Cyberpunk 2077 Pregled: kaj pričakuje?

Majhen poljski studio CD Projekt Red se je odločil, da se ne bo ustavil na izhodu iz trilogije o Čarovnicah, ampak da bo nadaljeval eksperiment v žanru Action RPG in napovedal nov projekt Cyberpunk 2077. Prvi trailer se je pojavil leta 2012, pred objavo najbolj priljubljenega dela Witcherja, zato Igra je v razvoju že več kot 5 let. Kot lahko vidite, Poljaki ne marajo pohiteti.

Prazgodovina

Preden si pogledate Cyberpunk 2077 na informacije, ki so danes na voljo, je vredno nekaj časa, da vam pove, kako so se pojavile prve novice o tej igri. Družba CD Projekt RED je 30. maja 2012 objavila, da je njihov novi projekt v razvoju. Ugotovljeno je bilo tudi, da igra nima nič skupnega z vesoljem čarovnic. Čeprav je bilo to razumljivo po imenu. Poljaki so potrdili, da njihova novost temelji na namiznih igrah Cyberpunk 2020.


Celovit pregled Cyberpunk 2077 je še prezgodaj, saj je poleg kratke prikolice in opisa zelo razvitih informacij izredno majhna. Skupaj z napovedjo so razvijalci predstavili kratek teaser, ki je namesto tega pokazal predmet cyberpunk-a v vsem svojem sijaju kot razkriti podrobnosti igranja ali zapleta. Leto kasneje so ustvarjalci igre delili informacije o platformah, na katerih se bo pojavil njihov projekt. Spekter je dosegel PC, PlayStation 4 in XBOX One - vse dosedanje igralne platforme. Po izdaji The Witcher 3 v letu 2015 so zaposleni razširili svoje delo na Cyberpunk 2077. V Wimackovem mnenju, ki so ga razvili sami razvijalci, je bilo rečeno, da skozi zaključek dela trilogije.Nova RPG na kiberpunku je bila prekinjena. Po uspešni izdaji je CD Projekt RED izdihnil in začel z novimi silami in osebjem. Rečeno je, da je že pripravljena demo verzija Cyberpunk 2077 pregleda igranja, ki je vidna na najbližjih igralnih razstavah leta 2018.


Koncept in žanr

Ustvarjalci so povedali, da bo igralec v novi RPG lahko samostojno ustvaril lik, izbral svoj razred in spretnosti. Prav tako je postalo znano, da igra ne bo izgledala le od tretje, ampak tudi od prve osebe, ki ima dobro strelecko komponento. Obljublja, da bo tesno prepletala možnost namestitve vsadkov z edinstvenimi značilnostmi in veščinami, podobno kot mutageni iz tega Witcherja. Drug pomemben vidik je velik odprt svet v Cyberpunk 2077. Pregled Witcher 3 kaže, da proučevanje srednjeveškega sveta traja več kot sto ur. Tokrat CD Projekt RED obljublja brezplačen zemljevid, ki bo večkrat večji. Podrobnosti o parceli so znane zelo malo. Jasno je, da se bodo glavni dogodki razvijali v času sovraštva velikih korporacij in zatiranja navadnih ljudi. Igralec bo imel pravico, da se odloči, na katero stran naj se pridruži in kakšno vlogo mora imeti Cyberpunk 2077. Težko je pregledati trenutne podatke o igri, vendar razvijalci obljubljajo eno izmed najbolj zanimivih in premišljenih RPG, kot tudi temno zgodovino, v kateri je veliko časa namenjenega opisovanju življenja navadnega ljudi s svetlih in temnih strani.

Zaključek

Sprostitev je bila vnaprej načrtovana za prvo četrtletje leta 2019. Čas pri CD Projekt RED je dovoljpredstavljate si eno najboljših RPG-ov zadnjih let in prehitevate bar, ki so ga sami postavili v letu 2015. Če bo studio uresničil vse načrte, bodo pregledi na Cyberpunku 2077 spremenjeni le z visokimi ocenami in pohvalami.

Sorodne publikacije