Najboljši mikrofon za bloggerja: pregled, funkcije, funkcije in pregledi

Vsak video bloger se tako ali drugače sooča s problemom izbire in nakupa dobrega mikrofona. To je treba najprej zagotoviti, da se ljudje, ki gledajo videoposnetke, ne pritožujejo zaradi slabe kakovosti zvoka. Danes trg predstavlja različne modele različnih proizvajalcev po različnih cenah, kar le otežuje izbiro. Zato smo se odločili malo pomagati, v današnjem pregledu pa bomo govorili o petih najboljših mikrofonih za blogerje v različnih cenovnih kategorijah.

Uvod

Preden nadaljujem s točko, bi želel narediti manjši umik in povedati kratko, kaj naj bi bil na splošno visokokakovosten mikrofon. Najprej mora imeti visoko občutljivost. Drugič, zaželeno je, da ima mikrofon široko frekvenčno območje. Tretjič, vredno je opredeliti vrsto, saj bo cena odvisna od nje. Ti trije parametri vam bodo pomagali izbrati mikrofon. Za bloggerja je to zelo pomembna naprava, zato je vprašanje zelo pomembno.


Zakaj potrebujete visoko občutljivost? Za snemanje zvoka na daljavo. Višja kot je občutljivost, dlje od osebe lahko postavite mikrofon. Enako velja za frekvenčno območje - višji kot je, čistejši in bolj naravni bo posnet glas.
Zdaj, glede vrste mikrofona in smeri. Na splošno obstaja več vrst naprav, vendar če izberete mikrofon za blogger, potem je vredno stanovanja na dveh dinamičnih in kondenzator. Dinamičnomikrofoni so poceni, imajo dobro občutljivost in snemajo kakovost zvoka. Kondenzatorji so, nasprotno, dragi, potrebujejo dodatno hrano, vendar vam omogočajo bolj živahen in bogat zvok.


Pravzaprav smo na podlagi teh parametrov izbrali 5 najbolj kakovostnih in, če lahko rečemo, najboljših mikrofonov za bloggerja. Cene izbranih modelov so drugačne: obstajajo proračunske možnosti in dražje so, tako da lahko vsakdo poskrbi za sebe. In zdaj je odvisno od vas.

Asus Cerberus

Ocena mikrofona za blogerje odpre igralne slušalke z mikrofonom Asus Cerberus. Naj vas nihče ne moti, ker je Cerberus slušalke. Kar zadeva kakovost snemanja zvoka, se lahko ta slušalke raztegnejo z dobrim grickanjem, vendar je precej poceni. Cerberus bo odlična poceni rešitev za tiste, ki se ukvarjajo predvsem z odstranjevanjem igralne vsebine in izdelavo nizov.

Značilnosti

Najprej je treba upoštevati, da imajo slušalke hkrati dva mikrofona. Eden od njih je odstranjen, drugi pa je na daljinskem upravljalniku kablov. Žal pa hkrati dva mikrofona ne moreta delovati, ko se samodejno priključita odstranljiva vgrajena naprava.
Zdaj pa se spoznamo z značilnostmi. Občutljivost obeh mikrofonov je 40 dB, kar je precej dobro. Toda frekvenčno območje je nekoliko frustrirajuče: 50 Hz - 10 kHz. V praksi to pomeni, da bo glas jasno posnet, vendar bo končni rezultat slabši od zank v istem cenovnem razponu.
Zadnja stvar v zvezi s temTreba je omeniti - to je smer mikrofona. Vgrajeni ima vsesmerni tip in beleži vse tuje zvoke. Zunanji mikro kardioid, ki je veliko boljši, ker bo zajel le glas zvočnika.

Cena in ocene

Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, so glavne pomanjkljivosti Cerberusa povezane le z zasnovo slušalk, medtem ko ni nobenega zahtevka za oba mikrofona, ravno nasprotno pa so pohvaljeni za dobro kakovost prenosa govora in visoko občutljivost. Če govorimo o ceni, potem v tem trenutku kupiti te slušalke z mikrofonom (za blogger) lahko za 500-1500.000 UAH.

Audio-Technica ATR3350

Drugo mesto v oceni je povratni mikrofon za blogger Audio-Technica ATR3350. Ta model velja za visoko kakovosten pethelic in eden najboljših mikrofonov za začetnike. Stane zelo dobro, zvok pa snema zelo in zelo vredno.

Specifikacije

ATR3350 je vsesmerni kondenzatorski mikrofon. Za razliko od drugih kondenzatorskih zapisovalnikov ta model ne potrebuje dodatnega fantomskega napajanja, ker deluje iz vgrajenega akumulatorja. Prednost je tudi zaščita pred vetrom.
Zdaj nekaj številk. Mikrofon za bloger ATR3350 ima visoko občutljivost - 54dB, kar omogoča snemanje do 1 metra. Vendar ne pozabite, da je mikrofon vsesmerni tip, zato bo zajel čudne zvoke. Frekvenčno območje je na precej dobri ravni: 50 Hz - 18 kHz. Nekoliko manj od standardnega 20-22 kHz,ampak spet, glede na ceno, se lahko odpusti. Še ena zanimiva lastnost mikrofona je zelo dolg kabel (6 metrov!) In vgrajen napajalnik, ki deluje na eni bateriji LR44 ali, kot se imenuje, "tabletka". Življenjska doba baterije je približno 8 ur, potem pa boste morali zamenjati baterijo.

Ocene cen in uporabnikov

Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, je Audio-Technica ATR3350 zelo dober in poceni mikrofon, ki zagotavlja kakovostno snemanje. Med glavne pomanjkljivosti lahko omenimo le majhen čas trajanja baterije in odsotnost kakršnegakoli znaka o napajanju, ki ga naprava lahko preprosto izklopi. Če govorimo o ceni, lahko mikrofon za blogerje iz Audio-Technica kupite za 800-1500 UAH.

Samson Go Mic

Naslednji na seznamu mikrofonov za bloggerja je miniaturni in prenosni Samson Go Mic. Kljub svoji majhnosti bo ta model prijetno presenečen nad visoko kakovostjo posnetih zvokov in tudi s svojimi lastnostmi. Go Mic se lahko varno šteje za enega najboljših modelov v srednjem cenovnem segmentu.

Specifikacije mikrofona

Go Mic je kondenzacijski mikrofon, ki deluje s kablom USB, priključenim na računalnik. Frekvenčno območje je enako kot pri prejšnjem modelu - 20 Hz - 18 kHz, občutljivost pa je nekoliko manjša - 47 dB. Kljub temu Samson snema zelo dober in čist zvok, tudi ko je stran od uporabnika.
Seveda je vredno omeniti majhno stikalo, ki je na mikrofonu. Z njimPri pisanju lahko spremenite vrsto fokusa. Tako lahko Go-Mic izdelamo iz kardioida (naravnost), kar je nedvomno velik plus. In seveda ne moremo pomagati, vendar se spomnite neverjetno priročnega stojala za mikrofon. Omogoča vam, da namestite Go Mic na površino mize, ga pritrdite na prenosni računalnik ali monitor in ga namestite na stojalo za mikrofon ali nosilec.

Recenzije in vrednost

Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, ta model nima praktično nobenih napak, saj se včasih zgodi, da okvarjene kopije in ponaredki hitro ne uspejo. Na srečo so to redki primeri in ne smete se bati. Na drug način, Samson Go Mic lahko varno imenujemo najboljši mikrofon za začetnike. Kot je za ceno, lahko kupite model za 1500-2000 UAH.

Samson Meteor

Četrto mesto v oceni je brezžični mikrofon za blogerje Samson Meteor. Ta model stane skoraj dvakrat toliko kot Go Mic, vendar zaradi pravice je treba omeniti, da ta denar "Meteor" popolnoma upravičuje. Nekateri celo uporabljajo ta mikrofon za snemanje profesionalnega glasu.

Specifikacije

Kondenzatorski mikrofon Samsonovega urnika kardioidov Samson ima standardno frekvenčno območje 20 Hz - 20 kHz. O občutljivosti, žal, informacije niso niti na uradni strani, ampak, najverjetneje, ta kazalnik je na območju 50-60 dB. Kar se tiče zvoka, ki ga zapisuje mikrofon, se oddaja v 16 bitih pri frekvenci 44/48 kHz, kar je v bistvu kakovost studia.
Ne glede na toglede na to, da se mikrofon šteje za "brezžično", še vedno deluje s priključitvijo kabla USB na računalnik. To je prisilni ukrep, ker v Meteori ni drugega vira energije. Prav tako je treba omeniti prisotnost gumba na primeru, ki vam omogoča, da popolnoma onemogočite sprejem zvoka. No, seveda ne moremo ne omenjati samega primera - izdelan je iz visoko kakovostne kromirane kovine, kar bo zagotovilo trajnost.

Cena in mnenja

Uporabniški pregledi tega modela kažejo, da je mikrofon praktično brez napak, razen previsoke občutljivosti. Vendar pa je ta težava zelo hitro določena, dovolj je samo potisniti mikrofon in v nastavitvah zmanjšati občutljivost. Kupi Samson Meteor danes lahko za 2000-3000 UAH.

Blue Yeti

No, in prvo mesto v oceni mikrofonov za bloggerja je on - Blue Yeti. Ta model ni prvo leto, ki je zelo priljubljeno pri številnih uporabnikih, vključno z vrhunskimi blogerji. Yeti ima številne funkcije in funkcije, zaradi katerih je snemanje zvoka neverjetno čisto in realistično.

Specifikacije mikrofona

Blue Yeti je kondenzatorski mikrofon, ki je lahko vsesmerni, dvosmerni (osem) in kardioidni. Obstaja ločen izbirnik za preklop načina. Poleg tega vam Yeti omogoča snemanje stereo glasu, ki ni tako pogost. Tu je frekvenčno območje standardno (20 Hz - 20 kHz), vendar je s pomočjo ojačevalnika mogoče konfigurirati napravo pri 15 Hz - 22 kHz. Občutljivost je impresivna - 100 dB! Yeti lahkomirno umaknite stran od zvočnika in zvok bo še vedno zelo kakovostno posnet.
Mimogrede, zapis ustreza skupno 3 kardioidnim kapsulam, ki ne morejo, ampak vas prosijo. Mikrofon je priključen prek kabla USB in ne zahteva namestitve dodatnih programov ali gonilnikov. No, zadnja stvar, ki jo morate imeti v mislih, so regulatorji na primeru, s katerimi lahko prilagodite ojačanje mikrofona, njegovo glasnost, občutljivost itd. Lahko rečemo, da je Blue Yeti najboljši mikrofon za blogerja v svoji cenovni kategoriji.

Ocene uporabnikov in ocene

Kot prikazujejo ocene o Blue Yeti, ta model ima samo 2 manjša minusa. Prva ni udobno stojalo. Drugi je nekoliko precenjena vrednost. Cena mikrofona danes je 5000-6000 grivna, kar ni tako majhno, ampak denar Yeti nedvomno vredno.

Sorodne publikacije