Risograf: Kaj je to? Napake risografov

Risograf je alternativa hitremu digitalnemu tiskanju. Ustvarili so jih in začeli izdelovati na Japonskem. Tiskanje več kopij istega dokumenta na razmnoževalnikih je veliko cenejše od običajnih tiskalnikov ali razmnoževalnikov.

Načelo delovanja risografa

Te naprave se uporabljajo za tiskanje velikega števila materialov, vključno s plakati, vizitkami, vabili, potrdili, ovojnicami, katalogi, umetniškimi odtisi in pisemskimi zapisi. Širok spekter tiskarskih izdelkov je mogoče natisniti na papir z gostoto od 46 g /m2 do 400 g /m2. Rizografi premagajo vrzel med pisarno in litografskim pečatom. Idealno razmerje za to napravo je tiskanje od 20 do 2000 izvodov, po katerem bo bolj ekonomično uporabljati litografijo in offset tisk. Torej, risograf - kaj je? Deluje tako, da postavitev tiskanja prenese na glavni trak, ki obrne barvni boben, ki je tesno napolnjen s črnilom. Papir gre skozi boben, črnilo pa gre skozi šablono na papirju. Uporabite lahko več barvnih bobnov za ustvarjanje barvnih tiskanih izdelkov.


Papir in barva

Digitalni razmnoževalnik Riso tiska na veliko večjem številu medijev pri hitrostih, ki jih ni mogoče primerjati s splošno pisarniško tehnologijo. Digitalni razmnoževalnik Riso (prej imenovan Risograph) je posebej zasnovan za premostitev vrzeli med sistemi za razmnoževanje in laserskimi tiskalniki, ki ne morejo obdelatiPreveč kopij, ki jih kopira in zamenjuje več tiskalnikov. Duplicator lahko tiska na papir velikosti do A2, toda tradicionalne velikosti tiskanja do A3. Naprednejše naprave imajo možnosti obdelave, vključno z oprijemom in šivanjem, tako da lahko uporabniki ustvarijo dnevnike z minimalno udeležbo v procesu. Risograph, kaj je v barvi? Delujejo z 21 standardnimi barvami: črno, modro, srednje modro, rdeče, zeleno, fluorescentno rožnato, fluorescentno oranžno, vijolično, svetlo sivo, kovinsko zlato itd.

Črnilo Riso je prosojno, zmožnost zapečatiti barve, ki lahko proizvajajo široko paleto barv v samo nekaj minutah.

Zasnova tiskarskega stroja

Riso Risograph je visokohitrostni digitalni tiskalni sistem, zasnovan za enobarvno tiskanje, do 5000 listov formata A3. Pri tiskanju ali kopiranju več kot 50 enot istega izvirnika je takšno tiskanje veliko cenejše od običajnih fotokopirnih strojev, laserskega ali brizgalnega tiskalnika. Osnovna tehnologija je zelo podobna stari Dedicated Gestetner, vendar je večina postopka avtomatizirana. Ker ta postopek vključuje pristen ofsetni tisk za brizgalne tiskalnike in ne zahteva toplote za popravljanje slik na papirju, kot so fotokopirni stroji ali laserski tiskalniki, lahko delajo na vseh tiskanih medijih, imajo izmenljive barvne bobne, ki omogočajo tiskanje v različnih barvah. Tiskalnik uporabljaMatrica, ovita okoli bobna, skozi katero se stisne mokro sojino črnilo, zato zagotavlja konkurenčno prednost in omogoča zmanjšanje stroškov tiskanja.

Distributerji serij EZ

Risograf 370 zagotavlja izjemno hitrost tiskanja, udobje in vsestranskost, ki ga dopolnjujejo številne druge prednosti. Storitev je preprosta in intuitivna zaradi sprednjega dostopa do naprave, kot tudi izjemno varčna. Vsestranskost je tudi široka paleta vrst papirja in široka paleta barv. Hitrost opravila vam omogoča, da natisnete tisoč izvodov v samo osmih minutah, za ogromno kopijo za format A4. Dobro oblikovana zasnova omogoča hitro in enostavno izmenjavo tiskanih valjev in nakladalnih žigov. Sprednji del množilnika se odpre široko, glava pa izdela žig po načelu predala. To omogoča preprosto namestitev nove matrice. Skeniranje vseh vrst izvirnikov (knjige, časopisi itd.) Mobilni skener omogoča hitro in preprosto skeniranje izvirnikov, ki so vezani na knjigo, ne da bi jih bilo treba razkriti. Poleg tega ni problem zagozdenja skeniranih sporočil, ki so del stacionarnih optičnih bralnikov.

Podvajanje z najboljšim iz Ricoha

Ricoh Ricoh je hitri digitalni format za razmnoževanje, ki omogoča do 130 strani na minuto z ločljivostjo 300 x 400 dpi in 2000 tiskarskimi različicami v enem čarovniku, kar zagotavlja najnižje stroške tiskanja.strani Opravlja obsežne kopije, zlahka reproducira dokumente z zanesljivo zmogljivostjo in stalno kakovostjo slike. Enostavno upravljanje, z enkratnim zagonskim ključem in podrobnimi navodili za podvajanje. Popolnoma samodejni sistem z enim bobnom, ki vključuje standardni črni boben. Optično branje pri 600 x 600 dpi, z 11 "x 17" in velikim valjem za jasne reprodukcije 11 barvnih črnil.

Optimizacija tiskanja rizografov

Risoograf Riso EZ ponuja prihranke pri stroških in odlične zmogljivosti, kot jih lahko nudijo podobni kopirni stroji. Delujejo v tiskanju širokega formata različnih debelin z načinom varčevanja s črnilom, zaradi česar je tiskanje velike količine še posebej ekonomično. Enostavna uporaba stroja, deluje v dveh fazah:
 • Nastavite izvirnik in pritisnite tipko za zagon, da naredite čarovnika.
 • Vnesite zahtevano število izpisov in ponovno pritisnite tipko Start, da začnete tiskati.
 • Priročna odstranitev spretnosti, pomožni pripomoček za tehtnico je kompakten in vertikalen, tako da se je znebiti uporabljenih mojstrov v njem tako enostavno kot pritiskanje vzvoda, z vedno čistimi rokami. Enostavna zamenjava potrošnega materiala, LED utripa, kar pomeni, da črnilo ali čarovnik zahteva zamenjavo. Zdaj postane jasnejše, risograf - kaj je to. Kateri potrošni material potrebujete?
  Zaradi funkcionalne barvne zasnove so delovna mesta zasnovana za enostavno identifikacijo.Risograf ima dodatno barvni boben, ki doda barvo, ki je zasnovana tako, da je enostavna za namestitev in uporabniku prijazna. Vsebuje široko paleto barv v 21 standardnih barvah, 50 barv po meri, kot tudi posebne barve po meri, ki podjetjem omogočajo poseben videz.

  Prednosti in slabosti razmnoževalcev

  Od svoje ustanovitve je podjetje Riso razvilo edinstvene rešitve tiskanja: preprosto, hitro in ekonomično. Skratka, z združevanjem vseh osnovnih vrednot sodobnega tiskanja:
 • Okolju prijazen izdelek. Razvite rešitve zmanjšujejo onesnaževanje okolja.
 • Na matricah, ki so bile znane iz prejšnjih modelov, ni bilo več plastičnih prirobnic, so jih nadomestili z integriranim sistemom, ki natančno postavi zvitek. To zmanjšuje količino plastičnih odpadkov.
 • Priročni ročaj omogoča varno shranjevanje pokrova posode za barvo.
 • Visoka hitrost in nizki stroški tiskanja.
 • Enostavna uporaba in delovanje.
 • Odlična kakovost tiskanja.
 • Kljub dejstvu, da so razmnoževalniki zelo priljubljeni, imajo še vedno nekatere pomanjkljivosti:
 • Pomanjkanje reprodukcije jasnih fotografij ali zelo finega besedila.
 • Velika območja trdnega črnila bodo zlomila šablono ali povzročila, da se bo papir /kartica zataknila na boben.
 • Iz istega razloga ne more tiskati na rob papirja, zato morate pustiti prostore.
 • Ne zagotavlja enake kakovosti kot laserski tiskalnik.
 • Odpravanapake

  Večina razmnoževalcev trpi zaradi zagozdenja bobna. Da bi odpravili to napako, se prepričajte, da:
 • Odprite zgornji del in odstranite zadnji pokrov.
 • Odstranite 5 vijakov s kovinsko ploščo z vso elektroniko.
 • Odklopite majhen vijolični in veliki oranžni kabel.
 • Na bočni strani naredite kovinsko ploščo. Pri električni omarici je velika pomlad. Če se ne raztegne, ga morate z izvijačem raztegniti, dokler se ne zaskoči.
 • ​​
 • Poiščite pogonski jermen.
 • Boben vrnite v prvotni položaj.
 • Poiščite izravnalne odprtine v levem zgornjem kotu plošče, ki pokriva pogonski jermen.
 • Previdno odstranite boben.
 • Preverite začetni položaj spredaj.
 • Odstranite čarovnika iz bobna in ga ročno povlecite v prvotni položaj.
 • Znova vklopite elektroniko in ponovno priključite kable.
 • Vključite stroj v preskusni način.
 • Zaženite program za testiranje 80.
 • Izklopite napravo in prenesite boben.
 • Vključite napravo v običajni način in izvedite poskusno tiskanje.
 • Opozorilo: Vedno je potrebno zavrteti RZ 370 na začetni položaj, preden začnete s kakršnimi koli prstnimi odtisi, da preprečite resne poškodbe!

  Možni modeli risografov 2018

  Leta 2018 je Riso predstavil dva nova digitalna razmnoževalnika A3, od katerih je eden najhitrejši na svetu. Risograph - Kaj je za komercialno tiskanje? Dvobarvni MF 9350 inEnobarvni SF 9390, izdan v komercialne namene v začetku leta 2018, njihove cene še niso bile razkrite. Riso se sklicuje na SF 9390 kot najhitrejši razmnoževalnik, MF 9350 pa v dveh barvah pri 150 spm. To je razvoj prejšnjih modelov z novimi izboljšavami, kot so omrežne kartice, jasnejši tisk in visoka zmogljivost. Stroji delujejo z glavnim listom, ki je ustvarjen s pošiljanjem datoteke iz povezanega računalnika. Dodatne funkcije vključujejo funkcionalnost tiskanja v knjigi, da se zagotovi zasebnost, s katero se lahko šifrirana slika natisne na laserski tiskalnik, ki ga skenira Riso, in nato prevede nazaj v original. Oba stroja sta opremljena z novim LCD zaslonom in pomnilniškimi karticami za shranjevanje.

  Sorodne publikacije