TWRP - Kaj je in kako ga uporabljati?

Sprva je funkcionalna tablica ali pametni telefon za uporabnike zelo omejena. Pogosto ne morejo namestiti nekaterih programov, spremeniti zagonske animacije, odstraniti nepotrebnih vgrajenih aplikacij. Obstajajo celo pripomočki z vgrajenim oglaševanjem v samo lupini. Če ga želite spremeniti (odstraniti /namestiti program, spremeniti animacijo), morate imeti korenske pravice. Odprejo uporabniško administrativno funkcionalnost.

Zakaj uporabniki privzeto nimajo korenskih pravic?

Ne potrebujejo običajne osebe. Vgrajeni funkcionalni vmesnik je več kot dovolj za popolno uporabo pametnega telefona ali tabličnega računalnika. S korenskimi pravicami lahko spremenite sistemske nastavitve, ki jih je težko upravljati.


Zato najprej razvijalci uporabniku ponudi običajne pravice. In to je storjeno zaradi varnosti. Brez korenskih pravic noben virus ne more biti še posebej škodljiv za uporabnika (za krajo denarja, prikazovanje oglaševanja tretjih oseb itd.). Če pa ima uporabnik root-pravice, bodo samodejno prejemali programe tretjih oseb, vključno z virusi.

TWRP - Kaj je to?

Ko uporabnik preučuje sposobnost spreminjanja svoje naprave, mu je treba dati korenske pravice. Torej se pogosto srečuje z izrazom "firmware TWRP". To je zmogljiv pripomoček za obnovitev sistema, ki uporabniku omogoča veliko več funkcij kot standard. TWRP Recovery vam omogoča, da naredite popolne varnostne kopije z možnostjo izbire potrebnih elementov za shranjevanje, večPrilagodljivo konfigurirajte različne možnosti, uporabite S-Pen na napravah Galaxy Note, namestite nestandardne aplikacije, vdelano programsko opremo. In to ni celoten seznam priložnosti. Večji so, vendar je lahko štetje vsega, vključno z drobnimi, dolgo časa.

Kako namestiti TWRP Recovery?

Sam postopek namestitve ne zahteva veliko znanja in truda, traja malo časa. Obstajajo celo posebne vgrajene aplikacije na napravah Android za spremenjeni rekaver, zato nameščanje TWRP ne bo težko niti za nezanesljivega uporabnika. Na primer, v tablicah Nexus je aplikacija Toolkit, kjer so funkcionalnosti na voljo nastavitve reckerja. Toda tudi v storitvi Google Play je GooManager - lahko jo namestite na katerikoli Android pripomoček. Na voljo je funkcija "Namesti OpenRecovery Script".

Začetek

TWRP Recovery lahko uporabite za zagon (ali raje vstopanje) na različne načine:
 • Ko vklopite pripomoček, morate klikniti posebno kombinacijo tipk. Glede na model telefona ali tabličnega računalnika se kombinacije razlikujejo. Na nekaterih telefonih se zagon snemalnika izvede, ko vklopite in hkrati pritisnete gumb za povečanje glasnosti. Druga naprava uporablja gumb za vklop in glasnost.
 • Uporabite lahko tudi Titanium Backup ali GooManager. V točki menija preprosto izberete način za obnovitev.
 • S pomočjo računalnika. V ta namen morajo biti v računalniku nameščeni gonilniki pripomočkov in program ADB. Ko napravo povežete z računalnikom, morate v ukazni vrstici zagnati ukaz adb rebood recovery.
 • Meniji in funkcije

  Poza zagon računalnika bodo na voljo naslednji gumbi (funkcije):


 • Namestitev;
 • Varnostno kopiranje;
 • Obrišite;
 • Nastavitve;
 • Napredno;
 • Ponovni zagon;
 • Obnovi;
 • .
 • To so glavne točke vmesnika. Zdaj pa poglejmo, kaj vse to pomeni v TWRP. Namesti - Uporablja se za namestitev popravkov, različnih modifikacij in nove firmware. To je najpogosteje uporabljena funkcija. Uporablja se predvsem za namestitev uradnih in neuradnih firmware-ov, sprememb pri oblikovanju teme itd.
  Brisanje je meni za brisanje datotek in brisanje sistema. Funkcije so praktično neomejene. To pomeni, da lahko počistite nekaj pomnilnika, vendar lahko popolnoma izbrišete vse in se vrnete na tovarniške nastavitve. Lahko očistite mapo, bliskovni pogon, notranji pomnilnik. Varnostno kopiranje Razdelek za varnostno kopiranje sistema. Seveda je to ena najpomembnejših točk v okrevanju. Funkcija omogoča popolno varnostno kopijo, vključno s podatki o aplikaciji.
  Obnovi. Ko končate postopek varnostnega kopiranja, lahko obnovite prej ustvarjeno kopijo v meni Obnovitev. Poleg tega lahko obnovite kopijo iz notranjega pomnilnika naprave ali bliskovnega pogona (kot tudi shranite varnostno kopijo na pomnilniški pogon ali pomnilnik pripomočka). Ko bo zaznana varnostna kopija, bo uporabnik pozvan, da označi odseke, ki jih je treba obnoviti. Lahko tudi izbrišete kopijo, jo preimenujete itd. Mount. Ta meni ponuja možnosti za nameščanje in odstranjevanje particij. Z njimi lahko izvajate tudi operacije. Na voljo so možnosti za namestitev in odstranitev predpomnilnika sistemske particije,notranji pomnilnik, pomnilniška kartica, podatkovna particija. Nastavitve Tukaj je nastavitev TWRP. Kaj to daje? Najmanj, kar lahko omogočite /onemogočite preverjanje naročnin in kontrolnih vsot za različne datoteke, če ne upoštevate napak velikosti datoteke pri varnostnem kopiranju itd. Advanced. Dodatne funkcije, ki vam omogočajo shranjevanje datotek dnevnika na zunanjo pomnilniško kartico, spreminjanje particij na bliskovnem pogonu in obračanje pooblastil rutinskega dostopa za aplikacije root-privilegijev.
  Ponovni zagon. Tu so samo 3 funkcije: izklopite napravo, znova zaženite, ko ste prijavljeni, znova zaženite z izhodom v TWRP. Kaj je Reboot je intuitiven za vsakogar.

  Postopek namestitve vdelane programske opreme z uporabo TWRP

  Delo s temi elementi menija je preprosto. Če želite na primer namestiti katero koli vdelano programsko opremo ali obliž v formatu .zip, potrebujete:
 • Prenos v TWRP.
 • Izberite funkcijo Namesti.
 • Izberite pomnilnik, kamor bodo datoteke nameščene ali kopirane.
 • Poiščite datoteko, ki jo želite namestiti.
 • Zaženite namestitev (za to potrebujete drsnik z leve strani zaslona v desno).
 • Recimo, da izberete 10 datotek v datoteki .zip naenkrat. Vsi bodo nameščeni dosledno. Po zaključku postopka je zaželeno, da počistite predpomnilnik. Zdaj veste, kaj je to - TWRP in kako ga uporabljati. Ampak brez tega funkcionalnega je bolje, da se ne šalite. Ni naključje, da so razvijalci uporabniku prepustili običajne pravice in varno skrili koren. Pustite to funkcijo za ljudi, ki razumejo. Konec koncev, zaradi nevednosti tvegate, da boste telefon vrnili v tovarnonastavitve, potem pa ne boste mogli obnoviti pomembnih datotek brez varnostne kopije.

  Sorodne publikacije