Team Win Recovery Project: Navodila in priporočila

S pomočjo priljubljenega projekta Team Win Recovery so uporabniki mobilnih naprav Android sposobni opraviti veliko število operacij, povezanih z optimizacijo vmesnika programske opreme vmesnika naprave. Kako se lahko izvedejo ti ukrepi? Katere so glavne značilnosti programa?

Kaj je Team Win Recovery Project ali TWRP?

Mobilna aplikacija Team Win Recovery Project, navodila za namestitev in uporabo, ki jo bomo preučili danes, je orodje za obnovitev sistema za večpredstavnostne naprave, ki vam omogoča varnostno kopiranje datotek, namestitev različnih vrst in strojne programske opreme.


Obravnavana rešitev vzpostavlja poseben del notranjega pomnilnika naprave in tako nadomešča vmesnik z blagovno znamko za obnovitev sistema. Praktični pomen ustrezne rešitve je lahko zlasti sposobnost obnovitve delovanja mobilnega sistema tudi v primerih, ko je naprava utrpela tako veliko napako, da se sploh ne vklopi. Vmesnik Team Win Recovery Project - navodila za to skrbno preberite, kar vam omogoča obnovitev, vključno s tistimi datotekami, ki predpisujejo nastavitve sistema in aplikacij.

Prednosti TWRP

Treba je opozoriti, da obravnavana rešitev ni edina, ki je sposobna obnoviti sistem na mobilnih napravah. Konkurenčni izdelki so na voljo za prenos v omrežju. Vendar pa projekt Team Win Recovery (navodila za to,spet bomo pozorni na to, je treba skrbno preučiti pred delom) ima številne pomembne prednosti. Ti vključujejo:


 • vmesnik, prilagojen za upravljanje na dotik;
 • možnost natančnega prilagajanja ključnih možnosti, povezanih z upravljanjem sistemskih datotek;
 • prisotnost vmesnikov za oblikovanje optimalnega podatkovnega paketa, ki se postavi v varnostno kopijo sistema;
 • Podpora za ZIP datoteke.
 • Ti parametri so pomembni z vidika enostavnosti uporabe programa in uporabe njegovih glavnih funkcij. Pravzaprav bo koristno razmisliti o seznamu takih.

  Glavne funkcije TWRP

  Glavne funkcije projekta Team Win Recovery (navodila za njihovo vključevanje podrobno opisujejo postopek) so naslednje:
 • namestitev programske opreme po meri in jeder;
 • namestitev posodobitev sistemskih datotek z blagovno znamko;
 • zagotavljanje delovanja naprave v načinu bliskovnega pogona;
 • zmožnost ustvariti kot popolno varnostno kopijo vdelane programske opreme mobilne naprave in delno, na primer, ki jo predstavljajo predvsem sistemske datoteke;
 • obnovitev sistema iz varnostne kopije z ohranjanjem funkcionalnosti vmesnika;
 • Hitro ponastavite nastavitve na tiste, ki so nameščene v različici sistema z blagovno znamko;
 • ustvarjanje particij za shranjevanje podatkov na pomnilniško kartico, kot tudi njihovo oblikovanje;
 • zagon različnih ukazov z uporabo terminala;
 • za dostop do datotek, ki so nameščene na napravi.

 • ZnačilnostiNamestitev programa

  Upoštevajte trenutke, ki opisujejo, kako je mogoče rešitev, o kateri razpravljamo, namestiti na mobilno napravo. Za te namene se lahko uporabljajo skupni vmesniki, kot je na primer GooManager. To aplikacijo morate prenesti v zaupanja vredno skladišče aplikacij, jo zagnati in nato izberite možnost Namesti odprto obnovitev. Če ima uporabnik pametni telefon Nexus, lahko uporabi še en priljubljen pripomoček - orodje Google Nexus 7. Načeloma obstaja kar nekaj programov, ki lahko rešijo problem. Toda ti dve rešitvi - med najbolj primernimi. Oglejmo si podrobneje, kako se lahko v praksi uporabljajo programi namestitve TWRP.

  Uporaba TWRP: zagon orodja za obnovitev sistema

  Zapletenost namestitve projekta Team Win Recovery običajno ne poteka. Vendar pa obstajajo odtenki, ki so značilni za takojšen zagon programa - v resnici, vključitev mobilne naprave v ustreznem načinu. Če uporabljate GooManager, morate zagnati ustrezen program, potem ko izberete možnost Reboot Recovery, nato izberite element, ki vam omogoča prenos načina obnovitve. Načeloma lahko zaženete program, o katerem govorite, tako da omogočite posebno kombinacijo tipk za nadzor vaše mobilne naprave. Toda v tem primeru je precej težko izbrati njihovo univerzalno kombinacijo: določen je s posebnim proizvajalcem naprav. Za zagon te rešitve lahko uporabite tudi priljubljeno aplikacijo ADB. Vključuje priključitev mobilne naprave naračunalnik S tem programom lahko v pametni telefon ali tablični računalnik prenesete v načinu izterjave s posebnimi ukazi, ki jih vnašate prek ADB vmesnikov. zdaj menimo, da podrobneje, kako uporabljati program, ki se obravnava v nekaterih različicah, na primer, Team Win Recovery Project v spreminjanje ali 282,870 287.3 Team Win Recovery Project 302. Navodila za vsakega od teh različic odločbe kot celote bo izgledal. Enako lahko rečemo o prejšnjih spremembah ustrezne aplikacije, na primer TWRP 263.0.

  Vmesnik TWRP: funkcije uporabljajo

  Po plashet pametnega telefona ali prenesli v načinu predelave, boste videli glavni meni ekipi Win Recovery Project - 2.8 ali katere koli druge različice teh, ki so na splošno podobni glede na lokacijo kontrol za različne možnosti in v smislu funkcionalnih zmožnosti upravljanja vmesnika za obnovitev. Če pametni telefon ali tablični računalnik na dotik (to je verjetno, da bo to veljalo), programska oprema za nadzor vmesnik šteje filma prstom po zaslonu. Ampak to ni pomembno, v poljubnem vrstnem redu, in o tem, da naroči uporablja kot temeljnega dokumenta za uporabo rešitev Team Win Recovery Project navodila. Kako priti ven iz vmesnika, ki je bil izbran iz glavnega menija z napako, da nehote ne aktivirate neustreznih postopkov? To je zelo enostavno: lahko uporabite gumb za vrnitev, ki je opremljen z mobilno napravo. Pogosto je nekoliko nižja od zaslona, ​​če je pametni telefon ali na vrhuv desnem kotu, če je tablica. Oglejmo podrobneje glavne možnosti menija Team Win Recovery Project 287.0 ali druge podobne različice rešitve, vključno s tistimi, ki so navedene zgoraj. Vmesnik obravnavanega programa je na splošno angleško govoreč. Osredotočili se bomo na to. Tako so glavne možnosti, ki bodo na voljo uporabniku TWRP:
 • Namestitev.
 • Obrišite.
 • Varnostno kopiranje.
 • Obnovi.
 • Nosilec.
 • Oglejmo podrobneje podrobnosti uporabe vsakega od njih.

  Možnost namestitve

  Upošteva se možnost Team Win Recovery Project 287.3 (navodilo bo na splošno enako strukturo kot v primeru drugih sprememb ustrezne rešitve), ki vam omogoča, da na telefon namestite različno programsko opremo. V tem primeru so lahko uporabne in najemne. Prav tako lahko s to možnostjo namestite programska jedra, različne teme in druge vrste, ki jih zahteva uporabnik. Pomembno je, da morajo biti datoteke namestitvenega programa, ki jih morate namestiti v mobilno napravo, pakirane v arhivu ZIP. Zaželeno je, da ga namestite na pomnilniško kartico s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Z vmesniki TWRP morate izbrati ustrezen arhiv in ga nato dodati v čakalno vrsto vdelane programske opreme. Uporabite lahko različne možnosti, preverite podpis arhivske datoteke in kontrolne vsote datotek, nameščenih v mobilni napravi. Nadaljujmo z raziskovanjem drugih koristnih opcij projekta Team Win Recovery Project. Kako namestiti firmware, vemo, zdaj upoštevajte posebnosti uporabe vmesnika Brisanje.

  Možnost brisanja

  Ta možnost omogočaponastavite nastavitve programske opreme mobilne naprave na tovarniške in izbrišite tudi številne sistemske particije operacijskega sistema, na primer predpomnilnik. Poleg tega zadevni vmesnik omogoča čiščenje priključene pomnilniške kartice in notranjega pomnilnika bliskavice mobilne naprave. Po potrebi lahko tudi očistite sistemsko mapo, ki se imenuje android_secure. Še ena zanimiva možnost, ki je na voljo, ko uporabljate vmesnik za brisanje, je, da pametni telefon ali tablični računalnik očistite iz statističnih datotek, ki odražajo uporabo baterije. Če uporabnik ni prepričan, da izbere pravilno možnost v vmesniku za brisanje, je najbolje, da ga prekličete, da ne bi povzročili nobenih težav na telefonu ali samega projekta Team Win Recovery. Navodila za izhod iz izbranega vmesnika v glavnem meniju upoštevamo zgoraj: vse kar morate storiti je, da na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku kliknete gumb za vrnitev.

  Možnost varnostnega kopiranja

  Ta možnost omogoča varnostno kopiranje sistemskih datotek v mobilno napravo. Pravzaprav, veliko uporabnikov namesti ustrezno rešitev predvsem, da bi ta vmesnik za Team Win Recovery Project 263.0 (navodila za to, kot že vemo, bo podobna strukturi vseh drugih, ki označuje zgoraj modifikacije programa). S pomočjo menija Backup lahko uporabnik uporablja naslednje programske funkcije:
 • izbere posebne particije sistema, ki jih je treba shraniti kot varnostno kopijo;
 • določanje prostega prostora na bliskovnem disku;
 • Aktivirajte možnost stiskanja za kopijo sistemskega paketa;
 • onemogoči možnost preverjanja kontrolne vsote za varnostne kopije;
 • izbira določene pomnilniške kartice kot sredstva za shranjevanje varnostnih kopij sistemskih datotek;
 • ime datoteke datoteke kopije sistemskih podatkov;
 • ponovno izračuna velikost particij na disku.
 • Ko se datoteke za oblikovanje kopije sistemskih podatkov izberejo in kopirajo v skladu z uporabniško določenim algoritmom, lahko napravo ponovno zaženete s klikom na gumb za ponovni zagon.

  Možnost obnovitve

  podpira zgornjo možnost programa, vmesnik za obnovitev. Dejansko omogoča obnovitev OS iz varnostne kopije. Ta postopek lahko zahteva Team Win Recovery Project 287.0 (navodila za druge različice programa predvidevajo podobne akcije):
 • izbira določene pomnilniške kartice za dostop do varnostnih kopij;
 • izberete posebno datoteko varnostne kopije (na primer, če je več, jo lahko razvrstite s povečanjem ali zmanjšanjem imena, datuma ali velikosti);
 • izbira določenega odseka operacijskega sistema mobilne naprave, ki ga je treba obnoviti;
 • preimenovanje, brisanje varnostne kopije sistemskega paketa;
 • aktiviranje kontrolnih vsot za varnostne kopije.
 • Možnost vgradnje

  Druga koristna možnost za ta program je Mount. Omogoča vam, da namestite različne particije na disk, jih formatirate in nastavite način uporabe naprave kot pomnilniško napravo USB. Ta postopek lahko vključujemontaža:
 • sistemska particija;
 • diskovna particija, ki gosti uporabniške datoteke;
 • odsek, kjer se nahajajo shranjeni podatki;
 • zunanja pomnilniška kartica;
 • notranjega pomnilniškega modula.
 • Druge možnosti

  Zdaj vemo, kako je mogoče s programom Team Win Recovery Project namestiti vdelano programsko opremo za telefon, ki jo zamenja blagovna znamka, shranjena kot varnostna kopija. Prav tako je koristno preučiti številne dodatne nastavitve zadevnega programa, da bi podrobneje opisali naše malo navodilo. Da, bodite pozorni na možnost Nastavitve v vmesniku TWRP. Najprej vam omogoča, da nastavite privzete nastavitve programa kot del ustvarjanja, kot tudi obnovitev tistih ali drugih varnostnih kopij sistemskih podatkov, poleg tega pa pri nameščanju datotek v ZIP-arhivih. Še en izjemen element menija za TWRP - Advanced. Uporabniku omogoča izvedbo velikega števila operacij. Namreč:
 • kopiranje podatkov o operacijah na pomnilniško kartico;
 • prilagodi pravice dostopa do različnih podatkov;
 • za oblikovanje particij na disku;
 • za uporabo upravitelja datotek, ki vam bo omogočal kopiranje ali premikanje, nastavljanje dovoljenj, brisanje, preimenovanje;
 • aktivirajo ukaze, ki se vnesejo prek terminala.
 • Poleg tega lahko razvijalcu vmesnikov programske opreme dodate še druge možnosti v meniju Napredno. Drug pomemben vmesnik za Team Win Recovery Project 2.8 ali njegov analogni - Reboot. Ta možnost vam omogoča izvajanjev celoti ponovno zaženite napravo, ponovno zaženite obnovitveni program ali onemogočite mobilno napravo. To so glavne značilnosti priljubljenega projekta Team Win Recovery. Z njegovo pomočjo lahko z napravo izvedete širok spekter operacij, da bi optimizirali njegovo delovanje, vključno z namestitvijo posodobljene programske opreme. Program je uporabniku prijazen, funkcionalen, dovolj univerzalen. Pomembno je, da se za kakršne koli posebne operacije z napravo, zlasti tiste, povezane s spremembami vdelane programske opreme, vnaprej posvetujete s strokovnjaki o potrebi po spremembi strukture vmesnikov programske opreme mobilne naprave na takšen ali drugačen način in koliko so lahko spremembe učinkovite.

  Sorodne publikacije