Atom Z3735F: Odličen čip za tablične računalnike in netbooke

Ključna značilnost centralne enote Atom Z3735F je poraba energije, ki je čim manjša. Zato se najbolj optimalno uporablja v mobilnih računalniških sistemih začetnega razreda, ki vključuje tablete in netbooke. To je ta čip in bo podrobno obravnavano v tem materialu.

Pozicioniranje

Atom Z3735F procesor, kot je že bilo omenjeno, je namenjen ustvarjanju tablet ali netbookov. Takšna dodatna oprema kaže minimalno porabo energije, zaradi česar je zagotovljena podaljšana življenjska doba računalnika. Tudi ta procesor lahko reši le najpreprostejše naloge, vendar za zahtevne igrače ali grafične pakete svojih virov zagotovo ne bo dovolj. Zato je namenjen uporabi med najbolj proračunskimi računalniki.

Značilnosti

Prisotnost odličnih tehničnih parametrov se ponaša z Atom Z3735F. Značilnosti tega silicijevega kristala kažejo, da je bil izdelan v skladu s standardi 22-nm procesa. Tranzistorji v tem primeru nastanejo s tridimenzionalno postavitvijo in ne s površinsko, kot prej. Sestavljen je iz 4 računalniških enot, katerih urna frekvenca se dinamično spreminja od 133 do 183 GHz. Posebej je treba opozoriti, da ta mikroprocesorska naprava ne podpira podpore lastniške tehnologije multi-tok NT. Kot rezultat, na ravni programske opremeZagotavljanje tega čipa bo obravnavano kot 4-jedrni procesor. Prostor predpomnilnika druge ravni omogoča hkratno shranjevanje 2 MB pomnilnika, prvi pa - 256 KB. Toda tretja raven pomnilnika v tej mikroprocesorski napravi je odsotna zaradi dejstva, da je energetska učinkovitost in zmanjšanje površine polprevodniškega kristala v ospredju. Druga pomembna značilnost procesorja Atom Z3735F je prisotnost integrirane grafične kartice. Njegov model je HD Graphics, razvil pa ga je Intel. Urna frekvenca tega dela računalniškega sistema se lahko giblje od 311 do 646 MHz. V tem primeru ni na voljo ločenega video pufra in za shranjevanje grafičnega informacijskega dela se uporablja sistemski pomnilnik. OCP krmilnik je prav tako na isti podlagi s procesorjem in grafičnim delom. Omogoča interakcijo samo z moduli DDR3 standarda s frekvenco 1333 MHz. Toda količina RAM-a je bila omejena na samo 2 GB RAM-a.

Ocene in cena

Atom Z3735F je res dobra rešitev za svojo nišo. Ponaša se z izjemno energetsko učinkovitostjo, ki napravam, ki temeljijo na njej, omogoča dobro življenje baterije. Sam čip ocenjuje proizvajalec pri skromnih 18 $. Zadnja funkcija te naprave vam omogoča, da ustvarite najcenejšo računalniško rešitev, ki temelji na njej. In samo mobilna, toda za namizne sisteme je bolje uporabiti že CPE serijo Celeron. Stroški so višji, vendar se povečuje tudi produktivnost. Tako jepreglede lastnikov in opisujejo model, ki je bil preučen v tem pregledu procesorja.

Zaključek

V Atom Z3735F ni pomembnih minusov. To je res super za začetne tablete. Lahko se uporablja tudi v netbookih. V vseh drugih primerih je uporaba takšne CPE neupravičena, ker ima nizko učinkovitost in obstajajo druge možnosti. Čeprav je bil ta mikročip izdan že pred časom, vendar so mobilni računalniki, ki temeljijo na njem, še vedno pomembni še danes. Tako kot na začetku prodaje so takšni računalniki še vedno sposobni rešiti najenostavnejše naloge.

Sorodne publikacije