HP ProBook 4730S: funkcije, napajanje, procesor, pregledi

HP ProBook 4730S je rezultat serije korporativnih prenosnih računalnikov ProBook. Modeli prve generacije 4320S so imeli 133-palčni zaslon in Arrandale procesorje. Specifikacije HP ProBook 4730S so se občutno spremenile. Tukaj že imamo 173-palčni zaslon in izboljšano mobilno platformo Sandy Bridge podjetja Intel, skupaj z naprednejšim diskretnim pospeševalnikom videa AMD. Model, kljub spoštovanju takšne starostne tehnike, je še vedno zelo priljubljen. Poleg tega so uporabniki vedno bolj priljubljeni za velike prenosne računalnike. Takšne rešitve so bolj udobne tako za pisarniško delo kot za prosti čas. Pri korporativnih pripomočkih je udobno zaznavanje podatkov pomembnejše od možnih težav med prevozom.


Učinkovitost HP ProBook 4730S ni posebej impresivna glede učinkovitosti, zaradi česar je privlačna za pisarne in druge nezapletene uporabnike. Skromen nabor čipov, čeprav cenejši laptop, vendar ne omogoča, da izgubi svojo glavno funkcijo - ergonomija. Ampak vse je v redu. Predstavljamo vaš preglednik prenosnika HP ProBook 4730S. Razmislite o glavnih značilnostih modela, njegovih prednostih in slabostih ter drugih značilnostih.

Dodatki

Office serija se nikoli ni spreminjala z bogatim naborom potrebščin, HP ProBook 4730S pa ni bil izjema. Edina stvar, ki jo proizvajalec poleg standardnega seta postavi, je lepa torba za prevoz.


Vsebina paketa:
 • prenosni računalnik sam;
 • napajanje 90 W;
 • vreča;
 • gonilniki za prenosni računalnik HP ProBook 4730S na CD-ju;
 • navodila za uporabo;
 • garancijska kartica.
 • Videz

  Zasnova modela je doživela nekaj sprememb v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Fizično in vizualno nov HP ProBook 4730S je postal nekoliko tanjši kot njegovi kolegi. To se je spremenilo v model samo v korist. Postalo je bolj udobno in bolj naklonjeno.
  Barvna shema je ostala konzervativna, niso bile dodane svetle rešitve, samo siva in črna gama. Hladne roke iz aluminija in zagotavljajo visoke stroške. Sodeč po ocenah HP ProBook 4730S, uporabniki njegovo zunanjost imenujejo trdno, privlačno in spoštljivo.

  Notranji del

  Notranji del prenosnika je kompetentno okrašen s kontrastnimi sivimi in črnimi barvami. Ta rešitev je sveža tudi za sodobno tehnologijo in je simpatija. V delovnem območju prevladujejo predvsem plastične mase, vendar visoke kakovosti. Lastniki niso pustili nobene negativne povratne informacije o montaži: elementi se ne upogibajo, ne drgnejo in trdno sedijo na svojem mestu.

  Tipkovnica

  Razporeditev tipkovnice se lahko imenuje klasična in znana blagovna znamka prenosnika. Tukaj imamo velike funkcijske tipke, priročne puščice in digitalno enoto polne velikosti. Lastniki tipkovnice HP ProBook 4730S govorijo le pozitivno.
  Tipke imajo majhen in tih gib, vendar z jasnim odzivom. Delo na takšni tipkovnici je en užitek in brez posvečanja pozornosti izvedeniza laptop eno uro. Poleg tega prisotnost minimalne zaščite pred vodo preprečuje neprijetne trenutke izlivanja kave in pospešuje hitro čiščenje delovnega območja. Kopanje laptop, seveda, lahko, vendar obilno navlažite krpo, da obrišete prstne odtise in odstranite umazanijo lahko.

  Sledilna ploščica

  Sledilna ploščica uživa v velikem delovnem območju in z njim je zelo udobno delati. Za razliko od preteklih generacij korporativnih blagovnih znamk prenosnih računalnikov je ta serija postala bolj znana današnjih dni sledilne ploščice - z nekaj ločenimi gumbi na dnu. Desno od senzorja je senzor za prstni odtis. Lastniki se tudi pozitivno odzivajo nanj. Hitro deluje in ne trka po nesmiselih. Edina stvar, ki jo uporabniki določajo, je, da maščobni in mokri prsti senzorja odkrito nočejo zaznati.

  Dno

  Dno je praktično brez prezračevalnih odprtin in popolnoma ravnega dotika. Za odvajanje toplote sta dve rešetki, ki sta bližje sprednjemu delu. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se zlahka prekrivajo, vendar je to minimalno označeno na ogrevanju naprave. Tudi pri velikih obremenitvah in blokadi prezračevalnih odprtin temperatura notranjih elementov ni dosegla kritičnih temperatur.
  Prenosnik ima možnost nadgradnje. Ko odstranite dno, imate dostop do pomnilnika RAM (dve reži DDR3) in trdega diska. Ogledate si lahko tudi baterijo znamke HP ProBook 4730S, ki jo lahko po potrebi tudi spremenite.

  Vmesniki

  Karkolimnožičnih prenosnih računalnikov, vendar imajo eno veliko prednost pred ultra tankimi modeli - veliko število različnih vmesnikov. Ta točka je še posebej pomembna za pisarniško napravo, s katero je povezana zunanja periferija.
  Model 4730S s kompletom vmesnikov je poln: naprava je opremljena z njimi pod obrvjo. Na levi strani lahko vidite napajalni priključek z LED, Kensington ključavnico, D-Sub izhod, internetni priključek RJ-45, sodoben HDMI video izhod, dva USB vhoda in režo za kartico ExpressCard /34. Na desni sta še dve vrsti USB in pogon DVD. Na sprednji strani sta dva avdio izhoda pod mini-jack 35 mm, mikrofonski vhod, kot tudi klasičen čitalec kartic. Ni konektorjev za sabo. Sodeč po povratnih informacijah, so lastniki popolnoma zadovoljni s številom in kakovostjo vmesnikov in nobenih težav s priključitvijo zunanjih naprav ne čutite.

  Zaslon

  Model je dobil matirano ploščo z matriko TN. Ločljivost 1600 x 900 pik je dovolj za 17 palcev. Pixelization ni vidna, tudi če ste videti zelo. Delo z razmerjem med 16 in 9 je zelo udobno, vendar le pri urejevalnikih besedil in drugih pisarniških programih.
  Sodeč po povratnih informacijah lastnikov, gledanje filmov v tej resoluciji ni zelo priročno. Velik del filmov se igra z razmerjem od 21 do 9, drugi del pa v 1920-ih letih do 1080 slikovnih pik. Torej, medtem ko gledamo na vrh in dno črne črte, so označene.

  Lastniki ocenjujejo prenos barve kot običajno. Ista stvarlahko rečemo o dobavi svetlosti s kontrastom. Vidni koti so povprečni, vendar od matrike TN ne moremo veliko pričakovati.

  Uspešnost

  Nekdanje generacije zvezkov so opremljene s procesorji Intel i3-2310M. Serija 4730S ima naprednejši nabor čipov i5-2410M. Sodeč po povratnih informacijah, se razlika čuti in precej trdna.
  Grafika ustreza diskretni grafični kartici serije AMD HD 6490M, ki deluje v povezavi z lokalnim video čipom Intel HD Graphics 3000. Privzeto je nameščen 4 GB pomnilnika DDR3. Izvorni trakovi delujejo na frekvenci 1333 MHz. Vendar pa je mogoče postaviti več hitrih sodobnih modulov. Res je, da boste morali posodobiti gonilnike za HP ProBook 4730S na uradni spletni strani podjetja. Podatki po meri shranjujejo trdi disk Seagate, ki deluje na vmesniku SerialATA z 5400 vrtljaji na minuto. Če želite, ga lahko zamenjate z bolj zmogljivim terabajtnim trdim diskom, če ni dovolj prostora. Kot za zahtevne, vključno z igralnimi aplikacijami, ni treba računati na nekaj resnega. Niz čipov v parih grafičnih pospeševalnikov iz AMD bo igral igro "Kriza-2", Mass Effect 3 Borderlands 2 in "StarCraft-2" v srednjih nastavitvah. V tem primeru se stabilen framerat vzdržuje pri 30-35 FPS. To je povsem dovolj za udobno igro. Sodobni strelci in RPG nivo "Witk-3" prenosni računalnik ne bo več potegnil niti pri minimalnih grafičnih nastavitvah.
  Vsi pisarniški programi so brez težav in brez namigov. Toda model je pravzaprav natančno zasnovan za poslovno okolje in,sodeč po odgovorih, je popolnoma obvladana.

  Samostojno

  Prenosni računalnik je prejel 8-delno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 73 W * h (4900 mAh, 148). Kljub skromni (za prenosne računalnike) zmogljivost baterije, laptop tiho teče do 10 ur v mešanem načinu nalaganja, vendar brez interneta. Omrežje, povezano z omrežjem, bo trajalo do 6 ur. Če gledate videoposnetke visoke ločljivosti pri povprečni (privzeti) stopnji svetlosti, bo napolnjenost baterije trajala približno eno uro za 4. Enako velja za igralne aplikacije. Lastniki so na splošno zadovoljni z avtonomijo naprave in v zvezi s tem pustijo le pozitivne povratne informacije. Vsak prenosni računalnik, tudi če gre za pisarniški računalnik, lahko traja tako dolgo brez polnjenja.

  Na koncu

  Naslednji korporativni model znane blagovne znamke je bil na splošno uspešen. Prenosnik ima elegantno zunanjost, udobno tipkovnico, dober prikazovalnik, dostojne zmogljivosti in visoko kakovostno montažo ter dolgo življenjsko dobo baterije. Med očitnimi prednostmi je možnost nadgradnje sistema z dodajanjem pomnilnikov RAM in zamenjavo trdega diska. Torej je ta model danes zelo pomemben. Tudi proizvajalec ni sting na vmesnikih, kar je zelo pomembno za pisarniško opremo. Na prenosnik lahko povežete veliko perifernih naprav. Edina stvar, ki jo lastniki pritožujejo v svojih pregledih, je raven uspešnosti. Ampak tukaj je treba razumeti, da imamo poslovni zvezek,namenjene za pisarniške naloge, ne za igre na srečo. Poleg tega strošek naprave ne prispeva k produktivnemu naboru čipov. Tako bodo ljubitelji iger in video strežniki morali skrbeti za naprednejše, vendar hkrati dražje možnosti.

  Sorodne publikacije