Kar je bolje: VirtualBox ali VMWare. Opis, primerjava in značilnosti

Uporaba virtualizacijske programske opreme pri vodenju različnih operacijskih sistemov na enem računalniku je postala zelo priljubljena v sodobnem tehnološkem svetu in zato obstaja vsak razlog. Virtualizacija pomeni ustvarjanje navidezne različice stvari, kot so omrežni viri ali naprave za shranjevanje. Tako virtualizacija operacijskega sistema omogoča računalniški opremi, da hkrati izvaja številne slike operacijskega sistema. Eden najpogosteje uporabljenih primerov je preizkušanje programske opreme ali aplikacij v drugem okolju in ne v drugem računalniku. Potencialno lahko prihrani nekaj denarja z zagonom več strežnikov na enem računalniku.


Da bi razumeli, kaj izbrati VirtualBox ali VMWare, morate vsako od njih prebrati posebej za začetek. Ogledal bom samo osnovne parametre, ki jih uporabniki večinoma spremljajo.

VirtualBox

Kaj bi lahko bilo boljše od odlične, funkcionalne programske opreme. Še posebej, če je brezplačna. VirtualBox je šel skozi več različnih rok, zdaj pa pripada Oraclu. Programska oprema je odprtokodna, zato je brezplačna in ima veliko število funkcij varnostnega kopiranja.
Glede na razlike med Virtualbox in VMWare je treba upoštevati posebnosti vsake programske opreme. To bo določilo glavne koristi. Glede na spletno stran podjetja, je VirtualBox "univerzalen."vsestranski x86 strežniški virtualizator za strežnike, namizne računalnike in vgrajene sisteme. " Čeprav je posebej zasnovan za računalnike z operacijskim sistemom Windows, je lepo omeniti, da je na voljo tudi za Mac in Linux.


Lastnosti

Ta izdelek je hipervizor tipa 2, zato je programska oprema za gostiteljsko virtualizacijo, ki deluje kot operacijski sistem kot že nameščen operacijski sistem. Namesto tega je hipervizor tipa 1 gostiteljski program, ki se izvaja na tako imenovani "goli žlezi". V bistvu to pomeni, da deluje na računalniku brez operacijskega sistema. Pri primerjavi programa VirtualBox in VMware v tem načrtu seveda zmaga prvi program. Nekateri primeri tipa 1 hipervizorja vključujejo Hyper-V, Xen in OpenVZ. Poleg tega hipervizorji tipa 1 delujejo v oblačnih okoljih, okoljih za virtualizacijo strežnikov in v infrastrukturi navideznega namizja (VDI). Vendar pa hipervizorji tipa 2 izvajajo en gostni virtualni stroj na lokalnih sistemih.
Sliko VMWare ali VirtualBox lahko brezplačno prenesete iz uradnih virov. Obstajajo razširjene različice in poseben razvoj za programerje. VirtualBox je kot hipervizor tipa 2 predvsem zato, ker mu ni treba ponovno zagnati sistema za zagon drugega operacijskega sistema na računalniku ali za podporo običajno dražjega tipa hipervizorja 1.

Pros pri delu

vam omogoča, da takoj shranite sistem. Te zbirke vam omogočajo, da prenesete osebni računalnik aliprenosni računalnik iz katere koli točke, ki je bila shranjena v zgodovini. Možno je tudi razdeliti odložišče med virtualiziranim in gostiteljskim operacijskim sistemom. Z izbiro med VirtualBox in VMWare prvi program dobi to možnost.
Več trditev v tej programski opremi za virtualizacijo temelji na dejstvu, da njegov način brez konfiguracije ni najboljši, saj vključuje celotno orodno vrstico orodne vrstice za goste.

VMWare

Brezplačna različica VMWare - glavni konkurent VirtualBoxa. Zagotavlja varno in izolirano okolje za vse potrebe programske opreme za virtualizacijo novih operacijskih sistemov ali testne popravke. Medtem ko VirtualBox deluje z Windows, Mac in Linux računalniki, VMWare deluje na Windows in Linux, vendar ne na Macu.
S to programsko opremo lahko uporabniki "posnemajo" okolja strežnika, namizja in tabličnega računalnika na navideznem računalniku, da hkrati izvajajo programe na različnih operacijskih sistemih, ne da bi morali znova zagnati. Pri primerjavi VMware Workstation in VirtualBox sta oba programa na isti ravni.

Namen programa

Ta programska oprema je v bistvu namenjena tistim, ki morajo ustvarjati in izvajati virtualne stroje, vendar ne v velikem obsegu. Prav tako je koristno vedeti, da je ta hipervizor tipa 2 enak VirtualBoxu. Uporabniki brezplačne različice lahko preprosto ustvarijo nove navidezne naprave, dostopajo do več kot 200 podprtih gostujočih operacijskih sistemov, množično uvajanje, izmenjavo datotek med gostitelji in gostitelji, 3D grafiko s podporo za DX10 inOpenGL 3.3 je zmožnost zagona šifriranih virtualnih strojev in še več. Pri odgovoru na vprašanje "Kaj je VMWare boljši od VirtualBoxa?" lahko navedete samo ta kazalnik.
Kljub višji ceni, različica Pro ponuja več funkcij, ki niso na voljo prostim uporabnikom. Z uporabo VMWare Workstation Pro se lahko povežete z vSphere, ESXi in drugimi strežniki, delovnimi postajami za upravljanje virtualnih strojev in fizičnih gostiteljev.

Edinstvene značilnosti

Poleg tega se lahko uporabniki s to programsko opremo za virtualizacijo počutijo varne, z možnostjo šifriranja in zaščite navideznih strojev za zaščito z geslom ter za izolacijo namizij v podjetju, tako da onemogočijo podvajanje in vstavljanje, povlečete in spustite , skupna raba map in dostop do naprave USB. Ko izbirate med VirtualBox in VMWare Parallels, ta možnost zmaga v drugem programu.
Z brezplačno različico lahko zaženete virtualne šifrirane stroje, vendar ponuja možnost ustvarjanja in upravljanja šifriranih virtualnih strojev. Hkrati lahko zaženete več navideznih strojev, delite navidezne naprave kot strežnik, naredite posnetke in uporabite nekatere druge funkcije, ki niso na voljo prostim uporabnikom.

Stroški verzije

Torej, zdaj stroški, ki čakajo na tiste, ki jih zanima profesionalna različica programske opreme. Na spletni strani podjetja lahko prenesete brezplačno 64-bitno delovno postajo VMWare 12.5 za Windowstrdijo, da je ta brezplačna različica na voljo za nekomercialno, osebno in domačo uporabo. Vključujejo tudi študente in neprofitne organizacije, zato ponujajo dobre popuste na nakup in licenčni ključ. Toda komercialne organizacije morajo plačati licence, potrebne za uporabo predvajalnika delovne postaje. Če potrebujete za nakup "Optimizirano PC Virtualization za podjetja" za delovno postajo 12,5 bo stalo uporabnika 14.999 $ (10 tisoč rubljev) ali $ 7999 (5 tisoč rubljev) - za posodobitev že obstoječe različice. Če namesto tega bo stranka želela kupiti Workstation 12.5 Pro, bo ponujena za nakup 24.999 dolarjev (skoraj 17 tisoč rubljev).

Kateri program izbrati?

Če potrebujete programsko opremo za virtualizacijo za veliko podjetje ali organizacijo, je Workstation Pro prava izbira. Prejel je odlične ocene od tisočih uporabnikov in je praviloma zelo zanesljiva programska oprema. Programska oprema ima številne uporabne funkcije in se redno posodablja. VirtualBox ima res dobro podporo, saj je odprtokodna programska oprema in popolnoma brezplačna. Odprta izvorna koda pomeni, da v zadnjih izdajah obstajajo napake, vendar so običajno zelo hitro določene.
Igralec VMWare bo moral počakati, dokler podjetje ne izda posodobitve za popravke napak, vendar se je ta programska oprema na splošno izkazala za precej zanesljivo, strokovnjaki menijo, da deluje bolj gladko. Obstaja tudi edinstvena funkcija: Profesionalni uporabniki lahko uporabljajo funkcijo PretvoriVirtualBox za VMWare, ki vam omogoča prenos kodiranih datotek. Uporabniki ne morejo soglasno izbrati enega od teh dveh produktov, pri čemer večina pri svojem delu upošteva lastne preference. Menijo, da VMWare Player omogoča boljše povleci in spusti med gostiteljem in navideznim računalnikom, vendar VirtualBox ponuja neomejeno shrambo (ki je na voljo samo v VMWare Workstation Pro). Če za korporacijske rešitve ni potreben virtualni stroj, je najbolje uporabiti VirtualBox kot programsko opremo za virtualizacijo. Program je enostaven za namestitev, zahteva manj sredstev, mnogi ga izberejo. Če odjemalec raje deluje bolj gladko vmesnik in bolj učinkovito povleci in spusti med gostitelji, mora izbrati VMWare.

Sorodne publikacije