Kako obnoviti ikono za glasnost v »opravilni vrstici«: več rešitev za različne različice sistema Windows

Pogosto se pri delu z operacijskimi sistemi Windows, ne glede na to, katere spremembe so nameščene na računalniku ali prenosnem računalniku, uporabniki ujamejo v veliko manjših težav. Ikona glasnosti na "opravilni vrstici" je na primer izginila. Kaj storiti? Mnogi uporabniki začnejo paniko. Toda razlog za to ne bi smel biti. Razmere, ki pa niso prijetne, pa ne bi smele biti razburjene. Lastniki prenosnih računalnikov v zvezi s tem je lažje, ker so kontrolniki glasnosti nameščeni neposredno na tipkovnici in se večinoma uporabljajo v povezavi s tipko Fn (in včasih brez nje, če je postavljena na ločeno ploščo). Vendar pa se zdi, da je odločitev, da se vprašamo, kako obnoviti ikono za glasnost na "opravilni vrstici", na površini. Oglejmo si nekaj osnovnih možnosti, ki jih lahko uporabite za odpravo težave pred različnimi spremembami sistema Windows.


Manjkajoča ikona za količino na Windows 7 Opravilna vrstica: Ponovni zagon Explorerja

Torej je morda izginotje zvočnih ikon za upravljanje posledica kratkotrajnih napak samega operacijskega sistema. V tem primeru preprosto ponovno zaženite računalnik.
Če se po ponovnem zagonu operacijskega sistema stanje ne spremeni, bodite pozorni na sistemske storitve Explorer. Ne zamenjajte tega procesa z Explorerjem, ker je ta komponenta, čeprav z istim imenom, odgovorna za grafični vmesnik sistema. Za začetekmorate poklicati privzetega upravitelja opravil ", poiščite procese v drevesu v zavihku explorer.exe in izberite postopek dokončanja prek menija PCM.


Zdaj je problem, kako obnoviti ikono glasnosti na "opravilni vrstici", rešen s klicanjem ukazne vrstice za zagon, ki imenuje ukaz explorer.exe, nato pa dejanje potrdi s pritiskom na gumb OK.

Parametri skaliranja

Ampak recimo, da je ikona zvoka na "opravilni vrstici" izginila in zgornje metode je niso uspele obnoviti. Uporabnik lahko spremeni obseg prikaza elementov sistema, recimo, da zmanjša velikost pisave ali plošče. V tem primeru se izkaže, da ikona z njeno velikostjo v zatemnjeni plošči preprosto ne ustreza.
Nič ni preprostejšega od klicanja nastavitev zaslona in nastavitve prvotne lestvice 100% ali pa do 125%.

Kako obnoviti ikono glasnosti v opravilni vrstici v Windows 10 in spodaj

Zdaj nekaj besed o metodah, ki se uporabljajo v najnovejših različicah operacijskega sistema Windows. Odvisno od različice operacijskega sistema Windows 10 se lahko ena in ista rešitev izvaja z različnimi metodami. Na primer, lahko uporabite meni z možnostmi s prehodom na sistemski del, ki izbere sporočilo in točko dejanja, kjer lahko nastavitve prikažete v vrstici ikon.
Windows 10 Pro nima te možnosti. Če želite namestiti, morate uporabiti možnosti "Opravilna vrstica", ki jih prek menija PCM kličete v prostem prostoru na spodnji plošči. Najti morate pravegapodoben zgornjemu delu sporočil in uporabi dve vrstici: izbiro ikon za prikazovanje in vklop ali izklop ikon. V vsakem odseku po vpisu obsega preprosto nastavite drsnik na vključeno mesto.
Tudi vprašanje, kako obnoviti ikono glasnosti na "opravilni vrstici" v spodnjem delu sistema, je mogoče rešiti s pomočjo "Nadzorne plošče", ki izbere del zvoka in zvoka. V spodnjem glavnem zavihku morate označiti ikone vrstice. Opomba: V nekaterih primerih boste morali uporabiti skrivni niz za neuporabljene ikone ali prilagoditi to nastavitev, tako da je glasnost nastavljena na Vedno prikaz. Načeloma, če sistemski pladenj ne prikaže ikone, lahko to možnost v celoti izključite.

Dejanja sistemskega registra

Nazadnje, vprašanje, kako obnoviti ikono glasnosti v opravilni vrstici, je mogoče rešiti z dejanji v registru sistema, ki jih lahko pokličete ukaz regedit. Ta metoda je univerzalna in primerna za vse različice sistema Windows.
Tukaj se uporablja veja HKCU, kjer morate poiskati mapo TrayNotify prek razdelka Software v drevesu imenikov. Na desni sta dve možnosti: iconstreams in PastIconStream, ki ju je treba odstraniti, in nato ponovno zagnati sistem. Če ti učinki niso podani, je problem, kako obnoviti ikono glasnosti na "opravilni vrstici", mogoče rešiti na drug način. Če želite to narediti, prek podružnice HKLMpoiskati morate nadzorno ploščo in v njem je imenik Desktop, nato najprej ustvariti parameter niza, imenovan HungAppTimeout, in mu v oknu za urejanje dodeliti vrednost 20.000.Prav tako se ustvari parameter WaitToKillAppTimeout, ki ima isto vrednost. Po zaključku teh korakov je obvezen ponovni zagon sistema.

Nekaj ​​besed na koncu

Kot dodatne korake je pomembno zagotoviti, da v sistemu niso nameščeni ali aktivirani nekateri specializirani programi za upravljanje zvoka, ki so v trenutku uporabe zvočnih pogonov sposobni zamenjati standardni mešalnik ali elemente sistemskega vmesnika s svojimi komponentami. Možno je, da imajo možnost, da med predvajanjem ali neaktivnostjo skrijejo ikono za glasnost. Na splošno bo vsaj ena od predlaganih rešitev v vsakem primeru pomagala. Če pa nobena od predlaganih metodologij še ni dala rezultata, poskusite osvežiti povrnitev ali ponovno namestiti gonilnike zvočne naprave. Možno je, da bodo taka dejanja dala dolgo pričakovani pozitivni učinek. Bodite pozorni na nekatere virtualne naprave in njihove gonilnike, saj lahko pri uporabi specializirane programske opreme za obdelavo zvoka nasprotujejo večjim napravam. Če uporabljate dve zvočni kartici, poskusite preklopiti z ene na drugo, tako da jo namestite kot napravo, ki jo uporablja privzeti sistem.

Sorodne publikacije