Kakšen dober tiskalnik lahko izberete za domačo uporabo - funkcije, funkcije in pregledi

V dvorišču 21. stoletja, tako da je v mnogih domovih takšna pomočnica kot tiskalnik preprosto nenadomestljiva. Težko se je ne strinjati, da je bolje, da imate na dosegu roke svojo tiskano napravo, kot pa da zaženete in natisnete vsak ček, potrdilo ali dokument. Toda pred izbiro take naprave je vredno iti z umom. Kateri tiskalnik je dober in kateri ni tako dober? Kakšna vrsta tiskalnika je sploh potrebna? Ni potrebno, da mi zlomi glavo. Ta članek bo podrobno preučil vse podvodne kamne tega vprašanja, opisal vse možne različice tiskalnikov, mimogrede odrezal nepotrebno.

MFP vs navadni tiskalnik

Zakaj kupiti en tiskalnik, če lahko dobite optični bralnik, kopirni stroj v eni napravi? Dejansko je ta predlog zelo vabljiv. Izkazalo se je, mimogrede, in bolj kompakten, in cenejši kot vse to ločeno. Zdi se, da lahko običajni tiskar nasprotuje tako močnim argumentom? Še vedno pa je vredno preučiti temo nekoliko globlje.


Kompaktnost v primerjavi z zanesljivostjo

Čudež tehnologije, ne zavzema veliko prostora, prihrani denar. To je škatla s tiskalnikom in skenerjem, kopirnim strojem. Na prvi pogled je to točno to. Toda ali je vse res? Da bi prihranili prostor, morate žrtvovati čas. Ker, če je le ena komponenta je zlomljena, potem bo popravilo opraviti celotno enoto, in kot posledica hiše izgine tako potrebno stvar, tudi za nedoločen čas. Seveda lahko kupite dokaj kakovosten model, vendar je to slab hitDenarnica, poleg tega, nič ni večno in tudi najdražja naprava sčasoma ne bo uspela. V primerjavi z večnamensko napravo ima običajen tiskalnik velikost, ki ni veliko manjša od konkurence, funkcija pa je samo ena. O kompaktnosti ne more biti govora, vendar se lahko pohvali z zanesljivostjo. Preveč multifunkcionalne stvari se praviloma ne razlikujejo posebej po visoki kakovosti dela, v primerjavi s tistimi, ki imajo samo eno funkcijo in jo odlično opravljajo. Tako boste morali izbrati med popolnostjo vaše torbice po nakupu, velikosti in zanesljivosti.
Vendar pa je treba vse to obravnavati glede na domače razmere. Če razumete, kateri tiskalnik je najboljši za pisarno, potem je tu, seveda, bolje imeti pri roki IFI. Urad, kot pravilo, nima enega aparata, poleg tega, v vsakem trenutku lahko pride tehnik in popraviti vse. Zato je bolje dati prednost MFU, saj varčevanje na kompaktnosti ne bo preprečilo.

Vrste tiskalnikov

Torej, pojdimo na vrste tiskalnikov. Laserski ali brizgalni tiskalnik: kateri tiskalnik je boljši? Pregledi na tem računu so precej različni in protislovni. Kakšen dober tiskalnik in kaj ne? Vredno je razumeti temo. Za udobje si poglejmo vsako od vprašanj v različnih kategorijah.

Kakovost tiskanja

Dokumente, poročila, poročila in druge pomembne dokumente je treba pred uporabo hraniti v dobrem stanju. Zato ni presenetljivo, da potrošnik najprej posveča pozornost kakovosti tiska.
Da bi razumeli, se morate poglobiti v načelo obeh vrst tiskalnikov. Začnimo z jet. Tiskalna glava v notranjostina sliki črnila. Kot vsa druga besedila s črnilom se lahko razmaže, izbriše ali znoja. Še posebej kritična je pojavnost vlage, zato bodo ljubitelji brizgalnih tiskalnikov morali shraniti veliko število datotek. Laserski tiskalnik deluje nekoliko težje. Toner se vstavi v boben, laser pa na njem prikaže besedilo. Nato dva valja na vtičnici segrejeta pločevino in delata kot stiskalnica, s čimer se določi besedilo. Takšno delo je bolj kakovostno, tako da nekaj razlitja vode ne bo končalo sveta.
Tudi laserski tiskalnik je veliko hitrejši za tiskanje, še posebej, če je zamuden in veliko besedila.

Cenejši

Pri nakupu cene za brizgalni tiskalnik kupca kupci pritegnejo veliko več kot številke na ceni laserskega tiskalnika. Vendar ne pozabite, da je treba kartušo za takšno napravo spreminjati veliko pogosteje, cena pa je skoraj polovica cene samega tiskalnika. Ne da bi šel v izračun, lahko varno reči, da je ceneje plačati za izpis kot za nakup brizgalne tiskalnike, tako da na koncu ni verjetno, da se izplača. Toda, če govorimo o laserskem tiskalniku, potem vložek ima veliko dlje in ima finančno korist od njega. Vendar pa so tukaj njihove nianse. Pri nakupu bodite pozorni na to, ali je vaš vložek kodiran ali ne. Dejstvo je, da bo vložek s čipom za enkratno uporabo, takšen užitek stalo veliko več.

Zanesljivost

Katera naprava je bolj zanesljiva? Kateri tiskalnik je boljši za dom? Mnenja o tem računu so dovoljdrugačen. Vse je odvisno od ravnanja z njim. Vendar je treba omeniti nekaj trenutkov.

Težava s črnilom je še vedno v črnilu. Če napravo redko uporabljate in pol ure pustite delovati v prostem teku, se bo črnilo v kartuši izsušilo. Na koncu ga bo moral spremeniti ali, z drugimi besedami, vrniti denar vetru. Občutek ni prijeten.
Tudi laserski tiskalnik lahko "trpi". Mesec, leto, dve leti - ta naprava bo trajala precej dolgo časa in bo v odličnem stanju, ko bo spet potrebna. Po vseh kazalnikih, seveda, dobili laserski stroj. Kateri laserski tiskalnik je boljši? Glede na veliko mnenj potrošnikov je najboljše podjetje na tem področju Xerox. Ampak, če je bolje, da se inkjet tiskalnik, potem je vredno določiti, kateri brizgalni tiskalnik je bolje za dom. Po ocenah so najboljša podjetja po kakovosti in ceni Espon in, seveda, Canon. Težko je reči, kateri od modelov je najboljši, saj ima vsaka svojo lastno lastnost in tisto, kar je primerno za enega kupca, sploh ni primerno za druge. Obstaja tudi več vrst tiskalnikov, ki zaradi enega ali drugega razloga niso primerni za domačo uporabo. Spodaj je kratek opis njih:
 • Tverdochernilnye tiskalniki. Enako laserski: tiskajo precej hitro, lahko prenesejo velike količine tiskanja, zelo močne (zaradi oblikovnih značilnosti). Tudi njihova kakovost presega laser. Z vsemi temi oprijemljivimi koristmi obstaja ena neprijetna minus - visoka cena, ki je deset, in celo vTo je petnajstkrat višje od običajnih tiskalnikov, kar doma ni dobro.
 • Sublimacijski tiskalniki. Ti stroji se uporabljajo predvsem za tiskanje majhnih fotografij visoke kakovosti.
 • Vrste tiskalnikov

  Ker je naslednje vprašanje, kateri tiskalnik je boljši za domačo uporabo: barvni ali črno-beli, je treba takoj povedati, da je vse odvisno od namena uporabe. V večini primerov ljudje vzamejo pomoč pri tiskanju za tiskanje različnih vrst dokumentov. In pridobivanje barvnega tiskalnika je neumno. Seveda boste morali občasno natisniti barvne fotografije. Toda to se zgodi zelo redko, zato je ceneje plačati nekaj fotografij v delavnici ali fotografskem studiu, kot pa porabiti za celoten stroj, ki bo večino časa brez poslov.
  Tistim, ki vsak dan večkrat natisnejo barvo, je vredno razmišljati. Kateri barvni tiskalnik je boljši? Poleg vseh zgoraj navedenih parametrov je vredno pozoren še na nekaj odtenkov. Na primer, morate omeniti dovoljenje. Ločljivost barvnega tiskalnika je prikazana v dpi (število pik na palec) - višja je, višja je kakovost slike. Standardna ločljivost 600x600 je primerna za večino vrst tiska, razen fotografij. Preverite tudi, ali tiskalnik ponuja široko paleto dovoljenj, tako da lahko uporabite najprimernejše dovoljenje za različne vrste tiskanja.

  Potrošni vložki, tonerji, itd.

  Na barvnem brizgalnem tiskalniku je treba imetiločeno črno kartušo. Izberite brizgalne barvne kartuše za vsako barvo posebej - ceneje je zamenjati eno od njih kot celotno kaseto. Zamenjava tonerja barvnega laserskega tiskalnika je veliko dražja od zamenjave kartuše s črnilom, vendar je cena tiskanja na laserskem tiskalniku nižja. Večinoma iz tega razloga, mnogi raje barvni laserski tiskalnik. Na podlagi pridobljenih informacij lahko sklepamo. Na primer, Canonova barvna slika CLASS LBP7110Cw in Brother HL-3170CDW vodita do kakovosti.

  Dodatki

  Kako izbrati laserski tiskalnik ali njegovo analogijo z napravo, so ugotovili. Hkrati bi bilo pomembno omeniti dodatna merila za privlačnost nekaterih modelov naprav. Nekateri stroji lahko vsebujejo številne zelo zanimive možnosti in različne dodatke. Razmislite o primeru. Najbolj iskan dodatni pripomoček za tiskalnike je sistem za neprekinjeno dovajanje črnil (ali CISS). Ta enota zagotavlja skoraj neprekinjeno delovanje kartuše: ni potrebe po vsakem polnjenju. Po mnenju strokovnjakov za IT, proizvajalci naprav v resnici ne marajo SNRC in celo posebej programirajo svoje izdelke, tako da niso združljivi s tem pomočnikom. Mnogi strokovnjaki za IT menijo, da je ključno merilo za izbiro tiskalnika analiza združljivosti ustrezne naprave CSPR. Za uporabne možnosti, seveda, morate pripisati prisotnost vgrajenega Wi-Fi. V tem primeru lahko tiskalnik priključite na računalnik, ki se nahaja praktično kjerkoli, -žice niso potrebne. Poleg tega je z uporabo Wi-Fi veliko lažje deliti tiskalnik iz različnih računalnikov. Nič manj koristna je prisotnost čitalnika kartic. Če je na voljo, lahko tiskalnik uporabljate brez prenosnika ali računalnika. Ta možnost je nepogrešljiva v pisarnah, kjer se hkrati izvaja več operativnih nalog, tako da je enemu zaposlenemu težko dati svoj računalnik za druge. Tudi ta funkcija je uporabna, če ni popolnoma tehnične možnosti za priključitev računalnika na tiskalnik.

  Izbira najboljših

  Na koncu je treba omeniti nekaj modelov tiskalnikov, ki so (glede na ankete uporabnikov) najboljša izbira za leto 2017. Odpre seznam vodil HP Officejet Pro 8100 ePrinter (CM752A). Gre za barvni laserski tiskalnik z možnostjo obojestranskega tiskanja, ki vam omogoča bistveno prihranek časa. Prav tako ima vgrajen Wi-Fi.
  Sledi Ricoh SP 212w. Enobarvni laserski tiskalnik se lahko pohvali s svojo udobnostjo in kompaktnostjo. Možno je polniti kartuše, kot tudi vgrajeno Wi-Fi. Naslednji je Canon Selphy CP910. Mobilni kompaktni barvni tiskalnik. Odlično za tiskanje slik. Nato je treba omeniti enobarvni laser Brother HL-1212WR. Za tiskalnike, ki so prijazni tiskalnikom, se ta tiskalnik popolnoma prilega. Prva stran se pojavi 10 sekund po zahtevi. Tiskati 20 strani je le minuto. HP LaserJet Pro P1102 bo tudi odličen pomočnik za domače pisarne. Ta enobarvni laserski čudež se ponaša z zanesljivostjo in ekonomičnostjo. NjegovaProduktivnost je 5.000 strani na mesec.
  To je malo manj kot tri vodilne Epson M100. Enobarvni brizgalni tiskalnik natisne do 6.000 strani v eno tiskalno kartušo, z majhno težo in velikostjo, zaradi česar je zelo kompakten pomočnik. Trojica voditeljev odpre Samsung Xpress C430W. Ta quad barvni laserski tiskalnik je odličen za ljudi, ki imajo radi udobje. Ima svoj vmesnik za delo, vgrajen Wi-Fi, kot tudi najbolj poenostavljeno načelo uporabe. Na drugem mestu je Canon PIXMA iX6840. To je odličen laserski tiskalnik s tehnologijo 5 barv, podporo formata A3 in dobro kakovostjo tiskanja. Prav tako ima vgrajeno možnost Wi-Fi in tiskanje preko interneta. Kaj je najboljši barvni tiskalnik za dom? Seveda, zdaj morate paziti na prvo mesto na seznamu. Vodja ocenjevanja je Epson L805. Eden najboljših predstavnikov barvnega tiska za danes. S 6 barvno tehnologijo, neprekinjeno dobavo črnila. Poleg tega je hitrost tiskanja precej visoka (38 barvnih strani na minuto), kakovost pa se ohranja na najvišji ravni. Ta model je kompakten in enostaven za uporabo. Od minusov lahko opazimo le glasno delo.

  Na koncu

  Torej je vse pogojno, razstavljeno in proučeno, kateri tiskalnik je boljši, zdaj veste. Seveda je treba vse upoštevati. Pretehtajte, preberite skupaj prejete informacije. Na koncu je med ogromnim številom tiskalnikov še vedno potrebnih.

  Sorodne publikacije