Prenosnik HP 250 G4: Pregled, tehnični podatki in pregledi

HP 250 G5 je primer harmonične kombinacije dobrega delovanja in dostopnih cen. Ta model ima preprost, eleganten videz, dobro, vendar minimalno zmogljivost. Prenosnik je odličen za šolarje, študente, gospodinje - vsak, ki potrebuje poceni prenosni računalnik za brskanje po spletu in opravljanje vsakodnevnih opravil. Na trgu sodobnih prenosnih računalnikov naprava ne zaseda častnega prostora, ni posebej poudarjena, ampak ima občudovalce. Tanko, prefinjeno telo, lepa in plemenita barva, minimalen dizajn, enostavna uporaba. Kaj bi lahko bilo boljše glede na trenutno ceno pripomočkov? Prenosnik osvaja uporabnike z dobrimi zmogljivostmi, dobrimi tehničnimi lastnostmi. Model bo postal dober spremljevalec pri reševanju vsakodnevnih nalog.


Oblikovanje

Prenosni računalnik HP 250 ni edinstveno zasnovan. Njegovo telo je izdelano iz poceni plastike klasične sivo-srebrne barve. Materiali primera so proračunski, kar dokazuje videz prenosnika in funkcionalne značilnosti. Če rahlo kliknete na pokrov, se bo sprožil. Zasnova prenosnika je razredčena s sijajnimi vodoravnimi črtami, ki vizualno dajejo plemenito olajšanje.
Sredina pokrova je sijoč HP-jev logotip, ki izgleda lepo na mat površini. Kakovost izdelave prenosnega računalnika ni na višini. To je razvidno iz rahlega škripanja telesa, zračnosti in upogibanja zgornjega dela pokrova. VDrug model je zanesljiv. Naprava tehta od 17 do 22 kg, odvisno od opreme. Dimenzije (3843 x 2546 x 243 mm) vam omogočajo, da na izlete vzamete prenosni računalnik ali ga uporabljate doma, namesto običajnega računalnika. Videz računalnika ne moti ali moti. Minimalizem in klasika sta glavni značilnosti tega proračunskega sistema.


Zaslon

HP 250156-palčni zaslon s premazom proti bleščanju. Ločljivost zaslona - 1366x768 px. Proizvajalci so vzpostavili preprosto in poceni matrično TN z omejenimi koti gledanja. Svetlost zaslona ni dovolj visoka, kot tudi kontrast. Poleg tega je zaslon tukaj matiran, kar močno poenostavi delo uporabnika.
Kakovost zaslona na prenosnem računalniku je popolnoma skladna z namenom, za katerega je namenjena: gledanje filmov, video posnetkov, besedila, interneta. Proizvajalec je namestil tudi VGA spletno kamero za Skype komunikacijo. Dva stereo zvočnika s tehnologijo DTS Sound Studio ustvarjata povprečno kakovost zvoka z dobro akustiko. Glasnost zvoka lahko nastavite neodvisno.

Tipkovnica

Prenosni računalnik HP 250 je srečen imetnik s tipkovnico polne velikosti z digitalno enoto. Tukaj je standardna postavitev, ključi se nahajajo na udobni razdalji drug od drugega, kar zmanjšuje verjetnost, da kliknete na napačen gumb. Blok stikalo tipk "gor in dol" je stisnjen, to "greh" veliko proračunskih modelov. Obloga tipkovnice ni zelo trda. Ko ga pritisnete, je rahlo pritisnjen, kar ne vpliva na delo. Gumbi so mehki in ne pritiskajo na zvoke. Tipka za vklop /izklopNaprava se nahaja zunaj tipkovnice, v levem kotu. Lokacija sledilne ploščice je priročna - premaknjena je na levo stran in ni zgrajena strogo v sredini. Touchpad ima grobo površino, ki se dobro prilega vašim prstom in ima dva mehanska gumba. Manipulator ima veliko sledilno ploščico s podporo za "multitouch" - na gesti in dotik se takoj odzove. Fizične tipke sproščajo glasen zvok, kliknite na klik. Za nekoga se zdi neprijetno.


Tehnična oprema

Če želite kupiti proračunsko napravo s povprečnimi specifikacijami, je prenosni računalnik HP 250 G4 odličen. Povratne informacije strank potrjujejo, da lahko ta naprava dobro opravlja vsakodnevne naloge. Operacijski sistem je nameščen v prenosnem računalniku Windows 7. Multi-Core tehnologija povečuje zmogljivost prenosnega računalnika in niz čipov, integriranih s procesorjem, pozitivno vpliva na delovanje naprave in njeno avtonomijo.
Prenosni računalnik je opremljen z 156-palčnim zaslonom z ločljivostjo HD. Globina barve je 32 bitov na sliko. Zaslon podpira slike visoke ločljivosti. Za shranjevanje podatkov v prenosnem računalniku je na voljo standardni nabor pogonov: trdi disk, stacionarni optični pogon, razširitev pomnilnika do 8 gigabajtov. Na voljo sta dva USB vhoda, ena VGA in HDMI. Obstaja linearni vhod za slušalke, mikrofon, napajalnik.
Za ljubitelje brskanja po spletu se bo laptop popolnoma ujemal. Hitro se spopade z nalogami, ki jih postavljajo uporabniki, takoj se vklopiin ne povzroča težav lastniku. Tehnična oprema srednje cenovne kategorije zagotavlja stabilno in zanesljivo delo.

Zmogljivost

Prenosni računalnik HP 250 G5 je opremljen s sistemom FreeDos, ki uporabniku omogoča neodvisno izbiro operacijskega sistema. Naprava uporablja dual-core procesor INTEL Celeron N30601600 MHz s tranzistorji, ki zmanjšujejo porabo energije prenosnega računalnika in povečujejo njegovo avtonomnost. Procesor ima 2 MB predpomnilnika, podpira strojno pospeševanje. Delovanje v prenosniku je nizko, vendar opravlja standardne pisarniške naloge. Video kartica v napravi je vgrajena - INTEL HD Graphics 400 s podporo za Direct X 11.2. Grafika je tukaj v povprečju, zato lahko računalnik upravljate samo z nezahtevnimi igrami.
Količina pomnilnika RAM v napravi je standardna - 4 GB. Za to je na voljo režo z možnostjo povečanja do 128 GB. Kljub temu, da je prenosni računalnik HP 250 v proračunskem segmentu, ima vsa potrebna vrata za povezovanje naprav in prenos datotek. Na levi je priključek za polnilnik in avdio priključek, desni priključek USB, bralnik kartic (bralnik pomnilniških kartic) in optični pogon DVD /RW. Prenosnik podpira brezžično povezavo Bluetooth in WiFi.

Baterija

HP 250 G5 ima trismerno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 31 W. Odstranljiva baterija zagotavlja avtonomijo prenosnega računalnika za 35 ur, če uporabnik uporablja prenosni računalnik za deskanje po internetu ali pisarniško delo. Baterija je dovolj funkcionalna za proračunsko različico.

Prednosti in slabosti

Prenosni računalnik HP 250 je proračunski pripomoček, ki bo zagotovo pritegnil nezahtevnega uporabnika. Računalnik je lahek, kompakten, kljub prisotnosti pogona, je ohišje tanko in ni zajetno. Ergonomska oblika je prednost in značilnost vseh modelov znamke HP. Zaobljeni vogali ščitijo telo pred drobci in razpokami. Z vašim prenosnikom je enostavno potovati. Prijetna barva ohišja, grd dizajn, udobna tipkovnica, občutljiva sledilna ploščica, odstranljiva baterija - prednosti naprave. Slabosti laptop so, vendar niso takšne zaradi proračunske cene. Čeprav se mnogi zdijo manj podobni. Minimalna zmogljivost, zamegljen zaslon brez kontrasta, nezanesljivo ohišje, kakovost izdelave so očitne pomanjkljivosti naprave. Za ljubitelje sodobnih iger model ne bo ustrezal. Malo verjetno je, da bo naprava obvladovala zahtevne programe, na primer grafične urednike.
V drugi je prenosni računalnik funkcionalen in v celoti opravičuje njegovo vrednost. To je odlična delovna možnost, ki je udobna za uporabo v pisarni in doma. Model se popolnoma spoprijema z rutinskimi nalogami, trdna baterija pa doda še en plus v zakladnici prednosti te naprave.

Cena

Cena HP 250 je 300 USD. V različnih trgovinah tehnologije in elektronike, lahko kupite računalnik za 15-30 tisoč rubljev, odvisno od opreme. Povprečna cena tega prenosnika je 20000 rubljev. Nekateri strokovnjaki menijo, da je zaradi nizke produktivnosti in drugih previsokih številnih manjših pomanjkljivosti.

Ocene

Če želite kupiti model HP 250, bodo ocene koristne inodločilen dejavnik. Uporabniki tega prenosnega računalnika ugotavljajo, da so njegove glavne prednosti lahko cena, hitrost odziva in takojšnje nalaganje sistema, zanesljivost, dober zaslon z visoko ločljivostjo, odlična avtonomija, lahkotnost, prijetna barva in dizajn, kompaktnost, enostavnost uporabe, mobilnost, tiho delo. Med slabostmi uporabnikov so šibek procesor in grafična kartica, pomanjkanje trdega diska, majhna velikost SSD-ja, slaba gradnja, težki programi in zahtevne igre, prenosnik ne more obvladati, brez tipkovnice luči. Po mnenju lastnikov je pripomoček dim. Prav tako je USB slabo prebran. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad posameznimi napakami v napravi: slab zvok, škripanje tipkovnice. Na splošno, dober laptop za delo, usposabljanje, video ogled in deskanje po internetu. Mnogi so zadovoljni, da ima model videz in moderno obliko.

Sorodne publikacije