Kratek pregled slušalk Shure SE215

Shure ni med priljubljenimi blagovnimi znamkami, zato mnogi od nas niso niti slišali. Kljub temu pa je v krogih resničnih ljubiteljev glasbe in strokovnjakov ta producent zelo priljubljen, kljub precej visoki vrednosti njegovega blaga, celo v primerjavi z odkritimi kolegi. Podjetje proizvaja svoje izdelke v precej omejenih količinah in jih ne posodablja tako pogosto. Slušalke Shure SE215, ki so predstavljene spodaj, so postale prvi model v skladu z žicami te družbe.

Splošni opis

Kakovost sklopa slušalk je na visoki ravni. Glavna značilnost modela so kabli, ki so odklopljeni. Opremljene so tako, da omogočajo zamenjavo pokvarjenih žic, če je potrebno. Kot kaže praksa, se to zgodi zelo redko, saj je kakovost kablov tukaj, tako kot drugi predstavniki vladarja, zelo visoka. Ni nujno, da hkrati pozabite na močno pritrdilno mesto.

Slušalke Shure SE215 imajo obliko ukrivljenosti in so zelo organske. Istočasno je presredek vgrajen v pet centimetrski del žice. Model je na voljo v odlični črni in prozorni plastični klasični izvedbi. Osnova mehanizma za odklop kablov so zlati priključki. Na vsaki strani priključka so barvne točke, zaradi česar novinec težko zmede žice. Zlasti za desno stran je dodeljena rdeča barva, za levo pa modra. Kabel ojačan z kevlarjem in zapletenne tako pogosto kot pri običajnih slušalkah. Model uporablja enojne dinamične oddajnike.

Nošenje

Zaradi nestandardne oblike na prvi pogled se lahko zdi, da je najtežje nositi slušalke Shure SE215. Ocene poznavalcev znaka kažejo, da je v resnici vse zelo preprosto. Samo povlecite žico za ušesa in vstavite slušalke na glavo. Kot kaže praksa, se tudi začetniki zelo hitro navadijo nanj. Naprava tehta le nekaj gramov, tako da je praktično ni. Če ni bilo popolne zvočne izolacije in nobenega tujega hrupa, bi lahko celo pozabili na njegovo prisotnost v ušesih. Treba je opozoriti, da je udobje nošenja modela, ki ga večina uporabnikov imenuje ena od njegovih najpomembnejših prednosti.

Kakovost zvoka

Ko govorimo o kakovosti zvoka, moramo najprej opozoriti, da lahko med poslušanjem melodij s pomočjo Shure SE215 ločite veliko število avdio delov, tudi če niste strokovnjak na področju glasbe. Model je zasnovan za ljubitelje nizkih tonov. Tu so uporabljeni dinamični zvočniki s tehnologijo MicroDriver. V zvezi s tem ni presenetljivo, da tudi na srednjih in nizkih frekvencah bas zveni jasno in pregledno. Sodeč po številnih pregledih, je resnični zajem večine lastnikov naprave, kako je tukaj shranjen zvok ključa. Pri predvajanju skladb je glasba, kot če bi bila porazdeljena po široki zvočni površini, in ne le omejena v ušesih poslušalca skozi ozko luknjo slušalk.
Na visoki ravnije zvočna izolacija. Kljub temu, da slušalke prodrejo v ušesni kanal ne preveč globoko, se večina čudnih zvokov ne sliši, zaradi česar je model odlična rešitev za potovanje v mestnem prometu ali potovanje v hrupnih podjetjih.
Vendar pa obstaja še ena pomanjkljivost. Dejstvo je, da je včasih v zgornjem razponu mogoče izgubiti čitljivost. Najprej gre za zapletene kompozicije. Ne prijazen model Shure SE215 se odziva tudi na izenačevalnike. V tem primeru lahko visoke frekvence postanejo preglasne. V zvezi s tem ni smiselno uporabljati programske opreme za izboljšanje kakovosti zvoka.

Paket in stroški

Model se prodaja v prelepi lepoti, zato je za resnično ljubiteljico glasbe za nekaj počitnic zelo uspešno darilo. V notranjosti je poleg slušalk tudi torbica in šest parov nadomestnih oblog iz gume in silikonskega materiala. V zvezi s tem lahko uporabnik z lahkoto najde idealno možnost za ušesa. Strošek Shure SE215 na ruskem trgu je približno 100 evrov.
Sklepi
Kot kaže praksa, je model mogoče imenovati optimalna rešitev za ljudi, ki raje poslušajo glasbo v pop, rap, lahkem jazzu ali elektroniki, in imajo radi veliko količino basov. Slušalke imajo dobro zmogljivost, pa tudi zelo zanesljivo in trajno napravo. Zahvaljujoč premišljenemu pritrjevanju se lahko model Shure SE215 imenuje dobra izbira za športne namenedruge premične dejavnosti. Njegove glavne prednosti so odličen zvok, odklopljeni kabli in zmogljivost. Stroški modela na prvi pogled se zdijo precej visoki. Po drugi strani pa odgovori večine uporabnikov kažejo, da so slušalke vredne denarja.

Sorodne publikacije