HTML telo: koncept, celotna vsebina dokumenta in območje brskanja brskalnika

Dokument HTML je glava in telo. Prva vsebuje opisne oznake, druga pa označevanje, vsebino in funkcionalnost strani. Obe komponenti sta bistveni, njihova vsebina pa je odvisna od zasnove in logike strani, udobja obiskovalca, obremenitve komunikacijskih kanalov in »zanimanja« iskalnikov. Dokument HTML je besedilo, ki je formalizirano na določen način. HTML redko deluje kot ena datoteka. Običajno je dopolnjena s pravili CSS, javascript skripti, risbami, besedili in drugimi viri. Pri uporabi priljubljenega sistema za upravljanje vsebin (CMS) se telo dokumenta oblikuje samodejno: razvijalec morda sploh ne ve, kako urediti HTML /CSS, kje in kako se uporablja javascript.


HTML dokument brskalnika

Browser - poseben program, ki lahko prikaže hipertekst, uporabi CSS sloge, izvrši javascript kodo in opravi številne druge funkcije, ki zagotavljajo delo obiskovalcev in aplikacij na internetu. V bistvu je brskalnik:
 • okno v internetnem prostoru za obiskovalca;
 • motor za delo s tokom HTML /CSS preko JS in aplikacije (razširitev);
 • Brskalnik je območje za ogled in vnos podatkov za razvijalca spletnega mesta.
 • Brskalniki so razvili veliko število. Pojav mobilnih naprav je zelo zapletel "življenje" razvijalcev spletnih virov. Obseg brskanja po različnih brskalnikih in njihovih različicah je različen. Pogoji pogleda so različni. To je ustvarilo veliko problemov in dejansko nalogo razvijanja prilagodljivostimestih.


  Rešitev za prikaz vsebine HTML v oznaki telesa na dostopnem območju na kateri koli napravi je postala samoumevni izdelek. Zaradi razvoja hiperteksta je bilo treba uporabiti oznako glave za natančnejšo določitev in dodaten opis, ki se prikaže v prikazu vsebine.

  "Razumevanje" programa HTTP /HTTPS

  Vsak program, ki lahko prepozna hipertekstni standard, zlasti HTML in CSS, lahko deluje kot brskalnik. Prikaz vsebine katere koli datoteke HTML je lahko urejevalnik navadnega besedila. Brskalnik ali podoben program je zgrajen na dobro uveljavljenem motorju, vendar ni predpogoj.
  "Odprto" telo dokumenta HTML je lahko v običajnem beležnici. Tukaj pojem telo in besedilo = HTML-besedilo, ne HTML-stran. V urejevalniku besedil bo le besedilo. Drug učinek, ki ga je mogoče doseči:
 • v urejevalniku besedil MS Word;
 • priljubljen brskalnik;
 • profesionalni urejevalnik HTML /CSS /javascript /PHP;
 • sistem za upravljanje vsebin, ki deluje iz brskalnika.
 • Ko gre za običajno priljubljen sistem za upravljanje vsebin, je spletna stran brskanje /razvoj domene morda že v brskalniku, vendar bo opremljena z veliko več funkcionalnosti. Program, ki razume internetne protokole, morda ne prikaže ničesar iz glave HTML: body + body, ampak izvaja vse funkcije vseh oznak, ki jih vsebuje. Stran HTML se lahko osredotoči na upravljanje, ne pa na prikaz. Internet je le v mnenjih razvijalcev in obiskovalcev oken okna na odprtih prostorihSvetovni splet. Dejansko gre za zbirko protokolov za prenos podatkov in idej o tem, kako formalizirati informacije za njeno uporabo.

  HTML: opis in telo + glava

  Stran vsebuje tri komponente: HTML = glava + telo + naslov. Brskalnik prikaže vse, kar mu je prišlo po protokolu, vendar se "resno in z zanimanjem" nanaša na tok podatkov, ki vsebuje pravilno vsebino za vsako od teh treh komponent.
  Območje brskanja brskalnika bo pravilno izpolnjeno, če se opisne oznake ujemajo z oznakami telesa in bodo povezane vse potrebne zunanje datoteke. Oznaka naslova glave ni prikazana, ampak se uporablja kot edinstven kratek opis strani v brskalniku in iskalnikih. Vsi trije elementi so pomembni. Zelo pomembno je, da vse tri elemente pravilno zapišete. Stran HTML je samo besedilo, besedilo pa se izvaja na strogo določen način. Vsebino strani lahko urejate v katerem koli urejevalniku besedila. Veliko bolj je praktično razviti vsebino spletnega mesta v specializiranem urejevalniku, ker HTML ni le besedilo, temveč vsebina, tj.

  Dobra pravila tonov

  Informacije o tem, kaj vpisati v glavo, telo in naslov katere koli HTML strani, je mogoče najti na specializiranih spletnih straneh na internetu. Pomembno je razlikovati med nalogami:
 • upravljanje procesov;
 • prikaz vsebine.
 • V prvem primeru se sploh ne bo prikazalo nič, ampak nekaj bo gotovo. Na primer, morate posredovati informacije v delo,Deluje na tekoči trak ali na dronov za pristanek ob upoštevanju sveže vremenske napovedi. Nič ni za prikaz in nič. V obeh primerih lahko HTML-vmesnik s kontrolne točke pošlje kontrolne algoritme prek HTTP /HTTPS. To je moderno.
  V drugem primeru lahko preko HTML strani ne deluje nobena skupina oblikovalcev, več generacij programerjev in več deset vodilnih. Ko gre za ustvarjanje spletnega mesta za operno in baletno gledališče, je spletni vir za daljinsko upravljanje prevoza potnikov z letalom Aeroflot ali elektronskim dokumentom do velikega podjetja. V vsakem primeru je telo HTML prava vsebina, glava HTML pa je pravilen opis vsebine. Glava naslovnega dokumenta HTML navaja, kaj je stran dobila v brskalniku in kako naj indeksira iskalnik.

  Kombinacija telesa in glave in načela "lutk"

  Jezik hiperteksta ima v bistvu dva elementa:
 • eno samo oznako;
 • oznaka za par.
 • Obstajajo dodatne različice in ideje, vendar so to glavne vrste vsebinskih elementov. Oznake HTML lahko imajo atribute, parametre, vrednosti, pravila opisa in še več, najpomembnejše pa so lahko:
 • id;
 • razred.
 • To je v osnovi. ID CSS (id) opisuje edinstveno oznako, vendar to ne pomeni, da ID ni mogoče dodeliti več sto oznakam. Opis CSS-razreda, nasprotno, je usmerjen v množično uporabo. Razrede je mogoče kombinirati in razvijalcu omogočiti, da združi opis vsebine.

  Slogi in skripti za zunanje datoteke - eden od pomembnih razlogov za uporabo v opisih telesa HTML in povezavah z glavo. Podobno se uporabljajo zunanje slikovne datoteke, besedila in drugi viri.
  Opis posamezne oznake ne povzroča dodatnih težav, uporaba oznake par mora temeljiti na pravilih. Dvojne oznake se prilegajo med seboj, kot so matryoshki. Seznanjenih oznak ne morete razdeliti na komponente. Vsaka oznaka je dokončan subjekt, ki je predstavljen v telesu kot celoti. Ne morete pisati:
 • «a» p »vsebino oznake« /a »« /p »strani HTML strani.
 • Možno je pisati samo na ta način:
 • «p» «a» vsebina oznake «/a» «/p»
 • Zanimivo: ko je bila lutka izumljena, izumitelj ni niti domneval, da je ustvaril objektivno pravilo pisanje vsebine v telesu HTML. Neverjetno je, da razvijalci hipertekstualnega standarda sploh niso vedeli, da je bila lutka ustvarjena veliko prej, njen ustvarjalec pa je že poznal eno od nespremenljivih pravil zapisovanja pravilne vsebine strani HTML.

  Pravilni HTML

  Uporaba priljubljenega CMS (Content Management System) odpravlja vse težave. Razvijalec morda ni programer in ne ve ničesar o HTML-ju, telesu, glavi, naslovu in več sto oznakah in pravilih, ki jih je mogoče zapisati v telo dokumenta, ki sestavlja spletno mesto.
  Ko ročno razvijate spletno stran, morate objektivno in natančno pristopiti k proučevanju osnovnih pojmov hipertekstnega jezika in se naučiti, kako jih pravilno uporabljati. To je dovolj, da naredimo dobro in čez nekaj časa strokovna spletna mesta.

  Sorodne publikacije