Kako namestiti TWRP Recovery na različne načine

Skoraj vsak uporabnik sodobnega pripomočka si prizadeva narediti svojo napravo nekoliko boljšo. Če pogledamo na rešitve, ki temeljijo na Androidu, je nesporno, da vsem lastnikom pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov primanjkuje nekaj naprav. Nekdo je produktivnost, avtonomija nekoga. Če želite zagotoviti številne nestandardne funkcije, ki jih ni ustvaril izdelovalec naprave, uporabnik ali skupina ustvarita lastno vdelano programsko opremo. Prvi korak na ta način je namestiti nestandardno ali "po meri" obnovitveno okolje - obnovitev. V članku spodaj bomo govorili o tem, kako namestiti TWRP Recovery na vaš računalnik in druga sredstva.

Kaj je predelovalec po meri?

Vse naprave Android, vendar večinoma pametni telefoni ali tablični računalniki, so opremljene z vnaprej nameščenim obnovitvenim okoljem ali drugo napravo za obnovitev. Ta komponenta programske opreme vam omogoča, da napravo ponastavite na tovarniške nastavitve, zagotovite posodobitve strojne programske opreme in rešite nekatere diagnostične in konfiguracijske naloge.

Za začetek obnovitve je najpogosteje uporabljena kombinacija tipk na napravi stanje izklopa. Poleg tega je dostop do obnovitvenega okolja pogosto mogoč z uporabo ukazov SDK za Android.

Zakaj TWRP

Opozoriti je treba, da proizvajalci omejujejo zmogljivosti nameščenega recaverja. Mnogi izkušeni uporabniki želijo maksimirati zmogljivosti komponent strojne opreme, zato so se pojavili tako imenovanipo meri opomore, na voljo za namestitev na široko paleto naprav Android. Ta rešitev resno razširja zmožnost dodajanja novih funkcij v programsko opremo in fino nastavitev naprav.
Ena izmed najbolj priljubljenih in funkcionalnih rešitev med predelavo po meri je TeamWin Recovery (okrajšana in pogosto uporabljena okrajšava - TWRP). V nadaljevanju boste našli podrobnejše informacije o namestitvi TWRP Recovery na različne naprave z različnimi orodji in orodji.

Tveganja

Pred uporabo praktičnega znanja o tem, kako namestiti TWRP Recovery, morate jasno razumeti vsa tveganja, povezane postopke za namestitev in uporabo obnovitve po meri. Teoretično lahko uporaba obnovitvenega okolja, ki se razlikuje od tistega, ki ga zagotavlja izdelovalec naprave, povzroči izgubo pomembnih podatkov, pa tudi okvaro naprave in celo okvaro strojne opreme. Pomembno je, da se spomnite, da morate shraniti informacije, ki jih vsebuje naprava, preden namestite TWRP Recovery na Android. V vsakem primeru se vsako spodaj opisano dejanje izvede na lastno odgovornost.

Metode namestitve za različne naprave

Namestitev TWRP ponavadi poteka na enega od več načinov:
 • Flashtool je programska oprema tretjih strank, namenjena posodobitvi in ​​čiščenju vdelane programske opreme, ki se lahko uporablja za osvežitev naprave za obnovitev. Obravnava, kako namestiti TWRP obnovitev preko Flashtoola naj bo le za lastnike naprav, ustvarjene na platformi MTK. Za naprave, ki jih nadzorujejo drugi procesorjiProgram proizvajalcev je neuporaben.
 • Namestitev z uporabo ukazov ADB - AndroidDebugBridge (iz SDK za Android).
 • TWRP Manager je posebna pripomoček, ki ga je izdala ekipa TeamWin.
  Namestitev TWRP preko Flash orodja
  Za postopek bomo potrebovali samo Flash orodje, datoteko TWRP datoteke .IMG in ga preimenovali v twrp.img, kot tudi posebno datoteko razpršitve. Vse navedeno je individualno in se razlikuje za vsak model naprave. Če želite najti želeno različico programa in posamezne datoteke za vsako napravo, je najlažje obrniti na profile v temah iz naprav Android.
  Ko prejmete vse datoteke, nadaljujte z navodili za namestitev TWRP Recovery preko Flashtoola:
 • Najprej morate razpakirati arhive z orodjem Flash, kot tudi, če je potrebno, z twrp.img in scatter datoteko ločeno mapo na disku C.
 • Sledi začetek datoteke Flash_Tool.exe s skrbniškimi pravicami. Če se prikaže opozorilo, da se datoteka Scatter ne naloži, se zanemari in klikne gumb "OK".
 • Odprite glavno okno programa. Najprej morate prenesti scatter datoteko. To storite z gumbom za nalaganje razpršilnika, ki se nahaja na vrhu okna. V oknu Raziskovalca morate podati pot do želene datoteke in jo izbrati.
 • Preden nadaljujete, se morate prepričati, da je naprava izključena iz računalnika. Nato se iz vseh polj odstranijo zanke, razen v razdelku VRAČILO in v polju Razdelek lokacije je podana pot do datoteke twrp.img.
 • Naslednji korak je pretvoriti pripomoček v stanje pripravljenostipovezavo utripajoče naprave. V ta namen uporabite gumb »Prenesi« v orodju Flash.
 • Po kliku na gumb "Prenos" je odklopljena naprava priključena na vrata USB. V nekaterih primerih je morda treba "prebarvati" baterijo.
 • Obnovitev vdelane programske opreme se bo zagnala samodejno in bo trajala kar nekaj časa. Konec postopka signalizira videz majhnega okna, ki vsebuje zeleni krog. Napravo lahko odklopite iz računalnika.
 • Namestitev TWRP z uporabo ADB

  Poglejmo, kako namestiti TWRP Recovery prek računalnika s pomočjo ADB ukazov.
  Celoten način je, da napravi pošljemo več ukazov prek ukazne vrstice in je verjetno bolj napreden za uporabnike osebnih računalnikov in naprave Android.
  Da bi se odločili, kako namestiti TWRP Recovery prek ADB, morate prenesti in po potrebi vnaprej razpakirati arhive in namestiti naslednje:
 • Android SDK;
 • gonilnik Google USB;
 • TWRP datoteka v .img formatu in preimenovana v twrp.img (kopirati jo je treba v pomnilnik naprave).
 • Sprva je naprava USB povezana v način za odpravljanje napak prek ADB. " Ukazna vrstica se zažene in ukaže zaporedno:
 • cd C: android-sdk-windowsplatform-toolsadb - pritisnete tipko Enter;
 • su - pritisnete tipko Enter;
 • dd if = /sdcard /twrp.img za = /dev /block /mmcblk0p34 - in ponovno pritisnite tipko Enter.
 • Ko so vsi ukazi izvršeni, se naprava odklopi iz USB vhoda in ponovno zažene.

  Zaključek

  Tako jese ukvarjajo z vprašanjem, kako namestiti TWRP Recovery, morda niti zelo izkušen lastnik katere koli naprave Android. Pomembno je, da se seznanite z vsemi možnimi posledicami in preden začnete manipulirati z napravo, poskrbite, da bodo vsi nadaljnji koraki upoštevani, upoštevani in zvesti.
  Ko je vse uspešno, lahko vsakdo namesti TWRP Recovery novo in drugačno od izvirne programske opreme, pridobi korenske pravice, naredi varnostne kopije katere koli particije pomnilnika naprave in še veliko več.

  Sorodne publikacije