip lahko ustvarite tako, da uporabite atribute podatkov in aktivirate elemente skripta Javascript. Obstajata dva glavna načina za ustvarjanje orodja HTML Bootstrap Tooltip. Bistvo prvega je uporabiti atribut data-toggle = "tooltip" in naslov atributa (naslov), ki bo vseboval besedilo opisa orodja. Na vrhu se bo pojavila opis orodja (privzeta nastavitev). Pomembno je, da se spomnite, da je poziv treba inicializirati, ker je samodejna inicializacija preklicana v zagonskem zagonu storitve Twitter zaradi povečane produktivnosti.
Da biZ inicializacijo pozivov se uporablja poseben javascript, ki obnovi slog orodja za vse elemente, ki imajo atribut data-toggle = "tooltip". Bistvo druge metode je aktiviranje z uporabo JavaScript skriptnih kartic s knjižnico jQuery s pisanjem razreda orodij, ki vključuje opis orodja. Metoda je podobna prvi, razen pri metodi izbire elementov. Predloge za Javascript lahko vklopite na način, prikazan spodaj.

Primer opisa orodja za zagon

Obstajajo štiri glavne možnosti za postavitev opisov orodij: na levem in desnem robu, kakor tudi na vrh in dno elementa.
Najboljši nasvet
Namig na desno
Namig spodaj
Namig v levo

Uporaba ukazov

Obstaja veliko aplikacij za opis orodja Bootstrap. Orodja lahko prilepite tako, da lahko uporabnik razume prevod besedila iz tujega jezika v besedilo. Orodja lahko uporabite tudi kot orodje, ki uporabniku pomaga pri razumevanju vrednosti gumbov med lebdenjem nad njimi. Predloge Bootstrap Tooltip se pogosto uporabljajo na spletnih mestih v različnih organizacijah za ustvarjanje naročnine na novice. To vam omogoča, da svoje stranke redno obveščate o zadevah, obiskovalcem pa ponuja tudi možnost, da prejmejo nove informacije, kot so velikost popustov, ponudb, sprememb v podjetju.
Razmislite o primeru, ko mora uporabnik vnesti svoj e-poštni naslov, da se lahko naroči na distribucijo. NalogaZagotavljanje naročnine za odjemalce novic je najlažje zagotoviti z uporabo HTML5 in zahtevanega atributa. Slog opisa orodij je v tem primeru potreben, da lahko uporabnik razume zaporedje dejanj. Na primer, po vnosu e-poštnega naslova v okence nastavite kljukico: "Strinjam se, da bom prejemal novice podjetja po e-pošti." Spodaj je primer kode obrazca.
Napisati takšno kodo v Tooltip HTML Bootstrap ne bo posebna naloga. Toda koristi so pomembne. Zdaj potrošniki poznajo vse novice podjetja. To je nekakšno brezplačno oglaševanje.

Velike napake pri ustvarjanju nasvetov za pojavna okna

Kaj storiti, če namig za zagonsko orodje ne deluje? Prva in glavna napaka, v kateri atribut slog ne bo deloval - to orodje ni vključeno. Za njegovo aktiviranje morate uporabiti posebno kodo.
Ta metoda omogoča inicializacijo absolutno vseh opisov orodij na spletni strani. Druga pogosta napaka je odsotnost glave jQuery.
Za pravilno delo je povezava predpogoj - treba je določiti funkcijo obdelave podatkov, kot je "Javascript skript".

Lastnosti opisa orodja

Komponenta Tooltip je v bistvu zasnovana tako, da prikaže pozive, ko lebdiš miškin kazalec na enem ali drugem delu strani. Poleg tega, da orodno vrstico postavite na desno, levo in zgoraj z uporabo podatkov-toggle = "tooltip", ima opis orodja naslednje lastnosti:
 • Aktivno. Z uporabo lastnosti lastnosti Bootstrap Tooltip lahko prikažete pozive, ki so ponavadi napačneza isto lastnost pomeni prepoved prikaza pozivov.
 • AutoPopDelay je čas, ko se prikažejo kartice.
 • ​​
 • AutoPopDelay. To je čas, za katerega se mora kazalec miške postaviti na element, tako da se prikaže poziv.
 • IsBalone. Če je vrednost nasvetov HTML Bootstrap Tooltip resnična, bo okno z opisom orodja videti kot oblak.
 • ToolTipIcon. To je simbol, ki se pojavi v opisu orodja.
 • Tooltipster

  Za ustvarjanje odličnih opisov orodij, na primer, spletno mesto, ustvarjeno na Wordpress, ne pozna jezika spletnih razvijalcev. Dovolj je, da veste o obstoju takega vtičnika (razširitve) kot Tooltipster. Iz naslova je jasno, da je ta vtičnik zasnovan na Tooltipu, njegove lastnosti in namen pa je presenetljivo podoben. Zakaj potrebujem ta vtičnik? Omogoča vam izdelavo potrebne oznake HTML znotraj opisa orodja.
  Delo plugina temelji na vstavljanju kratkih filmov na stran. Vsebuje vse glavne atribute HTML Bootstrap Tooltip: vsebino (content-tooltip-content), naslov, položaj, sprožilec itd. To vam omogoča, da spremenite temo, pisavo, velikost namiga, barvo, vdelano sliko in še veliko več.

  Sorodne publikacije