Meizu MX5 pametni telefon: pregled, specifikacije, pregledi

Proizvajalci pametnih telefonov namenjajo veliko pozornosti napravam, ki so, čeprav ne razbijejo banke, zelo kakovostne. Primer so fantastični izdelki Asus, Alcatel in številni telefoni kitajskih proizvajalcev. Dejstvo, da razred visokega razreda ne pomeni nujno tudi visokih cen, je znova potrdilo pojavljanje ZTE Axon Phone, OnePlus 2 Moto X Style in Moto X Play, ki sta v letu 2015 prodrla na trg. Pridružuje se jim Meizu MX5, njegove značilnosti pa je mogoče pripisati vodilnim modelom. Ali je ta pametni telefon izstopal z vedno večjo in impresivno množico? V tem pregledu je bil skušan ugotoviti.

Oblikovanje primera

Telefon Meizu MX5 je v veliki meri ohranil obliko svojega predhodnika in je že prej našel znan videz, katerega izvor je očiten. Za razliko od prejšnjih ponovitev tega vodilnega vladarja, ki je uporabljal kovinski okvir in plastično zadnjo ploščo, se je proizvajalec odločil za prehod na popolnoma kovinsko zasnovo, zaokroženo okoli robov, ki so oblikovali velik zaslon in zagotavlja prvovrstne taktilne občutke, kot je pametni telefon tega razreda.

Pomembna razlika v zasnovi generacij je prisotnost fizičnega gumba za preklop na domači zaslon z vgrajenim čitalnikom prstnih odtisov, ki je zamenjal kapacitivni senzor predhodnika, ki je služil tudi kot indikator sporočila. To je pripeljalo do postavitve LED na bolj tradicionalno mesto nad zaslonom. Gumb Home se včasih zdi preveč poceni, kar je zelo slabovečfunkcionalnost - poleg teh dejanj še vedno služi kot ključ za vrnitev. Ko je pogledal napravo, je na desni strani mogoče najti stikalo za napajanje, spodaj pa je zibelka za nadzor glasnosti, ki je na dosegu roke. Na nasprotni strani je dvojna reža za SIM-kartice. Gumbi morda niso najvišje kakovosti, vendar nudijo dostojne otipne občutke in dobro odzivnost. Priključek za slušalke se nahaja na vrhu, na dnu pa so vrata microUSB, mikrofon in en zvočnik.

Zasnova MX5 ponavlja evolucijsko pot svojih predhodnikov. Spodaj pametni telefon izgleda kot kombinacija Samsung Galaxy S6 in iPhone 6 Plus, vendar je jasno, da je slog tipičen za Meizu, z izjemo novega gumba Home s senzorjem prstnih odtisov.
Steklo na sprednji plošči je pritrjeno v trdnem kovinskem okvirju, precej briljantno, da je vidno s sprednje strani telefona. Okvir zaslona gre v kovinsko ohišje. Robovi so zaobljeni nazaj, da se udobno prilegajo roki, in imajo gladko mat površino. Premaz je bil posebej omenjen s strani proizvajalca med predstavitvijo pametnega telefona kot kompleksen 30-dnevni postopek obdelave 21-gramskega telesa. Prizadevanja pa se resnično izplačajo lepemu videzu - površina govori o visokokakovostnih izdelkih, vrednih vodilnega naslova. Kljub temu kovinska torbica preprečuje prehod signalov, saj je kompromis na zgornjem in spodnjem delu telefona narejen iz dveh visokokakovostnih plastičnih ploščic. Sprva jih je težko razlikovati od kovine, vendar po enem mesecu uporabe postanejobriljanten iz niza preostalih odtisov. Obstaja tudi majhen kovinski trak, ki ločuje kovino od plastike, in se počuti kot neravna površina. Majhna je, če pa jo držite za roko, potem takoj razglasite njeno prisotnost, verjetno zato, ker je plastika nekoliko debelejša od primera.
Gladka kovinska površina in poravnani robovi pripomorejo k temu, da pametni telefon pogosto zdrsne iz rok in pade. V primeru MX5 velja tudi to. Za to so odgovorni številni dejavniki: debelina, teža in velikost telefona. 76 mm ni dovolj, da bi ga varno držali v rokah, zato zasnova ne prispeva k temu. 149 gramov teže - preveč, da bi prenehali zdrsati. Zato bo treba kupiti kovček za Meizu MX5 ali pa bo lastnik prisiljen sprejeti prisotnost prask okoli robov in nekaj udrtin na plastičnem delu telefona. Toda tudi po tem, ko je par težkih nezgod padel na polirano do bleščanje kovine, ni bilo nič, kar bi še enkrat potrdilo, kakšna prizadevanja je vložil proizvajalec. Tretji dejavnik, velikost, narekuje zaslon.
Meizu MX5: Pregled značilnosti zaslona
Zaslon s tankim okvirjem prevladuje na sprednji strani telefona, tako da je na vrhu telefona majhen prostor za LED, prednje kamere in senzorje in spodnji gumb Home. Zaslon je 55-palčna polna HD plošča, ki vam ne omogoča le doseganja debeline 76 mm, temveč tudi čudovito v mnogih pogledih. Z neomejenim kontrastom je zaslon AMOLED lep v skoraj vseh zunanjih svetlobnih pogojih. Zahvaljujoč temuTehnologija ne le reproducira odlične barve, telefon pa se lahko uporablja pri svetlem soncu - na zaslonu Meizu MX5 je pogled pod velikim kotom. Pametni telefon je sposoben ultra visoke svetlosti ali ga zmanjša, če je potrebno, ki pokriva celotno paleto barvnega prostora NTSC. Poleg tega uporablja algoritem za obdelavo slik iz MediaTek Media Corporation. Podobna je tehnologiji CABC v drugih vodilnih telefonih. Laminirani zasloni so bili osnova izdelkov podjetja Meizu, vendar pravilno nastavljen, ne preveč nasičen zaslon AMOLED modela MX5 je podjetje pripeljal na naslednjo raven. Res je, da se glede na povratne informacije uporabnika razporeditev upodabljanja, ki jo uporabljamo, postane vidna v poskusih z navidezno resničnostjo.
V različici Meizu MX5 Pro se je velikost zaslona povečala na 57 centimetrov, medtem ko je število slikovnih pik enako 1080 x 1920
.
Kakovost fotografij
Fotoaparat Sony IMX220 s senzorjem z ločljivostjo 207 milijonov slikovnih pik, zaslonko f2.2 in objektiv s šestimi elementi je že uporabljen za izdelavo Meizu MX5. Pregled njegovih lastnosti je skoraj podoben MX4 Pro, vendar proizvajalec trdi, da je postal boljši zaradi izboljšanega algoritma. Posledica tega je, da pri dnevni svetlobi dobite lepe fotografije z natančnim ravnovesjem belih in barv, vendar 12-mikronske pike senzorja in zaslonke ne pomagajo pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih, saj se fotografije ponavadi namažejo. Posnetki so verjetno preveliki, vendar je zelo subjektivno. Tisti, ki želijo spremeniti nekatere lastnosti slike, bodo razočarani -Pri osnovni uporabi fotoaparata Meizu MX5 se ostrenje in nastavitve nasičenosti ne bodo mogli spremeniti. Vmesnik je zelo preprost, s hitrim dostopom do načinov in filtrov. HDR-fotografije so dobre, vendar je najbolje, če dobite dovolj svetlobe in v trdnih rokah. Enako velja za makro, vendar je v vseh primerih tudi pri šibki svetlobi fokusiranje natančno in hitro zaradi laserskega AF modula, ki se nahaja tik pod okroglim objektivom fotoaparata. Nahaja se ob dvobarvni bliskavici, ki glede na prizor proizvaja nevtralne, vroče ali hladne svetlobne impulze. Način združitve laserskega samodejnega ostrenja in bliskavice v eno celoto je vreden ločene pohvale. Tako kot večina trenutnih vodilnih modelov, tudi druge pozitivne lastnosti Meizu MX5 zahtevajo možnost ročne spremembe izpostavljenosti v standardni aplikaciji kamere. Aplikacija kamere je zelo preprosta in enostavna za uporabo, omogoča hiter dostop do različnih načinov, kot je ročno, ki omogoča nadzor hitrosti zaklopa, ISO, osvetlitve in ostrenja. Svetlobno polje, na primer, proizvaja veliko posnetkov z različnimi točkami fokusiranja, kar omogoča prilagajanje fokusa post factuma. Zajemanje v samodejnem načinu vam omogoča, da dobite čudovite fotografije in čudno je, kako dobro so videti. Dinamični razpon je odličen, vendar je veliko odvisno od uporabnika - samodejni način bi moral biti samodejno vgrajen za boljšo sliko, vendar se to ne zgodi vedno. Z dotikom na iskalo lahko izostrite in prilagodite svetlobo, vendar včasih vodisamodisciplina Uporabnik se mora prepričati, da se dotakne želene lokacije, tako da kamera usmerja in prilagaja svetlobo na tem področju. Majhna pristranskost lahko vpliva na sliko, ki bo zelo temna ali presvetla, zato bo potrebnih več poskusov, da bo to pravilno, kar je malce nadležno. Način HDR pomaga pri tem, vendar traja sekundo ali dve za fotografiranje. Pametni telefon je opremljen tudi s 5-megapixel sprednjo kamero, ki vam omogoča, da naredite dobre avtoportrete. Fotografije so zelo podrobne, vendar ne pozabite, da fotoaparat daje prednost glavnemu predmetu, pri čemer ozadje ostane nekoliko zamegljeno. V lepotnem načinu lahko spremenite velikost oči, naredite obraz bolj tanek in tako naprej
Snemanje videa
V pametnem telefonu Meizu MX5 lahko fotoaparat snema 4K video z novim kodekom HEVC H. 265 in proizvaja počasno snemanje pri 100 fps pri 720p, skupaj z drugimi standardnimi ločljivostmi in frekvencami. okvirji Kakovost videa je zelo dobra pri 4K in je neverjetna v počasnem načinu, saj telefoni zelo redko naletijo na dostojno kompresijo videa z visokimi hitrostmi slik, razen iPhonea. MX5 je v tem pogledu postal redka izjema. Način 4K s HEVC in počasnim snemanjem so omogočili čip Mediatek Helio X10 z 8 jedri A53, ki delujejo na 22 GHz in grafični procesor PowerVR G6200. 3 GB RAM-a se enostavno spoprimejo z večopravilnostjo in visoko ločljivostjo brez ločljivosti procesorja.

Hitrost

Razumeti delovanje Mediateka in omogočiti rezultate pregleda uspešnosti Meizu MX5.Helio X10 ima procesor Snapdragon 805, z izjemo nekaterih grafičnih testov. Pri normalni uporabi bo razlika nevidna, saj je delo večine telefonov optimizirano, MX5 pa ni izjema. Z vsakodnevnim delom s pametnim telefonom se njegova zmogljivost ne poslabša, sistem pa še naprej normalno deluje z veliko programov v ozadju. V igrah se telefon obnaša po pričakovanjih, pregrevanje pa ni vprašanje, ki bi ga bilo treba skrbeti. Seveda se MX5 segreva, kot vsak drug pametni telefon, vendar se ne spremeni v pečico kljub kovinski konstrukciji in je pod nadzorom tudi v stresnih pogojih, kar je povsem zadovoljivo. Helio X10 je odgovoren tudi za dvojno režo za nano SIM kartice. Čip podpira LTE pri 18002300 MHz (3 in 40 kanalov), in seveda oba rež za SIM-kartice omogočata delo v 4G, kar zagotavlja vse običajne možnosti nadzora.

Obseg ROM-a

Zmogljivost pomnilnika pametnega telefona je njegova ključna značilnost, saj pomnilnika Meizu MX5 ni mogoče razširiti s pomnilniškimi karticami. Nima ustrezne reže, zato je uporabnik prisiljen biti zadovoljen s tem, kar mu je proizvajalec dal. Meizu MX516GB zaposluje približno 456 GB dodeljenega sistema in pušča 11 GB uporabnika. Če to ni dovolj, potem bi morali izbrati naprave z veliko količino ROM (32 in 64 GB), ki so veliko dražji od osnovnega modela. Meizu MX5 Pro pametni telefon ima režo za pomnilniške kartice microSD z zmogljivostjo do 256 GB. To je omogočil drugi priključek za kartico SIM.

Tehnologija mTouch

Kljub dejstvu, da je cena Meizu MX5 nizka,Telefon ima veliko glavnih funkcij - na primer senzor za prstne odtise. MX4 Pro je bil prvi proizvajalec mTouch, vendar je videti, da je bil nadgrajen na mTouch 2.0. To je fizični gumb s senzorjem za vnos in prepoznavanje biometričnih prstnih odtisov, ki so skriti pod steklom. Meizu naprave so vedno imele en ključ za dom, zato bi se morala njegova zamenjava s senzorjem zgoditi, vendar je nastopil poseben indikator nad zaslonom namesto prejšnjega krožnega poudarka na kapacitivnem ključu, da bi šel domov. Ta novi del strojne opreme je zaščiten od znotraj, tako da voda ali znoj ne pride na senzor. Uporabniki so nezadovoljni, da izgubijo možnost dvojnega ali podaljšanega klika na telefonu v temi, da bi ga zaklenili in odklenili, vendar se lahko hitro navadite na to spremembo.
Tehnologija mTouch 2.0 presega vsa pričakovanja glede učinkovitosti. Deluje zelo gladko in celo z umazanim steklom, toda včasih ji mora dati še eno priložnost. Visoka stopnja natančnosti in sistem vam omogoča, da registrirate do pet prstov za hitro odklepanje naprave, z izjemo nekaj redkih primerov. Z vidika varnosti je telefon Meizu MX5 zanesljiv. Uporablja kodiran ECE čip, ki lokalno shrani vse podatke o prstnih odtisih, sicer ni na voljo. Kapacitivna tehnologija mTouch deluje tudi kot gumb za vrnitev z enim mehkim pritiskom, medtem ko močan pritisk sproži videz domačega zaslona. To je dvojnoFunkcionalnost je eden izmed mnogih trikov Flyme OS, popolnoma prilagodljiv uporabniški vmesnik za Android 5.0 Lollipop v Meizu MX5. Vdelana programska oprema telefona se je od časa MX2 dopolnila z mnogimi novimi funkcijami in nastavitvami in lepo je videti, da je vmesnik postal doslednejši kot prej.

Uporabniški vmesnik

Še en zanimiv problem je zagonski program Meizu MX5. Vdelana programska oprema telefona vsebuje uporabniški vmesnik, ki je sestavljen iz zaslonov, polnih popolnoma minimalističnih aplikacij. Privzeto so ikone sveže in večina jih je konfigurirana z aplikacijo, ki je vnaprej nameščena. Obstaja tudi veliko možnosti nastavitev in na srečo so potrebne Googlove aplikacije, za razliko od strojne opreme Meizu, ki se prodaja na Kitajskem. Uporabniški vmesnik deluje hitro in gladko, predvsem ob ohranjanju visoke hitrosti slikanja, vendar nekatere prednameščene aplikacije občasno ne uspejo, še posebej brskalnik. Ampak to je Android, tako da je zelo velika izbira, da se pritožite zaradi takšnih stvari. Edini zvočnik na dnu pametnega telefona ni najboljši zvok, vendar je daleč od najbolj groznega. Včasih se zdi, da je malo kositra, toda na splošno vam omogoča, da uživate v glasbi, in seveda je MX5 sposoben zelo glasno izgubiti. Tako kot pri vseh spodnjih zvočnikih se lahko skrijete, če telefon držite v ležečem položaju, vendar pa upogibanje na tej strani nekako odpravi to težavo, čeprav nekoliko.

Življenjska doba baterije

Predvajanje videa ali celo delo z njotelefonu zmanjkuje baterije. Za en dan je dovolj 3150 čarovniških zmogljivosti, konec pa je zelo malo. To se zgodi pri delovanju pametnega telefona srednje intenzivnosti. Čas delovanja zaslona se giblje od 3 do 35 ur do polnega praznjenja baterije z dodatnimi obremenitvami v obliki stalne uporabe mobilnega interneta, modema in "Twitterja". Tako se izkaže približno 18 ur pripravljenosti. In kot pravi vodilni model, ima telefon tehnologijo za hitro polnjenje, imenovano mCharge, ki ob razpoložljivosti posebnega polnilnika vrne baterijo MX5 od 0 do 25% v 10 minutah in do 60% v 40 minutah.

Meizu MX5: Pregled prednosti in slabosti

Eden od ključnih vidikov tovrstnih naprav je njihova vrednost. Meizu MX5 ima ceno 339 USD za 16GB različico in 459 za 64GB model z visoko nadmorsko višino. Pametni telefon je na voljo v črni, zlati in srebrni barvi. Učinkovitost je celo, kakovosten zaslon, življenjska doba baterije je impresivna, kamera je zanesljiva, montaža je zelo dobra in telefon udobno leži v roki. Kljub nizkim stroškom za preglede lastnikov Meizu MX5 ga imenujejo za resnično vodilno napravo. Pametni telefon je dober v oblikovanju, izgleda lepo, naredi dostojne fotografije s hitrim samodejnim ostrenjem, podpira napredne tehnologije, kot je preverjanje pristnosti prstnih odtisov, in za relativno majhno količino denarja se lahko počutite kot imetnik visokega telefona. Hkrati pa bo moral kupiti ohišje za zaščito kovine in stekla,predčasno odkupi Meizu MX5, prav tako boste morali sprejeti omejeno shranjevanje podatkov, če je kupec omejen v skladih. Vendar pa mora biti telefon z nizko ceno na Meizu MX516GB med prvimi na seznamu potencialnih nakupov.

Sorodne publikacije