Irbis TTR 125 motorcycle: pregled, tehnični podatki in ocene

Danes je zelo priljubljen med motoristi, ki uporabljajo kolesa za tek na smučeh, za katere so značilne dobre lastnosti in dostopne cene. Tak motocikel se odlično pokaže v težkih cestnih razmerah, kar omogoča lastniku, da enostavno in hitro pride do cilja.

Pit Bike Irbis TTR 125

Irbis Motorcycle je proračunski model jadrnic, ki jih izdeluje istoimensko podjetje, ki izdeluje avtomobile razreda enduro. Model je praktično univerzalen, saj se lahko premika tako v cestnem kot tudi izven ceste. Avtomobilisti opozarjajo, da je motor TTR 125 majhen, kompaktne velikosti, močan motor in trden jekleni okvir. Opremljen je z univerzalnim vzmetenjem, ki omogoča ne samo vožnjo, temveč tudi izvajanje različnih trikov. Kljub temu je za premikanje po mestu morda potreben majhen TTR 125 tuning.

Koristi jame Bike

so naslednje:
 • majhna teža, zaradi česar je primerna za začetnike.
 • Razpoložljivi in ​​poceni rezervni deli, ki jih je mogoče najti v skoraj vseh trgovinah, specializiranih za motoristične izdelke.
 • Možnost neodvisnega popravila.
 • Ugodna cena - povprečna cena za TTR 125 je 35 tisoč rubljev.
 • Udobno pristajanje za motoriste z majhno rastjo.
 • Slabosti

  Uporabniki ugotavljajo naslednje pomanjkljivosti:
 • Kompleksni motor se začne v hladni sezoni.
 • Pit Bike TTR 125 je opremljen s šibko verigo.
 • Prevoz ni namenjen ljudem z visoko višino in prekomerno telesno težo.
 • Karburator nizke kakovosti.
 • Potreba po pogostih zamenjavah ali čiščenju sveč.
 • Nestandardni menjalnik.
 • Specifikacije TTR 125

  Model jadrnega kolesa "Irbis" je proračunska kategorija motornih koles oziroma pričakujejo visoko moč, ki jo od tega ni vredna. Nekateri tehnični podatki, ki jih je navedel proizvajalec, v praksi niso potrjeni. Največja obremenitev je 150 kg, vendar motoristi pravijo, da je nemogoče skupaj iti na kolo TTR 125 - ne more prenesti te teže. Tudi v tehničnih specifikacijah je navedeno, da je omejitev hitrosti motornega kolesa 100 km /h, v praksi pa se razvije le 80 km /h. Kolo TTR125 ima svoje prednosti: opremljeno je z visokokakovostnim in zanesljivim zavornim sistemom, ki je priročen pri upravljanju vzmetenja, ima odlično dinamiko. Visokokakovostna guma, nameščena na motornem kolesu, vam omogoča izbiro med najtežjimi progami.

  Motor

  Motorno kolo Irbis TTR 125 je opremljeno z zmogljivo enoto 125 cm3 kubičnih centimetrov in edinstvenim varjenim grebenom vretenčnega tipa, na katerega je pritrjen motor. Okvirji tega modela se pogosto uporabljajo v motornih kolesih Ducati.

  Sklopka in menjalnik

  Irbis je opremljen z ročno sklopko, čeprav so analogni modeli drugih blagovnih znamk opremljeni z avtomatskim menjalnikom. TTR 125nameščen je štiristopenjski menjalnik, toda sam vrstni red njihovega preklapljanja je nestandarden: vsi prenosi so izbrani ravno za športno vožnjo in se dvigajo v krog. Pri vožnji po visokokakovostnih cestnih površinah motor doseže hitrost do 100 km /h, vendar mnogi lastniki ugotavljajo, da je omejitev za kolo 80 km /h.

  Vzmetenje

  Irbis TTR 125 je opremljen z dovolj visoko kakovostjo in zanesljivostjo za ta razred motornih koles z nosilcem. Seveda, trdi skoki in triki ne bodo preživeli, vendar je povsem mogoče obvladati hitro in dinamično vožnjo po makadamski cesti. Avtomobilisti pogosto na tuning opremiti kolo z novimi amortizerji, podobne po svojih značilnostih rednih. Prednost zasnove motornega kolesa je prisotnost pešcev, ki se samodejno dvignejo ob padcu, tako da se ne morejo upogniti ali zlomiti.

  Dimenzije

  Pitbike TTR 125 se razlikuje od klasičnih modelov motornih koles istega razreda z lastnimi dimenzijami. Spredaj so sedemnajst-palčna kolesa, zadaj - štirinajst-palčni, v nasprotju z običajnimi kolesi, ki so opremljeni z deset-palčnimi kolesi. Hvala za kolesa velikega premera na Irbis lahko vozi ne samo teens, ampak odrasli z eno omejitev: voznik je rast v 160-180 centimetrov. Off-road pnevmatike, disk-zavorni sistem na obeh kolesih in spikovanna kolesa ne dajejo samo motocikla prvotnega videza, temveč tudi povečane učinkovitosti, ne zahtevajo vzdrževanja.Diskasti zavorni sistem je ugodno drugačen od bobna za večjo učinkovitost in boljše zaviranje v težkih pogojih na cesti: v dežju, snegu ali umazaniji. Pri zaviranju, pospeševanju in vožnji s ceste je veliko pomoči zagotovljena s posebno gumo, ki je nameščena na motorju Irbis TTR 125.

  Motorna kolesarska oprema večinoma ni opremljena s svetlobno tehniko iz več razlogov. Prvič, močno poveča težo prevoza, in drugič, zlahka se poškoduje v jeseni. Za varnost in enostavnost potovanja v temnem času dneva ustreza najpreprostejši žaromet glavne svetlobe. Avtomobilist ga lahko kadarkoli odstrani in ga zamenja s posebnim vložkom. Prednje krilo motornega kolesa se pogosto zamenja z višjim analogom. Motorno kolo Irbis lahko obratujete celo leto - tako pozimi kot poleti. Ker taka oprema ni namenjena za uporabo na cestah za splošno rabo, je ni potrebno registrirati v prometnih policijah. Vozniško dovoljenje "A" ni potrebno za upravljanje kolesa.

  Tuning pit bike

  Ljubitelji tuninga Irbis TTR 125 ne marajo: minimalen dizajn ne omogoča, da bi ga nekako izboljšali. Motor, ki je nameščen na njem, ima omejevalno moč, praktično ga ni mogoče povečati. Strokovnjaki svetujejo, da zadnjo amortizerje opremite z zaščito, saj se med vožnjo po cesti hitro umazane. Uporabiti vizualno uglaševanje je le v primeru, če se načrtuje uporaba motornega kolesa ne za neposreden namen. Za vaše udobjein lastnik lahko zamenja diske, gumo, vgradi ogledalo in dodatno razsvetljavo.

  Popravila

  Načelo motornega kolesa je preprosto, kar močno olajša njegovo popravilo. Prednost "Irbis" je razpoložljivost rezervnih delov - kupite jih lahko v specializiranih prodajalnah ali pri uradnem proizvajalcu. Šibka točka jame Bikea so njegove svečke - pogosto tvorijo peno, zaradi česar potrebujejo skrbno nego. Pri nakupu motornega kolesa je vredno preveriti žerjav za oskrbo z gorivom - pogosto je zelo šibek in ne drži. Za motoriste, ki imajo raje več vožnje in adrenalina, je model basne Irbis TTR 250. V bistvu je nadgrajena različica TTR 125 s povečano močjo in povečanimi dimenzijami.

  Kje kupiti Irbis kolo?

  Najnižji strošek motornega kolesa Irbis TTR 125 je 30–33 tisoč rubljev. Cena se lahko razlikuje glede na prodajalca, ki se ukvarja z izvajanjem koles. Iz rok tega modela je precej realno kupiti za 15-20 tisoč rubljev. Na stroške porabljene jame Bike vplivajo kilometrine, leto izdaje in splošno stanje vozila. Irbis TTR 125 je dober motocikl za domačo proizvodnjo in kitajsko montažo. V svoji kategoriji je ena izmed najboljših v smislu razmerja med ceno in kakovostjo. Pit Bike ima tehnološki, privlačen videz in odlično rokovanje ter je primeren ne samo za najstnike, ampak tudi za odrasle ter za izobraževalne namene in za podreditev neprehodnosti.

  Sorodne publikacije