Kako uporabljati pametni telefon kot modem? Pravila povezave

Dostop do interneta za mnoge ljudi je nujen. Uporabniki klepetajo na družabnih omrežjih, gledajo videe, delajo. Toda kaj storiti, če potrebujete spletno povezavo z računalnikom, modem ni?

Ali lahko pametni telefon uporabljam kot modem? Da, ta možnost je možna, ker bo služila za vstop v globalno omrežje. Postopek povezave je preprost, preprosta pravila.

Uporaba pametnega telefona kot modema prek USB

Kako uporabljati pametni telefon kot USB modem? Če je telefon povezan s kablom, je povezan z računalnikom in se uporablja kot zunanji modem. Če želite izvesti postopek, storite naslednje:


 • Odprite nastavitve naprave, nato pa poiščite razdelek »Druga omrežja«.
 • Izberete "Modem in dostopna točka". Prikaže se sporočilo, ki zahteva povezavo z računalnikom.
 • Kabel USB mora biti povezan z računalnikom.
 • Nato se bo pojavil zavihek "USB-modem", ki ga boste morali klikniti za aktiviranje.
 • Nato morate odpreti brskalnik in opraviti pregled na internetu.
 • Ta postopek je zaključen. Če je vse narejeno pravilno, lahko naprava dela z internetom. V primeru nepravilnega delovanja morate ponovno pregledati.

  Uporaba pametnega telefona kot modema z Wi-Fi

  Ena od funkcij, ki jih zahteva operacijski sistem Android, je distribucija interneta z uporabo dostopne točke Wi-Fi. Kako uporabljati pametni telefon kot računalniški modem? Telefon bo služildostopno točko in druge naprave. V tem primeru se izvajajo 3G in 4G.


  Če želite konfigurirati distribucijo prometa z uporabo Wi-Fi na vaši napravi, pojdite v razdelek Nastavitve, izberite »Druga omrežja«, nato kliknite »Modem in dostopna točka«. Nato morate ustvariti dostopno točko z označevanjem zahtevanih parametrov: ime, raven zaščite, geslo. Ko končate, morate shraniti podatke in omogočiti Wi-Fi.
  Če se želite povezati z točko iz računalnika ali druge naprave, morate povezati Wi-Fi, izbrati dostopno točko, vnesti geslo. Upoštevati je treba, da je treba nadzorne informacije premisliti same od sebe. Potem lahko obvestite osebo, ki bo uporabljala internet.

  Easy Tether Lite

  Kako uporabljati pametni telefon kot modem, če obstajajo druge težave? V tem primeru vam bo pomagal program Easy Tether Lite, ki je potreben, da pametni telefon spremenite v modem. Naložiti ga morate na obe napravi. Potem morate pametni telefon povezati z računalnikom prek kabla USB. Za sistem morate namestiti dodatne gonilnike. To je potrebno za pravilno delovanje programa.
  Nato na napravi priključite funkcijo USB za odpravljanje napak. Pojdite v razdelek »Nastavitve«, kliknite »Dodatki«, »Razvoj« in »Razhroščevanje USB«. V računalniku, ki ga potrebujete, da najdete program, kliknite nanj. Ko se prikaže meni, morate izbrati »Poveži prek Android«. Po nekaj sekundah bo naprava postala delavec, nato pa boste lahko uporabljali internet.

  Uporaba telefona kot modemaSamsung

  Kako uporabljati pametni telefon kot modem, če se tehnologija nanaša na blagovno znamko Samsung? V podjetju je priložen CD, ki vključuje program Samsung Kies. Če programa ni, ga prenesite na uradno spletno stran podjetja. Po namestitvi morate obiskati nastavitve, onemogočiti funkcijo za shranjevanje USB. "
  Nato morate napravo povezati s kablom USB in namestiti gonilnik. V operacijskem sistemu Windows 7 in drugih različicah se namestitev izvede samodejno. Nato morate iti v Nastavitve, izbrati "Brezžična omrežja". V meniju "Modem in dostopna točka" morate preveriti polja "USB-modem" in "Mobilna AP". Nato na PC morate vnesti "Control Panel" in klikniti "Connection". Ta razdelek prikazuje omrežne povezave, s katerih želite izbrati vašo napravo. Če je na seznamu, to pomeni, da tehnika deluje pravilno. Nato lahko uporabite internet. Kako uporabljati pametni telefon Windows kot modem? Uporabiti morate isto shemo.

  Možne težave s povezljivostjo

  V praksi uporabniki doživljajo veliko težav, tudi če vedo, kako uporabiti pametni telefon kot modem. Skupna težava je pomanjkanje dostopa do omrežja 3G, 4G. V tem primeru ne boste mogli uporabljati interneta, ker ni dostopa do brezžičnih tehnologij. Izhod iz situacije se bo preselil na drugo lokacijo, kot tudi preverjanje pravilnosti naprave. Pokličete lahko operaterja. Morda obstaja omejitev prenosa in prejemanja podatkovinterneta
  Verjetno je še ena težava - tehnologija ni povezana prek USB-ja. Računalnik ne prikaže telefona, zato ga ni mogoče uporabiti kot modem. Morate preveriti vaš računalnik, so virusi in tudi posodobitve za Windows. Za povezavo kabla lahko poskusite uporabiti druga vrata USB. Pogosto pomaga ročna namestitev gonilnika za prenos. Če rešite podobne težave, lahko pametni telefon popolnoma zamenja modem.

  Sorodne publikacije