E-knjiga: pregledi, pregled, ocena, izbor in primerjava

Ko so se e-knjige (preglede, ki so opisane v članku) začele pojavljati na trgu, so takoj pridobile veliko popularnost med kupci. Znani so tudi kot bralci ali bralci. Precej hitro so v teh napravah zamenjali papirnate knjige in postali množični pojav. Malo kasneje so se začele pojavljati tablice, ki so omogočale ne samo branje, temveč tudi njihovo uporabo kot navadne pametne telefone. Ko je njihova vrednost postala dostopna vsaki osebi v državi, je veliko ljudi trdilo, da bodo bralci kmalu prenehali biti relevantni, vendar se do zdaj to ni zgodilo. Zakaj? Sodeč po pregledih e-knjig imajo te naprave številne posebne funkcije, ki zagotavljajo udobno, udobno in zdravju prijazno branje. V običajnih pripomočkih takšnih kazalnikov ni. Za kaj gre? Za začetek s črnilom vrste E-Ink. Avtonomno delovanje takšnih naprav je precej dolgo.

Preden predlagamo oceno in pregled e-knjig, vam predlagamo, da se seznanite z njihovimi glavnimi značilnostmi, zaradi katerih so bile naprave znane.

Zaslon in njegova vrsta

Obstajata dve vrsti prikaza v e-knjigah: E-Ink in LCD. Prva črno-bela, druga ali b /b ali obarvana. Razmislite o vsakem od njih. Na zaslonu E-Ink so vse slike in besedila ustvarjeni s posebnim elektronskim črnilom. Ne "stisnejo" oči, kar zagotavlja varen učinek. Barva besedila je mehka, ni močnega kontrasta in ni utripanja. ZaOko tega očesa se morda dolgo ne utrudi. Vse knjige, ki delajo s tem zaslonom, lahko porabijo majhno količino energije, delajo brez polnjenja na teden, mesec z kratkotrajno uporabo. Med pomanjkljivostmi kupci opozarjajo na dolg odziv. Zaradi črnila se slika oblikuje dlje, zato je video, ki si ga želite ogledati, problematičen. Vendar proces branja ne škodi. Zasloni s tekočimi kristali so v bistvu podobni tistim, ki so nameščeni na računalnikih, prenosnih računalnikih, tabletah. S to tehnologijo lahko gledate video posnetke, oči pa se hitro utrudijo. Življenjska doba baterije je majhna. Praviloma, ko se aktivno uporablja ne presega 6-8 ur.

Ko gre za barvne čitalce, je mogoče videti, da so te naprave multimedijske. Zahvaljujoč temu lahko ne samo berete, temveč tudi poslušate glasbo, gledate video posnetke. Mnogi modeli bralec so podobni tablicam, če imajo zaslon na dotik. Vendar pa so še vedno primernejše za svoje funkcije kot navadne knjige, saj večina glavnih možnosti pripomočkov primanjkuje ali je zelo omejena.

Diagonala zaslona

Knjiga ima lahko diagonalo od 5 do 10 palcev. Če se pretvori v centimetre, je 12,7 do 25,4 cm. Ta kazalnik je glavni dejavnik velikosti naprave. Bralci pogosto uporabljajo, so v javnem prevozu, potujejo in tako naprej, tako da bi morali izbrati napravo s 6 palcev. Po mnenju lastnikov je ta indikator najbolj optimalen.

Upravljanje: dotaknite se ali gumb

Razlika med tipkami in tipkami ni bistvena. Izbira izbire je v celoti odvisna od uporabniških nastavitev. Trenutno je bilo dolgo časa, da so se vsi seznanili z upravljanjem s prstom in dotikom. Poleg tega, na touchbooks, proces obračanja strani spominja na navadne, kot v papirni različici. Obstajajo tudi ljudje, ki radi mehansko nadzorujejo več. V trgovinah e-knjig je veliko možnosti.

Velikost pomnilnika

Seveda je ta kazalnik zelo pomemben. Navsezadnje je natančna količina podatkov v napravi odvisna od velikosti skladišča. Večina naprav je zasnovanih za 2-4 GB pomnilnika. To bo dovolj, da ustvarite celotno knjižnico. Poleg tega imajo številni bralci reže za pomnilniške kartice.

Operativni sistem

Elektronske knjige so pogosto nameščene bodisi "Linux" ali "Android". Zaradi tega lahko uporabljate internetne tehnologije in imate multimedijske zmogljivosti. Če naprava deluje brez operacijskega sistema, so na voljo samo funkcije, ki jih je določil proizvajalec. Zaradi dejstva, da večina naprav deluje na Androidu, izbira in primerjava e-knjig ne bi smela biti težavna.

Podprti formati

Bralci lahko berejo video, avdio, grafične in besedilne datoteke. Najpogostejši med najnovejšimi formati so: txt in doc. Poleg tega, pdf, fb2 epub in drugi. Lahko odpre strani v html. Več formatov, ki jih naprava lahko prepozna, boljša je, ampak da gre naravnost do univerzalnega nevredno. Navedene možnosti bodo za vsako osebo več kot primerne. S tem dejavnikom so elektronske knjige oniksov postale zelo priljubljene.

Proizvodnja elektronskega črnila

Obstajajo tri vrste črnil tipa E-Ink. Govorimo o Wizplexu, Carti in Pearlu. Vsaka nova različica vam omogoča, da besedilo bolj kontrast, ki vam omogoča, da izboljša kakovost branja. Vendar pa je malo verjetno, da bi povprečni uporabnik spremembe opazil, da gre za podatke za medije.

Kapaciteta baterije

Vsaka elektronska naprava ima baterijo, pomembno je preveriti njeno zmogljivost. Določa življenjsko dobo baterije naprave, daljša je metrika, bolje je. E-Book Stores lahko ponudi veliko zanimivih možnosti. Gonilniki E-Ink delujejo tako, da se njihova raven napolnjenosti šteje za število prebranih strani. Praviloma je 6-7 tisoč.Ta količina lahko preberete v nekaj dneh in mesecih.

Amazon

To podjetje je že dolgo eden vodilnih na trgu za prodajo e-knjig. Njeni instrumenti veljajo za najbolj priljubljene na svetu. So visoko kakovostni, funkcionalni in ustvarjeni s sodobno tehnologijo. V Ruski federaciji linija Amazon Kindle žal ni uradno dobavljena. Zato, tudi če kupite nekaj naprav, Russified firmware je odsoten. Kupci predpostavljajo, da je takšna odločitev proizvajalca posledica dejstva, da domači potrošniki niso tako naklonjeni nakupu knjig. Tisti, ki delajo z bralci Amazon, vedo, kaj počne podjetje. Ponuja nakup knjig na uradni straniproizvajalca. Te elektronske knjige so poceni in kakovostne.
Čeprav v Rusiji ni servisnih centrov, v njih še vedno ni potreben. Tehnika tega proizvajalca je tako visoko kakovostna, da se le redko pokvari. Če ima nekdo željo in denar, lahko pošljete e-knjigo v Ameriko za diagnostiko. Da pa to storite, morate napravo najprej registrirati pri proizvajalcu na spletnem mestu. Včasih garancije prevzamejo prodajalci, vendar je to redko in praviloma na uradnih prodajnih mestih.

Barnes & amp; Noble

Naprave tega proizvajalca so kakovostne, vendar kot v prejšnji različici niso dobavljene Rusiji. Ustvarjeni so predvsem za domači trg držav. Čeprav nimajo Russified firmware in servisnih centrov, so domači potrošniki še vedno v povpraševanju. To se pojasni s kakovostjo in ustrezno ceno. Povratne informacije tega proizvajalca o e-knjigah so odlične. Kupci poročajo, da naprave delujejo stabilno brez težav.

Kobo

Drug proizvajalec, ki se specializira za prodajo knjig v svoji spletni trgovini. Ustvarjanje in izvajanje bralcev - dodatni zaslužek. Te naprave so visoke kakovosti, vendar spet niso uvožene v Rusijo. Toda kakovost in razumna cena sta bralcu omogočila širjenje med domačimi kupci.

PocketBook

Leta 2007 je bilo ustanovljeno podjetje PocketBook. Elektronske knjige z navodili lahko kupite v številnih trgovinah. Podjetje izdeluje različice papirnih izdelkov na osebnem računalniku in izdeluje naprave za njihovo branje na vsak okus. Vponudba je tako proračunska in miniaturna kot tudi elitni modeli. Poleg tega obstajajo posebne možnosti za znanstvenike in inženirje. Trenutno je Rusija vodilna v prodaji. Garancija traja dve leti. Če kupite v uradni spletni trgovini, se lahko podaljša za nadaljnjih 12 mesecev. V primerjavi z drugimi, tudi kakovostnimi in priljubljenimi aparati, njihova garancija ne presega enega leta. Na ruskem trgu je tehnologija te družbe približno 70% celotne ponudbe.

Onyx BOOX

Seveda bi se morala kitajska družba pojaviti na tem seznamu. Onyx izdeluje bralce glede na potrebe domačih potrošnikov. Zaradi tega je programska oprema idealno prevedena v ruski jezik. Vmesnik onyx e-knjige je eleganten, uporabniku prijazen in ustvarjen s pomočjo naprednih tehnologij. Knjige zajemajo avtorske pravice. Bralci se prodajajo v popolnoma različnih izvedbah. Naprave delujejo z besedilnimi formati. Ponudba Onyx BOOX je standardna in profesionalna z odlično resolucijo in kakovostjo zaslona.

Kateri model naj izberem?

Če želite kupiti napravo, da ne bo razočarana pravočasno, morate najprej natančno vedeti, za kaj je nakup. Bodite pozorni tudi na pogoje, v katerih jih bo oseba prebrala: doma, na cesti, v svetli ali temni sobi. Treba je razmisliti, katere knjige so bolj: umetniške ali tehnične. V slednjem primeru je zaželeno, da naprava reproducira risbe in druge pomembne ilustracije. Trgovina mora bitiposkusiti, kakšen nadzor je bolj podoben, dotik ali mehanski. In seveda, morate izračunati denar, ki je oseba pripravljena dati v nakup.

Amazon Kindle 6

Ta model deluje s črno-belim zaslonom. Osvetlitev ozadja manjka, zaslon pa ima diagonalo 6 palcev. Bodite prepričani, da kupite kritje za e-knjige. Vgrajeni slovarji. Deluje samo s tremi vrstami besedila. Če pa se registrirate na uradni spletni strani proizvajalca, lahko svojo knjigo preoblikujete po potrebi. Bralnik deluje s 4 GB pomnilnika, kar je dovolj za 5 tisoč knjig. Treba je opozoriti, da ni pomnilniške kartice.

Enostavno dotikanje Barnes & Noble Nook

Ta bralnik knjig ima zaslon na dotik E-Ink. Je enobarven; diagonala 6 palcev. Obstaja osvetlitev ozadja. Ergonomski kovček. Zadnja plošča je prekrita s posebno mehko oblogo, tako da ne zdrsne v vaše roke. Naprava deluje v sistemu Android. Pomnilnik - 2 GB. Deluje z brezžičnimi dostopnimi točkami. Obstaja reža za pomnilniško kartico. Prepozna samo dva besedila in štiri grafične oblike. Bralnik je v povpraševanju, ker ima visoko kakovost in nizke stroške. Zaradi prisotnosti posebnih senzorjev lahko napravo upravljate brez dotika zaslona.

Kobo Glo

Ta bralnik velja za zelo priljubljenega, pa tudi za mnoge druge naprave tega proizvajalca. Dobra kakovost montaže in zanesljivost. Enobarvni zaslon na dotik. Obstaja osvetlitev ozadja. Zaslon je dobil 6 palcev. Operacijski sistem - "Linux". Na voljo je modul wi-fi. Pomnilnik - 2 GB. Naprava je opremljenazunanja reža za shranjevanje. Dizajn je lep, prodaja se v več barvnih rešitvah: bela, modra, rdeča, črna. Pregledi ebook tega modela so odlični. Lastniki pravijo, da dobro deluje, ni pritožb.

Digma t700

Ta čitalnik ima senzor in gumbe na ohišju. Meni je svetel in jasen. Težko je zamenjati ali narediti napake. Lahko deluje z avdio in video, odpre veliko besedilnih formatov. Vgrajen zvočnik, predvajalnik, slovar. Zaslon s tekočimi kristali. Obstaja osvetlitev, diagonala 7 palcev. Vgrajen pomnilnik je bil 4 GB. Naprava je opremljena z režo za pomnilniško kartico. Večnamenska naprava.

Wexler Book T7206

Ta čitalnik ima tako gumb in dotik. Obstaja funkcija samodejnega vrtenja zaslona. Ne pozabite kupiti pokrov za e-knjigo. Zaslon na dotik, tip LCD. Diagonala je bila 7 palcev. Omogoča operacijski sistem Android. Vgrajen pomnilnik - 4 GB, obstaja slovar in reža za pomnilniško kartico. Dodani zvočniki, diktafon, vrata za slušalke. Lahko deluje z veliko znanih besedilnih, slikovnih in grafičnih formatov. Prav tako lahko gledate video posnetke in poslušate glasbo.

Sorodne publikacije