TWRP: namestitev, opis, specifikacije, navodila in ocene

Danes ima vsaka sodobna naprava na platformi Android svoj mehanizem obnovitve. Njegov namen je obnoviti sistem v posebej težkih primerih, kjer standardne metode ne pomagajo. Prav tako lahko s pomočjo obnovitve naredite varnostne kopije podatkov ali celo dodate nekaj sistemu. O namestitvi TWRP, ki je eden najbolj priljubljenih vrst obnovitve tretjih oseb, bomo razpravljali v tem članku.

Kaj je TWRP?

Dekodira TWRP kot TeamWin Recovery Project. Orodje je spremenjen predelovalec. Ima veliko večjo funkcionalnost kot običajna različica.

Zmogljivosti TWRP

Funkcionalnost procesa obnovitve vključuje:
 • namestitev različnih neuradnih vdelanih programov, dodatkov in posodobitev;
 • povezovanje z osebnim računalnikom v različnih načinih, kot sta pogon ali ADB;
 • ustvarjanje varnostnih kopij celotnega sistema kot celote ali njegovih ločenih komponent;
 • obnavljanje predhodno shranjenih podatkov;
 • ponastavitev na tovarniške nastavitve, čiščenje predpomnilnika različnih odsekov in podsistemov;
 • ustvarjajo in formatirajo particije na disku.
 • TWRP je mogoče namestiti na več načinov. To naredite z uporabo operacijskega sistema Android OS in povezavo z računalnikom ali rednim ponovnim zagonom.


  Namestitev TWRP preko Fastboota

  . Omogoča vam dostop do naprave, preden se sistem zažene. Mimogrede, ne vse naprave, ki podpirajo ta način. ZaČe želite namestiti TWRP, morate najprej prenesti SDK Tools iz uradnega spletnega mesta Android SDK. Obstajajo različice za tri glavne operacijske sisteme.
  Prenosljiv arhiv lahko razpakirate na katerem koli priročnem mestu. V njem nas zanima mapa Orodja in že v njej izvršljiva datoteka Android. To je zagon upravitelja SDK, ki vam omogoča posodobitev ali dodajanje novih komponent. Namestitev TWRP bo dovolj - najnovejša različica Android platform SDK-tools. Morate jo označiti, sprejeti licenco in klikniti Namesti. Po nalaganju kataloga iz SDK se bo prikazala mapa orodja Platform-tool. In v njem sta dve datoteki - ADB in Fastboot.


  Zdaj morate obiskati uradno stran projekta TWRP in naložiti napravo za obnovitev za določeno napravo. Praviloma ima pripona imena datoteke obliko img, to je sliko. Lahko ga namestite v priročno mapo Platform-tools. Nato morate napravo fizično povezati z računalnikom s kablom USB. Potem morate prevesti telefon ali tablični računalnik v način Fastboot. To lahko storite na več načinov. Prvi je fizični pritisk na gumbe za napajanje in zmanjšanje glasnosti. Treba je omeniti, da ta možnost ne deluje na vseh napravah. Za drug način morate v telefonu označiti potrditveno polje "Odpravljanje napak USB". Nato pojdite v računalnik v ukaznem pozivu. Z ukazom ukazne mize dostopite do mape Platform-tools. To je na primer: cd Programske datoteke (x86) Pathfinder.
  Potem, ko je še v konzoli, morate zagnati način Fastboot. V ta namen uporabite ukaz: adb reboot bootloader. Naprava mora iti v želeni način.Nato mu morate poslati ukaz za namestitev same slike: fastboot flash recovery twrp.img. V oknu konzole zaženite niz izvršljivih ukazov. Na koncu bo beseda Finished objavila napredek postopka. Rezultat je bila namestitev TWRP z obnovitvijo. To je prilagojeno osebju.

  Namestitev TWRP preko Flashtoola

  Ta pripomoček je zelo priljubljen, saj ga večinoma blistajo številne Android naprave, ki temeljijo na MTK procesorjih. Z njim lahko vstavite tudi nov Recover, in sicer TWRP. Za izvedbo operacije boste potrebovali program Flashtool in sliko TWRP, preneseno z uradnega mesta razvijalca. Program se zažene, v nastavitvah se postavi kljukica na DA DL ALL Check Sum. Zdaj je izbrana scatter-datoteka, ki je na voljo v arhivu TWRP. Seznam komponent je treba prikazati le kot obnovitev. S pritiskom na gumb Prenos se zažene vdelana programska oprema.

  Z uporabo uradne aplikacije TWRP

  so razvijalci projektov TWRP ustvarili poseben pripomoček za enostavnejši način namestitve svojega izdelka na napravo. Na voljo je za prenos v uradni trgovini Google Play. Ko prvič zaženete program, boste morali nastaviti tri potrditvena polja: potrditev odstranitve odgovornosti razvijalcev za naslednja vprašanja, začenši s korenskimi pravicami in omogočanjem zbiranja statističnih podatkov s strani programa. Kot je postalo jasno, aplikacija zahteva, da deluje ustrezen superuporabnik.
  Namestitev obnovitve je precej enostavna. V glavnem meniju je izbrana postavka TWRP Flash. Nato se navede naprava, na podlagi katereNa voljo bodo različice slik. Če je plačana naročnina, to je možnost prenosa datotek prek programa, če ne, potem bo uporabnik preusmeril na uradno stran. V drugem primeru morate ročno podati pot do slike in klikniti Flash za obnovitev. Na koncu postopka vas bo aplikacija obvestila o uspešnem zaključku namestitve.

  Videz

  Pri preklopu v način TWRP bo uporabnik naletel na najenostavnejši vmesnik z več gumbi:
 • Namesti. Ta način se lahko izvede prek namestitve programske opreme TWRP in vseh drugih aplikacij ali posodobitev.
 • Obrišite. Velika izbira s funkcijami tovarniških nastavitev. Razpoložljive možnosti za čiščenje predpomnilnika, vse particije takoj ali ločeno, sistemski pomnilnik, pomnilnik in števec baterije.
 • Varnostno kopiranje. Nazaj. To je lahko potrebno v primerih, ko se npr. Namestitev programske opreme izvede prek TWRP ali katerega koli drugega orodja.

 • Nosilec. Niz različnih odsekovnih povezav.
 • Nastavitve. V programu ni veliko nastavitev. Preverjanje razpoložljivih podpisov datotek, neupoštevanje podvojenih napak, izbira časovnega pasu in še več.
 • Napredno. Način za uporabnike, ki razumejo, kaj počnejo. Vsebuje nastavitve zapisovanja, dovoljenja, nove razdelke na bliskovnem pogonu, pregledovalnik datotek in upravljalnik datotek ter konzolo.
 • Zadnja točka je ponovni zagon.
 • Mnenja

  Mnogi uporabniki, ki se pogosto srečujejo z vdelano programsko opremo naprav Android, pravijo, da je ta izdelek precej velikbolj priročno in funkcionalno v primerjavi z rešitvijo za osebje. Iz pregledov je mogoče dodeliti več pozitivnih trenutkov:
 • TWRP vmesnik je bolj usmerjen k uporabniku, saj podpira nadzor na dotik;
 • uporaba pri izterjavi tistih funkcij, ki niso na voljo v standardni obliki;
 • spremenljivost pri ustvarjanju varnostnih kopij.
 • Iz negativnih točk lahko rečemo, da namestitev TWRP ni vedno učinkovita za uporabnike, ki tega niso imeli. Zato se možnosti za pretvorbo telefona v "opeko" povečujejo. Čeprav to ni priložnost, da na stroj postavimo križ. Mnogi obrtniki so se naučili obnavljati napravo in ne iz takšnih držav.
  TWRP ima tudi en pomemben minus. Po namestitvi se izgubi priložnost za posodobitev sistema s svojimi običajnimi sredstvi, to je iz nastavitev. Na splošno, če lahko uporabite in ne bojte se eksperimentirati, potem TWRP - zelo vredna in potrebna rešitev. Pozna osebo, ki bo služila dobri službi. No, in tisti, ki ne morejo, se lahko vedno obrnejo po pomoč tistim, ki so v njem.

  Sorodne publikacije