Kaj je Knjižnica za Kontakt 5 in najpreprostejše akcije z zvočnimi kompleti

Očitno večina računalniških glasbenikov, ki uporabljajo virtualne studie in sekvencerje za pisanje glasbe, ni dolžna predložiti programerja /vzorčevalnika Kontakt. Do danes je to morda najbolj priljubljeno in najbolj iskano orodje. Včasih pa tudi strokovnjaki nimajo vedno jasne predstave o tem, kakšno knjižnico za Kontakt 5 bi bilo treba uporabiti v procesu ureditve, da bi ustvarili zvok določene smeri. Kaj pa govoriti o novincev? Poskusimo se odločiti o nekaterih pomembnih vidikih, ki zadevajo samega predvajalnika, in ga prenašati.

Kaj je knjižnica za Kontakt 5?

Najprej z nekaj teoretičnimi informacijami, ki bodo v prihodnosti koristne pri razumevanju nekaterih dejanj, ki vključujejo prenos in uporabo potrebnih sklopov v samplerju. Dejstvo, da Kontakt ni samo igralec, temveč tudi vzorčevalnik, očitno ni potrebno. Igralec, kot tudi glasen zvok s konstantnim naborom zvokov, sekvenc ali učinkov, ker predvaja (reproducira) zvoke brez urejanja in sampler jim omogoča, da se po želji spremenijo. Toda kaj je Knjižnica za Kontakt 5?


Običajno gre za nabor datotek, ki so sestavljene iz vzorcev za samo Kontakt v obliki orodij in nizov v formatih NKI, NKC, NKX z včasih prisotno datoteko same knjižnice, s končnico .nicht, ki naj bi se dodala na seznam, kot dodatnihZvočne mape WAV, ki se ujemajo z določenimi opombami in vsebujejo dodatne možnosti za upravljanje prek MIDI.

Najboljše knjižnice za Kontakt 5

Na žalost, je nemogoče celo reči nekaj nedvoumno, ki je zdaj na voljo za zvočne komplete, ki so namenjeni za predvajanje in uporabo v tem vzorčevalniku, se štejejo za najboljše. Na izbire lahko vplivajo tudi prednosti samih glasbenikov glede na slog ali glasbeno smer skladbe in tiste, ki bodo zvoke, učinke uporabili pri ustvarjanju kompozicije (neobstoječe v naravi ali futuristične komplete, polne kopije zvoka živih instrumentov, analogi zvočnih sklopov "železnih" sintetizatorjev) ), itd.


Kljub temu je med razvijalci knjižnic za Kontakt 5 mogoče omeniti zlasti velikosti, kot so Zero-G, Big Fish Audio, Samplephonics, SamplOddity, Best Service, Sonokinetic, 80Dio , Prominy, Vir2 Heavyocity, vzorci Orange Tree, Sample Logic, Soundiron, MonsterShop in celo ustvarjalec igralca. in - Native Instruments.

Kako prenesti orodja ali dodati knjižnice vzorčevalniku?

Kar zadeva orodja za prenos, ne morete dodati posebne knjižnice v Kontakt 5.
Preprosto izberite želeno orodje kot eno samo datoteko v svoji aplikaciji brskalnika.
Dodatek popolnih sklopov pa lahko naredite iz menija Knjižnice, v katerem morate klikniti na Upravljanje knjižnic, nato pa preprosto izberite imenik, ki vsebuje datoteko .nicht, tako da kliknete gumb Dodaj knjižnico. . Na koncu skeniranja bo komplet dodan glavnemuna levi plošči. Ampak to je storjeno samo zaradi enostavnosti uporabe. Načeloma lahko dodate katerikoli niz, tudi če za to ne obstaja knjižnična datoteka, vendar boste za to morali opraviti veliko kompleksnih dejanj z ustvarjanjem posebnih objektov v obliki datotek in registrskih ključev.

Težava pri posodabljanju vzorčevalnika Kontakt

Končno, ko prenašate nekaj kompletov, morate biti pozorni na različico predvajalnika, iz katerega lahko delajo.
Če je potrebna ena od najnovejših posodobitev, jo namestite kot obvezno, saj zastarelo orodje za spreminjanje ne igra samo, ampak se ne zažene v celoti. Isti vzorčevalnik se lahko uporablja kot stacionarna različica (samostojno), v obliki vtičnika VST ali druge oblike pa se poleg tega plačuje, da ne omenjamo samih zvočnih kompletov. Vendar pa je iskanje zlomljenih verzij tega v rusko-jezikovnem delu interneta lahko popolnoma enostavno in z aktivacijskimi ključi, z ke-generatorji, in z monterji v obliki SimLink Installer, čeprav je njihova uporaba, milo rečeno, nezakonita.

Sorodne publikacije