Kaj storiti, če je hrup slušalk izginil?

Praktično vsaka sodobna oseba je uporabnik osebnega računalnika. Računalniki, prenosni računalniki, tablični računalniki in mobilni telefoni so postali sestavni del življenja v našem času. Računalniki in prenosni računalniki se lahko uporabljajo tako za namene dela kot za zabavo: gledanje videoposnetkov, filmov, poslušanje glasbe ali igranje iger. Toda kaj morate storiti, če pride do okvare računalnika, na primer, če so se slušalke ali zvočniki izgubili? V tem članku lahko najdete načine, kako rešiti to težavo.


Možni razlogi za pomanjkanje zvoka

V računalniku ali prenosnem računalniku morda ne bo zvoka iz več razlogov. Navedimo jih:
 • Spuščene nastavitve zvoka.
 • Slušalke ali zvočniki so pokvarjeni.
 • Windows Audio ni vključen.
 • Naprava je v dispečerju izključena.
 • Nepravilne nastavitve BIOS-a.
 • Sporni programi ali virusi.
 • Zlomljena zvočna kartica.
 • Preverite nastavitve zvoka

  Najprej morate preveriti, ali je zvok v računalniku. To lahko storite s klikom na levi gumb miške (LMB) na ikoni zvoka v spodnjem desnem kotu zaslona. Drsnik za glasnost naj bo na sredini vrstice ali višji. Prav tako morate preveriti, ali je zvok utišan. Če je ikona označena z rdečo barvo, jo kliknite.
  Če je drsnik za glasnost tako velik in ni zvoka, z desno miškino tipko kliknite ikono zvoka v spodnjem desnem kotu zaslona in izberite »Zvoki« innaslednji - "Predvajanje".
  Poleg ikone zvočnika ali slušalk mora biti zelena kljukica, ki označuje povezavo naprave z računalnikom. Če je rdeči križ ali siva puščica navzdol na njenem mestu, kliknite na PCM na napravi in ​​izberite "Vključi".


  Preverite delovanje naprave

  Kaj storiti, če so slušalke izgubljene in je v zvočnikih? V tem primeru lahko izključite slušalke in jih priključite na drug računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon z ustreznim priključkom. Nato morate vključiti nekaj zvokov ali glasbe, s čimer preverite slušalke za zmogljivost. Če je naprava v delovnem stanju, je v računalniku ali njenih nastavitvah. Če ni zvoka in če ste povezani z drugo napravo, morate kupiti nove slušalke.

  Prepričajte se, da je vklopljena storitev Windows Audio Audio

  Prav tako je res, da so nastavitve programa Windows Audio zmedene z neznanimi razlogi uporabnika. Da bi razumeli, zakaj so slušalke izgubljene, morate preveriti pravilnost storitve. Najprej morate priklicati kontekstni meni za delo z ukazi s kombinacijo tipk Win + R. V oknu vnesite ukaz services.msc. Nato morate v oknu »Storitve« najti Windows Audio.
  Vrstica »Stanje« ima pomen »Zažene«, »Privzeti tip zagona« pa »Samodejno«. Če ni tako, morate klikniti PCM na tej storitvi in ​​izbrati navedene lastnosti. Nato, kot je prikazano na fotografiji, predlagani v članku, izberite naslednje zaporedje: »Samodejno« - »Zaženi« -"Uporabi" - "V redu".

  Naprava je odklopljena

  Drug razlog, zaradi katerega so slušalke na prenosnem računalniku ali računalniku izgubile zvok, je izklop naprave. Če želite to preveriti, morate storiti naslednje:
 • Pojdite na Start.
 • V iskalno vrstico vnesite "Device Manager" in kliknite nanjo.
 • Na seznamu najdete "Avdio, video in igralne naprave."
 • Če je katera od naprav na tej točki označena s sivo puščico (kot je prikazano na sliki spodaj), kliknite na PCM in izberite "Activate".
  Če to ne pomaga, boste morda morali posodobiti gonilnik zvoka.

  Neveljavna nastavitev BIOS-a

  Če je uporabnik pred kratkim izvedel nekaj manipulacij iz BIOS-a, je morda pomotoma zamudil nastavitve ali so bile nepravilno nameščene. Potrebno je preveriti. Če se želite prijaviti v BIOS, morate po vklopu računalnika večkrat pritisniti tipko Del, F2 ali F10. Kateri od naštetih tipk zažene BIOS določenega operacijskega sistema, je prikazan takoj, ko je računalnik vklopljen nasproti besede Nastavitev. To tipko morate pritisniti takoj, ko je računalnik vklopljen, vendar pred zagonom operacijskega sistema. Ko se boste lahko prijavili v BIOS, morate odpreti zavihek Dodatno in poiskati niz z visoko ločljivostjo. Nasprotno, Enabled mora biti nastavljeno. Če ni tako in je nastavljeno na Disabled, ga morate spremeniti v zgornjo vrednost. Nato morate shraniti spremembe in zapustiti BIOS. Ta dejanja v večini primerov rešujejo težavo s pomanjkanjem zvoka v računalnikuali prenosni računalnik. Po ponovnem zagonu in vklopu računalnika se prepričajte, da se zvok ne prikaže.

  Obnovitev sistema

  Če uporabnik natančno ve, kdaj in ko se zvok izgubi na računalniku, lahko poskusite odpraviti težavo z obnovitvijo sistema:
 • Če želite sistem povrniti v določeno obnovitveno točko, odprite Start "in v iskalno polje vnesite" Obnovitev sistema ".
 • V polju preberite opozorilo, da bodo vsi nedavno nameščeni programi in drugi dokumenti po obnovitvi sistema izbrisani in kliknite "Naprej".

 • Poiščite in izberite točko obnovitve, po kateri se je morda v slušalkah ali zvočnikih izgubil zvok. Če na seznamu ni take točke, izberite kljukico poleg »Pokaži druge obnovitvene točke«, izberite na dodatnem seznamu in kliknite »Naprej«.
 • Ko kliknete gumb "Finish", se bo obnovitev sistema začela do izbrane časovne točke.
 • Pomembno je vedeti, da tega postopka po njegovi uvedbi ni več mogoče preklicati. Če je vaš računalnik pred kratkim shranil pomembne datoteke in dokumente, jih morate premakniti na bliskovni pogon ali drugo pomnilniško kartico. Po izklopu sistema se bo računalnik znova zagnal. Če je bila težava v nedavni namestitvi programov, se bo pojavil zvok.

  Virusni programi

  Morda je pomanjkanje zvoka na računalniku ali prenosnem računalniku povezano z virusi. Za odkrivanje zlonamernih programov je potrebno temeljito preveriti in jih odpraviti.

  Okvara zvočne kartice

  Če po uporabi vseh prejšnjih nasvetov vprašanje - zvok slušalk izginil, kaj storiti-je še vedno relevantno, potem je ostalo še zadnje priporočilo: zamenjajte zvočno kartico. To je ekstremna metoda, ki jo je treba uporabiti šele, ko vsi zgornji nasveti niso rešili težave z zvokom.

  Sorodne publikacije